αυτόματες ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης

7 Διορθώσεις για το iTunes που δεν ανοίγει στα Windows

Η εφαρμογή iTunes για Windows σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε τη βιβλιοθήκη πολυμέσων σας, να αγοράζετε περιεχόμενο από το κατάστημα iTunes και ακόμη και να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των συσκευών σας Apple. Αυτό δεν είναι δυνατό εάν δεν μπορείτε να ανοίξετε το iTunes στον υπολογιστή σας με Windows. Είτε οφείλεται σε λάθος ενημέρωση, σε προσθήκες σε διένεξη ή σε δυσλειτουργίες συστήματος, μπορείτε να το διορθώσετε. Αυτός ο οδηγός κοινοποιεί λύσεις για να δουλέψει το iTunes στον υπολογιστή σας με Windows 10 ή 11.

Διαβάστε επίσης: Κορυφαίες 8 επιδιορθώσεις όταν το ρυθμιστικό τόμου των Windows 11 έχει κολλήσει στην οθόνη

1. Κλείστε τελείως το iTunes χρησιμοποιώντας τη Διαχείριση εργασιών

Η εφαρμογή iTunes μπορεί μερικές φορές να αντιμετωπίσει προβλήματα κατά το άνοιγμα στα Windows. Δεδομένου ότι η εφαρμογή είναι ήδη ενεργή στο παρασκήνιο, οι επαναλαμβανόμενες προσπάθειες για άνοιγμά της ενδέχεται επίσης να αποτύχουν. Για να το διορθώσετε, θα χρειαστεί να κλείσετε εντελώς το iTunes χρησιμοποιώντας τη Διαχείριση εργασιών και στη συνέχεια να το ανοίξετε ξανά.

Τύπος Ctrl + Shift + Esc συντόμευση πληκτρολογίου για να ανοίξετε τη Διαχείριση εργασιών. Στο Διαδικασίες καρτέλα, επιλέξτε iTunes από τη λίστα και κάντε κλικ στο Τέλος εργασίας επιλογή στην κορυφή.

Κλείστε την εφαρμογή iTunes χρησιμοποιώντας τη Διαχείριση εργασιών

Ανοίξτε ξανά την εφαρμογή iTunes για να ελέγξετε αν εκτελείται.

2. Εκτελέστε το iTunes ως διαχειριστής

Τα ανεπαρκή δικαιώματα θα μπορούσαν να είναι ένας άλλος λόγος που το iTunes ενδέχεται να μην ανοίξει στον υπολογιστή σας με Windows. Μπορείτε να ανοίξετε το iTunes με δικαιώματα διαχειριστή για να ελέγξετε εάν αυτό λύνει το πρόβλημα.

Κάντε δεξί κλικ στη συντόμευση του iTunes και επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής από το μενού περιβάλλοντος. Στη συνέχεια, επιλέξτε Ναί όταν εμφανιστεί η προτροπή Έλεγχος λογαριασμού χρήστη (UAC).

Ανοίξτε το iTunes ως διαχειριστής στα Windows

Εάν αυτό κάνει το iTunes να ανοίξει και να λειτουργήσει, μπορείτε να ρυθμίσετε τα Windows ώστε να τα εκτελούν πάντα με δικαιώματα διαχειριστή.

3. Αφαιρέστε τις περιφερειακές συσκευές

Κατά καιρούς, εξωτερικές συσκευές αποθήκευσης που είναι συνδεδεμένες στον υπολογιστή σας, όπως ένας σκληρός δίσκος ή μια κάρτα SD, μπορεί να επηρεάσουν το iTunes και να εμποδίσουν το άνοιγμα ή τη σωστή λειτουργία του. Είναι καλύτερο να αφαιρέσετε όλες τις εξωτερικές συσκευές που είναι συνδεδεμένες στον υπολογιστή σας και μετά να ανοίξετε ξανά το iTunes.

4. Ανοίξτε το iTunes σε ασφαλή λειτουργία

Μια από τις προσθήκες iTunes σας ενδέχεται να παρεμβαίνει στην εφαρμογή και να την εμποδίζει να εκκινήσει. Εάν συμβαίνει αυτό, το άνοιγμα του iTunes σε ασφαλή λειτουργία θα σας βοηθήσει να το επαληθεύσετε. Κρατήστε πατημένο το Ctrl και Βάρδια πλήκτρα στο πληκτρολόγιό σας και κάντε διπλό κλικ στη συντόμευση της εφαρμογής iTunes.

Εάν το iTunes εκτελείται όπως αναμένεται σε ασφαλή λειτουργία, ένα από τα πρόσθετά σας είναι πιθανό να προκαλεί το πρόβλημα. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να προσδιορίσετε το προβληματικό πρόσθετο.

1. Κλείστε το iTunes χρησιμοποιώντας τη Διαχείριση εργασιών (Ελέγξτε τη λύση #1 παραπάνω για βήματα).

2. Πάτα το Πλήκτρο Windows + R συντόμευση πληκτρολογίου για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση. Πληκτρολογήστε την παρακάτω διαδρομή στο πλαίσιο και πατήστε Εισαγω:

%appdata%\Apple Computer\iTunes\iTunes Plug-ins
Εκτέλεση του πλαισίου διαλόγου

3. Μετακινήστε όλα τα πρόσθετα από το φάκελο iTunes Plug-ins σε άλλο φάκελο.

Πρόσθετο iTunes στα Windows

4. Αντιγράψτε τις προσθήκες ξεχωριστά ξανά στο φάκελο Προσθηκών iTunes και ανοίξτε το iTunes αφού μετακινήσετε κάθε προσθήκη μέχρι να παρουσιαστεί το πρόβλημα. Όταν εντοπίσετε το προβληματικό πρόσθετο, σκεφτείτε να το αφαιρέσετε οριστικά.

5. Εκτελέστε το iTunes σε λειτουργία συμβατότητας

Εάν δεν μπορείτε να ανοίξετε το iTunes ακόμη και σε ασφαλή λειτουργία, μπορείτε να δοκιμάσετε να εκτελέσετε την εφαρμογή σε λειτουργία συμβατότητας. Αυτό θα επιτρέψει στα Windows να αλλάξουν ορισμένες ρυθμίσεις για το iTunes και να το ανοίξουν.

1. Κάντε δεξί κλικ στο iTunes συντόμευση και επιλέξτε Ιδιότητες.

Ανοίξτε το iTunes Properties στα Windows

2. Εναλλαγή στο Συμβατότητα καρτέλα και σημειώστε το Εκτελέστε αυτό το πρόγραμμα σε λειτουργία συμβατότητας για πλαίσιο ελέγχου.

3. Επιλέξτε μια παλαιότερη έκδοση των Windows από το αναπτυσσόμενο μενού. Κάντε κλικ Ισχύουν ακολουθούμενη από Εντάξει.

Εκτελέστε το iTunes σε λειτουργία συμβατότητας στα Windows

Δοκιμάστε να ανοίξετε ξανά το iTunes και δείτε αν λειτουργεί.

6. Επιδιορθώστε ή επαναφέρετε το iTunes

Η ενσωματωμένη δυνατότητα επιδιόρθωσης εφαρμογών στα Windows μπορεί να είναι χρήσιμη όταν εφαρμογές όπως το iTunes δεν λειτουργούν σωστά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα για να δείτε εάν δημιουργείται αντίγραφο ασφαλείας του iTunes και λειτουργεί στον υπολογιστή σας με Windows.

1. Πάτα το Πλήκτρο Windows + S για να ανοίξετε το μενού αναζήτησης. Τύπος iTunes στο πλαίσιο, κάντε δεξί κλικ στο πρώτο αποτέλεσμα και επιλέξτε Ρυθμίσεις εφαρμογής.

Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις εφαρμογής iTunes

2. Κάντε κλικ στο Επισκευή κουμπί.

Περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία και ελέγξτε αν μπορείτε να ανοίξετε το iTunes. Εάν δεν μπορείτε, επαναφέρετε το iTunes επαναλαμβάνοντας τα παραπάνω βήματα και κάνοντας κλικ στο Επαναφορά κουμπί.

7. Ενημερώστε την εφαρμογή iTunes

Η εκτέλεση μιας παλιάς έκδοσης του iTunes μπορεί επίσης να προκαλέσει τέτοια προβλήματα. Ως εκ τούτου, είναι καλή ιδέα να ενημερώστε το iTunes από το Microsoft Store αν δεν το έχετε κάνει ήδη. Μόλις ενημερώσετε το iTunes στην πιο πρόσφατη έκδοσή του, θα πρέπει να ανοίξει και να λειτουργήσει όπως αναμένεται.

Συντονιστείτε ξανά

Μπορεί να είναι ενοχλητικό όταν το iTunes δεν ανοίγει, εμποδίζοντάς σας να αποκτήσετε πρόσβαση στη μουσική βιβλιοθήκη σας ή να συγχρονίσετε τις συσκευές σας Apple. Ευτυχώς, οι λύσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω δεν καθιστούν πολύ δύσκολη την επαναφορά και λειτουργία της εφαρμογής iTunes.

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης: Το Discord δεν ανοίγει στα Windows; Δοκιμάστε αυτές τις 11 επιδιορθώσεις τώρα

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *