τρόποι εξαγωγής και αντιγραφής κειμένου από εικόνα στη Samsung

6 τρόποι εξαγωγής και αντιγραφής κειμένου από εικόνα στη Samsung

Η αντιγραφή κειμένου από μηνύματα ή οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή Android είναι εύκολη. Αλλά πολλές φορές, θέλουμε να εξαγάγουμε κείμενο από εικόνες. Ευτυχώς, το Samsung One UI προσφέρει εγγενείς μεθόδους επιλογής και αντιγραφής κειμένου από μια εικόνα. Δεν χρειάζεται να κατεβάσετε καμία εφαρμογή OCR τρίτων για το ίδιο. Ας ελέγξουμε διαφορετικούς τρόπους εξαγωγής και αντιγραφής κειμένου από εικόνες σε τηλέφωνα Samsung Galaxy.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις μεθόδους για εξαγωγή κειμένου από έγγραφα ή εικόνες σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Κάμερα, εξαγωγή κειμένου από εικόνα ή στιγμιότυπο οθόνης στη Συλλογή, εξαγωγή και επικόλληση κειμένου χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο ή αντιγραφή μη επιλέξιμου κειμένου από εφαρμογές.

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης: Η τοποθεσία που δεν ενημερώνεται στην εφαρμογή καιρού στα τηλέφωνα Samsung Galaxy

Εάν θέλετε να εξαγάγετε κείμενο από μια εικόνα ή ένα έγγραφο σε πραγματικό χρόνο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Samsung Camera.

Βήμα 1: Εκκινήστε την εφαρμογή Samsung Camera και στρέψτε την προς το έγγραφο ή την εικόνα.

Βήμα 2: Πατήστε στο κίτρινο εικονίδιο T στην κάτω δεξιά γωνία. Εάν δεν βλέπετε το εικονίδιο, μετακινηθείτε λίγο πιο κοντά στην εικόνα.

Βήμα 3: Η εφαρμογή Κάμερα θα τραβήξει την εικόνα. Πατήστε στην καρτέλα Εξαγωγή στο επάνω μέρος. Στη συνέχεια, πατήστε στο επιλεγμένο κείμενο και πατήστε Επιλογή όλων για να επιλέξετε ολόκληρο το κείμενο ή μετακινήστε χειροκίνητα τις γραμμές επιλογής για να επιλέξετε το κείμενο.

Βήμα 4: Πατήστε Αντιγραφή για εξαγωγή και αντιγραφή του κειμένου στο πρόχειρο του τηλεφώνου σας Android. Τώρα, ανοίξτε οποιαδήποτε εφαρμογή και επικολλήστε το αντιγραμμένο κείμενο.

Εξαγωγή κειμένου χρησιμοποιώντας κάμερα samsung

Υπόδειξη: Μάθετε πώς να θολώνετε το φόντο ή μέρος μιας εικόνας στη Samsung.

Εάν θέλετε να εξαγάγετε κείμενο από ένα στιγμιότυπο οθόνης ή μια εικόνα στο Gallery, η εφαρμογή Samsung Gallery προσφέρει τρεις τρόπους εξαγωγή κειμένου από μια εικόνα. Ας τους ελέγξουμε όλους. Ωστόσο, σημειώστε ότι οι δύο πρώτες μέθοδοι θα λειτουργήσουν μόνο στο Samsung One UI 4.1.1 +.

1. Χρήση του εικονιδίου T

Βήμα 1: Ανοίξτε την εικόνα σας με το κείμενο στην εφαρμογή Samsung Gallery.

Βήμα 2: Θα δείτε ένα κίτρινο εικονίδιο T στο κάτω μέρος. Πατήστε πάνω του για να αφήσετε το τηλέφωνό σας να εξαγάγει αυτόματα και να επιλέξετε το κείμενο στην εικόνα.

Βήμα 3: Πατήστε οπουδήποτε στο επιλεγμένο κείμενο για να εμφανίσετε τις γραμμές επιλογής που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επιλέξετε το επιθυμητό κείμενο. Στη συνέχεια, πατήστε Αντιγραφή στο αναδυόμενο μενού.

Σαρωτής κειμένου Samsung Gallery Extract

2. Πατήστε παρατεταμένα το κείμενο

Βήμα 1: Στην εφαρμογή Samsung Gallery, ανοίξτε την εικόνα με το κείμενο.

Βήμα 2: Πατήστε παρατεταμένα το κείμενο στην εικόνα για να εμφανιστούν οι γραμμές επιλογής. Σύρετε τις λαβές επιλογής για να επιλέξετε το επιθυμητό κείμενο και πατήστε Αντιγραφή.

Πατήστε παρατεταμένα το εξαγωγή κειμένου της Γκαλερί Samsung

3. Χρήση του Bixby

Εάν το τηλέφωνό σας δεν υποστηρίζει τις δύο παραπάνω μεθόδους στην εφαρμογή Gallery, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Bixby για να επιλέξετε και να αντιγράψετε κείμενο από μια εικόνα στη Samsung. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

Βήμα 1: Μεταβείτε στην εικόνα στην εφαρμογή Samsung Gallery.

Βήμα 2: Πατήστε στο Μάτι (εικονίδιο Bixby) στο επάνω μέρος και μεταβείτε στην καρτέλα Κείμενο στο κάτω μέρος.

Βήμα 3: Το κείμενο θα τονιστεί. Πατήστε στο επισημασμένο κείμενο για να εμφανιστούν οι λαβές επιλογής. Στη συνέχεια, προσαρμόστε την επιλογή σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας χρησιμοποιώντας τις λαβές. Αφού επιλέξετε το επιθυμητό κείμενο, πατήστε Αντιγραφή.

Εξαγωγή κειμένου Samsung Gallery με χρήση του Bixby

Ποιος θα πίστευε ότι θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το πληκτρολόγιό σας για να εξάγετε κείμενο από φυσικά έγγραφα ή εικόνες σε πραγματικό χρόνο; Το πληκτρολόγιο Samsung σάς επιτρέπει να εξάγετε κείμενο από φυσικά αντικείμενα και να τα επικολλάτε αυτόματα στην ανοιχτή εφαρμογή.

Για παράδειγμα, εάν έχετε ανοιχτή μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων και χρησιμοποιείτε τη λειτουργία εξαγωγής κειμένου του πληκτρολογίου Samsung, το κείμενο θα επικολληθεί αυτόματα στο μήνυμά σας. Δεν χρειάζεται να το αντιγράψετε πρώτα σε μια εφαρμογή λήψης σημειώσεων και να το επικολλήσετε στην εφαρμογή Μηνύματα. Ενδιαφέρον, όχι;

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να εξαγάγετε κείμενο σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο Samsung:

Βήμα 1: Ανοίξτε μια εφαρμογή για να επικολλήσετε το κείμενο από μια εικόνα. Θα μπορούσε να είναι μηνύματα, εφαρμογές συνομιλίας ή οποιαδήποτε εφαρμογή λήψης σημειώσεων.

Βήμα 2: Μόλις εμφανιστεί το πληκτρολόγιο Samsung, πατήστε το εικονίδιο T στη γραμμή εργαλείων του πληκτρολογίου. Εάν δεν το βλέπετε, πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες στο πληκτρολόγιο, ακολουθούμενο από το εικονίδιο T (Εξαγωγή κειμένου).

Βήμα 3: Θα εμφανιστεί το σκόπευτρο της κάμερας. Στρέψτε το προς μια εικόνα, ένα banner ή ένα έγγραφο και θα εξαγάγει και θα επικολλήσει αυτόματα το κείμενο στην εφαρμογή. Εναλλακτικά, μπορείτε να πατήσετε το κουμπί Επικόλληση χειροκίνητα.

Κείμενο εξαγωγής πληκτρολογίου Samsung

Μέθοδος 4: Χρήση έξυπνης επιλογής από οποιαδήποτε οθόνη

Το Smart Select, μια δυνατότητα του Edge Panel, είναι μια άλλη κρυφή λειτουργία των τηλεφώνων Samsung Galaxy που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για εξαγωγή και αντιγραφή κειμένου από εικόνες.

Ας υποθέσουμε ότι βρήκατε μια ενδιαφέρουσα εικόνα στο Twitter και θέλετε να εξαγάγετε κείμενο από αυτήν. Συνήθως, πρέπει να κάνετε λήψη της εικόνας ή να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης και, στη συνέχεια, να χρησιμοποιήσετε το Samsung Gallery για να εξαγάγετε κείμενο. Αλλά μια πιο εύκολη εναλλακτική είναι να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Smart Select.

Αυτό που το κάνει ενδιαφέρον είναι ότι μπορείτε να το έχετε πρόσβαση από οποιαδήποτε εφαρμογή. Η μόνη απαίτηση είναι να το ενεργοποιήσετε πρώτα στις λαβές Edge. Ακολουθούν οι οδηγίες βήμα προς βήμα για τη χρήση του Smart Select για εξαγωγή κειμένου σε τηλέφωνα Samsung Galaxy. Χωρίσαμε τα βήματα σε δύο μέρη για ευκολότερη κατανόηση.

Μέρος 1: Ενεργοποίηση Edge Panel

Βήμα 1: Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας και μεταβείτε στην Οθόνη, ακολουθούμενη από τα πάνελ Edge.

Πάνελ Samsung Edge

Βήμα 2: Ενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στην επιλογή Απενεργοποίηση και πατήστε Πίνακες.

Ενεργοποιούνται τα πάνελ Samsung Edge

Βήμα 3: Αναζητήστε την Έξυπνη επιλογή και πατήστε στον κύκλο επιλογής από πάνω της για να την ενεργοποιήσετε.

Smart Select Panels Samsung Edge

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή με την εικόνα ή το μη ανιχνεύσιμο κείμενο. Αναζητήστε τη λαβή Edge στο τηλέφωνό σας. Είναι μια μικρή λαβή στη δεξιά ή στην αριστερή άκρη της οθόνης του τηλεφώνου σας. Σύρετε προς τα μέσα στη λαβή για να ανοίξετε το πλαίσιο Edge.

Βήμα 2: Σύρετε το δάχτυλό σας προς τα αριστερά πολλές φορές στον πίνακα μέχρι να δείτε το πλαίσιο Έξυπνης επιλογής. Εδώ, θα βρείτε τις επιλογές Rectangle, Oval, Animation και Pin/Insert.

Βήμα 3: Πατήστε στο Ορθογώνιο και σύρετε το πλαίσιο επιλογής στην εικόνα σας ή στην περιοχή που περιέχει το κείμενο στην οθόνη. Στη συνέχεια, πατήστε Τέλος.

Κείμενο επιλογής Samsung Smart

Βήμα 4: Πατήστε στο εικονίδιο T στο κάτω μέρος για να επισημάνετε το κείμενο στην εικόνα. Στη συνέχεια, επιλέξτε το επιθυμητό κείμενο χρησιμοποιώντας τις λαβές επιλογής και πατήστε το κουμπί Αντιγραφή για να αντιγράψετε το κείμενο.

Samsung Smart Select εξαγωγή εικόνας κειμένου

Μέθοδος 5: Χρήση του Google Lens

Εάν καμία από τις παραπάνω μεθόδους που αφορούν τη Samsung δεν ικανοποιεί τις απαιτήσεις σας, χρησιμοποιήστε το Google Lens για να εξαγάγετε κείμενο από μια εικόνα. Η πρόσβαση στο Google Lens μπορεί να γίνει από την προεγκατεστημένη εφαρμογή Google, η οποία είναι διαθέσιμη σε όλα τα τηλέφωνα Samsung και άλλα τηλέφωνα Android.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να εξαγάγετε κείμενο από μια εικόνα σε τηλέφωνα Samsung χρησιμοποιώντας το Google Lens:

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Google στο τηλέφωνο Samsung Galaxy.

Βήμα 2: Πατήστε στο εικονίδιο Κάμερα (Φακός Google) στη γραμμή αναζήτησης.

Βήμα 3: Στρέψτε την κάμερα προς μια εικόνα σε πραγματικό χρόνο ή επιλέξτε μια εικόνα που περιέχει το κείμενο από τη συλλογή σας.

Βήμα 4: Το κείμενο στην εικόνα θα τονιστεί. Σύρετε τη λαβή επιλογής για να επιλέξετε το επιθυμητό κείμενο. Τέλος, πατήστε Αντιγραφή για να αντιγράψετε το επιλεγμένο κείμενο από την εικόνα.

Κείμενο εξαγωγής φακών Samsung Google

Μέθοδος 6: Χρήση της εφαρμογής Google Photos

Εάν έχετε εγκαταστήσει την εφαρμογή Google Photos στο τηλέφωνό σας Samsung Galaxy, χρησιμοποιήστε την για να εξαγάγετε κείμενο από μια εικόνα, όπως φαίνεται παρακάτω:

Βήμα 1: Στην εφαρμογή Φωτογραφίες Google, ανοίξτε την εικόνα από την οποία θέλετε να εξαγάγετε το κείμενο.

Βήμα 2: Πατήστε στο εικονίδιο του φακού στο κάτω μέρος. Στη συνέχεια, πατήστε στο κείμενο στην εικόνα για να εμφανιστούν οι λαβές επιλογής. Χρησιμοποιήστε τα για να επιλέξετε το επιθυμητό κείμενο. Τέλος, πατήστε το κουμπί Αντιγραφή.

Εξαγωγή κειμένου Samsung Google Photos

Πρόσβαση στο Πρόχειρο στη Samsung

Μόλις αντιγράψετε κείμενο από μια εικόνα στη Samsung, θα αποθηκευτεί στο πληκτρολόγιο του τηλεφώνου Samsung. Δείτε δύο τρόπους χρήσης του πρόχειρου στη Samsung. Επίσης, γνωρίζετε πώς να συγχρονίζετε το πρόχειρο μεταξύ Samsung και υπολογιστή με Windows.

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης: Πως να κάνετε αντιγραφή και επικόλληση κειμένου στο Android

Πώς να εγκαταστήσετε το Samsung TV Plus Kodi Addon

9 καλύτερες επιδιορθώσεις για το Samsung Galaxy Store που δεν κατεβάζει εφαρμογές σε τηλέφωνα Samsung

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *