4 τρόποι για να διορθώσετε το σφάλμα "Η πρόσβαση δεν επιτρέπεται" Bootrec /Fixboot

4 τρόποι για να διορθώσετε το σφάλμα “Η πρόσβαση δεν επιτρέπεται” Bootrec /Fixboot

Η πρόσβαση bootrec /fixboot δεν επιτρέπεται Το σφάλμα στα Windows είναι ένα απογοητευτικό σφάλμα που παρουσιάζεται όταν προσπαθείτε να επιλύσετε προβλήματα με τα δεδομένα διαμόρφωσης εκκίνησης. Εάν βρίσκεστε σε αυτό το στάδιο, τότε ο υπολογιστής σας πιθανότατα αρνείται ήδη την εκκίνηση—αυτό είναι ένα πρόβλημα που θα πρέπει να επιλύσετε.

Για να διορθώσετε το σφάλμα bootrec /fixboot is denied access, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Τι προκαλεί το σφάλμα Denied Access Bootrec /Fixboot;

Το σφάλμα bootrec /fixboot is denied access έχει μερικές διαφορετικές αιτίες.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, υπάρχει ένας απλός λόγος για αυτό –μάλλον χρησιμοποιείτε λάθος εντολή. Στα Windows 10 και στα Windows 11, ο τυπικός φορτωτής εκκίνησης που χρησιμοποιείται είναι ένας φορτωτής εκκίνησης EFI (ή Επεκτατική Διασύνδεση Υλικολογισμικού). Αυτό δεν υποστηρίζει τη χρήση του bootrec /fixboot για την επίλυση προβλημάτων εκκίνησης.

Εάν χρησιμοποιείτε ένα παλαιότερο, παλαιού τύπου Master Boot Record, ωστόσο, το κάνει. Δυστυχώς, τα δεδομένα σχετικά με αυτό συχνά προκαλούν σύγχυση στο διαδίκτυο, επομένως είναι σημαντικό να το καταλάβετε πριν προχωρήσετε στην προσπάθεια επιδιόρθωσης των δεδομένων εκκίνησης, κάτι που μπορεί (και πιθανότατα θα σταματήσει να λειτουργεί) τον υπολογιστή σας.

Εάν, ωστόσο, αναζητάτε αυτό το πρόβλημα, είναι πιθανό να έχετε ήδη κατεστραμμένα ή κατεστραμμένα δεδομένα διαμόρφωσης εκκίνησης (ή BCD). Εάν τα δεδομένα BCD σας παραβιαστούν, μπορεί να επηρεάσει άμεσα τη διαδικασία εκκίνησης και να δημιουργήσει σφάλμα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα προβλήματα υλικού μπορεί επίσης να προκαλέσουν προβλήματα—ιδίως μια αποτυχία σκληρού δίσκου. Εάν η μονάδα δίσκου που περιέχει την εγκατάσταση των Windows σας αποτύχει, για παράδειγμα, αυτό μπορεί να προκαλέσει καταστροφή των δεδομένων και να αποτρέψει την εκκίνηση του υπολογιστή σας. Θα πρέπει να ελέγξετε την υγεία του σκληρού σας δίσκου προτού προχωρήσετε.

Πώς να απενεργοποιήσετε τη γρήγορη εκκίνηση στα Windows 11

Χρησιμοποιήστε το Startup Repair στα Windows

Εάν αναζητάτε πληροφορίες σχετικά με το σφάλμα bootrec /fixboot “δεν επιτρέπεται η πρόσβαση” στα Windows, θα υποθέσουμε ότι αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την εκκίνηση του υπολογιστή σας.

Εάν συμβαίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ενσωματωμένο Επιδιόρθωση κατά την εκκίνηση εργαλείο (γνωστό και ως το Αυτόματη Επισκευή εργαλείο) για να το επιλύσετε. Αυτό το εργαλείο μπορεί να διορθώσει προβλήματα που εμποδίζουν τη σωστή φόρτωση των Windows.

 1. Για να ξεκινήσετε, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και πατήστε το κατάλληλο πλήκτρο για να εισάγετε τις ρυθμίσεις BIOS ή UEFI (συνήθως F2, F12ή το Διαγράφω κλειδί).
 2. Στις ρυθμίσεις BIOS ή UEFI, διαμορφώστε τις ρυθμίσεις εκκίνησης έτσι ώστε να εκκινείται πρώτα η μονάδα USB ή DVD που περιέχει τα αρχεία εγκατάστασης των Windows.
 3. Αποθηκεύστε τις αλλαγές, τοποθετήστε το μέσο εγκατάστασης των Windows (USB ή DVD) και, στη συνέχεια, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.
 4. Στη συνέχεια, πατήστε οποιοδήποτε πλήκτρο για εκκίνηση από το μέσο εγκατάστασης όταν σας ζητηθεί.
 5. Επιλέξτε τη γλώσσα, τη μορφή ώρας και νομίσματος και τη μέθοδο εισαγωγής και, στη συνέχεια, κάντε κλικ Επόμενο να προχωρήσει.
 6. Τύπος Επιδιορθώστε τον υπολογιστή σας στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης.
 7. Επιλέγω Αντιμετώπιση προβλημάτων από το Διάλεξε μια επιλογή μενού.
 8. Στη συνέχεια, πατήστε Προχωρημένες επιλογές > Αυτόματη Επισκευή ή Επιδιόρθωση κατά την εκκίνηση (ανάλογα με την έκδοση των Windows που διαθέτετε)
 9. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη και αφήστε τη διαδικασία επιδιόρθωσης εκκίνησης να ολοκληρωθεί.

Μόλις ολοκληρωθεί, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και ελέγξτε εάν εκκινείται σωστά. Εάν το πρόβλημα παραμένει, θα πρέπει να δοκιμάσετε μια διαφορετική μέθοδο.

Χρησιμοποιήστε το Diskpart

Diskpart είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα γραμμής εντολών στα Windows που σας βοηθά να διαχειριστείτε δίσκους, διαμερίσματα και τόμους. Είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε το diskpart για να ελέγξετε ότι όλες οι μονάδες δίσκου και οι τόμοι είναι προσβάσιμοι (συμπεριλαμβανομένων των μονάδων εκκίνησης), καθώς αυτό μπορεί να εμποδίσει την εκκίνηση του υπολογιστή σας.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το diskpart για να διαγράψετε το υπάρχον διαμέρισμα EFI και να το μορφοποιήσετε—αυτό θα σας επιτρέψει να εκτελέσετε τις απαραίτητες εντολές για να επαναφέρετε τα αρχεία διαμόρφωσης εκκίνησης στη συνέχεια. Ωστόσο, μορφοποίηση αυτού του διαμερίσματος θα αποτρέψει την εκκίνηση του υπολογιστή σας (αν δεν είναι ήδη), γι’ αυτό σας συνιστούμε να είστε προσεκτικοί προτού προχωρήσετε.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας, καθώς η εργασία με το diskpart μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια δεδομένων εάν δεν χρησιμοποιηθεί προσεκτικά. Θα χρειαστείτε επίσης μια μονάδα USB ή DVD με το μέσο εγκατάστασης των Windows για να συνεχίσετε.

 1. Για να ξεκινήσετε, κάντε εκκίνηση στο μέσο εγκατάστασης των Windows και πατήστε Επιδιορθώστε τον υπολογιστή σας στο μενού εγκατάστασης.
 2. Στη συνέχεια, πατήστε Αντιμετώπιση προβλημάτων > Σύνθετες επιλογές > Γραμμή εντολών για να ανοίξετε ένα παράθυρο γραμμής εντολών.
 3. Στο cmd παράθυρο, τύπος diskpart και πατήστε Εισαγω.
 4. Εισαγω δίσκος λίστας για να εμφανίσετε μια λίστα με όλους τους διαθέσιμους δίσκους που είναι συνδεδεμένοι στον υπολογιστή σας.
 5. Προσδιορίστε το δίσκο στον οποίο είναι εγκατεστημένα τα Windows και πληκτρολογήστε Select δίσκος #αντικαθιστώντας # με τον κατάλληλο αριθμό δίσκου.
 6. Τώρα πληκτρολογήστε λίστα έντασης και πατήστε Εισαγω για να εμφανίσετε μια λίστα με όλους τους τόμους στον επιλεγμένο δίσκο.
 7. Προσδιορίστε τον αριθμό τόμου του διαμερίσματος EFI (Extensible Firmware Interface), το οποίο είναι συνήθως μορφοποιημένο ως FAT32 και μπορεί να έχει ένα ΕΦΗ επιγραφή.
 8. Εισαγω επιλέξτε τόμο #αντικαθιστώντας # με τον αριθμό τόμου του διαμερίσματος EFI. Για να είμαστε σαφείς, αυτό προϋποθέτει ότι χρησιμοποιείτε ένα νεότερο πρόγραμμα εκκίνησης EFI για Windows (που είναι πιθανότατα για εγκαταστάσεις Windows 10 και Windows 11).
 9. Εάν το διαμέρισμα EFI δεν έχει εκχωρημένο γράμμα μονάδας δίσκου, αντιστοιχίστε ένα πληκτρολογώντας assign letter=V: αντικαθιστώντας το V με το επιθυμητό γράμμα μονάδας δίσκου.
 10. Για να μορφοποιήσετε το διαμέρισμα EFI ως FAT32, πληκτρολογήστε μορφή V: /FS:FAT32 και πατήστε Εισαγωαντικαθιστώντας V με την πραγματική ανατεθειμένη επιστολή.
 11. Αφού μορφοποιηθεί το διαμέρισμα EFI, βγείτε από το diskpart πληκτρολογώντας έξοδος και πατώντας Εισαγω.

Ανανεώστε το BCD χρησιμοποιώντας Bootrec και Bcdboot

Εάν έχετε διαμορφώσει το διαμέρισμα EFI, θα πρέπει να μπορείτε να εκτελέσετε την εντολή bootrec και να επαναφέρετε τα δεδομένα διαμόρφωσης εκκίνησης (BCD) σε αυτό. Ωστόσο, υπάρχουν τρία πράγματα που πρέπει να σημειώσετε πριν ξεκινήσετε.

Αυτά τα βήματα προϋποθέτουν ότι χρησιμοποιείτε έναν φορτωτή εκκίνησης EFI αντί για το Master Boot Record (MBR), το οποίο έχει διαφορετικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε εάν χρειαστεί να το επαναφέρετε. Αυτή είναι η προεπιλεγμένη ρύθμιση παραμέτρων για υπολογιστές με Windows 10 και 11.

Θα χρειαστεί επίσης να γνωρίζετε τα σωστά γράμματα μονάδας δίσκου για το κύριο διαμέρισμα του συστήματος (που περιέχει την εγκατάσταση των Windows) και το διαμέρισμα EFI. Μπορείτε να ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα χρησιμοποιώντας την εντολή diskpart για να σας βοηθήσει να το προσδιορίσετε.

Τέλος, αυτές οι οδηγίες θα λειτουργούν μόνο για χρήστες με Windows 11 (όλες τις εκδόσεις) και Windows 10 έκδοση 1709 και νεότερες εκδόσεις.

 1. Πρώτα, τοποθετήστε το μέσο εγκατάστασης των Windows (είτε είναι σε DVD είτε σε μονάδα USB) και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.
 2. Κατά την εκκίνηση του υπολογιστή σας, πατήστε το κατάλληλο πλήκτρο για πρόσβαση στο μενού εκκίνησης (π.χ F2, F12ή Διαγράφω). Μόλις βρεθείτε στο μενού εκκίνησης, επιλέξτε το μέσο εγκατάστασης (είτε μονάδα USB είτε μονάδα DVD) ως επιλογή για εκκίνηση.
 3. Όταν εμφανιστεί η οθόνη εγκατάστασης των Windows, επιλέξτε τις ρυθμίσεις γλώσσας και κάντε κλικ Επόμενομετά πατήστε Επιδιορθώστε τον υπολογιστή σας κάτω αριστερά. Αυτό θα σας εκκινήσει στο μενού αποκατάστασης των Windows.
 4. Στη συνέχεια, επιλέξτε Αντιμετώπιση προβλημάτων > Γραμμή εντολών
 5. Μόλις ανοίξει το παράθυρο της γραμμής εντολών, είστε έτοιμοι να εισαγάγετε μια σειρά από εντολές για να δημιουργήσετε ξανά το BCD σας—ξεκινήστε πληκτρολογώντας bootrec /scanos και πατήστε Εισαγω. Αυτή η εντολή σαρώνει όλους τους δίσκους για εγκαταστάσεις συμβατές με Windows και εμφανίζει τα αποτελέσματα
 6. Στη συνέχεια, αντιγράψτε τα δεδομένα BCD από το διαμέρισμα συστήματος των Windows στο διαμέρισμα EFI πληκτρολογώντας bcdboot c:\windows /s V: /f UEFI και πατώντας Εισαγωπου V: είναι το σωστό γράμμα μονάδας δίσκου για το διαμέρισμα EFI (όπως εξηγήθηκε παραπάνω).
 7. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε bootrec /rebuildbcd και πατήστε Εισαγω. Αυτή η εντολή αναδημιουργεί τα δεδομένα BCD σας σαρώνοντας για εγκατεστημένα λειτουργικά συστήματα. Με τα δεδομένα να μετακινηθούν στο διαμέρισμα EFI, αυτό θα επιτρέψει στον υπολογιστή σας να εκκινήσει ξανά.
 8. Αφού εισαγάγετε όλες τις εντολές, κλείστε το παράθυρο της γραμμής εντολών και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

Επανεγκαταστήστε τα Windows

Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν και είστε βέβαιοι ότι ο δίσκος σας λειτουργεί σωστά, θα πρέπει να εξετάσετε μια πιο δραστική επιλογή—την επανεγκατάσταση των Windows εξ ολοκλήρου. Αυτό σημαίνει επανεγκατάσταση των Windows πάνω από τα υπάρχοντα δεδομένα διαμερίσματός σας χρησιμοποιώντας μέσα εγκατάστασης των Windows.

Εάν αποφασίσετε να επανεγκαταστήσετε τα Windows, θα δείτε μια νέα διαμόρφωση (συμπεριλαμβανομένου του boot loader) να εφαρμόζεται στη μονάδα δίσκου σας. Αυτό θα πρέπει να επιλύσει τυχόν προβλήματα εκκίνησης, συμπεριλαμβανομένου του σφάλματος άρνησης πρόσβασης bootrec /fixboot (το οποίο δεν χρειάζεται να εκτελέσετε στη συνέχεια).

Πριν ξεκινήσετε, θυμηθείτε να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας των σημαντικών αρχείων και δεδομένων σας, καθώς η επισκευή ή η επανεγκατάσταση των Windows ενδέχεται να οδηγήσει σε απώλεια δεδομένων.

Για να επανεγκαταστήσετε τα Windows:

 1. Εισαγάγετε το μέσο εγκατάστασης των Windows (DVD ή μονάδα flash USB) στον υπολογιστή σας και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας, φροντίζοντας να πατήσετε το κατάλληλο πλήκτρο για εκκίνηση από το μέσο εγκατάστασης. Εάν δεν το κάνει, φροντίστε να ελέγξετε τις ρυθμίσεις UEFI ή BIOS για να βεβαιωθείτε ότι εκκινείται πρώτα το μέσο εγκατάστασης.
 2. Όταν εμφανιστεί η οθόνη εγκατάστασης, επιβεβαιώστε τις ρυθμίσεις γλώσσας, ώρας και πληκτρολογίου και, στη συνέχεια, πατήστε Επόμενο.
 3. Περιμένετε μερικά λεπτά και μετά πατήστε Εγκατάσταση τώρα στην επόμενη οθόνη.
 4. Καταχωρίστε τον αριθμό-κλειδί προϊόντος, επιλέξτε την έκδοση των Windows και αποδεχτείτε τη συμφωνία χρήστη.
 5. Όταν σας ζητηθεί, επιλέξτε το Εθιμο επιλογή ως τον προτιμώμενο τύπο εγκατάστασης.
 6. Επιλέξτε το διαμέρισμα για να εγκαταστήσετε την εγκατάσταση των Windows και, στη συνέχεια, πατήστε Επόμενο. Εάν έχετε ήδη εγκατάσταση Windows, φροντίστε να επιλέξετε αυτό το διαμέρισμα. Εάν αυτό αποτύχει, ίσως χρειαστεί να πατήσετε Διαγράφω για να αφαιρέσετε το διαμέρισμα και στη συνέχεια Νέος για να το δημιουργήσετε ξανά, αλλά θα χάσετε τυχόν αρχεία που βρίσκονται ήδη στο διαμέρισμα.
 7. Ακολουθήστε τυχόν πρόσθετες οδηγίες στην οθόνη για να ξεκινήσετε και να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση.

Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, τα Windows θα πρέπει να εκκινήσουν κανονικά, επιλύοντας τυχόν προβλήματα εκκίνησης που είχατε στο παρελθόν.

Συντήρηση των Windows 11

Για τους περισσότερους χρήστες με πρόσφατο υπολογιστή με Windows, θα πρέπει να παρακάμψετε το σφάλμα bootrec /fixboot access is denied και να εξετάσετε μια καλύτερη επιλογή για την επισκευή του bootloader σας. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε παλαιότερο MBR ή δεν μπορείτε ακόμα να ανακτήσετε τον υπολογιστή σας, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επανεγκαταστήσετε πλήρως τα Windows.

Αντιμετωπίζετε άλλα προβλήματα; Δεν χρειάζεστε νέα εγκατάσταση — μπορείτε πάντα να δοκιμάσετε να επιδιορθώσετε τα Windows 11 με μια σειρά από ενσωματωμένα εργαλεία και προγράμματα αντιμετώπισης προβλημάτων.

Διαβάστε επίσης:Δεν υπάρχει αρκετή μνήμη στα Windows 11

Πώς να αλλάξετε το όνομα μιας μονάδας δίσκου στα Windows 11

6 τρόποι για να διορθώσετε ένα σφάλμα 0x8007003b στα Windows 11 και 10

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *