7 διαφορετικοί τρόποι ελέγχου-F (Αναζήτηση λέξεων) στο iPhone ή το iPad σας

Κατά τον εντοπισμό συγκεκριμένων λέξεων και φράσεων σε ιστοσελίδες και έγγραφα σε επιτραπέζιες συσκευές, η συντόμευση πληκτρολογίου Control-F ή Command-F μπορεί να είναι μια τεράστια εξοικονόμηση χρόνου. Μπορείτε όμως να κάνετε κάτι παρόμοιο σε iPhone ή iPad;

Δεν υπάρχουν συντομεύσεις για την εύρεση λέξεων στις κινητές συσκευές της Apple (εκτός αν χρησιμοποιείτε iPad με πληκτρολόγιο όπου απλώς κάνετε Command-F), αλλά οι περισσότερες εγγενείς εφαρμογές και εφαρμογές τρίτων για iOS και iPadOS παρέχουν εργαλεία αναζήτησης με εύκολη πρόσβαση.

Αυτό το σεμινάριο θα σας δείξει πώς να βρίσκετε λέξεις σε προγράμματα περιήγησης ιστού, προγράμματα προβολής εγγράφων, επεξεργαστές κειμένου και πολλά άλλα στο iPhone και το iPad.

1. Αναζήτηση λέξεων σε προγράμματα περιήγησης Ιστού

Το Safari—το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στο iPhone και το iPad—έρχεται με ένα ενσωματωμένο εργαλείο Εύρεσης που καθιστά απίστευτα εύκολη την αναζήτηση λέξεων σε μια ιστοσελίδα. Είναι πολύ βολικό όταν το περιεχόμενο είναι μεγάλο ή βαρύ κείμενο.

Ξεκινήστε πληκτρολογώντας τη λέξη ή τη φράση στη γραμμή διευθύνσεων. Στο μενού προτάσεων που εμφανίζεται, κάντε κύλιση προς τα κάτω στο Σε αυτήν την σελίδα ενότητα και πατήστε Βρείτε “τη λέξη ή τη φράση σας” για να επισημάνετε τα αντίστοιχα στιγμιότυπα σε όλη τη σελίδα. Χρησιμοποιήστε το Πάνω και Κάτω βέλη για εναλλαγή μεταξύ των επισημασμένων στοιχείων. Μόλις ολοκληρώσετε την αναζήτηση, πατήστε Εγινε.

Εναλλακτικά, μπορείτε να καλέσετε το εργαλείο Εύρεση στο Safari πατώντας το Μερίδιο κουμπί (είναι στο κάτω μέρος της οθόνης) και επιλέγοντας Εύρεση στη σελίδα. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε αυτό που θέλετε—το πρόγραμμα περιήγησης θα πρέπει να επισημαίνει παρόμοιες λέξεις σε πραγματικό χρόνο.

Τα προγράμματα περιήγησης ιστού τρίτων κατασκευαστών για το iPhone και το iPad διαθέτουν επίσης συγκρίσιμα εργαλεία Εύρεσης. Δείτε πώς μπορείτε να τα καλέσετε στο Google Chrome, Mozilla Firefox και Microsoft Edge.

  • Χρώμιο: Πατήστε το Μερίδιο εικονίδιο στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης και επιλέξτε Εύρεση στη Σελίδα.
  • Firefox: Πατήστε το Μενού εικονίδιο (τρεις στοιβαγμένες γραμμές) στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης και επιλέξτε Εύρεση στη Σελίδα.
  • Ακρη: Πατήστε το Μενού εικονίδιο (τρεις κουκκίδες) στο κάτω άκρο της οθόνης και επιλέξτε Εύρεση στη σελίδα.

2. Αναζήτηση λέξεων σε προγράμματα προβολής PDF

Όπως συμβαίνει με τις ιστοσελίδες, ο εντοπισμός συγκεκριμένων λέξεων και φράσεων σε αρχεία PDF διευκολύνει την αντιμετώπιση αρχείων που είναι πολύ μεγάλα ή γεμάτα με κείμενο. Ευτυχώς, σχεδόν κάθε πρόγραμμα προβολής εγγράφων για το iPhone και το iPad υποστηρίζει την αναζήτηση λέξεων.

Εάν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή stock Files για προεπισκόπηση αρχείων PDF, πατήστε το Αναζήτηση εικονίδιο (μεγεθυντικός φακός) στο επάνω μέρος της οθόνης και αρχίστε να πληκτρολογείτε για να επισημάνετε παρόμοια περιστατικά σε ένα έγγραφο. Το ίδιο ισχύει και για εφαρμογές τρίτων – αναζητήστε α Αναζήτηση όταν ένα PDF είναι ανοιχτό

Ορισμένα προγράμματα προβολής εγγράφων σάς επιτρέπουν ακόμη και να κάνετε αναζήτηση σε πολλά έγγραφα ταυτόχρονα. Για παράδειγμα, στο Adobe Acrobat Reader και το PDF Expert, χρησιμοποιήστε το Αναζήτηση γραμμή στην αρχική οθόνη της εφαρμογής για σάρωση όλων των PDF για λέξεις που ταιριάζουν.

3. Αναζήτηση λέξεων σε συσκευές επεξεργασίας κειμένου

Η αναζήτηση λέξεων ή φράσεων σε εφαρμογές επεξεργασίας κειμένου στο iPhone και το iPad επιταχύνει σημαντικά εργασίες όπως η επεξεργασία και η διόρθωση.

Στις Σελίδες της Apple, πατήστε το Περισσότερο εικονίδιο (τρεις κουκκίδες) στο επάνω μέρος της οθόνης και επιλέξτε Εύρημα. Εάν χρησιμοποιείτε Microsoft Word, πατήστε το Αναζήτηση εικονίδιο στη γραμμή εργαλείων. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε τη λέξη ή τη φράση που θέλετε να βρείτε και χρησιμοποιήστε τη Πάνω και Κάτω βέλη προς το μηδέν σε όρους που ταιριάζουν.

Έγγραφα Google—ένας άλλος δημοφιλής επεξεργαστής κειμένου—ενισχύει τη λειτουργικότητα αναζήτησης προσφέροντας τη δυνατότητα εύρεσης και αντικατάστασης λέξεων. Πατήστε το Περισσότερο εικονίδιο επάνω δεξιά, επιλέξτε Βρίσκω και αντικαθιστώκαι χρησιμοποιήστε το Εύρημα πεδίο για τις αναζητήσεις σας. Για να αντικαταστήσετε μια παρουσία λέξης, πληκτρολογήστε τη νέα λέξη στο Αντικατέστησε με πεδίο και πατήστε Αντικαθιστώ; για να αντικαταστήσετε όλες τις παρουσίες, επιλέξτε Ολα.

4. Αναζήτηση λέξεων στους Instant Messengers

Σε εφαρμογές ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων όπως το Apple Messages, το WhatsApp και το Facebook Messenger, η αναζήτηση λέξεων και φράσεων είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να εντοπίσετε σχετικές πληροφορίες στο ιστορικό συνομιλιών.

Απλώς πληκτρολογήστε το ερώτημά σας στο Αναζήτηση γραμμή στην αρχική οθόνη του εργαλείου ανταλλαγής μηνυμάτων που προτιμάτε (ίσως χρειαστεί να σύρετε προς τα κάτω για να το αποκρύψετε) και επιλέξτε μια συνομιλία μέσα στο φύλλο αποτελεσμάτων. Οποιαδήποτε μηνύματα που περιέχουν τη λέξη ή τη φράση θα πρέπει να εμφανίζονται επισημασμένα.

5. Αναζήτηση λέξεων σε πελάτες αλληλογραφίας

Το Apple Mail και τα προγράμματα-πελάτες αλληλογραφίας τρίτων, όπως το Gmail και το Outlook, μπορούν γρήγορα να ανακαλύψουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιέχουν συγκεκριμένες λέξεις και φράσεις. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε το Αναζήτηση γραμμή στο επάνω μέρος της κύριας οθόνης της εφαρμογής. Ανάλογα με την εφαρμογή, μπορείτε να εφαρμόσετε πρόσθετα κριτήρια φιλτραρίσματος, όπως αναζήτηση μέσω γραμματοκιβωτίου ή επαφής.

6. Αναζήτηση λέξεων στους διαχειριστές φωτογραφιών

Εάν διαθέτετε iPhone ή iPad με iOS 15/iPadOS 15 ή νεότερη έκδοση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη νευρωνική μηχανή της συσκευής για να αναζητήσετε κείμενο σε φωτογραφίες, στιγμιότυπα οθόνης και σαρωμένα έγγραφα. μεταβείτε στο Αναζήτηση καρτέλα στις Φωτογραφίες της Apple, εισαγάγετε μια λέξη ή φράση και οι εικόνες που περιέχουν αντίστοιχο κείμενο θα πρέπει να εμφανίζονται κάτω από το Κείμενο που βρέθηκε στις Φωτογραφίες Ενότητα

Τα εργαλεία διαχείρισης φωτογραφιών τρίτων – π.χ. Google Photos και OneDrive – σάς επιτρέπουν επίσης να αναζητάτε κείμενο σε εικόνες. Απλώς φροντίστε να χρησιμοποιείτε ενημερωμένες εκδόσεις των εφαρμογών για τα καλύτερα αποτελέσματα.

7. Αναζήτηση λέξεων σε εφαρμογές λήψης σημειώσεων

Η εγγενής εφαρμογή Notes στο iPhone ή το iPad κάνει την αναζήτηση λέξεων και φράσεων μέσα σε μια σημείωση παιχνιδάκι. Απλώς πατήστε το Περισσότερο εικονίδιο (τρεις κουκκίδες) στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης και επιλέξτε Βρείτε στη Σημείωση για να ξεκινήσετε την αναζήτηση. Εναλλακτικά, πληκτρολογήστε το ερώτημά σας στο Αναζήτηση γραμμή μέσα σε ένα φάκελο για να σαρώσετε όλες τις σημειώσεις για παρόμοιους όρους.

Άλλες εφαρμογές λήψης σημειώσεων για iOS και iPadOS υποστηρίζουν επίσης την αναζήτηση λέξεων. Για παράδειγμα, σε Google Keep, πληκτρολογήστε το ερώτημά σας στην κύρια οθόνη για να φιλτράρετε σημειώσεις με παρόμοιο περιεχόμενο. Σε Microsoft Outlookμεταβείτε στο Αναζήτηση καρτέλα, εισαγάγετε μια λέξη ή φράση και φιλτράρετε τα στοιχεία κατά σημειωματάριο ή αυτοκόλλητη σημείωση.

Κύρια αναζήτηση λέξεων στο iPhone ή το iPad σας

Παρά την έλλειψη καθολικής χειρονομίας, η ικανότητα του iPhone και του iPad να αναζητούν λέξεις εκτείνεται πέρα ​​από τα προγράμματα περιήγησης ιστού και τα εργαλεία επεξεργασίας κειμένου σε άμεσους αγγελιοφόρους, προγράμματα-πελάτες email, διαχειριστές φωτογραφιών και πολλούς άλλους.

Επίσης, οι εφαρμογές που αναφέρονται παραπάνω είναι απλά παραδείγματα. Κοιτάξτε γύρω από την προτιμώμενη εφαρμογή σας για μια επιλογή αναζήτησης. Οι πιθανότητες είναι ότι θα πρέπει να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να φιλτράρετε το περιεχόμενο κατά λέξη ή φράση.

Διαβάστε επίσης:Πώς να συμπληρώσετε ένα PDF χωρίς Adobe Reader

Πώς να αφαιρέσετε τη γρήγορη αναζήτηση από το Chrome σε Mac

6 τρόποι πρόσβασης στο φάκελο εφαρμογών στο Mac σας

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *