αυτόματες ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης

Πώς να απενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης στα Windows 11

Από προεπιλογή, τα Windows 11 ανακτούν αυτόματα όλα τα είδη ενημερώσεων. Αυτές περιλαμβάνουν ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας και ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης για τα στοιχεία υλικού και λογισμικού του υπολογιστή σας. Αυτό καθιστά εύκολη την εγκατάσταση οποιουδήποτε υλικού σε έναν υπολογιστή, αλλά οι ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης μπορούν μερικές φορές να εγκαταστήσουν εκδόσεις με buggy. Αν προτιμάτε να ενημέρωση και εγκατάσταση προγραμμάτων οδήγησης με μη αυτόματο τρόπο μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις στα Windows 11 και να συνεχίσετε να απολαμβάνετε τακτικές ενημερώσεις των Windows.

Σε βλέπουν…Η δραστηριότητά σου στο διαδίκτυο καταγράφεται από την κυβέρνησή σου, τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου, τους προγραμματιστές εφαρμογών/πρόσθετων/IPTV και όλους τους ιστότοπους μέσω της αναγνωριστικής σας διεύθυνσης IP | PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN ΣτηνΕλλάδα |
Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης : Η αντιγραφή και επικόλληση δεν λειτουργεί στα Windows;

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨techvortex.eu⁩ στο Viber  

Τι θα συμβεί εάν απενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης

Θα χρειαστεί να αναζητήσετε μη αυτόματα προγράμματα οδήγησης για υπάρχοντα και νέα στοιχεία υλικού για εγκατάσταση στον υπολογιστή σας Windows 11. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να προσδιορίσετε τον τρόπο πρόσβασης στις λεπτομέρειες του υλικού από τη Διαχείριση Συσκευών ή οποιοδήποτε άλλο εργαλείο τρίτου κατασκευαστή (όπως το Speccy ή το CPU-Z). Εκτός από αυτό, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τα ακόλουθα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα εάν απενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης στον υπολογιστή σας Windows 11.

Πλεονεκτήματα:

  • Ο κατασκευαστής του στοιχείου υλικού ελέγχει τη λειτουργία των προγραμμάτων οδήγησης και τα δημοσιεύει μέσω της σελίδας υποστήριξης ή του φόρουμ των ιστότοπών τους.
  • Λιγότερο πονοκέφαλο να αντιμετωπίσετε εάν μοιράζεστε τον υπολογιστή σας με την οικογένειά σας ή με άλλους που τείνουν να εφαρμόζουν το Windows Update χωρίς να ελέγξετε τη λίστα με τα πράγματα που πρέπει να ενημερωθούν.
  • Μπορείτε να επιλέξετε τα παλαιότερα και πιο σταθερά προγράμματα οδήγησης (ειδικά για γραφικά) αντί να δοκιμάσετε τα νέα και ασταθή.

Μειονεκτήματα:

  • Πολλά στοιχεία υλικού και λογισμικού θα εκτελούν την παλιά έκδοση των προγραμμάτων οδήγησης και ενδέχεται να γίνουν ασύμβατα με την πάροδο του χρόνου με τις ενημερώσεις των Windows.
  • Η διατήρηση ενημερώσεων προγραμμάτων οδήγησης θα γίνει κουραστική αγγαρεία.
  • Ορισμένα βασικά στοιχεία του υπολογιστή ενδέχεται να μην λειτουργούν εκτός εάν εφαρμόσετε ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης για να ταιριάζουν και να λειτουργούν με τις πιο πρόσφατες εκδόσεις των Windows.

Αφού ζυγίσετε αυτά τα πράγματα, μπορείτε να προχωρήσετε στην επιλογή ενός από τους τρεις τρόπους για να το κάνετε αυτό.

Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Ρυθμίσεις για να απενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης

Η εφαρμογή Ρυθμίσεις μπορεί να αποτρέψει τα Windows 11 από τη λήψη αυτόματων ενημερώσεων προγραμμάτων οδήγησης, έτσι ώστε τα Windows να μην εγκαταστήσουν νέες στον υπολογιστή σας. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας έναν λογαριασμό με δικαιώματα διαχειριστή.

1. Τύπος Windows + I συντόμευση πληκτρολογίου για να ανοίξετε το Ρυθμίσεις εφαρμογή.

2. Επιλέγω Σύστημα στην αριστερή πλαϊνή μπάρα και Σχετικά με από το δεξί παράθυρο.

3. Κάντε κλικ στο Προηγμένες ρυθμίσεις συστήματος Σύνδεσμος.

4. Από το Ιδιότητες συστήματος παράθυρο που ανοίγει, κατευθυνθείτε προς το Σκεύη, εξαρτήματα καρτέλα και κάντε κλικ στο Ρυθμίσεις εγκατάστασης συσκευής κουμπί.

Στο παράθυρο Ιδιότητες συστήματος που ανοίγει, μεταβείτε στην καρτέλα Υλικό και κάντε κλικ στο κουμπί Ρυθμίσεις εγκατάστασης συσκευής

5. Επιλέγω Όχι (η συσκευή σας ενδέχεται να μην λειτουργεί όπως αναμένεται) από το αναδυόμενο παράθυρο και πατήστε το Αποθήκευσε τις αλλαγές κουμπί.

Επιλέξτε Όχι και πατήστε Αποθήκευση αλλαγών

Στη συνέχεια, μπορείτε να χτυπήσετε Εντάξει ή Κλείσιμο για να κλείσετε το Ιδιότητες συστήματος παράθυρο.

Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικής ομάδας για να απενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης

Το πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικής ομάδας προσφέρει έναν άλλο τρόπο για να σταματήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης. Ωστόσο, οι υπολογιστές με την αρχική έκδοση των Windows 11 δεν παρέχουν πρόσβαση στο πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικής ομάδας. Ακολουθούν τα βήματα για άλλους υπολογιστές Windows 11 Edition.

1. Πάτα το Πλήκτρο Windows + S για να ανοίξετε την Αναζήτηση των Windows, πληκτρολογήστε gpedit.mscκαι χτυπήστε Εισαγω για να ανοίξετε το πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικής ομάδας.

Ανοίξτε το πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικής ομάδας από την Αναζήτηση των Windows

2. Όταν ένα Ελεγχος λογαριασμού χρήστη εμφανίζεται η ερώτηση για να ζητήσει άδεια, κάντε κλικ στο Ναί κουμπί. Από την αριστερή πλαϊνή γραμμή, μεταβείτε σε αυτήν τη διαδρομή φακέλου:

Computer Configuration > Administrative Templates > Windows Components > Windows Update > Manage updates offered from Windows Update
Μεταβείτε στη Διαχείριση ενημερώσεων που προσφέρονται από το Windows Update στο πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικής ομάδας

3. Από το δεξί παράθυρο, κάντε δεξί κλικ στο Μην συμπεριλάβετε προγράμματα οδήγησης με ενημερώσεις των Windows και επιλέξτε Επεξεργασία από το μενού συμφραζομένων.

Κάντε δεξί κλικ στο Να μην περιλαμβάνονται προγράμματα οδήγησης με τιμή Windowdsd Updates και επιλέξτε Επεξεργασία στο GPE

4. Επιλέγω Ενεργοποιήθηκε επιλογή, χτυπήστε Ισχύουν στην κάτω δεξιά γωνία και πατήστε Εντάξει για να κλείσετε το αναδυόμενο παράθυρο.

Ενεργοποιήστε την επιλογή να μην συμπεριλαμβάνονται προγράμματα οδήγησης με ενημερώσεις των Windows στον Επεξεργαστή πολιτικής ομάδας και, στη συνέχεια, πατήστε Εφαρμογή.

Μετά από αυτό, οι Ενημερώσεις των Windows δεν θα φέρουν τα προγράμματα οδήγησης συσκευών για τον υπολογιστή σας. Εάν θέλετε να επαναφέρετε αυτές τις αλλαγές, ακολουθήστε τη διαδικασία μέχρι το τρίτο βήμα και επιλέξτε Δεν έχει διαμορφωθεί.

Χρησιμοποιήστε τον Επεξεργαστή Μητρώου για να απενεργοποιήσετε τις Αυτόματες ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης

Εάν αισθάνεστε άνετα με τον Επεξεργαστή Μητρώου, συνιστούμε πρώτα να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του Μητρώου. Στη συνέχεια, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

1. Τύπος Windows + R για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση, πληκτρολογήστε regeditκαι χτυπήστε Εισαγω για να ανοίξετε τον Επεξεργαστή Μητρώου.

Ανοίξτε τον Επεξεργαστή Μητρώου χρησιμοποιώντας κείμενο regedit στο πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση των Windows

2. Όταν ένα Ελεγχος λογαριασμού χρήστη εμφανίζεται η ερώτηση για να ζητήσει άδεια, κάντε κλικ στο Ναί κουμπί. Περιηγηθείτε στην ακόλουθη διαδρομή στην αριστερή πλαϊνή γραμμή του Επεξεργαστή Μητρώου:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\DriverSearching
Μεταβείτε στο τσίμπημα DriverSearching στον Επεξεργαστή Μητρώου

3. Κάντε διπλό κλικ στο SearchOrderConfig Πλήκτρο DWORD και εισάγετε την τιμή 0 στο Δεδομένα αξίας κουτί. Κάντε κλικ στο Εντάξει κουμπί και κλείστε το Επεξεργαστής Μητρώου παράθυρο.

Προσθέστε 0 στο πλαίσιο Δεδομένα τιμής του SearchOrderConfig DWORD και πατήστε OK για να εφαρμόσετε την αλλαγή.

Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας για να εφαρμόσετε τις αλλαγές. Για να επαναφέρετε αυτήν την τροποποίηση, ακολουθήστε τη διαδικασία και στο Βήμα 3, εισαγάγετε την τιμή 1 στο Δεδομένα αξίας κουτί.

Περισσότερα χειροκίνητα, χωρίς αυτόματο

Ενώ οι αυτόματες ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης των Windows 11 είναι μια ευλογία, μερικές φορές αυτό μπορεί να κάνει τα πράγματα δύσκολα. Ειδικά, εάν χρησιμοποιείτε μια ποικιλία παλαιών και νέων εξαρτημάτων ή περιφερειακών με τον υπολογιστή σας. Ωστόσο, αυτό επιβαρύνει τη μη αυτόματη αναζήτηση και προσθήκη των πιο πρόσφατων/σταθερών προγραμμάτων οδήγησης για τα αντίστοιχα στοιχεία στον υπολογιστή σας. Για σταθερό και ομαλό υπολογιστή, μια τέτοια προσπάθεια θα άξιζε τον κόπο.

Σε βλέπουν…Η δραστηριότητά σου στο διαδίκτυο καταγράφεται από την κυβέρνησή σου, τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου, τους προγραμματιστές εφαρμογών/πρόσθετων/IPTV και όλους τους ιστότοπους μέσω της αναγνωριστικής σας διεύθυνσης IP | PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN ΣτηνΕλλάδα |
Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης :Η συσκευή Bluetooth που είναι συνδεδεμένη αλλά δεν υπάρχει ήχος στα Windows 11

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨techvortex.eu⁩ στο Viber  

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *