φωνητική πληκτρολόγηση στα Έγγραφα Google

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη φωνητική πληκτρολόγηση στα Έγγραφα Google σε κινητό και επιτραπέζιο υπολογιστή

Ενώ τα Έγγραφα Google είναι προσανατολισμένα κυρίως στη σύνταξη επίσημων επιστολών, προσκλήσεων, σημειώσεων συναντήσεων και πίνακας περιεχομένων, μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να καταγράψετε ιδέες ή ως ημερολόγιο. Για το σκοπό αυτό, τα Έγγραφα Google είναι αρκετά πλούσια σε δυνατότητες και υποστηρίζουν λειτουργίες όπως η φωνητική πληκτρολόγηση, η οποία κάνει πιο βολική την καταγραφή των σκέψεων.

Η λειτουργία Φωνητική πληκτρολόγηση εξαλείφει τον αποκλεισμό του συγγραφέα επιτρέποντας στους χρήστες να σημειώνουν πρόχειρες και μη δομημένες ιδέες. Δεν χρειάζεται να σπαταλάτε τον χρόνο σας σκεπτόμενοι να γράψετε τέλειες προτάσεις – αντίθετα, μπορείτε απλώς να εκφράσετε τις σκέψεις σας, όσο διάσπαρτες κι αν είναι. Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία και να τη χρησιμοποιήσετε στο κινητό και τον επιτραπέζιο υπολογιστή σας.

Διαβάστε επίσης: Πώς να μετακινήσετε έναν πίνακα στα Έγγραφα Google

Χρησιμοποιήστε τη Φωνητική πληκτρολόγηση στα Έγγραφα Google στο κινητό

Η εφαρμογή Έγγραφα Google για κινητά σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε τα έγγραφά σας εν κινήσει. Η εφαρμογή σάς επιτρέπει να επεξεργάζεστε τα έγγραφά σας και να τα αποθηκεύετε ως αρχεία PDF στο iPhone ή το τηλέφωνό σας Android. Ας δούμε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Φωνητική πληκτρολόγηση με την εφαρμογή για κινητά.

Στο iPhone

Οι χρήστες iPhone μπορούν απλώς να χρησιμοποιήσουν τη δυνατότητα ομιλίας σε κείμενο που είναι διαθέσιμη με το πληκτρολόγιο iOS για να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία Φωνητικής πληκτρολόγησης των Εγγράφων Google. Να πώς.

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Έγγραφα Google και, στη συνέχεια, ανοίξτε ένα νέο ή προηγουμένως δημιουργημένο έγγραφο.

Βήμα 2: Πατήστε στη σελίδα για να εμφανιστεί το πληκτρολόγιο. Στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο Μικρόφωνο στην κάτω δεξιά γωνία.

μικρόφωνο iphone πληκτρολόγιο google docs

Βήμα 3: Ξεκινήστε να υπαγορεύετε τις λέξεις και τα Έγγραφα Google θα μετατρέψουν την ομιλία σε κείμενο.

Εάν δεν βλέπετε το εικονίδιο του μικροφώνου, ελέγξτε αν έχει ενεργοποιηθεί η φωνητική υπαγόρευση. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε.

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μετά πατήστε Γενικά.

Γενικές ρυθμίσεις iphone 2

Βήμα 2: Επιλέξτε Πληκτρολόγιο και πατήστε την εναλλαγή δίπλα στο Ενεργοποίηση υπαγόρευσης.

Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε το Auto-Punctuation και να τροποποιήσετε άλλες πτυχές από το ίδιο μενού.

Εάν η υπαγόρευση εξακολουθεί να μην λειτουργεί, ανατρέξτε στην ανάρτησή μας για περισσότερες λύσεις. Σημειώστε ότι οι λύσεις που περιγράφονται στον οδηγό θα ισχύουν για όλα τα iPhone σε όλες τις εκδόσεις iOS.

Σε Android

Βήμα 1: Ανοίξτε τα Έγγραφα Google και επιλέξτε ένα νέο ή προηγουμένως δημιουργημένο έγγραφο.

Βήμα 2: Πατήστε στην περιοχή του εγγράφου για να ενεργοποιήσετε το πληκτρολόγιο. Στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο Μικρόφωνο.

μικρόφωνο android πληκτρολόγιο έγγραφα google

Βήμα 3: Ξεκινήστε να υπαγορεύετε τις λέξεις και τα Έγγραφα Google θα μετατρέψουν την ομιλία σε κείμενο.

Χρησιμοποιήστε τη Φωνητική πληκτρολόγηση στα Έγγραφα Google στην επιφάνεια εργασίας

Για χρήστες επιτραπέζιων υπολογιστών, η λειτουργία Φωνητική πληκτρολόγηση είναι ενσωματωμένη στα Έγγραφα Google. Ωστόσο, είναι διαθέσιμο μόνο για χρήστες Google Chrome και Microsoft Edge σε υπολογιστές Mac και Windows. Δείτε πώς μπορείτε να το ενεργοποιήσετε και να το χρησιμοποιήσετε.

Βήμα 1: Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησής σας και μεταβείτε στο docs.google.com.

Βήμα 2: Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας και ανοίξτε ένα νέο ή υπάρχον έγγραφο.

Βήμα 3: Κάντε κλικ στο Εργαλεία στην επάνω γραμμή μενού και, στη συνέχεια, επιλέξτε Φωνητική πληκτρολόγηση.

εργαλεία φωνητικής πληκτρολόγησης Έγγραφα Google

Βήμα 4: Επιλέξτε το εικονίδιο του μικροφώνου στην αριστερή πλευρά. Στη συνέχεια, το πρόγραμμα περιήγησής σας θα σας ζητήσει να ενεργοποιήσετε την πρόσβαση στο μικρόφωνο. Πατήστε Να επιτρέπεται.

να επιτρέπεται η πρόσβαση στο μικρόφωνο φωνητικής πληκτρολόγησης Έγγραφα Google

Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού και να επιλέξετε τη γλώσσα που προτιμάτε.

αλλαγή γλώσσας φωνητικής πληκτρολόγησης Έγγραφα Google

Και voila! Τώρα μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τη Φωνητική υπαγόρευση στον υπολογιστή Mac ή Windows στα Έγγραφα Google.

Πώς να χρησιμοποιήσετε στυλ στίξης και μορφοποίησης με φωνητική πληκτρολόγηση

Το καλύτερο μέρος της φωνητικής πληκτρολόγησης στα Έγγραφα Google είναι ότι μπορείτε επίσης να υπαγορεύετε και να εισάγετε σημεία στίξης. Αυτό σας εξοικονομεί χρόνο χειροκίνητης εισαγωγής και διόρθωσης. Μόλις ενεργοποιήσετε το μικρόφωνο, μπορείτε να αρχίσετε να φωνάζετε εντολές όπως “επιλογή όλων”, “έντονη γραφή”, “πλάγια γραφή” και άλλα. Υπάρχει μια πληθώρα άλλων φωνών διαθέσιμες εντολές για φωνητική πληκτρολόγηση. Μια λέξη προσοχής, ωστόσο: τα υπαγορευμένα σημεία στίξης σας μπορεί να μην μεταφράζονται πάντα σωστά. Επομένως, να είστε υπομονετικοί κατά τη χρήση της δυνατότητας.

χρησιμοποιήστε τα έγγραφα στίξης google

Χρησιμοποιήστε το Microsoft Voice Typing Launcher για τα Έγγραφα Google στα Windows 11

Τα Windows 11 διαθέτουν μια λειτουργία που ονομάζεται Εκκίνηση φωνητικής πληκτρολόγησης (Microsoft Speech Services) που έχει σχεδιαστεί για χρήση για φωνητική πληκτρολόγηση. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία για να χρησιμοποιήσετε τη φωνητική πληκτρολόγηση στα Έγγραφα Google ή σε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή. Πριν ακολουθήσετε τα βήματα για να το ενεργοποιήσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει την πιο πρόσφατη ενημέρωση λογισμικού.

Βήμα 1: Ανοίξτε τα Έγγραφα Google στο πρόγραμμα περιήγησής σας και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας.

Βήμα 2: Μεταβείτε στο έγγραφό σας και πατήστε το πλήκτρο Windows + H για να ενεργοποιήσετε τις Υπηρεσίες ομιλίας της Microsoft.

Βήμα 3: Από το αναδυόμενο παράθυρο, κάντε κλικ στο εικονίδιο Μικρόφωνο για να ξεκινήσετε να το χρησιμοποιείτε.

Υπηρεσίες ομιλίας microsoft windows 11

Μπορείτε να κάνετε κλικ στο εικονίδιο Ρυθμίσεις για να κάνετε αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης διαφορετικού μικροφώνου και της ενεργοποίησης της αυτόματης στίξης. Δοκιμάσαμε το ίδιο στην άκρη μας και η υπηρεσία εισήγαγε αυτόματα κόμματα και τελείες, κάτι που είναι υπέροχο.

ρυθμίσεις υπηρεσιών ομιλίας microsoft windows 11

Χρησιμοποιήστε την υπαγόρευση σε Mac για φωνητική πληκτρολόγηση στα Έγγραφα Google

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα Υπαγόρευσης σε Mac για να διευκολύνετε τη Φωνητική πληκτρολόγηση. Είναι ένα ενσωματωμένο εργαλείο που σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε ομιλία σε κείμενο στα Έγγραφα Google. Όλες οι φωνητικές εντολές για τη χρήση σημείων στίξης θα λειτουργήσουν και με αυτό.

Ξεκουράστε τα δάχτυλά σας

Η επιλογή Φωνητική πληκτρολόγηση στα Έγγραφα Google είναι μια απαραίτητη ανάπαυλα από ατελείωτες περιόδους πληκτρολόγησης. Η λειτουργία μπορεί επίσης να μπει σε συμπλέκτη όταν πρέπει να σημειώσετε κάτι ενώ κάνετε ταχυδακτυλουργικά άλλες εργασίες.

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης: Πώς να μετακινήσετε έναν πίνακα στα Έγγραφα Google

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *