Πώς να καλέσετε γράμματα στο iPhone

Πώς να καλέσετε γράμματα στο iPhone σας

Πολλές εταιρείες επιλέγουν αριθμούς τηλεφώνου που γράφουν ελκυστικές φράσεις, καθώς είναι πιο εύκολο να θυμούνται από τους αριθμούς επικοινωνίας με απλό ψηφίο. Αλλά αυτές οι αλφαριθμητικές ακολουθίες προκαλούν επίσης σύγχυση στους ανθρώπους που δεν χρειάστηκε ποτέ να καλέσουν μία.

Ευτυχώς, δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο στο να καλέσετε έναν αριθμό όπως “1-800-MY-APPLE”. Στο iPhone, υπάρχουν πολλοί τρόποι κλήσης γραμμάτων και αυτός ο οδηγός θα εξερευνήσει τον καθένα από αυτούς.

Τι σημαίνουν τα γράμματα σε έναν αριθμό τηλεφώνου;

Είτε χρησιμοποιείτε ένα παραδοσιακό περιστροφικό τηλέφωνο είτε ένα μόντεμ smartphone, οι αριθμοί «2» έως «9» συνδέονται με συγκεκριμένα γράμματα. Για παράδειγμα, ο αριθμός “2” αντιστοιχεί στα γράμματα “ABC”, “3” έως “DEF” και ούτω καθεξής.

Αυτές οι συσχετίσεις επιτρέπουν σε οργανισμούς να δημιουργούν ματαιόδοξους αριθμούς τηλεφώνου με βάση λέξεις, ακόμη και επωνυμίες. Ένα δημοφιλές παράδειγμα είναι το “1-800-FLOWERS”, όπου τα γράμματα στη λέξη “FLOWERS” μεταφράζονται σε “3569377” στο πληκτρολόγιο.

Η κατανόηση αυτής της αλφαριθμητικής σχέσης είναι το κλειδί για την κλήση λέξεων τηλεφώνου. Ακολουθεί μια πλήρης λίστα με αριθμούς και αντίστοιχα γράμματα.

2: Α, Β, Γ

3: D, E, F

4: G, H, I

5: J, K, L

6: M, N, O

7: P, Q, R, S

8: T, U, V

9: W, X, Y, Z

Μην ανησυχείς. Δεν χρειάζεται να απομνημονεύσετε τίποτα στην παραπάνω λίστα. Εάν χρησιμοποιείτε iPhone ή σχεδόν οποιοδήποτε τηλέφωνο για αυτό το θέμα, κοιτάξτε προσεκτικά το πληκτρολόγιο και θα παρατηρήσετε ότι τα παραπάνω γράμματα εμφανίζονται δίπλα ή κάτω από τους αντίστοιχους αριθμούς τους.

Πώς να καλέσετε γράμματα χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο του iPhone σας

Η κλήση μιας λέξης τηλεφώνου χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο του iPhone είναι γρήγορη και απλή τώρα που ξέρετε πού να ψάξετε. Μόλις:

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Τηλέφωνο και μεταβείτε στο Πληκτρολόγιο αυτί.
 2. Πληκτρολογήστε τους αριθμούς στη λέξη του τηλεφώνου όπως θα κάνατε συνήθως—π.χ. «1-800»—μέχρι να φτάσετε στα γράμματα.
 3. Εντοπίστε και πατήστε τους αριθμούς που σχετίζονται με τα γράμματα. Κάθε αριθμός στο πληκτρολόγιο, εκτός από το «0» και το «1», σχετίζεται με ένα σύνολο γραμμάτων. Για παράδειγμα, για να πληκτρολογήσετε “L” θα αγγίξετε το 5 κλειδί.
 4. Αφού εισαγάγετε ολόκληρη τη λέξη του τηλεφώνου ως αριθμούς, πατήστε το πράσινο Κλήση κουμπί για να πραγματοποιήσετε την κλήση σας.

Πώς να καλέσετε γράμματα στο iPhone σας χρησιμοποιώντας το Siri

Ο Siri, ο φωνητικός βοηθός στο iPhone, κάνει ακόμα πιο εύκολη την κλήση λέξεων τηλεφώνου. Υποθέτοντας ότι έχετε ρυθμίσει το Siri στη συσκευή σας iOS, απλώς:

 1. Κράτα το Πλευρά/Σπίτι κουμπί ή πείτε “Hey Siri” για να καλέσετε το Siri.
 2. Πείτε τον αλφαριθμητικό αριθμό που θέλετε να καλέσετε—π.χ. «Καλέστε το 1-800-GOT-JUNK». Μπορείτε να γράψετε τα γράμματα μεμονωμένα ή να εκφράσετε τις λέξεις φυσικά.
 3. Το Siri θα πρέπει να ζητήσει επιβεβαίωση πριν πραγματοποιήσει την κλήση—αν είναι ακριβές, πατήστε Κλήση και περιμένετε έως ότου η Siri μετατρέψει τη λέξη του τηλεφώνου στη μορφή αριθμού και πραγματοποιήσει την κλήση.

Σημείωση: Εάν το Siri δεν μπορεί να πραγματοποιήσει τηλεφωνικές κλήσεις, ενεργοποιήστε τη Φωνητική κλήση στο iPhone σας. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις, πατήστε Face ID/Αγγίξτε ID & Passcodeκαι ενεργοποιήστε το διακόπτη δίπλα στο Φωνητική κλήση.

Πώς να καλέσετε γράμματα στο iPhone σας χρησιμοποιώντας φωνητικό έλεγχο

Ο Φωνητικός έλεγχος είναι μια δυνατότητα προσβασιμότητας για το iPhone που σας επιτρέπει να ελέγχετε τη συσκευή χρησιμοποιώντας μόνο φωνητικές εντολές. Εάν είναι ενεργό (αυτό υποδηλώνεται με ένα μπλε εικονίδιο μικροφώνου επάνω αριστερά στην οθόνη), μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να καλέσετε γράμματα ως εξής:

 1. Πείτε “Άνοιγμα τηλεφώνου” για να ανοίξετε την εφαρμογή Τηλέφωνο.
 2. Πείτε “Πατήστε πληκτρολόγιο” για να μεταβείτε στην καρτέλα Πληκτρολόγιο.
 3. Πείτε τη λέξη του τηλεφώνου που θέλετε να καλέσετε—μην ξεκινάτε με την εντολή «Κλήση» όπως κάνατε με το Siri.
 4. Πείτε «Πατήστε Κλήση» εάν ο αριθμός που εμφανίζεται είναι σωστός για να καλέσετε τον αριθμό.

Εάν ο Φωνητικός έλεγχος δεν είναι ενεργοποιημένος, αλλά θέλετε να πειραματιστείτε με τη λειτουργία, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις > Προσιτότητα > Φωνητικός έλεγχος και ενεργοποιήστε τον διακόπτη δίπλα Φωνητικός έλεγχος.

Δεν είναι τίποτα περίπλοκο

Όπως μόλις μάθατε, η κλήση λέξεων τηλεφώνου με το πληκτρολόγιο στο iPhone σας είναι αρκετά απλή. Θυμηθείτε να επωφεληθείτε από το Siri για να διευκολύνετε τη διαδικασία ή τον Φωνητικό έλεγχο εάν προτιμάτε αλληλεπιδράσεις μόνο με φωνή με τη συσκευή.

Καθώς ολοκληρώνουμε, αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι το αριθμητικό πληκτρολόγιο στην εφαρμογή Επαφές του iPhone εμφανίζει επίσης γράμματα όπως το πληκτρολόγιο. Δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα με τη μετατροπή γραμμάτων σε αριθμούς κατά την αποθήκευση αριθμών τηλεφώνου.

Η βιβλιοθήκη εφαρμογών δεν εμφανίζεται στο iPhone

7 διαφορετικοί τρόποι ελέγχου-F (Αναζήτηση λέξεων) στο iPhone ή το iPad

 

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *