Διορθώσεις για τα κόκκινα μάτια στις Φωτογραφίες

3 Διορθώσεις για τα κόκκινα μάτια στις Φωτογραφίες σε iPhone και Android

Φανταστείτε ότι έχετε τραβήξει μια ομαδική selfie σε ένα πάρτι. Αν και οι εκφράσεις και ο φωτισμός είναι τέλειοι, όλοι έχουν βίαια κόκκινα μάτια, χαλώντας ολόκληρη τη φωτογραφία. Αυτό συμβαίνει κυρίως όταν τραβάτε μια φωτογραφία με φλας σε χαμηλό ή αμυδρό φωτισμό. Ευτυχώς αυτό μπορεί να διορθωθεί εύκολα με λειτουργίες εγγενούς επεξεργασίας ή εφαρμογές τρίτων. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να αφαιρέσετε τα κόκκινα μάτια από τις εκπληκτικές φωτογραφίες σας σε iPhone και Android.

Τι προκαλεί τα κόκκινα μάτια στις φωτογραφίες

Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, η κόρη του ματιού διαστέλλεται προσαρμοζόμενη στον αμυδρό φωτισμό, ώστε να μπορεί να εισέλθει περισσότερο φως. Όταν τραβάτε μια φωτογραφία με αναμμένο φλας, το φλας περνά μέσα από τον κερατοειδή και φτάνει στο πίσω μέρος του ματιού. Η αντανάκλαση των αιμοφόρων αγγείων εκεί οδηγεί σε κόκκινες κόρες.

Αυτή η αντανάκλαση εμφανίζεται κυρίως όταν το φλας της κάμερας είναι πολύ κοντά στο φακό, με αποτέλεσμα το φως να αναπηδήσει από τον αμφιβληστροειδή και να επιστρέψει στην κάμερα, κάτι που συμβαίνει συχνά με τα smartphone.

Διαβάστε επίσης: Πώς να ελέγξετε τον επεξεργαστή στο τηλέφωνό σας Android 

Πώς να διορθώσετε τα κόκκινα μάτια στις φωτογραφίες

Τα κόκκινα μάτια στις φωτογραφίες μπορούν εύκολα να διορθωθούν με τα εγγενή εργαλεία επεξεργασίας που είναι διαθέσιμα σε Android και iPhone. Τα βήματα θα διαφέρουν ανάλογα με την εφαρμογή Φωτογραφίες σε iOS και Android αντίστοιχα.

1. Εφαρμογή Apple Photos (iPhone)

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Φωτογραφίες στο iPhone σας. Επιλέξτε την εικόνα που θέλετε να αφαιρέσετε τα κόκκινα μάτια.

2. Τώρα πατήστε στο Επεξεργασία επιλογή στην επάνω δεξιά γωνία.

Επιλογή επεξεργασίας στις Φωτογραφίες της Apple

3. Στη σελίδα επεξεργασίας, πατήστε το κομμένο μάτι εικονίδιο πάνω αριστερά. Αυτή η επιλογή ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμη εάν η εικόνα δεν έχει κόκκινα μάτια. Εάν δεν εμφανίζει τη φωτογραφία που χρειάζεστε, μπορείτε να βασιστείτε σε εφαρμογές τρίτων, τις οποίες καλύψαμε παρακάτω.

Επιλογή κόκκινων ματιών στις Φωτογραφίες της Apple

4. Όταν επιλεγεί, πατήστε σε κάθε μάτι για να αφαιρέσετε την ερυθρότητα από αυτό. Αν λέει ότι δεν βρήκε κόκκινο μάτι για να διορθωθεί, μεγεθύνετε πιο κοντά και προσπαθήστε να χτυπήσετε το κέντρο του ματιού για να το αφαιρέσετε. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο εάν έχετε πολλά άτομα με κόκκινα μάτια στη φωτογραφία.

αφαίρεση κόκκινων ματιών στις Φωτογραφίες της Apple

5. Τέλος, πατήστε Εγινε επάνω δεξιά για να αποθηκεύσετε την επεξεργασμένη φωτογραφία.

Αποθήκευση της φωτογραφίας στο πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών Apple

2. Εφαρμογή Samsung Gallery (Android/Samsung)

Η εφαρμογή Samsung Gallery είναι διαθέσιμη για τηλέφωνα Galaxy και τηλέφωνα Android με Android 5.0 ή νεότερη έκδοση. Φυσικά, αυτό θα λειτουργήσει εάν έχετε εγκαταστήσει αυτήν την εφαρμογή.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Samsung Gallery στο τηλέφωνό σας Galaxy. Εάν χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε άλλο τηλέφωνο Android, μπορείτε να προχωρήσετε με άλλες εφαρμογές τρίτων που καλύψαμε παρακάτω.

2. Στη Συλλογή, ανοίξτε την εικόνα που θέλετε να αφαιρέσετε τα κόκκινα μάτια και πατήστε την εικονίδιο επεξεργασίας (εικονίδιο με μολύβι) στον πάτο.

Επιλογή επεξεργασίας στο Samsung Gallery

3. Στο πρόγραμμα επεξεργασίας, πατήστε στο τέσσερις κύκλοι εικονίδιο στον πάτο. Στη συνέχεια επιλέξτε το Εφέ προσώπου επιλογή.

Εφέ προσώπου στο Samsung Gallery

4. Κάντε κύλιση στο Διορθώστε τα κόκκινα μάτια επιλογή. Τα κόκκινα μάτια θα είναι ήδη επιλεγμένα με λευκούς κύκλους. Πατήστε πάνω τους για να αφαιρέσετε το κόκκινο μάτι.

Αφαίρεση κόκκινων ματιών στο Samsung Gallery

5. Όταν αφαιρεθεί, πατήστε Εγινε και πατήστε επάνω Αποθηκεύσετε στην κορυφή.

Αποθήκευση της φωτογραφίας από το πρόγραμμα επεξεργασίας Samsung Gallery

3. Pixlr (iPhone και Android)

Εάν χρησιμοποιείτε τηλέφωνο Android εκτός της Samsung και δεν είστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα από το εγγενές πρόγραμμα επεξεργασίας, μπορείτε να βασιστείτε στην εφαρμογή Pixlr. Σημειώστε ότι η εφαρμογή είναι δωρεάν χωρίς διαφημίσεις.

1. Αποκτήστε και εγκαταστήστε την εφαρμογή Pixlr στο τηλέφωνό σας.

Κατεβάστε το Pixlr για iPhone

Κατεβάστε το Pixlr για Android

2. Ανοίξτε την εφαρμογή, πατήστε στο Φωτογραφίες και επιλέξτε τη φωτογραφία που θέλετε να αφαιρέσετε τα κόκκινα μάτια.

Επιλογή φωτογραφιών στην εφαρμογή Pixlr

3. Στη σελίδα επεξεργασίας, πατήστε το Εικονίδιο εργαλείων (εικονίδιο χαρτοφύλακα) στην κάτω μπάρα. Στη συνέχεια επιλέξτε το εργαλείο για τα κόκκινα μάτια από τα διαθέσιμα εργαλεία.

κόκκινα μάτια στην εφαρμογή Pixlr

4. Στην επόμενη σελίδα, πατήστε στο κέντρο του ματιού για να αφαιρέσετε το σημάδι των κόκκινων ματιών.

Αφαίρεση κόκκινων ματιών στην εφαρμογή Pixlr

5. Στη συνέχεια, πατήστε στο εικονίδιο σημάδι επιλογής στο κάτω μέρος και μετά πατήστε Εγινε στην κορυφή.

Αποθήκευση φωτογραφίας στο Pixlr

6. Τέλος, επιλέξτε το Αποθήκευση εικόνας επιλογή και μετά επιλέξτε ποιότητα. Κρατήστε το στο Max για την προεπιλεγμένη ποιότητα. Πατήστε Εντάξει για να αποθηκεύσετε την εικόνα με επιτυχία.

Αποθήκευση εικόνας σε μέγιστη ποιότητα στο Pixlr

Συμβουλές για να αποφύγετε τα κόκκινα μάτια κατά τη λήψη φωτογραφιών

1. Χρησιμοποιήστε φυσικό φωτισμό: Προσπαθήστε να τραβήξετε φωτογραφίες σε καλά φωτισμένα περιβάλλοντα όποτε είναι δυνατόν. Το φυσικό φως είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης κόκκινων ματιών στις φωτογραφίες.

2. Αποφύγετε τη χρήση φλας: Εκτός εάν είναι απαραίτητο, τραβήξτε φωτογραφίες χωρίς να είναι ενεργοποιημένο το φλας, καθώς μπορεί να εμφανιστούν κόκκινα μάτια στις φωτογραφίες σας.

3. Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις του smartphone σας: Πολλά smartphone προσφέρουν ρυθμίσεις για τη μείωση των φαινομένων κόκκινων ματιών. Αναζητήστε επιλογές όπως “Μείωση κόκκινων ματιών” ή “Αντι-κόκκινα μάτια” στις ρυθμίσεις της εφαρμογής κάμερας. Η ενεργοποίηση αυτής της λειτουργίας μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση της εμφάνισης κόκκινων ματιών στις φωτογραφίες σας.

4. Αυξήστε την απόσταση από το θέμα: Όταν τραβάτε φωτογραφίες με ενεργοποιημένο το φλας, η αύξηση της απόστασης μεταξύ του smartphone και του θέματος μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της έντασης του φλας και στην ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων εμφάνισης κόκκινων ματιών στη φωτογραφία.

5. Τοποθετήστε τα θέματα σωστά: Τα κόκκινα μάτια εμφανίζονται όταν το φλας της κάμερας αντανακλάται στο πίσω μέρος του ματιού, συνήθως όταν οι κόρες των ματιών είναι διασταλμένες. Για να ελαχιστοποιήσετε αυτό το αποτέλεσμα, ζητήστε από τα θέματά σας να αποφεύγουν να κοιτάζουν απευθείας τη φωτογραφική μηχανή ή να τα τοποθετούν ελαφρώς μακριά από το φλας. Η ελαφρά κλίση του τηλεφώνου ή η χρήση διαφορετικής γωνίας μπορεί επίσης να βοηθήσει.

Κόκκινα μάτια: Low-Light Photo Bomber

Μπορείτε να αποφύγετε τη λήψη φωτογραφιών με κόκκινα μάτια δοκιμάζοντας τις παραπάνω συμβουλές. Ωστόσο, αν έχετε ήδη φωτογραφίες με κόκκινα μάτια, η αφαίρεσή τους είναι κάτι το παιχνιδάκι με τις εγγενείς επιλογές και εφαρμογές. Κάνουν τη δουλειά τέλεια τις περισσότερες φορές, αλλά μπορεί να γίνει αρκετά κανάλι αν η εικόνα σας είναι χαμηλής ποιότητας ή πολλά άτομα στο κάδρο. Στις δοκιμές μας, το Pixlr κάνει καλύτερη δουλειά σε σύγκριση με τις εγγενείς επιλογές για την αφαίρεση των κόκκινων ματιών σε διάφορους τύπους φωτογραφιών.

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης: Πώς να απενεργοποιήσετε το φλας LED για ειδοποιήσεις στο iPhone

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *