8 επιδιορθώσεις για το Alexa που δεν ανταποκρίνεται αλλά ανάβει

Όλοι έχουμε βρεθεί σε μια κατάσταση όπου η Alexa ανάβει μπλε αφού ακούει τη λέξη αφύπνισης, αλλά δεν ανταποκρίνεται. Είμαστε σίγουροι ότι πρέπει να έχει συμβεί τουλάχιστον μία φορά για όλους. Αλλά εάν αυτό το πρόβλημα συνεχιστεί μετά από επανειλημμένες προσπάθειες, πρέπει να το αντιμετωπίσετε. Αυτός ο οδηγός θα σας δείξει πώς να διορθώσετε το Alexa που δεν ανταποκρίνεται αλλά ανάβει.

Το πρόβλημα είναι ότι το μπλε φως εμφανίζεται στο Echo σαν να επεξεργάζεται το ερώτημα, αλλά τελικά δεν ανταποκρίνεται. Για να το διορθώσετε, επανεκκινήστε το Echo, ελέγξτε τη σύνδεσή του στο διαδίκτυο, πείτε την εντολή φυσικά και μετακινήστε άλλες συσκευές Echo μακριά και επαναφέρετε το Echo, μεταξύ άλλων λύσεων. Ας τα ελέγξουμε αναλυτικά.

1. Επανεκκινήστε το Echo

Εάν η συσκευή Echo με δυνατότητα Alexa ενεργοποιείται αλλά δεν ανταποκρίνεται, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να δοκιμάσετε το παλιό κόλπο της επανεκκίνησης της συσκευής. Για αυτό, αποσυνδέστε το για 30 δευτερόλεπτα και μετά συνδέστε το ξανά. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα είναι αρκετό για να διορθώσει το Alexa που ανάβει αλλά δεν ανταποκρίνεται.

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης: Πώς να απενεργοποιήσετε το κίτρινο φως που αναβοσβήνει στη συσκευή Amazon Echo σας

2. Ελέγξτε το Διαδίκτυο

Το επόμενο πράγμα που πρέπει να ελέγξετε είναι η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο. Μπορεί να υπάρχει κάτι λάθος με το Διαδίκτυό σας. Ίσως το Διαδίκτυο να μην λειτουργεί, ο κωδικός πρόσβασής του έχει αλλάξει ή η συσκευή Echo δεν βρίσκεται εντός του κατάλληλου εύρους Wi-Fi.

Για να το διορθώσετε, δοκιμάστε αυτές τις λύσεις:

  • Κάντε επανεκκίνηση του μόντεμ Wi-Fi.
  • Κρατήστε το Echo κοντά στο μόντεμ Wi-Fi σας.
  • Δοκιμάστε το Διαδίκτυο σε κάποια άλλη συσκευή. Εάν δεν λειτουργεί, ελέγξτε εάν έχετε πληρώσει τον λογαριασμό ή επικοινωνήστε με τον πάροχο υπηρεσιών δικτύου σας.

Υπόδειξη: Δείτε άλλους τρόπους για να διορθώσετε προβλήματα Διαδικτύου στην Alexa

3. Πείτε το Command καθαρά

Πολλές φορές, η Alexa δεν καταλαβαίνει το ερώτημά σας, οπότε παρόλο που ανάβει, δεν θα απαντήσει. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πείτε την εντολή καθαρά και δυνατά. Μπορείτε να δοκιμάσετε να αναδιατυπώσετε το ερώτημα. Για παράδειγμα, αν ρωτάτε την Alexa, “India capital”, επαναδιατυπώστε το σε “What is the capital of India?” Ομοίως, θα πρέπει να είστε ξεκάθαροι και δυνατοί όταν χρησιμοποιείτε τη λέξη αφύπνισης. Δοκιμάστε να αλλάξετε τη λέξη αφύπνισης για τη συσκευή σας Echo.

Μπορείτε να ελέγξετε το ιστορικό φωνητικών εντολών σας στην εφαρμογή Alexa και να δείτε εάν η Alexa τις παίρνει. Για αυτό, ανοίξτε την εφαρμογή Alexa και πατήστε στην καρτέλα Περισσότερα, ακολουθούμενη από το Ιστορικό δραστηριότητας. Πατήστε στο Voice για να δείτε τις πρόσφατες εντολές σας. Εάν οποιαδήποτε εντολή λέει “Ο ήχος δεν ήταν κατανοητός”, πείτε το ίδιο καθαρά, ώστε η Alexa να σας καταλάβει.

Ιστορικό φωνητικών εντολών Alexa

4. Αυξήστε τον όγκο της Alexa

Όσο ανόητο κι αν ακούγεται, δεν είναι κακό να ελέγχετε την ένταση του ήχου της συσκευής σας Echo εάν δεν την έχετε ήδη ελέγξει. Εννοούμε ότι ίσως η Alexa ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αλλά επειδή η ένταση του ήχου της συσκευής σας είναι χαμηλή, δεν μπορείτε να την ακούσετε.

Επομένως, χρησιμοποιήστε τα φυσικά κουμπιά έντασης ήχου στη συσκευή Echo για να αυξήσετε την ένταση. Ή μεταβείτε στην εφαρμογή Alexa και επιλέξτε Συσκευές, ακολουθούμενη από τη συσκευή σας Echo. Πατήστε στην Ένταση και αυξήστε την χρησιμοποιώντας το ρυθμιστικό.

Αλλαγή έντασης ηχούς amazon

Υπόδειξη: Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τη δυνατότητα κλήσης στο Amazon Echo.

5. Ελέγξτε τις κοντινές συσκευές ηχούς

Έχετε πολλές συσκευές Echo στο σπίτι σας; Ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους η Alexa δεν ανταποκρίνεται αλλά ανάβει είναι λόγω των κοντινών συσκευών Echo. Βασικά, μπορεί να προσπαθείτε να πείτε την εντολή σε μια συσκευή Echo, αλλά μια άλλη κοντινή Echo θα μπορούσε να την πάρει αντί για αυτήν για την οποία είχατε σκοπό. Έτσι, παρόλο που η Alexa θα ανάψει, δεν θα ανταποκριθεί.

Για να δείτε αν αυτό είναι το πρόβλημα, πηγαίνετε κοντά στην προβληματική συσκευή Echo και πείτε την εντολή απευθείας στο μικρόφωνό της, ώστε να μην την ακούσει καμία άλλη συσκευή Echo. Εάν ανταποκρίνεται, ξέρετε πού είναι το πρόβλημα.

Για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα, μπορείτε να κρατήσετε τις συσκευές Echo ελαφρώς μακριά η μία από την άλλη. Μια καλύτερη προσέγγιση είναι να χρησιμοποιείτε διαφορετικές λέξεις αφύπνισης για κάθε συσκευή Echo.

Για να αλλάξετε τη λέξη αφύπνισης, ανοίξτε την εφαρμογή Alexa και μεταβείτε στη συσκευή σας Echo. Πατήστε στο εικονίδιο Ρυθμίσεις για να μεταβείτε στις ρυθμίσεις της συσκευής σας Echo. Πατήστε στο Wake Word και επιλέξτε μια διαφορετική λέξη αφύπνισης. Λάβετε υπόψη ότι πρέπει να το κάνετε αυτό ξεχωριστά για κάθε συσκευή Echo.

Amazon Echo wake word

Υπόδειξη: Εκτός από τη λέξη αφύπνισης, δοκιμάστε να αλλάξετε το όνομα και τη φωνή της Alexa.

6. Απενεργοποιήστε τις λειτουργίες Σύντομης, Ψιθύρου και Παρακολούθησης

Οι συσκευές Echo που τροφοδοτούνται από Alexa έχουν ορισμένες χρήσιμες λειτουργίες όπως Σύντομος, Whisper και Follow-up που μπορεί ακούσια να προκαλέσουν προβλήματα όπως αυτό. Εάν η Alexa δεν ανταποκρίνεται, αλλά εμφανίζεται μια μπλε λυχνία κάθε φορά που καλείτε την Alexa, δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε αυτές τις λειτουργίες.

Για να απενεργοποιήσετε τη Σύντομη λειτουργία στην Alexa, ανοίξτε την εφαρμογή Alexa και πατήστε Περισσότερα, ακολουθούμενη από Ρυθμίσεις. Στη συνέχεια, πατήστε στο Voice Responses και απενεργοποιήστε τους διακόπτες δίπλα στις λειτουργίες Brief και Whisper.

Η σύντομη λειτουργία Alexa είναι απενεργοποιημένη

Για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία παρακολούθησης, πατήστε στις συσκευές Echo στην εφαρμογή Alexa και πατήστε το εικονίδιο Ρυθμίσεις στο επάνω μέρος. Επιλέξτε τη λειτουργία παρακολούθησης και απενεργοποιήστε την στην επόμενη οθόνη.

Η λειτουργία παρακολούθησης Alexa είναι απενεργοποιημένη

7. Άλλες λύσεις που πρέπει να δοκιμάσετε

Η τελευταία λύση είναι να επαναφέρετε τη συσκευή Echo, αλλά πριν το κάνετε αυτό, δοκιμάστε και τις ακόλουθες λύσεις:

  • Χτυπήστε ή χτυπήστε τη συσκευή Echo μερικές φορές.
  • Ελέγξτε και αφαιρέστε τυχόν συσκευές Bluetooth που είναι συνδεδεμένες στο Echo σας
  • Ελέγξτε ότι η Alexa δεν είναι σε σίγαση. Όταν είναι σε σίγαση, δείχνει κόκκινο φως.
  • Συνδέστε μια υποδοχή ηχείων ή ακουστικών 3,5 mm στη συσκευή Echo και αφαιρέστε την.
  • Καταργήστε την εγκατάσταση οποιασδήποτε νέας εγκατεστημένης δεξιότητας, καθώς θα μπορούσε να καταρρεύσει και να επηρεάσει τη λειτουργικότητα του Alexa σας.

8. Επαναφέρετε το Echo

Τέλος, δοκιμάστε να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις της Alexa, εάν εξακολουθεί να μην ανταποκρίνεται σε εσάς αλλά συνεχίζει να ανάβει. Λάβετε υπόψη ότι θα πρέπει να ρυθμίσετε ξανά το Echo μετά την επαναφορά του. Προς την επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων Echoπατήστε παρατεταμένα τα κουμπιά Μικρόφωνο απενεργοποίησης και μείωσης της έντασης μέχρι να σβήσει και να ανάψει ξανά το φως.

Υπόδειξη: Αντιμετωπίζετε προβλήματα κατά τη ρύθμιση της Alexa; Μάθετε πώς να διορθώσετε προβλήματα εγκατάστασης Alexa.

Κάντε την Alexa χρήσιμη

Ελπίζουμε η Alexa σας να είναι και πάλι σε δράση και να ανταποκρίνεται όταν ανάβει. Πριν πάτε, ελέγξτε τις καλύτερες δεξιότητες Alexa. Επίσης, ελέγξτε χρήσιμα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με την Alexa στο Echo Show.

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης: Είναι παγωμένο ή δεν ανταποκρίνεται το Apple Watch σας; Δοκιμάστε αυτές τις 6 επιδιορθώσεις

Πώς να καλέσετε γράμματα στο iPhone σας

gadget και αξεσουάρ κουζίνας: Black+Decker, Echo Show

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *