Μπορείτε να αποκλείσετε τα κανάλια YouTube

Μπορείτε να αποκλείσετε τα κανάλια YouTube; Βρες την αλήθεια

Όπως πολλοί από εσάς, ήμουν επίσης έξαλλος που αποκλείω την εμφάνιση ορισμένων καναλιών YouTube στην αρχική σελίδα μου στο YouTube και στα αποτελέσματα αναζήτησης. Χρησιμοποίησα πηγές από τα αποτελέσματα της Αναζήτησης Google για να βρω μια λύση. Αφού διάβασα πολλά άρθρα, το μόνο που είδα ήταν να κάνω κλικ στο εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες (μενού κεμπάπ) και μετά να επιλέξω Μην προτείνετε κανάλι. Ναι, θα σταματήσει η εμφάνιση του καναλιού στην αρχική σας ροή YouTube. Αλλά δεν θα μπλοκάρει πραγματικά το κανάλι YouTube.

Επίσης, τι γίνεται με τα αποτελέσματα αναζήτησης; Θέλω να πω, εάν δεν σας αρέσουν τα βίντεο από συγκεκριμένους δημιουργούς, τότε γιατί θα θέλατε να τα δείτε στα αποτελέσματα αναζήτησης;

Λοιπόν τώρα το ερώτημα είναι: τι μπορώ να κάνω για να σταματήσω να βλέπω ένα συγκεκριμένο κανάλι στο YouTube, εάν ο αποκλεισμός δεν είναι επιλογή; Λοιπόν, έχω μια λύση για αυτό. Εάν χρησιμοποιείτε το YouTube από πρόγραμμα περιήγησης επιτραπέζιου υπολογιστή, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια επέκταση που ονομάζεται BlockTube ή YTBlock. Την επόμενη φορά που θα κάνετε κλικ στο εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες δίπλα στον τίτλο του βίντεο, θα σας δώσει την επιλογή να αποκλείσετε το συγκεκριμένο βίντεο ή το κανάλι από το YouTube.

V Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TechVortex⁩ στο Viber

PIA VPN | Το #1 VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης : Πώς να εγκαταστήσετε YouTube TV σε Android TV

Λειτουργεί τόσο καλά που ακόμα και όταν εισάγετε το όνομα του καναλιού, δεν θα εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης. Ωστόσο, επιτρέψτε μου να ξεκαθαρίσω ένα πράγμα: στην πραγματικότητα δεν μπλοκάρετε το κανάλι. Η επέκταση απλώς αποκρύπτει το κανάλι ώστε να μην εμφανίζεται στη ροή και τα αποτελέσματα αναζήτησης στο YouTube.

Ο μόνος περιορισμός είναι ότι δεν θα εμποδίσει την εμφάνιση του καναλιού στα YouTube Shorts. Για να τα ξεφορτωθείτε και εκεί, η μόνη επιλογή είναι να επιλέγετε συχνά Μην προτείνετε αυτό το κανάλι κάθε φορά που το βίντεο εμφανίζεται στα Shorts. Κάποια στιγμή, το YouTube μπορεί να σταματήσει να εμφανίζει περιεχόμενο και από εκεί. Δυστυχώς, δεν υπάρχει λύση για την εφαρμογή YouTube για κινητά.

Μπορώ να αποκλείσω ένα κανάλι στο YouTube Kids;

Ευτυχώς, ναι. Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες δίπλα στο κανάλι, θα έχετε την επιλογή να το αποκλείσετε. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να αποκλείσετε ένα συγκεκριμένο βίντεο στην πλατφόρμα κάνοντας ξανά κλικ στο εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες.

Διαβάστε επίσης : Πώς να εγκαταστήσετε το YouTube TV σε FireStick

Εάν στο μέλλον αποφασίσετε να ξεμπλοκάρετε το κανάλι, μπορείτε να επιλέξετε το προφίλ από την ενότητα Τα παιδιά μου, να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης Google και, στη συνέχεια, να επιλέξετε το Ξεμπλοκάρισμα βίντεο επιλογή. Όσο ασχολούμαστε με το θέμα, μπορείτε να δείτε τον πλήρη οδηγό στο YouTube Kids.

Ίσως αναρωτιέστε γιατί η επιλογή αποκλεισμού είναι διαθέσιμη στο YouTube Kids, αλλά όχι στο κύριο YouTube. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το YouTube Kids έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους γονείς περισσότερο έλεγχο σχετικά με το τι παρακολουθούν τα παιδιά τους, διασφαλίζοντας ένα ασφαλέστερο περιβάλλον προβολής, ενώ το YouTube απευθύνεται σε ενήλικους χρήστες που κάνουν τις δικές τους επιλογές περιεχομένου.

Γιατί δεν υπάρχει επίσημος τρόπος αποκλεισμού ενός καναλιού YouTube

Δεν υπάρχει σαφής απάντηση σχετικά με αυτό το ερώτημα. Επίσης, το YouTube δεν κοινοποίησε ποτέ πουθενά τον λόγο. Ωστόσο, έχω τις θεωρίες μου για το ίδιο:

  • Ο αλγόριθμος του YouTube είναι ήδη αρκετά καλός για να κατανοήσει τα ενδιαφέροντα των χρηστών. Για παράδειγμα, εάν σταματήσετε να παρακολουθείτε βίντεο από ένα κανάλι στο οποίο έχετε εγγραφεί, μπορεί να σταματήσει να εμφανίζεται στην αρχική σας σελίδα ή στις προτάσεις σας. Αυτό μειώνει την ανάγκη για πλήρη αποκλεισμό καναλιών.
  • Ο μηχανισμός αποκλεισμού μπορεί να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης ή κακής χρήσης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κακόβουλες δραστηριότητες, όπως εκστρατείες μίσους. Για παράδειγμα, ένας καβγάς μεταξύ δύο επιρροών από το YouTube και το TikTok προκάλεσε το Η βαθμολογία TikTok θα πέσει από 4,5 αστέρια σε 2,0 αστέρια στο Play Store.
  • Εάν οι χρήστες αρχίσουν να αποκλείουν κανάλια, ενδέχεται να χάσουν διαφορετικές απόψεις. Για παράδειγμα, συνήθιζα να αντιπαθώ έναν δημιουργό περιεχομένου λόγω της διαδικτυακής του εικόνας και των πολιτικών του απόψεων. Αλλά το YouTube, γνωρίζοντας τα ενδιαφέροντά μου, μερικές φορές μου πρότεινε τα βίντεό του. Και μια μέρα, αποφάσισα να δω ένα, και μάντεψε τι; Τώρα, είμαι τακτικός θεατής. Αν είχα αποκλείσει αυτό το κανάλι, θα είχα χάσει την ευκαιρία να επεκτείνω την προοπτική μου.
  • Μπορεί να χάσετε τα κρυμμένα πετράδια. Συμφωνώ ότι μπορεί να μην σας αρέσει κάποιο περιεχόμενο από ένα κανάλι και να το αποκλείσετε για να μην το δείτε στην αρχική σελίδα σας στο YouTube ή στα αποτελέσματα αναζήτησης. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Μπορεί να αρχίσουν να δημιουργούν κάποιο εκπληκτικό περιεχόμενο και μπορεί να το χάσετε.

Διαβάστε επίσης :Πώς να συνοψίσετε ένα βίντεο στο YouTube

Η αλήθεια για τον αποκλεισμό καναλιών YouTube

Αν και γενικά εμπιστεύομαι τον αλγόριθμο του YouTube και συνήθως μου προτείνει σχετικά βίντεο, μερικές φορές υπερβαίνει τα όρια και βομβαρδίζει την αρχική μου σελίδα με προτάσεις από ένα συγκεκριμένο κανάλι. Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, αυτά τα κανάλια εμφανίζονται και στα αποτελέσματα αναζήτησης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια επέκταση προγράμματος περιήγησης για να αποκρύψετε τέτοια κανάλια, αλλά δεν μπορείτε να κάνετε πολλά για αυτό στην εφαρμογή YouTube.

Ελπίζω ότι αυτός ο οδηγός έχει αποσαφηνίσει την πραγματικότητα του αποκλεισμού του YouTube. Έτσι, την επόμενη φορά που θα ακούσετε κάποιον να λέει ότι μπορείτε να αποκλείσετε ένα κανάλι στο YouTube, δεν θα παραπλανηθείτε, καθώς δεν υπάρχει καμία επίσημη μέθοδος.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *