Το Windows Hello εμφανίζει επανειλημμένα το σφάλμα «Κάτι πήγε στραβά»

Το Windows Hello εμφανίζει επανειλημμένα το σφάλμα «Κάτι πήγε στραβά»;

Το Windows Hello εμφανίζει επανειλημμένα το σφάλμα «Κάτι πήγε στραβά» κατά τη ρύθμιση ή τη διαμόρφωση του PIN, του δακτυλικού αποτυπώματος ή της αναγνώρισης προσώπου; Αυτό μπορεί να είναι μεγάλη ταλαιπωρία και ενδεχομένως να διαταράξει την απρόσκοπτη εμπειρία που υπόσχεται το Windows Hello. Ευτυχώς, είναι δυνατό να διορθωθεί αυτό το μάλλον κρυπτικό μήνυμα σφάλματος.

Εσφαλμένες ρυθμίσεις πολιτικής ομάδας, ξεπερασμένα προγράμματα οδήγησης, και τα κατεστραμμένα δεδομένα του Windows Hello είναι μεταξύ των πιθανών αιτιών για αυτό το ζήτημα. Εάν δεν είστε σίγουροι για την αιτία του σφάλματος, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να το επιλύσετε.

1. Ενεργοποιήστε την πρόσβαση στην κάμερα

Στα Windows, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την πρόσβαση στην κάμερα για εφαρμογές και υπηρεσίες συστήματος από το μενού απορρήτου. Εάν έχετε προηγουμένως απενεργοποιημένη πρόσβαση στην κάμερα, το Windows Hello μπορεί να έχει πρόβλημα με τη χρήση της κάμερας και να εμφανίζει την ένδειξη “Συγγνώμη, κάτι πήγε στραβά. Δεν ήταν δυνατή η ενεργοποίηση του σφάλματος της κάμερας.

Για να ενεργοποιήσετε την πρόσβαση στην κάμερα στα Windows:

Βήμα 1: Πατήστε το πλήκτρο Windows + I για να ανοίξετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Μεταβείτε στην καρτέλα Απόρρητο και ασφάλεια και κάντε κλικ στην Κάμερα στην περιοχή Δικαιώματα εφαρμογής.

Δικαιώματα κάμερας στα Windows 11

Βήμα 2: Ενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στην πρόσβαση στην κάμερα.

Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε την πρόσβαση στην κάμερα για εφαρμογές στα Windows 11

2. Αποτρέψτε τα Windows από το να απενεργοποιούν τις βιομετρικές συσκευές

Η αναγνώριση προσώπου ή δακτυλικών αποτυπωμάτων του Windows Hello ενδέχεται να μην λειτουργεί εάν τα βιομετρικά προγράμματα οδήγησης είναι απενεργοποιημένα για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Αρκετοί χρήστες στο α Ανάρτηση κοινότητας της Microsoft ανέφερε ότι επιλύθηκε το πρόβλημα διαμορφώνοντας τις ρυθμίσεις διαχείρισης ενέργειας για βιομετρικές συσκευές στους υπολογιστές τους. Μπορείτε επίσης να το δώσετε.

Βήμα 1: Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο Έναρξη και επιλέξτε Διαχείριση Συσκευών από τη λίστα.

Ανοίξτε τη Διαχείριση Συσκευών στα Windows

Βήμα 2: Αναπτύξτε τις Βιομετρικές συσκευές. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στην πρώτη καταχώρηση και επιλέξτε Ιδιότητες.

Ιδιότητες βιομετρικού προγράμματος οδήγησης στα Windows

Βήμα 3: Μεταβείτε στην καρτέλα Διαχείριση ενέργειας και καταργήστε την επιλογή “Να επιτρέπεται στον υπολογιστή να απενεργοποιεί αυτήν τη συσκευή για εξοικονόμηση ενέργειας”. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο OK.

Ρύθμιση παραμέτρων του Biometric Driver στα Windows

Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας μετά από αυτό και δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ξανά το Windows Hello.

3. Εγκαταστήστε ξανά τα προγράμματα οδήγησης βιομετρικών συσκευών

Εάν το Windows Hello εξακολουθεί να εμφανίζει το σφάλμα “Κάτι πήγε στραβά, δοκιμάστε ξανά”, τα βιομετρικά προγράμματα οδήγησης στον υπολογιστή σας ενδέχεται να είναι κατεστραμμένα. Σε αυτήν την περίπτωση, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε ξανά τα προβληματικά προγράμματα οδήγησης για να διορθώσετε το πρόβλημα.

Βήμα 1: Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο Έναρξη και επιλέξτε Διαχείριση Συσκευών από τη λίστα.

Ανοίξτε τη Διαχείριση Συσκευών στα Windows

Βήμα 2: Αναπτύξτε το στοιχείο Βιομετρικές συσκευές, κάντε δεξί κλικ στην πρώτη καταχώριση και επιλέξτε Κατάργηση εγκατάστασης συσκευής.

Απεγκαταστήστε το πρόγραμμα οδήγησης Biometric στα Windows

Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας μετά από αυτό και τα Windows θα εγκαταστήσουν αυτόματα τα προγράμματα οδήγησης που λείπουν κατά την εκκίνηση. Μετά από αυτό, δεν θα πρέπει να αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα.

4. Διαγράψτε το φάκελο NGC

Τα Windows αποθηκεύουν όλες τις πληροφορίες εισόδου στο Windows Hello στο φάκελο NGC. Εάν αυτός ο φάκελος δεν είναι προσβάσιμος για κάποιο λόγο, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα. Σε αυτήν την περίπτωση, η διαγραφή του φακέλου NGC μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από προβληματικά δεδομένα και να διορθώσετε το σφάλμα “Κάτι πήγε στραβά” του Windows Hello.

Για να διαγράψετε τον φάκελο NGC, θα πρέπει να αναλάβετε την ιδιοκτησία του ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Βήμα 1: Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο Έναρξη και επιλέξτε Τερματικό (Διαχειριστής) από τη λίστα.

Ανοίξτε το Terminal (Admin) στα Windows 11

Βήμα 2: Στην κονσόλα, εκτελέστε την ακόλουθη εντολή για να αποκτήσετε την κυριότητα του φακέλου NGC.

takeown /f C:\Windows\ServiceProfiles\LocalService\AppData\Local\Microsoft\NGC /r /d y
Πάρτε την ιδιοκτησία του φακέλου 1 Ngc

Βήμα 3: Στη συνέχεια, εκτελέστε την ακόλουθη εντολή για να εκχωρήσετε διαχειριστική άδεια.

icacls C:\Windows\ServiceProfiles\LocalService\AppData\Local\Microsoft\NGC /grant administrators:F /t
Αποκτήστε την ιδιοκτησία του φακέλου Ngc στα Windows 1

Αφού εκτελέσετε τις εντολές, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να διαγράψετε το φάκελο NGC.

Βήμα 1: Πατήστε το πλήκτρο Windows + E συντόμευση πληκτρολογίου για να ανοίξετε την Εξερεύνηση αρχείων. Στη συνέχεια, μεταβείτε στον ακόλουθο φάκελο:

C:\Windows\ServiceProfiles\LocalService\AppData\Local\Microsoft

Βήμα 2: Επιλέξτε το φάκελο NGC και κάντε κλικ στο εικονίδιο του κάδου απορριμμάτων στο επάνω μέρος για να τον διαγράψετε.

Διαγραφή φακέλου Ngc στα Windows 1

Μόλις ολοκληρώσετε τα παραπάνω βήματα, τα παλιά σας δεδομένα Windows Hello θα καταργηθούν. Μετά από αυτό, δεν θα πρέπει να αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα.

5. Ελέγξτε τις Ρυθμίσεις πολιτικής ομάδας

Το Local Group Policy Editor στα Windows διευκολύνει την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση συγκεκριμένων λειτουργιών στον υπολογιστή σας. Πρέπει να ελέγξτε τις εφαρμοζόμενες πολιτικές ομάδας στο σύστημά σας για να βεβαιωθείτε ότι η δυνατότητα Windows Hello δεν είναι απενεργοποιημένη από εκεί.

Βήμα 1: Πατήστε το πλήκτρο Windows + R συντόμευση πληκτρολογίου για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση. Τύπος gpedit.msc στο πλαίσιο και πατήστε Enter.

Ανοίξτε την Πολιτική ομάδας στα Windows

Βήμα 2: Χρησιμοποιήστε το αριστερό παράθυρο για να μεταβείτε στο Computer Configuration > Administrative Templates > System > Logon folder.

Βήμα 3: Κάντε διπλό κλικ στην πολιτική “Ενεργοποίηση εισόδου για ευκολία PIN” στα δεξιά σας.

Ρυθμίσεις πολιτικής ομάδας

Βήμα 4: Επιλέξτε Enabled και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Apply, ακολουθούμενο από OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Επεξεργασία ρυθμίσεων πολιτικής ομάδας

6. Δημιουργήστε έναν νέο λογαριασμό χρήστη

Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, είναι πιθανό κάποια από τα βασικά αρχεία εφαρμογών που σχετίζονται με τον λογαριασμό χρήστη σας να έχουν καταστραφεί. Σε αυτήν την περίπτωση, η καλύτερη επιλογή σας είναι να δημιουργήσετε και μετάβαση σε νέο λογαριασμό χρήστη. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε.

Βήμα 1: Πατήστε το πλήκτρο Windows + I για να εκκινήσετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Στην καρτέλα Λογαριασμοί, κάντε κλικ στην επιλογή Άλλοι χρήστες.

Λογαριασμοί στα Windows 11

Βήμα 2: Κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη λογαριασμού.

Προσθήκη λογαριασμού στα Windows 11

Βήμα 3: Πληκτρολογήστε τη διεύθυνση email σας και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό χρήστη στα Windows.

Δημιουργήστε λογαριασμό Microsoft στα Windows

Μόλις δημιουργηθεί, συνδεθείτε με τον νέο λογαριασμό χρήστη και δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ξανά το Windows Hello.

Πείτε γεια στις άσκοπες συνδέσεις

Μόλις συνηθίσετε να ξεκλειδώνετε τον υπολογιστή σας Windows 10 ή 11 με PIN, δακτυλικό αποτύπωμα ή αναγνώριση προσώπου, είναι δύσκολο να επιστρέψετε στη χρήση κωδικών πρόσβασης. Τα καλά νέα είναι ότι η διόρθωση σφαλμάτων όπως το «Κάτι πήγε στραβά» του Windows Hello δεν είναι πολύ δύσκολη, αν ακολουθήσετε τα βήματα που περιγράφονται παραπάνω.

Διαβάστε επίσης :Πρέπει να τα χρησιμοποιείτε ακόμα; Σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων Windows Hello

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *