Πώς να ελέγξετε τον επεξεργαστή στο τηλέφωνό σας Android

Πώς να ελέγξετε τον επεξεργαστή στο τηλέφωνό σας Android

Με το διαρκώς αυξανόμενο μέγεθος της οθόνης του κινητού τηλεφώνου, γίνεται όλο και πιο βολικό για τα πάντα. Αυτό περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως παιχνίδια ή ροή των αγαπημένων σας εκπομπών. Αλλά αν η διαδικασία αρχίσει να καθυστερεί ή δεν λειτουργεί σωστά, θα πρέπει να ελέγξετε τον επεξεργαστή στο τηλέφωνό σας Android.

Ο επεξεργαστής ή η CPU του τηλεφώνου σας είναι αναπόσπαστο μέρος για τον χειρισμό διαφορετικών εργασιών και προβλημάτων. Ένας επεξεργαστής με περισσότερη μνήμη θα έχει καλύτερη απόδοση μακροπρόθεσμα και μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της αποδοτικότητας του τηλεφώνου σας Android. Επομένως, εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα, συνιστάται να ελέγξετε τον επεξεργαστή στη συσκευή σας Android και να δείτε ποιες εργασίες μπορεί να χειριστεί. Ας μάθουμε πώς να το κάνουμε.

Πώς να μεταφέρετε μηνύματα κειμένου (SMS) από Android σε Android

Πώς να εγκαταστήσετε το Ocean Streamz APK σε Android TV

1. Χρήση της εφαρμογής Ρυθμίσεις στη συσκευή σας Android

Η εφαρμογή Ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας Android έχει σχεδόν όλες τις πληροφορίες της συσκευής. Χρησιμοποιώντας αυτό, μπορείτε να ελέγξετε τον επεξεργαστή στη συσκευή σας Android. Σημειώστε ότι ορισμένες συσκευές Android ενδέχεται να μην έχουν αυτήν την επιλογή. Σε αυτήν την περίπτωση, προχωρήστε στην επόμενη μέθοδο. Διαφορετικά, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε Σχετικά με το τηλέφωνο.

Βήμα 2: Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Λεπτομερείς πληροφορίες και προδιαγραφές».

Ανοίξτε το Σχετικά με το τηλέφωνο Xiaomi 1

Βήμα 3: Ελέγξτε τις λεπτομέρειες του επεξεργαστή στην ενότητα CPU μόλις εμφανιστούν οι προδιαγραφές της συσκευής.

Ελέγξτε τα στοιχεία του επεξεργαστή

Τώρα μπορείτε να αναζητήσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτόν τον επεξεργαστή για να δείτε εάν μπορεί να χειριστεί τις απαιτούμενες εργασίες στη συσκευή σας Android.

2. Χρήση του αριθμού μοντέλου του τηλεφώνου Samsung

Εάν χρησιμοποιείτε τηλέφωνο Samsung, χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Ρυθμίσεις για να δείτε τον αριθμό μοντέλου του τηλεφώνου σας. Στη συνέχεια, μεταβείτε στον ιστότοπο της Samsung ή στην αναζήτηση Google για να βρείτε το τηλέφωνο. Τώρα, ελέγξτε την ενότητα προδιαγραφών συσκευής για να προσδιορίσετε τι επεξεργαστή (CPU) διαθέτει το τηλέφωνό σας. Δείτε πώς να το κάνετε.

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας Samsung. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Σχετικά με το τηλέφωνο.

Βήμα 2: Εδώ, ελέγξτε και σημειώστε το όνομα μοντέλου της συσκευής σας. Θα έπρεπε ιδανικά να ξεκινά με ένα SM.

Υπόδειξη: Εάν το όνομα της συσκευής σας αναφέρεται εδώ, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αναζητήσετε τα στοιχεία της συσκευής απευθείας στον ιστότοπο της Samsung.

Ελέγξτε τα στοιχεία του τηλεφώνου 2

Βήμα 3: Τώρα, ανοίξτε τον ιστότοπο της Samsung σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης και κάντε κλικ στο εικονίδιο Αναζήτηση.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο αναζήτησης

Βήμα 4: Εισαγάγετε τον αριθμό μοντέλου της συσκευής σας και πατήστε enter.

Αναζήτηση αριθμού μοντέλου

Βήμα 5: Τώρα, ελέγξτε τα αποτελέσματα αναζήτησης για αυτόν τον αριθμό λειτουργίας.

Ελέγξτε τα αποτελέσματα αναζήτησης

Βήμα 6: Εάν αυτό δεν λειτουργεί ή έχετε αμφιβολίες, ανοίξτε το Google σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης ιστού.

Βήμα 7: Εισαγάγετε τον αριθμό μοντέλου στη γραμμή αναζήτησης.

Κάντε μια αναζήτηση στο google για τον αριθμό μοντέλου

Μόλις εμφανιστούν τα αποτελέσματα αναζήτησης, ελέγξτε τα με τον ιστότοπο της Samsung και δείτε εάν αυτή είναι η σωστή συσκευή. Στη συνέχεια, αναζητήστε τα στοιχεία της συσκευής για να βρείτε ποιο μοντέλο επεξεργαστή (CPU) διαθέτει η συσκευή Samsung.

3. Ελέγχοντας τους κατασκευαστές/άλλους ιστότοπους

Οι περισσότερες συσκευές Android έχουν τις βασικές λεπτομέρειες της συσκευής που αναφέρονται, όπως το όνομα του επεξεργαστή. Ωστόσο, εάν θέλετε πιο λεπτομερείς προδιαγραφές, ανατρέξτε στον ιστότοπο του κατασκευαστή της συσκευής. Επιπλέον, ορισμένοι άλλοι ιστότοποι τεχνολογίας τρίτων μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να λάβετε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τον επεξεργαστή της συσκευής σας Android. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τα στοιχεία της μάρκας και του μοντέλου της συσκευής πριν ξεκινήσετε.

4. Χρήση εφαρμογών τρίτων

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε το μοντέλο επεξεργαστή (CPU) για το τηλέφωνό σας Android, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ορισμένες εφαρμογές τρίτων. Σε αντίθεση με τις επίσημες προδιαγραφές της συσκευής, αυτές οι εφαρμογές θα εμφανίζουν λεπτομερείς προδιαγραφές επεξεργαστή που μπορούν να σας δώσουν μια καλύτερη ιδέα για το τι είναι πραγματικά ικανό.

Ενώ χρησιμοποιούμε τις εφαρμογές CPU Z και Device Info για επίδειξη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλες εφαρμογές όπως DevCheck Πληροφορίες συσκευής και συστήματος και Geekbench 6 να κάνει το ίδιο.

Σημείωση: Οι εφαρμογές τρίτων θα απαιτούν πρόσβαση στις προδιαγραφές και άλλες πληροφορίες του συστήματός σας για να ελέγξουν τις λεπτομέρειες του επεξεργαστή. Εάν χρησιμοποιείτε άλλες εφαρμογές, ελέγξτε την ενότητα ασφάλειας δεδομένων στο Google Play Store πριν συνεχίσετε.

I. CPU Z

Βήμα 1: Κατεβάστε και ανοίξτε την εφαρμογή CPU Z στο τηλέφωνό σας Android.

Βήμα 2: Από τις επιλογές μενού, επιλέξτε SOC.

Βήμα 3: Τώρα, μετακινηθείτε σε αυτήν τη σελίδα για να δείτε όλες τις λεπτομέρειες του επεξεργαστή.

Ελέγξτε τον επεξεργαστή CPU Z

Θα πρέπει να δείτε λεπτομερείς προδιαγραφές, όπως η ταχύτητα του ρολογιού του επεξεργαστή, οι λεπτομέρειες του πυρήνα, το τρέχον φορτίο κ.λπ.

II. Πληροφορίες συσκευής: CPU τηλεφώνου, σύστημα

Βήμα 1: Κατεβάστε και ανοίξτε την εφαρμογή Device Info στη συσκευή σας Android.

Βήμα 2: Από τις επιλογές μενού, πατήστε CPU.

Βήμα 3: Τώρα, διαβάστε τις τρέχουσες ορατές προδιαγραφές CPU.

Ελέγξτε τις πληροφορίες συσκευής επεξεργαστή

Κάτω από την ταχύτητα του επεξεργαστή και άλλες λεπτομέρειες CPU, μπορείτε να ελέγξετε τις σχετικές λεπτομέρειες GPU της συσκευής σας Android.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με την εύρεση μοντέλου επεξεργαστή (CPU) στο Android

1. Ποια είναι τα πιο κοινά μοντέλα επεξεργαστών (CPU) για συσκευές Android;

Ανάλογα με τον τύπο και τον κατασκευαστή της συσκευής σας, μπορείτε να δείτε έναν επεξεργαστή Snapdragon, MediaTek Dimensity ή Exynos στο τηλέφωνό σας Android.

2. Πόση επεξεργαστική ισχύ χρειάζεται η συσκευή σας Android;

Συνήθως, οι επεξεργαστές με υψηλότερες ταχύτητες ρολογιού βοηθούν να κάνετε τη συσκευή σας Android πιο γρήγορη. Ωστόσο, όλα αυτά εξαρτώνται από το πώς χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας. Εάν προτιμάτε να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας Android για παιχνίδια, ροή ή πολλαπλές εργασίες, ίσως θέλετε να επιλέξετε επεξεργαστές με περισσότερους πυρήνες, περίπου 6 έως 8. Διαφορετικά, οι επεξεργαστές με λιγότερους πυρήνες μπορεί επίσης να είναι επαρκείς.

Ελέγξτε τον επεξεργαστή στο τηλέφωνό σας Android

Η γνώση των προδιαγραφών του τηλεφώνου σας μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε ποιες εφαρμογές και λειτουργίες θα λειτουργούν στη συσκευή σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις εφαρμογές παιχνιδιών. Ελπίζουμε λοιπόν ότι αυτό το άρθρο σας βοήθησε να ελέγξετε ποιος επεξεργαστής έχει το τηλέφωνό σας Android.

Διαβάστε επίσης :Πώς να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα περιήγησης Yandex στο Android TV / Box

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *