αυτόματη σίγαση του iPhone

2 τρόποι για αυτόματη σίγαση του iPhone σας με βάση την τοποθεσία

Θέλετε το iPhone σας να σιωπά αυτόματα σε χώρο εργασίας, πανεπιστήμιο ή βιβλιοθήκη; Ενώ ο διακόπτης Silent ή το νέο κουμπί Action (iPhone 15 Pro) μπορούν να κάνουν το κόλπο, υπάρχει ένας έξυπνος τρόπος να το αυτοματοποιήσετε. Ας δούμε πώς να θέσετε σε σίγαση το iPhone σας με βάση την τοποθεσία σας.

Μπορείτε να το κάνετε με δύο τρόπους: προγραμματίστε τη λειτουργία εστίασης του iPhone σας ή δημιουργήστε έναν αυτοματισμό στην εφαρμογή Συντομεύσεις για αυτόματη σίγαση του iPhone σας όταν βρίσκεστε σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία. Ελέγξτε και τις δύο μεθόδους παρακάτω.

1. Προγραμματίστε τη λειτουργία εστίασης με βάση την τοποθεσία

Στο iPhone, η λειτουργία εστίασης σάς βοηθά να εστιάσετε με τη σίγαση κλήσεων, μηνυμάτων κειμένου και ειδοποιήσεων. Μπορείτε να προγραμματίσετε μια λειτουργία εστίασης για ενεργοποίηση με βάση την τοποθεσία, την ώρα ή τη χρήση της εφαρμογής. Δείτε πώς μπορείτε να το αυτοματοποιήσετε με βάση την τοποθεσία στο χώρο εργασίας σας:

1. Ανοιξε Εφαρμογή ρυθμίσεων στο iPhone σας. Πατήστε Συγκεντρώνω > επιλέξτε Δουλειά.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε άλλες λειτουργίες εστίασης. Αλλά αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε αυτό για το γραφείο σας, θα το κάνουμε Δουλειά.

2. Κάτω από Ορίστε ένα χρονοδιάγραμμα πατήστε Προσθήκη χρονοδιαγράμματος.

3. Από το αναδυόμενο παράθυρο, πατήστε Τοποθεσία. Στη συνέχεια, μπορείτε να αναζητήσετε τη διεύθυνση εργασίας σας στο πλαίσιο αναζήτησης ή να επιλέξετε ένα σημείο στο χάρτη. Μπορείτε να προσαρμόσετε την ακτίνα ενεργοποίησης και να προσθέσετε περισσότερες τοποθεσίες, εάν χρειάζεται.

4. Μετά από αυτό, προσαρμόστε τη λειτουργία εστίασης (προαιρετικό):

  • Ειδοποιήσεις σιωπής: Επιλέξτε ποιες εφαρμογές και άτομα μπορούν ακόμα να σας ειδοποιήσουν. Προσθέστε σημαντικές επαφές εργασίας και εφαρμογές όπως το Slack, το Google Drive, το Gmail, το Ημερολόγιο κ.λπ.
  • Προσαρμογή οθονών: Ορίστε μια προσαρμοσμένη οθόνη κλειδώματος για τη λειτουργία εστίασης. μια οπτική υπενθύμιση ότι βρίσκεστε σε μια εστιασμένη ζώνη.
  • Έξυπνη ενεργοποίηση: Το iPhone σας μπορεί να ενεργοποιήσει αυτόματα την εστίαση με βάση την τοποθεσία, τη χρήση της εφαρμογής και άλλα σήματα.
  • Προσθήκη φίλτρων: Ορίστε φίλτρα για το Ημερολόγιο, τα Μηνύματα και το Safari για να βλέπετε μόνο ό,τι είναι σχετικό ενώ το Focus είναι ενεργό.

Τα iPhone διαθέτουν επίσης μια ενσωματωμένη λειτουργία Focus Status. Ενεργοποιήστε το Ρυθμίσεις > Μηνύματα > Εστίαση. Αυτό δείχνει αυτόματα στις επαφές σας ότι η λειτουργία εστίασης είναι ενεργή και ότι δεν θα ειδοποιηθείτε για τα μηνύματά τους.

Η εφαρμογή Μηνύματα εμφανίζει επίσης ένα Ειδοποίηση πάντως επιλογή για επείγοντα μηνύματα, επιτρέποντας στις επαφές να παρακάμψουν τη λειτουργία εστίασης εάν είναι απαραίτητο.

2. Ενεργοποιήστε τη αθόρυβη λειτουργία αυτόματα χρησιμοποιώντας συντομεύσεις

Για iPhone χωρίς λειτουργία εστίασης (iOS 14 ή παλαιότερο) ή για όσους προτιμούν μια απλούστερη προσέγγιση, μπορείτε να θέσετε το iPhone σας σε σίγαση χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Συντομεύσεις. Δείτε πώς:

1. Ανοιξε Συντομεύσεις εφαρμογή και μεταβείτε στο Αυτοματοποίηση αυτί.

2. Παρακέντηση + στην επάνω δεξιά γωνία. Επιλέγω Φθάνω.

3. Επιλέξτε την τοποθεσία σας (αναζητήστε το), προσαρμόστε την ακτίνα του και πατήστε Εγινε.

4. Ορίστε άλλες επιλογές σε Οποτεδήποτε και Εκτέλεση Αμέσως και χτυπήστε Επόμενο.

5. Επειδή πρόκειται για νέο Αυτοματισμό, πατήστε Νέος κενός αυτοματισμός κάτω από Ξεκίνα.

6. Παρακέντηση Προσθήκη δράσης. Αναζητήστε και επιλέξτε Αποκτήστε αθόρυβη λειτουργία. Εάν λάβετε ένα σφάλμα που λέει “Αυτή η ενέργεια δεν είναι συμβατή με το iPhone σας», επιλέξτε Ρύθμιση έντασης αντι αυτου.

7. Πατήστε Μεσο ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ και επιλέξτε Ηχος ΚΛΗΣΗΣ. Στη συνέχεια, πατήστε στο ρυθμιστικό επιπέδου έντασης και σύρετέ το προς τα κάτω 0%.

8. Τέλος, χτυπήστε Εγινε για να σώσετε τον αυτοματισμό σας.

Κάθε φορά που φτάσετε σε αυτήν την τοποθεσία, το iPhone σας θα σβήσει αυτόματα την ένταση του κουδουνίσματος. Ομοίως, μπορείτε να ορίσετε έναν άλλο αυτοματισμό που επαναφέρει την ένταση στο 100% όταν φεύγετε από αυτήν την τοποθεσία.

Υπόδειξη: Μπορείτε επίσης να θέσετε σε σίγαση το iPhone σας αυτόματα όταν συνδέεστε στο δίκτυο Wi-Fi του χώρου εργασίας σας. Στο βήμα 2 παραπάνω, επιλέξτε Wi-Fi και επιλέξτε το δίκτυο του χώρου εργασίας.

Η ομορφιά του αυτοματισμού

Η λειτουργία εστίασης ή η εφαρμογή Συντομεύσεις είναι μια αρκετά καλή επιλογή για να θέσετε ευγενικά το τηλέφωνό σας σε αθόρυβη λειτουργία χωρίς να αγγίξετε το κουμπί κουδουνίσματος. Το πλεονέκτημα της λειτουργίας εστίασης είναι ότι δεν χρειάζεται πλέον να αγγίζετε το κουμπί Δράσης στο πλάι. Ωστόσο, η μέθοδος Συντόμευσης φαίνεται πιο αποτελεσματική εάν ταξιδεύετε συχνά και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως χάσετε κλήσεις, μηνύματα ή μηνύματα.

Διαβάστε επίσης:

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *