Πώς να αλλάξετε το όνομα μιας μονάδας δίσκου στα Windows 11

Αλλάζοντας το όνομα μιας μονάδας δίσκου στα Windows 11, μπορείτε να διευκολύνετε την περιγραφή και τον προσδιορισμό του σκοπού διαφορετικών μονάδων δίσκου που είναι συνδεδεμένες στον υπολογιστή σας. Να πώς.

Εάν προσθέτετε μια νέα μονάδα δίσκου στο σύστημά σας Windows 11, τα Windows θα εκχωρήσουν αυτόματα ένα προεπιλεγμένο όνομα και γράμμα μονάδας δίσκου για να αρχίσετε να τη χρησιμοποιείτε αμέσως (στις περισσότερες περιπτώσεις). Το γράμμα μονάδας δίσκου είναι απλώς ένα γράμμα, ενώ το όνομα συνήθως είναι προεπιλεγμένο για το μοντέλο ή τον κατασκευαστή της συσκευής.

Η αλλαγή ενός γράμματος μονάδας δίσκου στα Windows είναι εύκολη, αλλά μπορεί επίσης να θέλετε να αλλάξετε το όνομα μιας μονάδας. Μπορείτε να αλλάξετε το όνομα της μονάδας δίσκου για να διευκολύνετε την περιγραφή και τον εντοπισμό διαφορετικών μονάδων δίσκου. Μπορείτε να εκχωρήσετε ένα προσαρμοσμένο όνομα για κάθε μονάδα δίσκου που εμφανίζεται στην Εξερεύνηση αρχείων.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας δείξουμε πώς να αλλάξετε τα ονόματα των μονάδων δίσκου στα Windows 11 για να διευκολύνετε τη διαχείριση πολλών μονάδων δίσκου στον υπολογιστή σας.

Διαβάστε επίσης 

Πώς να αλλάξετε το όνομα μιας μονάδας δίσκου στα Windows 11 χρησιμοποιώντας την Εξερεύνηση αρχείων

Ένας από τους πιο απλούς τρόπους για να αλλάξετε το όνομα μιας μονάδας δίσκου είναι να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του File Explorer. Μόλις μετονομάσετε τη μονάδα δίσκου, θα διατηρήσει αυτήν την ετικέτα σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή στην οποία τη συνδέετε.

Για να αλλάξετε το όνομα μιας μονάδας δίσκου χρησιμοποιώντας την Εξερεύνηση αρχείων στα Windows 11:

 1. Τύπος Πλήκτρο Windows + E για να ανοίξετε την Εξερεύνηση αρχείων.
 2. Επιλέγω Αυτό το PC στην αριστερή στήλη. Μπορείτε επίσης να ανοίξετε Αυτός ο υπολογιστής από την επιφάνεια εργασίας εάν έχετε ενεργοποιημένα εικονίδια επιφάνειας εργασίας παλαιού τύπου στα Windows 11.
 3. Αναπτύξτε το Συσκευές και μονάδες δίσκου ενότητα (αν δεν είναι ήδη).
 4. Κάντε δεξί κλικ στη μονάδα δίσκου της οποίας θέλετε να αλλάξετε το όνομα και επιλέξτε τη Μετονομάζω κουμπί από το μενού.
 5. Εναλλακτικά, μπορείτε να πατήσετε F2 για να μετονομάσετε τη μονάδα δίσκου
 6. Πληκτρολογήστε ένα νέο όνομα για τη μονάδα δίσκου σας που σας επιτρέπει να την αναγνωρίζετε πιο αποτελεσματικά και πατήστε Εισαγω. Μπορείτε να το ονομάσετε όπως θέλετε, με την προϋπόθεση ότι δεν υπερβαίνει τους 32 χαρακτήρες σε μονάδες με μορφοποίηση NTFS

Πώς να μετονομάσετε μια μονάδα δίσκου στα Windows 11 χρησιμοποιώντας το μενού Ιδιότητες

Εκτός από τη χρήση της δυνατότητας μετονομασίας της Εξερεύνησης αρχείων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μενού ρυθμίσεων Ιδιότητες για να αλλάξετε την ετικέτα μιας μονάδας δίσκου.

Για να μετονομάσετε μια μονάδα δίσκου χρησιμοποιώντας το μενού Ιδιότητες στα Windows 11:

 1. Τύπος Πλήκτρο Windows + E για την εκκίνηση του File Explorer.
 2. Επιλέγω Αυτό το PC στην αριστερή στήλη
 3. Κάντε δεξί κλικ στη μονάδα δίσκου που θέλετε να μετονομάσετε και επιλέξτε Ιδιότητες από το μενού περιβάλλοντος.
 4. Επίλεξε το Γενικός καρτέλα στο επάνω μέρος και πληκτρολογήστε ένα νέο όνομα στο επάνω πεδίο
 5. Κάντε κλικ Ισχύουν και Εντάξει για να επαληθεύσετε την αλλαγή του ονόματος της μονάδας δίσκου.

Σημείωση: Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι υπάρχει όριο χαρακτήρων 11 χαρακτήρων σε μονάδες με μορφοποίηση FAT32.

Πώς να αλλάξετε το όνομα μιας μονάδας δίσκου στα Windows 11 χρησιμοποιώντας τη Διαχείριση δίσκων

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα Disk Management για να μετονομάσετε πολλές μονάδες δίσκου ή διαμερίσματα στον υπολογιστή σας.

Για να χρησιμοποιήσετε τη Διαχείριση δίσκων για να αλλάξετε το όνομα μιας μονάδας δίσκου στα Windows 11:

 1. Τύπος Πλήκτρο Windows + R για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση.
 2. Τύπος diskmgmt.msc και κάντε κλικ Εντάξει ή πατήστε Εισαγω
 3. Σε Διαχείριση δίσκουκάντε δεξί κλικ στη μονάδα δίσκου που θέλετε να μετονομάσετε και κάντε κλικ Ιδιότητες από το μενού.
 4. Επίλεξε το Γενικός καρτέλα στο επάνω μέρος του παραθύρου και πληκτρολογήστε το όνομα στο επάνω πεδίο.
 5. Κάντε κλικ Ισχύουν και Εντάξει για να ολοκληρωθεί η αλλαγή ονόματος.

Διαχείριση μονάδων δίσκου στα Windows 11

Εάν θέλετε να αλλάξετε το όνομα μιας μονάδας δίσκου στα Windows 11 για να διευκολύνετε τη διαχείρισή τους, μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας τα παραπάνω βήματα. Η μετονομασία μιας μονάδας δίσκου είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν έχει ένα γενικό όνομα και χρειάζεστε κάτι που να την κάνει πιο αναγνωρίσιμη.

Υπάρχουν άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να διαχειριστείτε τη μονάδα δίσκου σας στα Windows 11. Για παράδειγμα, για να διατηρήσετε τα δεδομένα σας ασφαλή, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την προστασία συστήματος για μονάδες δίσκου ή να διακόψετε την πρόσβαση σε μια μονάδα δίσκου χωρίς να την αφαιρέσετε μαθαίνοντας να αφαιρείτε ένα γράμμα μονάδας δίσκου στα Windows 11.

Εάν κάτι πάει στραβά στο σύστημά σας Windows, θα θέλετε να δημιουργήσετε μια μονάδα ανάκτησης USB για εκκίνηση και ανάκτηση του συστήματός σας. Και αν το σύστημά σας είναι αργό και η χρήση του δίσκου είναι υπερβολική, ελέγξτε πώς να διορθώσετε το 100 τοις εκατό χρήση του δίσκου στα Windows 11.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *