9 επιδιορθώσεις για το σφάλμα “Δεν μπορούμε να βρούμε την κάμερά σας” των Windows 11

Στα Windows 11, ενδέχεται να εμφανιστεί το μήνυμα σφάλματος – δεν μπορούμε να βρούμε την κάμερά σας. Αυτό είναι απογοητευτικό επειδή πολλές εφαρμογές ή υπηρεσίες web απαιτούν από την κάμερα να ολοκληρώσει συγκεκριμένες λειτουργίες. Αυτό το σφάλμα σημαίνει ότι κάτι σας εμποδίζει να χρησιμοποιήσετε μια ενσωματωμένη ή εξωτερική κάμερα στη συσκευή σας.

Οι πιο πιθανές αιτίες αυτού του σφάλματος κάμερας περιλαμβάνουν παλιά προγράμματα οδήγησης, απενεργοποιημένες ρυθμίσεις και σφάλματα λογισμικού. Αυτός ο οδηγός θα σας παρουσιάσει τους πιο αποτελεσματικούς και πρακτικούς τρόπους για να διορθώσετε το σφάλμα. Ας φτάσουμε σε αυτό.

1. Ενεργοποιήστε την Κάμερα

Θα πρέπει να ελέγξετε ξανά εάν η κάμερα του φορητού υπολογιστή σας είναι ενεργοποιημένη πριν επιχειρήσετε περίπλοκες λύσεις. Το μήνυμα “Δεν μπορούμε να βρούμε την κάμερά σας” μπορεί να υποδηλώνει ότι η κάμερά σας είναι απενεργοποιημένη.

Η κάμερα του φορητού υπολογιστή σας μπορεί να μην έχει διακόπτη on/off. Ωστόσο, αυτό μπορεί να μην συμβαίνει με μια εξωτερική κάμερα. Εάν η κάμερα είναι ενεργοποιημένη και το πρόβλημα παραμένει, προχωρήστε σε άλλες λύσεις.

7 εφαρμογές για λήψη καλύτερων φωτογραφιών στο iPhone

2. Συνδέστε ξανά την κάμερα

Η επανασύνδεση της κάμεράς σας θα είναι αποτελεσματική εάν χρησιμοποιείτε εξωτερικές κάμερες. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτό το σφάλμα κάμερας μπορεί να συνδεθεί με χαλαρές συνδέσεις και βρώμικες ή ελαττωματικές θύρες. Ενώ βρίσκεστε σε αυτό, θα πρέπει επίσης να καθαρίσετε τη θύρα USB, καθώς τα σωματίδια βρωμιάς μπορεί να εμποδίσουν τη σύνδεση.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να συνδέσετε την εξωτερική κάμερα σε διαφορετική συσκευή για να επιβεβαιώσετε ότι το καλώδιο της κάμερας λειτουργεί σωστά. Μόλις έχετε μια σφιχτή και σωστή σύνδεση, το πρόβλημα θα πρέπει να επιλυθεί. αν όχι, προχωρήστε σε άλλες λύσεις.

3. Απενεργοποιήστε τα κλείστρα κάμερας

Τα ρολά της κάμερας μπορεί να είναι λογισμικό ή μηχανικά ελεγχόμενα. Μπορούν να μπλοκάρουν τον φακό της κάμερας, καθιστώντας αδύνατη τη λήψη φωτογραφιών ή την εγγραφή βίντεο. Έτσι, ενώ μπορεί να είναι απαραίτητα, μπορεί να συμβάλλουν στο σφάλμα “Δεν μπορούμε να βρούμε την κάμερά σας” στα Windows.

Η απενεργοποίηση του κλείστρου μπορεί να περιλαμβάνει φυσικό άνοιγμά του στην κάμερά σας ή χρήση συγκεκριμένου λογισμικού κάμερας.

4. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή

Μια απλή επανεκκίνηση διορθώνει ορισμένα μικρά σφάλματα και δυσλειτουργίες. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, ο υπολογιστής πρώτα σκοτώνει όλες τις διεργασίες που εκτελούνται. Εάν ορισμένα ήταν προβληματικά, ενδέχεται να μην αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της κάμερας μετά την εκκίνηση.

Επομένως, δοκιμάστε μια απλή επανεκκίνηση και προχωρήστε σε άλλες λύσεις μόνο εάν το πρόβλημα παραμένει.

5. Ενημερώστε ή επανεγκαταστήστε τα προγράμματα οδήγησης κάμερας

Τα προγράμματα οδήγησης κάμερας βοηθούν την κάμερα και το λειτουργικό σύστημα να επικοινωνούν αποτελεσματικά. Ενδέχεται να αντιμετωπίζετε διάφορα προβλήματα με τη χρήση της κάμερας όταν το πρόγραμμα οδήγησης είναι παλιό ή κατεστραμμένο. Μπορείτε πρώτα να απεγκαταστήσετε το πρόγραμμα οδήγησης και, στη συνέχεια, να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να το εγκαταστήσετε ξανά με τις πιο πρόσφατες εκδόσεις.

Βήμα 1: Κάντε δεξί κλικ στο μενού Έναρξη και κάντε κλικ στην Διαχείριση Συσκευών.

Ανοίξτε τη διαχείριση συσκευών 1

Βήμα 2: Κάντε κλικ στο εικονίδιο για «Σάρωση για αλλαγές υλικού» και θα πρέπει να εγκαταστήσετε ξανά τα πιο κατάλληλα προγράμματα οδήγησης εφαρμογών κάμερας.

Σάρωση αλλαγών υλικού

6. Ενεργοποιήστε την κάμερα από τη Διαχείριση συσκευών

Εάν αντιμετωπίσετε το σφάλμα “δεν μπορούμε να βρούμε την κάμερά σας”, μπορεί να οφείλεται σε απενεργοποιημένα προγράμματα οδήγησης κάμερας. Όταν τα προγράμματα οδήγησης κάμερας είναι απενεργοποιημένα, τα προγράμματα που απαιτούν την υπηρεσία κάμερας δεν θα έχουν πρόσβαση σε αυτήν. Μπορείτε να ανοίξετε τη Διαχείριση Συσκευών και να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να ενεργοποιήσετε την κάμερα.

Βήμα 1: Κάντε δεξί κλικ στο μενού Έναρξη και κάντε κλικ στην Διαχείριση Συσκευών.

Ανοίξτε τη διαχείριση συσκευών 1

Βήμα 2: Αναπτύξτε την κατηγορία της κάμερας και κάντε διπλό κλικ στο πρόγραμμα οδήγησης της κάμερας για να ανοίξετε τις ιδιότητές της.

Ιδιότητες κάμερας

Βήμα 3: Κάντε κλικ στην καρτέλα Πρόγραμμα οδήγησης, κάντε κλικ στο κουμπί Ενεργοποίηση συσκευής και κάντε κλικ στο OK.

Ενεργοποίηση προγράμματος οδήγησης

7. Εκτελέστε την Αντιμετώπιση προβλημάτων κάμερας

Τα Windows 11 είναι προεγκατεστημένα με ορισμένα προγράμματα αντιμετώπισης προβλημάτων. Το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων κάμερας είναι ένα από αυτά. Όταν εκτελείτε αυτό το εργαλείο, ελέγχει όλες τις πιθανές αιτίες του προβλήματος της κάμερας, τις διορθώνει ή προτείνει τις καλύτερες επιλογές για τη διόρθωση του σφάλματος. Ακολουθεί ο τρόπος εκτέλεσης του εργαλείου αντιμετώπισης προβλημάτων κάμερας.

Βήμα 1: Πατήστε Windows + R για να ανοίξετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.

Βήμα 2: Στο αριστερό τμήμα του παραθύρου, κάντε κλικ στο Σύστημα και Αντιμετώπιση προβλημάτων στο δεξιό παράθυρο.

Άνοιγμα αντιμετώπισης προβλημάτων

Βήμα 3: Κάντε κλικ στο κουμπί Εκτέλεση για το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων κάμερας και, στη συνέχεια, ακολουθήστε τον οδηγό για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων κάμερας

8. Να επιτρέπεται η πρόσβαση στην κάμερα εφαρμογών

Μπορεί να έχετε περιορισμένη πρόσβαση στην κάμερα από τη συγκεκριμένη εφαρμογή στις ρυθμίσεις. Θα πρέπει να αναιρέσετε αυτήν τη ρύθμιση για να λύσετε το πρόβλημα. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Βήμα 1: Πατήστε Windows + R για να ανοίξετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.

Βήμα 2: Στο αριστερό παράθυρο, κάντε κλικ στην επιλογή Απόρρητο και ασφάλεια και κάντε κλικ στην Κάμερα στο δεξιό παράθυρο.

Απόρρητο και ασφάλεια

Βήμα 3: Ενεργοποιήστε τον διακόπτη πρόσβασης Κάμερα και ενεργοποιήστε επίσης τα δικαιώματα μεμονωμένων εφαρμογών.

Πρόσβαση στην κάμερα

9. Επαναφέρετε/επισκευάστε την εφαρμογή κάμερας

Τέλος, η εφαρμογή κάμερας μπορεί να είναι κακή ή κατεστραμμένη. Εάν συμβαίνει αυτό, πρέπει να το επαναφέρετε και να το επισκευάσετε. Ευτυχώς, η εφαρμογή Windows 11 έχει μερικές εύκολες επιλογές επισκευής και επαναφοράς για όλες τις ενσωματωμένες εφαρμογές. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Βήμα 1: Πατήστε Windows + I για να ανοίξετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.

Βήμα 2: Κάντε κλικ στο Εφαρμογές στο αριστερό τμήμα του παραθύρου και στα δεξιά, κάντε κλικ στην επιλογή Εγκατεστημένες εφαρμογές.

Εγκατεστημένες εφαρμογές Windows 11

Βήμα 3: Κάντε κλικ στις ελλείψεις της εφαρμογής Κάμερα και κάντε κλικ στις επιλογές για προχωρημένους.

Ελλείψεις εφαρμογής κάμερας

Βήμα 4: Κάντε κύλιση στην ενότητα Επαναφορά, κάντε κλικ στο κουμπί Επιδιόρθωση και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Επαναφορά.

Επισκευή και επαναφορά της εφαρμογής

Χρήση της κάμερας χωρίς προβλήματα

Εάν εμφανιστεί το μήνυμα λάθους “Δεν μπορούμε να βρούμε την κάμερά σας”, μην ανησυχείτε. Οι προαναφερθείσες λύσεις θα πρέπει να το διορθώσουν, επιτρέποντάς σας να χρησιμοποιείτε τη φωτογραφική μηχανή σας χωρίς προβλήματα. Συνιστούμε να ξεκινήσετε από τις πρώτες λύσεις και να προχωρήσετε σε πιο προηγμένες ή σύνθετες επιδιορθώσεις.

Ενημερώστε μας τι ήταν πιο αποτελεσματικό για εσάς στην ενότητα σχολίων.

Διαβάστε επίσης :Η κάμερα Chromebook δεν λειτουργεί;

Πώς να απενεργοποιήσετε/ αφαιρέσετε την κάμερα στην οθόνη κλειδώματος του iPhone

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *