απενεργοποιήσετε το Gyro στο Steam Deck

Πώς να ελέγξετε, να βαθμονομήσετε και να απενεργοποιήσετε το Gyro στο Steam Deck

Εάν είστε ο περήφανος κάτοχος ενός Steam Deck, είστε ήδη γνώστης των χαρών του φορητού παιχνιδιού. Ωστόσο, ένα χαρακτηριστικό που προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο εμβάπτισης στο παιχνίδι σας είναι ο γυροσκοπικός αισθητήρας. Αυτός ο αισθητήρας ξεκλειδώνει ένα νέο επίπεδο ακρίβειας και εμβάπτισης, ειδικά για shooters πρώτου προσώπου και παιχνίδια αγώνων. Ωστόσο, οι περισσότεροι χρήστες δεν γνωρίζουν αυτήν τη δυνατότητα. Επιπλέον, μερικοί άνθρωποι το γνωρίζουν αλλά δεν το χρησιμοποιούν σωστά.

Το γυροσκόπιο στο Steam Deck επιτρέπει ακριβή χειριστήρια κίνησης, βελτιώνοντας την εμπειρία παιχνιδιού σας. Σε αυτό το άρθρο, θα σας καθοδηγήσουμε στα βήματα για τον έλεγχο, τη βαθμονόμηση και την προσαρμογή του γυροσκοπίου σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Και μετά από αυτό, αν ακόμα δεν σας αρέσει, θα σας δείξουμε επίσης πώς να απενεργοποιήσετε το γυροσκόπιο στο Steam Deck σας. Λοιπόν, ας πάμε σε αυτό.

Διαβάστε επίσης : Πώς να εγκαταστήσετε και να παίξετε το Apex Legends στο Steam Deck

Πώς να ελέγξετε το Gyro στο Steam Deck

Πριν ξεκινήσετε την προσαρμογή και τη βαθμονόμηση, ας ελέγξουμε εάν το γυροσκόπιό σας λειτουργεί σωστά. Ευτυχώς, το SteamOS προσφέρει έναν απλό τρόπο για να ελέγξετε το ίδιο. Δείτε πώς να το κάνετε αυτό.

Βήμα 1: Ανοίξτε το μενού Steam Deck πατώντας το κουμπί Steam. Εδώ, επιλέξτε Ρυθμίσεις.

1. επιλέξτε Ρυθμίσεις

Βήμα 2: Μέσα στις ρυθμίσεις Steam Deck, κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Ελεγκτής. Εδώ, πατήστε Άνοιγμα δίπλα στο «Βαθμονόμηση και προηγμένες ρυθμίσεις».

2. πατήστε Άνοιγμα δίπλα στις Ρυθμίσεις βαθμονόμησης για προχωρημένους

Βήμα 3: Μέσα στις Ρυθμίσεις Βαθμονόμησης & Προηγμένες ρυθμίσεις, επιλέξτε «Βαθμονόμηση γυροσκοπίου» από το αριστερό παράθυρο. Θα δείτε ένα πλέγμα με κινούμενες γραμμές που αντιπροσωπεύουν τις ενδείξεις του γυροσκοπίου. Γείρετε και περιστρέψτε το Deck, παρατηρώντας πώς ανταποκρίνονται οι γραμμές.

3. Μέσα στις Ρυθμίσεις βαθμονόμησης για προχωρημένους επιλέξτε Βαθμονόμηση γυροσκοπίου από το αριστερό παράθυρο

Στην ιδανική περίπτωση, αυτές οι γραμμές ακολουθούν ομαλά τις κινήσεις σας και παραμένουν στο κέντρο όταν είναι ακίνητες. Ωστόσο, εάν οι γραμμές μετατοπίζονται αισθητά ακόμα και όταν η κονσόλα είναι ακίνητη, το γυροσκόπιο Steam Deck μπορεί να έχει drifting ή άλλα προβλήματα. Αυτό μπορεί να επηρεάσει το παιχνίδι σας. Μην ανησυχείτε, όμως. αυτό μπορεί εύκολα να διορθωθεί.

Πώς να βαθμονομήσετε τον γυροσκοπικό αισθητήρα στο Steam Deck

Εάν υπάρχει ολίσθηση στον γυροσκοπικό αισθητήρα του Steam Deck, είναι σημαντικό να τον βαθμονομήσετε. Είτε ασχολείστε με παιχνίδια FPS είτε εξερευνάτε εικονικούς κόσμους, ένα καλά βαθμονομημένο γυροσκόπιο επηρεάζει σημαντικά τη συνολική σας ικανοποίηση από το παιχνίδι. Εάν υπάρχει ένα παιχνίδι συμβατό με τον αισθητήρα γυροσκοπίου, το SteamOS θα σας επιτρέψει επίσης να προσαρμόσετε τα χειριστήρια. Δείτε πώς μπορείτε να βαθμονομήσετε τον γυροσκοπικό αισθητήρα στο Steam Deck σας.

Βήμα 1: Μέσα στην οθόνη «Βαθμονόμηση και προηγμένες ρυθμίσεις», θα πρέπει να δείτε τη Βαθμονόμηση γυροσκοπίου. Πατήστε το κουμπί Βαθμονόμηση δίπλα του.

1. Πατήστε το κουμπί Βαθμονόμηση

Βήμα 2: Τώρα, τοποθετήστε το Steam Deck σας σε μια επίπεδη, σταθερή επιφάνεια. Φροντίστε να μην το αγγίξετε και κρατήστε το σταθερό.

2. Τοποθετήστε γρήγορα το Steam Deck σας σε μια επίπεδη σταθερή επιφάνεια

Βήμα 3: Το Deck σας θα πρέπει να βαθμονομεί αυτόματα τον αισθητήρα γυροσκοπίου τώρα. Μόλις ολοκληρωθεί, θα λάβετε την ακόλουθη ειδοποίηση που θα δηλώνει ότι η βαθμονόμηση έχει ολοκληρωθεί. Επιπλέον, θα διορθώσει επίσης τη μετατόπιση γυροσκοπίου στο Steam Deck σας.

3. Μόλις ολοκληρωθεί, θα λάβετε την ακόλουθη ειδοποίηση που θα αναφέρει ότι η βαθμονόμηση έχει ολοκληρωθεί

Μπορείτε να επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα για να δοκιμάσετε ξανά τον αισθητήρα γυροσκοπίου και να δείτε μόνοι σας τις αλλαγές.

Πώς να προσαρμόσετε τα χειριστήρια Gyro

Έτσι, δοκιμάσατε και βαθμονομήσατε τον γυροσκοπικό αισθητήρα στο Steam Deck σας. Αυτό είναι υπέροχο, αλλά τι θα λέγατε να το χρησιμοποιήσετε μέσα σε ένα παιχνίδι; Κάθε παίκτης έχει τις προτιμήσεις του όσον αφορά τα χειριστήρια.

Το Steam Deck προσφέρει επιλογές προσαρμογής για χειριστήρια γυροσκοπίου, επιτρέποντάς σας να τα προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Δείτε πώς μπορείτε να προσαρμόσετε τα χειριστήρια γυροσκοπίου Steam Deck.

Βήμα 1: Πατήστε το κουμπί Steam στο Deck σας για να εκκινήσετε το μενού Steam Deck. Εδώ, πατήστε Βιβλιοθήκη.

1. Εδώ πατήστε Βιβλιοθήκη

Βήμα 2: Στη βιβλιοθήκη Steam Deck, επιλέξτε ένα παιχνίδι με υποστήριξη γυροσκοπίου. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του ελεγκτή δίπλα στον τίτλο του παιχνιδιού.

2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του ελεγκτή δίπλα στον τίτλο του παιχνιδιού

Βήμα 3: Μέσα στις ρυθμίσεις του χειριστηρίου για το παιχνίδι, κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Γρήγορες ρυθμίσεις και πατήστε «Συμπεριφορά Gyro».

3. μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ενότητα Γρήγορες ρυθμίσεις. Εδώ πατήστε στο Gyro Behavior

Βήμα 4: Από εδώ, επιλέξτε διάφορες επιλογές για τη χρήση του αισθητήρα Gyro. Σημειώστε ότι αυτές οι επιλογές θα διαφέρουν από παιχνίδι σε παιχνίδι. Επομένως, επιλέξτε μια επιλογή που ταιριάζει με τις προτιμήσεις σας.

4. Από εδώ μπορείτε να επιλέξετε διάφορες επιλογές για τον τρόπο χρήσης του αισθητήρα Gyro - Gyro on Steam Deck

Βήμα 5: Αφού κάνετε την επιλογή σας, βελτιστοποιήστε την εμπειρία γυροσκοπίου σας. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε στο εικονίδιο με το γρανάζι δίπλα του.

5. Πατήστε στο εικονίδιο με το γρανάζι δίπλα του - Gyro στο Steam Deck

Βήμα 6: Στο εσωτερικό, προσαρμόστε την ευαισθησία, ορίστε νεκρές ζώνες (περιοχές γύρω από το κέντρο όπου οι είσοδοι δεν έχουν καταχωρηθεί) και επιλέξτε ανάμεσα σε διαφορετικές λειτουργίες ενεργοποίησης, όπως κλίση ή κίνηση του καταστρώματος. Αφού κάνετε τις αλλαγές, πατήστε B για να επιστρέψετε.

6. Στο εσωτερικό μπορείτε να ρυθμίσετε τις νεκρές ζώνες ευαισθησίας και ακόμη και να επιλέξετε ανάμεσα σε διαφορετικές λειτουργίες ενεργοποίησης - Gyro στο Steam Deck

Και αυτό είναι όλο. Ξεκινήστε το παιχνίδι σας και πειραματιστείτε με διαφορετικές ρυθμίσεις για να βρείτε το γλυκό σας σημείο. Ανάλογα με τον τίτλο που παίζετε, μπορείτε να ορίσετε την ευαισθησία.

Για παράδειγμα, στους τίτλους αγώνων, μια υψηλότερη ευαισθησία μπορεί να είναι ευνοϊκή. Ωστόσο, μπορεί να θέλετε να μειώσετε την ευαισθησία για καλύτερη στόχευση για τίτλους FPS. Όλα είναι θέμα προσωπικής προτίμησης, οπότε πάρτε το αγαπημένο σας παιχνίδι και ξεκινήστε τις δοκιμές.

Πώς να απενεργοποιήσετε το Gyro στο Steam Deck

Όσο καλός κι αν είναι ο γυροσκοπικός αισθητήρας, δεν είναι για όλους. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε πάντα να απενεργοποιήσετε το γυροσκόπιο στο Steam Deck. Εάν προτιμάτε τα δοκιμασμένα και αληθινά χειριστήρια stick, η απενεργοποίηση του γυροσκοπίου είναι παιχνιδάκι. Δείτε πώς να το κάνετε αυτό.

Βήμα 1: Ανοίξτε τις ρυθμίσεις του χειριστηρίου για το παιχνίδι, όπως φαίνεται προηγουμένως. Για άλλη μια φορά, πατήστε στην επιλογή Gyro Behavior στην ενότητα Γρήγορες ρυθμίσεις.

1. πατήστε στην επιλογή Gyro Behavior στην ενότητα Γρήγορες ρυθμίσεις - Gyro στο Steam Deck

Βήμα 2: Τώρα, επιλέξτε Καμία από τη λίστα επιλογών.

2. Τώρα από τη λίστα επιλογών επιλέξτε None - Gyro on Steam Deck

Αυτό είναι. Τα χειριστήρια κίνησης μέσω του γυροσκοπικού αισθητήρα θα πρέπει τώρα να είναι απενεργοποιημένα μέσα σε αυτό το παιχνίδι στο Steam Deck σας. Αντίθετα, οι κινήσεις σας θα υπαγορεύονται αποκλειστικά από τα αναλογικά μπαστούνια. Ένα πράγμα που πρέπει να σημειώσετε εδώ είναι ότι θα πρέπει να επαναλάβετε αυτά τα βήματα για κάθε παιχνίδι ξεχωριστά όπου θέλετε να απενεργοποιήσετε τον αισθητήρα γυροσκοπίου.

Απολαύστε το Gaming στο Steam Deck

Και αυτό είναι όλο. Με το γυροσκόπιό σας ελεγμένο, βαθμονομημένο και προσαρμοσμένο, ήρθε η ώρα να βουτήξετε στον κόσμο του παιχνιδιού με ανανεωμένο έλεγχο και ενθουσιασμό. Μη διστάσετε να πειραματιστείτε και να προσαρμόσετε για να ξεκλειδώσετε πλήρως τις δυνατότητες αυτής της μοναδικής λειτουργίας ελεγκτή.

Διαβάστε επίσης : Κορυφαίοι 7 τρόποι για να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος Steam 107

Τα καλύτερα αξεσουάρ Nintendo Switch

Πώς να συνδέσετε χειριστήρια Xbox στο iPhone/iPad σας

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *