Δεν έχετε λογαριασμό Google; Συνδεθείτε χωρίς κωδικό 2FA

Δεν έχετε λογαριασμό Google; Συνδεθείτε χωρίς κωδικό 2FA

Θέλετε να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Google αλλά δεν σας έχουν ξεχαστεί ή κλαπεί το τηλέφωνό σας; Όταν χρησιμοποιείτε έλεγχο ταυτότητας 2 παραγόντων, το τηλέφωνό σας λειτουργεί ως κλειδί στον λογαριασμό σας για πρόσθετη ασφάλεια. Υπάρχει λοιπόν κάποιος τρόπος να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Google χωρίς κωδικό 2FA ή το smartphone σας; Ναι, ενώ οι πιθανότητες είναι ελάχιστες, ορίστε τι μπορείτε να κάνετε.

Σημείωση: Μπορείτε να ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τους κωδικούς πρόσβασης.

Περίπτωση 1: Είναι οποιαδήποτε συσκευή συνδεδεμένη στον Λογαριασμό σας Google

Έχετε άλλο τηλέφωνο, tablet ή ίσως έναν υπολογιστή στον οποίο είστε συνδεδεμένοι αυτήν τη στιγμή στον λογαριασμό σας Google; Εάν ναι, μπορείτε να απενεργοποιήσετε το 2FA από αυτήν τη συσκευή για να αποκτήσετε ξανά πρόσβαση στον λογαριασμό σας Google.

Η δραστηριότητά σου στο διαδίκτυο καταγράφεται από την κυβέρνησή σου, τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου, τους προγραμματιστές εφαρμογών/πρόσθετων/IPTV και όλους τους ιστότοπους μέσω της αναγνωριστικής σας διεύθυνσης IP | PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην
Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨techvortex.eu στο Viber  

Έχεις οποιαδήποτε απορία; Έλα στο forum και κάνε την ερώτησή σου.

Πώς να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης για τον Λογαριασμό σας Google

Πώς να χρησιμοποιήσετε το iPhone ως κωδικό πρόσβασης για να συνδεθείτε στο X (Twitter)

Ανοιξε Ρυθμίσεις Λογαριασμού Google > Ασφάλεια > Επαλήθευση σε 2 βήματα και κάντε κλικ Σβήνω. Θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας Google για επαλήθευση, αλλά μην ανησυχείτε, δεν θα ζητήσετε κωδικό 2FA.

Περίπτωση 2: Εάν έχετε αξιόπιστη συσκευή

Όταν συνδέεστε στον λογαριασμό σας Google, θυμηθείτε να δείτε μια επιλογή που ονομάζεται Μην ρωτήσετε ξανά σε αυτήν τη συσκευή? Εάν συνδεθείτε σε οποιαδήποτε συσκευή χωρίς να καταργήσετε αυτήν την επιλογή, η Google καταγράφει αυτήν τη συσκευή ως αξιόπιστη συσκευή και δεν θα ζητήσει ξανά 2FA σε αυτήν τη συσκευή. Πιθανότατα, είναι μια συσκευή που κατέχετε εσείς ή κάποιος που εμπιστεύεστε.

Προσπαθήστε λοιπόν να βρείτε μια συσκευή που έχετε χρησιμοποιήσει για να συνδεθείτε στο Google στο παρελθόν. Εάν πρόκειται για μια αξιόπιστη συσκευή, μπορείτε να συνδεθείτε χωρίς 2FA. Μόλις συνδεθείτε, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις Λογαριασμού Google > Ασφάλεια > Επαλήθευση σε 2 βήματα για να απενεργοποιήσετε το 2FA.

Περίπτωση 3: Ακόμα δεν μπορώ να συνδεθώ στο Google χωρίς 2FA

Εάν καμία από τις παραπάνω μεθόδους δεν λειτουργεί, η μόνη λύση είναι να επικοινωνήσετε απευθείας με την Google. Μπορείτε να το κάνετε κάνοντας κλικ στο Ζήτα βοήθεια στη σελίδα 2FA.

Χρησιμοποιήστε μια συσκευή στην οποία έχετε συνδεθεί στο παρελθόν και συνδεθείτε σε αυτό το Wi-Fi η συσκευή και ο λογαριασμός σας είναι εξοικειωμένοι για καλύτερες πιθανότητες ανάκτησης του λογαριασμού σας. Θα σας ζητηθεί επίσης να εισαγάγετε τον αριθμό τηλεφώνου, το αναγνωριστικό email και τις ερωτήσεις ασφαλείας (αν υπάρχουν). Αργότερα, θα εξετάσουν το αίτημά σας και θα στείλουν έναν σύνδεσμο πρόσβασης στη διεύθυνση email ανάκτησης. Όλη αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει περισσότερες από 3-5 ημέρες.

Αποτρέψτε αυτό το πρόβλημα στο μέλλον

Σε περίπτωση που δεν ταιριάζετε σε καμία από τις παραπάνω περιπτώσεις, η πιθανότητα ανάκτησης του λογαριασμού σας είναι σχεδόν μηδενική. Αλλά μπορείτε να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα στο μέλλον με μια προηγούμενη ρύθμιση.

  • Ρυθμίστε εφεδρικούς κωδικούς – Η Google σάς ζητά να αποθηκεύσετε εφεδρικούς κωδικούς κατά τη ρύθμιση του 2FA. Σημειώστε τα και αποθηκεύστε τα σε ασφαλές μέρος.
  • Προσθέστε έναν εφεδρικό αριθμό τηλεφώνου – Μαζί με τον αριθμό τηλεφώνου σας για επαλήθευση, προσθέστε επίσης έναν εφεδρικό αριθμό τηλεφώνου των γονέων ή του συντρόφου σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να ανακτήσετε τον λογαριασμό σας ακόμα και όταν χάσετε το τηλέφωνό σας.
  • Ορίστε πολλαπλές συσκευές κλειδιού πρόσβασης – Ρυθμίστε κωδικούς πρόσβασης σε πολλές συσκευές, ώστε να μην χάνετε την πρόσβαση στον λογαριασμό σας όταν μια συσκευή έχει τοποθετηθεί λάθος ή κλαπεί.
  • Ρύθμιση εφαρμογής ελέγχου ταυτότητας – Ορισμένες εφαρμογές ελέγχου ταυτότητας όπως το Authy μπορούν να λειτουργήσουν σε πολλές συσκευές. Έτσι, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στον κωδικό 2FA από οποιαδήποτε από αυτές τις συσκευές.
  • Προσθέστε ένα αναγνωριστικό email ανάκτησης – Όταν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας και επικοινωνήσετε με την Google, θα σας στείλει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω του αναγνωριστικού email ανάκτησης. Επομένως, η ρύθμιση ενός αναγνωριστικού email ανάκτησης είναι απαραίτητη για να λάβετε υποστήριξη από την Google.

Ας είμαστε ειλικρινείς. Η είσοδος στον δικό σας λογαριασμό Google μπορεί να είναι δύσκολη χωρίς κλειδιά για το βασίλειο. Και η Google θέλει να βεβαιωθεί ότι κάποιος δεν προσπαθεί να χακάρει τον λογαριασμό σας, κάτι που δεν είναι ασυνήθιστο. Εξ ου και όλα τα βήματα και οι κρίκους, αλλά είναι για τη δική σας ασφάλεια.

Διαβάστε επίσης:

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *