χρήση του τηλεφώνου ως πληκτρολόγιο

2 εφαρμογές για χρήση του τηλεφώνου ως πληκτρολόγιο και ποντίκι σε Windows και macOS

Φανταστείτε ότι πρέπει να ελέγχετε τον υπολογιστή ή την οθόνη της τηλεόρασης, αλλά να μην έχετε ποντίκι τριγύρω. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετές εφαρμογές που μπορούν να μετατρέψουν το τηλέφωνό σας (Android και iPhone) σε ποντίκι υπολογιστή, πληκτρολόγιο και τηλεχειριστήριο πολυμέσων σε Windows ή macOS. Ωστόσο, δεν έχουν κατασκευαστεί όλες αυτές οι εφαρμογές το ίδιο. Έτσι, δοκίμασα όλες τις δημοφιλείς εφαρμογές σε Windows ή macOS, Android και iOS. Να τι βρήκα.

Σημείωση: Και οι δύο εφαρμογές που αναφέρθηκαν υποστηρίζουν Android, iOS, Windows, macOS και Linux.

1. Για γρήγορη, δωρεάν, προσωρινή χρήση – KDE Connect

Όταν ταξιδεύετε σε μια απομακρυσμένη περιοχή, μπορείτε να πάρετε το φορητό υπολογιστή σας αλλά να μην μεταφέρετε το ποντίκι σας. Αντί να αγοράσετε ένα τοπικά ή να παραγγείλετε online, μπορείτε να μετατρέψετε το τηλέφωνό σας σε ποντίκι.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨techVorteX στο Viber  

Διαβάστε επίσης :Πώς να προσαρμόσετε τον δρομέα και το ποντίκι σε Mac

Πώς να κλειδώσετε και να ξεκλειδώσετε το πληκτρολόγιο Mac

Το KDE Connect θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας ως ποντίκι ή πληκτρολόγιο. Ωστόσο, διαπίστωσα ότι οι κινήσεις του ποντικιού φαίνονται νευρικές. Αλλά δεν είναι ένα deal breaker και λειτουργεί όπως θέλετε. Χωρίς ψευδή κλικ. Επίσης, τα κουμπιά αναπαραγωγής/παύσης λειτουργούσαν μια χαρά στο YouTube. Ωστόσο, μπορούσα μόνο να σταματήσω, να μην παίξω ξανά με το Netflix στον υπολογιστή μου με Windows 11. Δεν αντιμετωπίζω τέτοια προβλήματα με το Netfli στο MacBook μου.

Πλεονεκτήματα:

 • Χωρίς διαφημίσεις, ανοιχτού κώδικα και δωρεάν
 • Εύκολο στη ρύθμιση και χρήση
 • Έλεγχοι πολυμέσων
 • Αποστολή μηνυμάτων και μεταφορά αρχείων
 • Κοινή χρήση προχείρου
 • Κάντε παρουσιάσεις

Μειονεκτήματα:

 • Οι κινήσεις του ποντικιού είναι λίγο περίπλοκες
 • Και οι δύο συσκευές πρέπει να είναι στο ίδιο δίκτυο

Κατεβάστε: Σύνδεση KDE

2. Μακροπρόθεσμη χρήση (εφάπαξ αγορά) – Ενοποιημένο τηλεχειριστήριο

Η χρήση μιας τεράστιας οθόνης με υπολογιστή έχει τα πλεονεκτήματά της, αλλά θα χρειαστείτε ένα τηλεχειριστήριο για να περιηγείστε σε πολυμέσα και να μεταδίδετε συχνά περιεχόμενο. Μερικοί έξυπνοι χρήστες βρήκαν τρόπο να χρησιμοποιήσει ένα κομμάτι υλικού για να συνδεθεί με το Google Home/Assistant και να χρησιμοποιήσει φωνητικές εντολές για να ελέγξει τον υπολογιστή του.

Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να το αγοράσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Unified Remote στο τηλέφωνό σας ως ποντίκι, πληκτρολόγιο ή ελεγκτή πολυμέσων για το άμεσο μέλλον. Η δωρεάν έκδοση είναι αρκετά καλή για πολλούς, αλλά το freemium πραγματικά λάμπει. Κοστίζει 4,99 $ (εφάπαξ αγορά) και προσφέρει μοναδικές δυνατότητες σε μια τακτοποιημένη διεπαφή.

Έμεινα έκπληκτος από τον τεράστιο αριθμό τηλεχειριστηρίων που προσφέρει. Προσφέρει πάνω από 100 αποκλειστικά τηλεχειριστήρια για εφαρμογές συμπεριλαμβανομένου του VLC, ενός για πρόσβαση στο μενού τροφοδοσίας και έναρξης του υπολογιστή, δημοφιλείς εφαρμογές ροής όπως το Prime, προγράμματα περιήγησης όπως το Chrome και το Twitch. Είδα ακόμη και ένα για το Minecraft. Οχι αρκετά? Μπορείτε να αγοράσετε την έκδοση Pro της εφαρμογής και να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο τηλεχειριστήριο.

Το δοκίμασα χρησιμοποιώντας το iPhone και τα Windows μου για να δω πώς λειτουργεί μεταξύ των πλατφορμών και χάρηκα που είδα ότι η κίνηση του ποντικιού ήταν εξαιρετικά ομαλή, σε αντίθεση με το KDE Connect.

Πλεονεκτήματα:

 • Τηλεχειριστήριο για 100 εφαρμογές + προσαρμοσμένα τηλεχειριστήρια
 • Εύκολο στη ρύθμιση και χρήση
 • Προστασία με κωδικό πρόσβασης
 • Έλεγχος πολυμέσων
 • Διαχείριση αρχείων
 • Ενσωμάτωση Tasker
 • Υποστήριξη Android Wear
 • Υποστήριξη IR, NFC και φωνητικού ελέγχου

Μειονεκτήματα:

 • Και οι δύο συσκευές θα πρέπει να είναι στο ίδιο δίκτυο

Κατεβάστε: Ενοποιημένο τηλεχειριστήριο (4,99 $)

Άλλες Επιλογές

Υπάρχουν και κάποιες άλλες εφαρμογές σε αυτήν την κατηγορία, αλλά δεν είναι για όλους. Μπορείτε να εξετάσετε και να ρίξετε μια ματιά εάν ταιριάζει στις συγκεκριμένες ανάγκες σας.

Για παίκτες – Τηλεχειριστήριο υπολογιστή

Μόνο η εφαρμογή στη λίστα που δεν υποστηρίζει macOS αλλά περιέργως έχει εφαρμογή iOS.

Εάν είστε παίκτης, αυτή η εφαρμογή μετατρέπει το smartphone σας σε τηλεχειριστήριο για παιχνίδια και ροή σε υπολογιστή. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε ως ποντίκι και πληκτρολόγιο για υπολογιστή, αλλά δεν σχεδιάστηκε μόνο για αυτό. Προσφέρει διαφορετικές διατάξεις για παιχνίδια και μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε τα δικά σας, να μεταφέρετε αρχεία, να προβάλετε την οθόνη του τηλεφώνου σας σε υπολογιστή και πολλά άλλα.

Η συνδρομή ξεκινά από 2 $ το μήνα και καταργεί τις διαφημίσεις, επιτρέπει την προσαρμογή της ευαισθησίας της επιφάνειας αφής, των κουμπιών και των χειρονομιών.

Μιλώντας για διαφημίσεις, είναι ενοχλητικές και συχνές στη δωρεάν έκδοση που καταλαμβάνουν μερικές φορές τη μισή οθόνη.

Κατεβάστε: Τηλεχειριστήριο υπολογιστή από τη Monect

Καλύτερη διεπαφή αλλά ελαφρώς υψηλότερο κόστος – Απομακρυσμένο ποντίκι

Προσφέρει καλύτερη διεπαφή, αλλά σε υψηλότερη τιμή σε σύγκριση με το Unified Remote. Υπάρχει ένα μοντέλο συνδρομής που ξεκινά από 1,49 $ το μήνα, χρεώνει 0,99 $ για την κατάργηση διαφημίσεων και πρόσφατα προστέθηκε ένα πρόγραμμα διάρκειας ζωής που κοστίζει 18,99 $. Πώς φαίνεται λοιπόν; Σαν αυτό:

Υπάρχουν απαραίτητες λειτουργίες όπως ένα μενού επιλογών ενέργειας, μια εφαρμογή εκκίνησης/εναλλαγής εφαρμογών και αντιγραφή-επικόλληση. Εάν τα χρήματα δεν είναι παράγοντας και δεν σας αρέσουν τόσο πολλά αποκλειστικά τηλεχειριστήρια για κάθε εφαρμογή, θα συνιστούσα το Remote Mouse πάνω από το Unified Remote μόνο για την εκπληκτική εμπειρία.

Κατεβάστε: Απομακρυσμένο ποντίκι

Διαβάστε επίσης:Έκλεισε κατά λάθος μια σημαντική καρτέλα Chrome , πώς να την ανοίξετε ξανά

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *