τρόποι για να αυξήσετε την απόδοση του υπολογιστή σας

5 φιλικοί προς το περιβάλλον τρόποι για να αυξήσετε την απόδοση του γερασμένου υπολογιστή σας

Γρήγορες συμβουλές
 • Ένας καθαρός υπολογιστής τρέχει πιο γρήγορα. Εξασφαλίστε βέλτιστη ροή αέρα για αποτελεσματική θερμική απόδοση.
 • Η αντικατάσταση της θερμικής πάστας κάθε 3-5 χρόνια αποτρέπει τον θερμικό στραγγαλισμό.
 • Η αναβάθμιση σε ταχύτερο επεξεργαστή εντός της ίδιας οικογένειας υποδοχών ελαχιστοποιεί το κόστος και μειώνει τα απόβλητα υγειονομικής ταφής.

1. Καθαρίστε και εφαρμόστε ξανά τη θερμική πάστα

Με την πάροδο του χρόνου, ανεξάρτητα από το αν αγοράσατε έναν προκατασκευασμένο υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή ή τον συναρμολογήσατε μόνοι σας, η θερμική πάστα που εφαρμόζεται μεταξύ του SoC και της ψύκτρας μπορεί να στεγνώσει, μειώνοντας τη μεταφορά θερμότητας. Θα ρωτήσετε, σε τι οδηγεί αυτό;

Λοιπόν, για αρχή, έχει ως αποτέλεσμα δύο πράγματα: πρώτον, η μέση θερμοκρασία του επεξεργαστή σας αυξάνεται. Δεύτερον, αυτή η αύξηση της θερμοκρασίας οδηγεί σε θερμικό στραγγαλισμό και μείωση της απόδοσης. Επομένως, η απομάκρυνση της παλιάς θερμικής πάστας και η εφαρμογή φρέσκιας πάστας μπορεί να βελτιώσει την απόδοση του υπολογιστή σας.

Σε βλέπουν…Η δραστηριότητά σου στο διαδίκτυο καταγράφεται από την κυβέρνησή σου, τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου, τους προγραμματιστές εφαρμογών/πρόσθετων/IPTV και όλους τους ιστότοπους μέσω της αναγνωριστικής σας διεύθυνσης IP | PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN ΣτηνΕλλάδα |
Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης :Πώς να εφαρμόσετε ξανά θερμική επικόλληση στην κάρτα γραφικών σας για να βελτιώσετε την απόδοση

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨techvortex.eu⁩ στο Viber  

εφαρμόζεται θερμική πάστα

Λάβετε υπόψη αυτά τα σημεία κατά την επανεφαρμογή θερμικής πάστας

 1. Η θερμική πάστα συνήθως χάνει την αποτελεσματικότητά της μετά από 3-5 χρόνια, οπότε αν δεν έχει περάσει τόσο πολύ, αποφύγετε την επανεφαρμογή.
 2. Εάν δεν αισθάνεστε άνετα να το κάνετε μόνοι σας, επισκεφτείτε ένα αξιόπιστο συνεργείο επισκευής ή ρωτήστε τον κατασκευαστή εάν μπορούν να το διευκολύνουν.
 3. Ξύστε καλά την υπάρχουσα θερμική πάστα πριν εφαρμόσετε μια νέα. Αλλά μην χρησιμοποιείτε μεταλλικά εργαλεία. χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί με λίγη ισοπροπυλική αλκοόλη για να το κάνετε με ασφάλεια.
 4. Ως γενικός εμπειρικός κανόνας, το περισσότερο δεν είναι απαραίτητα καλύτερο όταν πρόκειται για θερμική πάστα. Απλώστε μια ποσότητα σε μέγεθος μπιζελιού και απλώστε την σε σταυρό ή Χ μοτίβο.

2. Διατηρήστε τη βέλτιστη ροή αέρα καθαρίζοντας ανεμιστήρες θήκης και ντουλάπι/σασί

Εάν δεν είναι ήδη σαφές, η διατήρηση ενός καθαρού υπολογιστή χωρίς σκόνη είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ροής του αέρα και, κατά συνέπεια, τη διατήρηση της θερμοκρασίας σε χαμηλά επίπεδα (βελτίωση της θερμικής απόδοσης). Ο καθαρισμός των ανεμιστήρων του ντουλαπιού σας και η αποφυγή σημαντικής συσσώρευσης σκόνης μπορεί να συμβάλει στην άμεση ενίσχυση της απόδοσης.

Πώς να προετοιμάσετε τον υπολογιστή σας για βέλτιστη απόδοση;

 1. Επενδύστε σε ένα κουτί πεπιεσμένου αέρα για να φτάσετε στις πιο απομακρυσμένες γωνίες του υπολογιστή σας.
 2. Βεβαιωθείτε ότι δεν ξεσκονίζετε τον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας ένα πανί—αυτό μπορεί να καταστρέψει τα εξαρτήματά σας και να τον καταστήσει άχρηστο.
 3. Εάν είναι δυνατόν, αφαιρέστε τους ανεμιστήρες από το ντουλάπι ή το πλαίσιο του φορητού υπολογιστή σας για να αφαιρέσετε τη μέγιστη συσσώρευση σκόνης και να αποτρέψετε την πτώση της πάνω στην ακριβή μητρική πλακέτα, τη GPU και άλλα εξαρτήματα του υπολογιστή σας.
 4. Πάντα να αποσυνδέετε τον υπολογιστή σας από την πρίζα πριν ξεκινήσετε να τον καθαρίζετε.

3. Μεταβείτε σε SSD εάν χρησιμοποιείτε σκληρό δίσκο

Ανάλογα με την ηλικία του υπολογιστή σας, ενδέχεται να συνεχίζει να εκκινεί έναν παλιό σκληρό δίσκο, ο οποίος είναι ξεπερασμένος με τα σημερινά πρότυπα, ειδικά εάν το λειτουργικό σας σύστημα είναι εγκατεστημένο σε αυτόν.

Η επένδυση σε μια μονάδα SSD μπορεί να δώσει νέα πνοή στον υπολογιστή σας και ενδεχομένως να σας εξοικονομήσει τα χρήματα που χρειάζεστε για να αγοράσετε έναν ολοκαίνουργιο υπολογιστή, για να μην αναφέρουμε τη μείωση της ποσότητας ηλεκτρονικών αποβλήτων που δημιουργεί.

Πριν αγοράσετε μια νέα μονάδα δίσκου, εξετάστε τη συμβατότητα και την αποτελεσματικότητα

 1. Εάν ο υπολογιστής σας δεν διαθέτει υποδοχή για μονάδα δίσκου M.2, πρέπει να αγοράσετε μια μονάδα δίσκου 2,5 ιντσών.
 2. Βεβαιωθείτε ότι επενδύετε σε έναν SSD που μπορεί να αποθηκεύσει το λειτουργικό σας σύστημα και να έχει ακόμα σημαντικό χώρο. Συνιστούμε τίποτα λιγότερο από μια μονάδα δίσκου 512 GB, σύμφωνα με τα σημερινά πρότυπα.
 3. Ορισμένοι φορητοί υπολογιστές, ειδικά Mac, διαθέτουν μονάδες δίσκου κολλημένες στη μητρική πλακέτα. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν μπορείτε να αναβαθμίσετε τη μονάδα δίσκου σας.
 4. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μεταφέρει το λειτουργικό σας σύστημα στη νέα μονάδα SSD μόλις το εγκαταστήσετε.

4. Κάντε αναβάθμιση σε ένα καλύτερο Chipset εντός του ίδιου τύπου υποδοχής

Καταλαβαίνω; Όσο ελκυστική και αν ακούγεται η αναβάθμιση σε έναν ολοκαίνουργιο υπολογιστή, συχνά, δεν έχει νόημα και μπορείτε να ξεφύγετε με την αναβάθμιση του chipset σας σε ένα πιο ισχυρό. Φυσικά, πρέπει να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στην τρέχουσα υποδοχή μητρικής πλακέτας σας για να αποτρέψετε την ηλεκτρονική σπατάλη και να εξοικονομήσετε χρήματα.

Για παράδειγμα, αναβάθμιση από Intel Core i5 12400F σε Core i7 12700K σε μητρική πλακέτα που υποστηρίζεται από υποδοχή LGA1700 με chipset επιτραπέζιων υπολογιστών της σειράς Intel 600.

chipset 1

Πράγματα που πρέπει να θυμάστε κατά την αναβάθμιση

 1. Ένας ταχύτερος επεξεργαστής έχει συνήθως υψηλότερη ισχύ θερμικής σχεδίασης (TDP), υποδεικνύοντας ότι η τρέχουσα μονάδα τροφοδοσίας (PSU) ενδέχεται να μην επαρκεί. Επομένως, είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη οι απαιτήσεις ενέργειας και ψύξης πριν από την αναβάθμιση.
 2. Ερευνήστε πιθανά σημεία συμφόρησης πριν επενδύσετε τα χρήματά σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η αλλαγή του επεξεργαστή δεν θα επηρεάσει σημαντικά την απόδοση, ειδικά για εργασίες που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην GPU.
 3. Για ορισμένους, η διαδικασία αναβάθμισης μπορεί να είναι δύσκολη. Για να αποτρέψετε πιθανή ζημιά, βεβαιωθείτε ότι αποσυναρμολογείτε με ασφάλεια την κατασκευή σας και χειρίζεστε προσεκτικά το SoC.

5. Επανεγκαταστήστε τα Windows για μια νέα αρχή

Με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να υπάρξει συσσώρευση ανεπιθύμητων αρχείων και εφαρμογών που δεν εξυπηρετούν κανένα σκοπό. Αυτό μπορεί να επιβραδύνει το σύστημά σας σε σημείο που βασικές εργασίες όπως η αντιγραφή αρχείων, η εγκατάσταση νέου λογισμικού και η αναπαραγωγή παιχνιδιών μπορεί να γίνουν κουραστικές. Συχνά, μια γρήγορη επαναφορά των Windows μπορεί να επιλύσει αυτά τα ζητήματα.

Πριν κάνετε επαναφορά, θυμηθείτε αυτά τα σημεία

 1. Φροντίζετε πάντα να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας του υπολογιστή σας, προστατεύοντας ιδιαίτερα τα ευαίσθητα αρχεία σας, προτού προχωρήσετε στην επαναφορά.
 2. Έχετε έτοιμη μια μονάδα flash με δυνατότητα εκκίνησης των Windows.
 3. Για να εκτελέσετε μια έκδοση 64-bit των Windows, χρειάζεστε έναν συμβατό επεξεργαστή που να υποστηρίζει αρχιτεκτονική 64-bit (x64), καθώς και μια μητρική πλακέτα που υποστηρίζει λειτουργικά συστήματα 64-bit.
 4. Βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε έγκυρη και ενεργοποιημένη άδεια χρήσης των Windows για να αποφύγετε προβλήματα κατά τη διάρκεια και μετά την επαναφορά.
 5. Πάντα να επανεγκαθιστάτε τα προγράμματα οδήγησης και το βασικό λογισμικό μετά την επανεγκατάσταση του αντιγράφου των Windows.

Ευχαριστούμε για την ανταπόκριση σας!

Σε βλέπουν…Η δραστηριότητά σου στο διαδίκτυο καταγράφεται από την κυβέρνησή σου, τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου, τους προγραμματιστές εφαρμογών/πρόσθετων/IPTV και όλους τους ιστότοπους μέσω της αναγνωριστικής σας διεύθυνσης IP | PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN ΣτηνΕλλάδα |
Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης : 7 παραβιάσεις ασφαλείας, εισβολές και ελαττώματα της Apple που δεν γνωρίζατε

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨techvortex.eu⁩ στο Viber  

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *