δεν είναι δυνατή η αποθήκευση εικόνων από το Google Chrome

9 καλύτεροι τρόποι για να διορθώσετε ότι δεν είναι δυνατή η αποθήκευση εικόνων από το Google Chrome

Παρόλο που το Safari και το Microsoft Edge είναι προεγκατεστημένα σε Mac και Windows, αντίστοιχα, το Google Chrome παραμένει η defacto επιλογή για τους περισσότερους καταναλωτές. Αν και είναι μια σταθερή προσφορά από την Google, σφάλματα όπως το πρόγραμμα περιήγησης που δεν αποθηκεύει εικόνες μπορεί να διακόψουν τη ροή εργασίας σας. Μάθετε πώς μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα της αδυναμίας αποθήκευσης εικόνων από το Google Chrome με αυτές τις κορυφαίες λύσεις.

Μερικές φορές, χρειάζεται να αποθηκεύσετε εικόνες από έναν συγκεκριμένο ιστότοπο στο Google Chrome. Το πρόγραμμα περιήγησης που κατεβάζει εικόνες σε λάθος μορφή ή δεν τις αποθηκεύει καθόλου μπορεί να σας μπερδέψει. Πριν προχωρήσετε σε ανορθόδοξους τρόπους αποθήκευσης εικόνων, δοκιμάστε τα παρακάτω κόλπα αντιμετώπισης προβλημάτων.

1. Ελέγξτε τη Σύνδεση δικτύου

Προσπαθείτε να κατεβάσετε μια εικόνα υψηλής ανάλυσης από το Google Chrome; Χρειάζεστε μια ισχυρή σύνδεση στο διαδίκτυο για να αποθηκεύσετε τέτοιες εικόνες χωρίς σφάλματα.

Θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα δίκτυο Ethernet για άψογη σύνδεση στο Διαδίκτυο. Εάν αντιμετωπίζετε Σφάλματα Wi-Fi στα Windows ή Μακ ανατρέξτε στους ειδικούς οδηγούς αντιμετώπισης προβλημάτων για να διορθώσετε προβλήματα σύνδεσης δικτύου.

Μπορείτε να επισκεφθείτε fast.com επιβεβαιώστε αξιόπιστες ταχύτητες Διαδικτύου και δοκιμάστε να πραγματοποιήσετε ξανά λήψη εικόνων.

2. Ελέγξτε το φάκελο “Λήψεις”.

Αλλάξατε τον προεπιλεγμένο φάκελο λήψεων στο Google Chrome; Πρέπει να ελέγξετε τον προεπιλεγμένο φάκελο λήψεων στο Chrome και να βρείτε τα αρχεία σας.

Βήμα 1: Εκκινήστε το Google Chrome και κάντε κλικ στο μενού με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις.

Δεν είναι δυνατή η αποθήκευση εικόνων από το Google Chrome 1

Βήμα 2: Κάντε κύλιση στις Λήψεις.

Βήμα 3: Ελέγξτε την προεπιλεγμένη τοποθεσία και τροποποιήστε την εάν απαιτείται.

Δεν είναι δυνατή η αποθήκευση εικόνων από το Google Chrome 2

Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε την εναλλαγή «Ρωτήστε πού να αποθηκεύσετε κάθε αρχείο πριν τη λήψη» και να αποθηκεύσετε εικόνες σε σχετικό φάκελο.

3. Ελέγξτε τη συσκευή αποθήκευσης

Εάν τα Windows ή Ο αποθηκευτικός χώρος του Mac εξαντλείται, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα με την αποθήκευση εικόνων από το Google Chrome. Ας εξετάσουμε έναν ενσωματωμένο τρόπο για να ελευθερώσετε χώρο σε συσκευές Windows και Mac.

Windows

Βήμα 1: Πατήστε τα πλήκτρα Windows + I για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις.

Βήμα 2: Επιλέξτε Σύστημα και ανοίξτε το μενού Αποθήκευση.

Δεν είναι δυνατή η αποθήκευση εικόνων από το Google Chrome 11

Βήμα 3: Ελέγξτε την ανάλυση του αποθηκευτικού χώρου από το παρακάτω μενού και ρίξτε μια ματιά στις προτάσεις για να ελευθερώσετε χώρο.

Δεν είναι δυνατή η αποθήκευση εικόνων από το Google Chrome 10

Μακ

Βήμα 1: Κάντε κλικ στο εικονίδιο Apple στην επάνω αριστερή γωνία και ανοίξτε τις Ρυθμίσεις συστήματος.

Δεν είναι δυνατή η αποθήκευση εικόνων από το Google Chrome 3

Βήμα 2: Κάντε κύλιση στην επιλογή Γενικά και επιλέξτε Αποθήκευση.

Δεν είναι δυνατή η αποθήκευση εικόνων από το Google Chrome 4

Βήμα 3: Ελέγξτε την ανάλυση αποθήκευσης. Μπορείτε να αποθηκεύσετε αρχεία στο iCloud, να αδειάσετε τον Κάδο και να διαγράψετε εφαρμογές από το ίδιο μενού.

Δεν είναι δυνατή η αποθήκευση εικόνων από το Google Chrome 5

4. Ο ιστότοπος πραγματοποιεί λήψη εικόνων σε μορφή WebP

Ορισμένοι ιστότοποι χρησιμοποιούν μορφή WebP για εξοικονόμηση χώρου διακομιστή χωρίς να επηρεάζεται η ποιότητα της εικόνας. Ως εκ τούτου, η προεπιλεγμένη εφαρμογή προβολής εικόνων στην επιφάνεια εργασίας σας ενδέχεται να αντιμετωπίσει προβλήματα με το άνοιγμα εικόνων WebP. Θα πρέπει είτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή προβολής φωτογραφιών τρίτου μέρους ή να δοκιμάσετε το παρακάτω κόλπο για να κάνετε λήψη εικόνων WebP σε καθολικές μορφές όπως JPEG ή PNG.

Βήμα 1: Μεταβείτε στο κατάστημα Ιστού του Google Chrome και αναζητήστε την επέκταση μετατροπέα εικόνας WebP/Avif.

Βήμα 2: Εγκαταστήστε την επέκταση και μεταβείτε σε μια ιστοσελίδα.

Δεν είναι δυνατή η αποθήκευση εικόνων από το Google Chrome 6

Βήμα 3: Κάντε δεξί κλικ σε μια εικόνα WebP, επιλέξτε Μετατροπή και αποθηκεύστε την εικόνα από το μενού περιβάλλοντος.

Διόρθωση Δεν είναι δυνατή η αποθήκευση εικόνων από το Google Chrome 1

Μόλις τελειώσετε, θα μπορείτε να αποθηκεύσετε εικόνες σε καθολική μορφή και να τις ανοίξετε χωρίς προβλήματα.

5. Κατεστραμμένες εικόνες

Δεν μπορείτε να αποθηκεύσετε εικόνες από έναν ιστότοπο με κατεστραμμένες εικόνες. Πρέπει να επικοινωνήσετε με τον διαχειριστή του ιστότοπου για να εξηγήσετε το πρόβλημα.

6. Το Chrome πραγματοποιεί λήψη μιας ιστοσελίδας

Ορισμένοι ιστότοποι αποδίδουν εικόνες μόνο σε μορφή HTML. Όταν προσπαθείτε να κάνετε λήψη εικόνων από τέτοιους ιστότοπους, το Google Chrome αποθηκεύει ολόκληρο το αρχείο σε μορφή HTML.

Αν και δεν είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος, δεν έχετε άλλη επιλογή από το να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης μιας εικόνας ιστού.

7. Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη του Chrome

Το Google Chrome συλλέγει προσωρινή μνήμη στο παρασκήνιο για να αποθηκεύσει το ιστορικό αναζήτησης και τα στοιχεία σύνδεσής σας και να βελτιώσει τη συνολική απόδοση της εφαρμογής. Όταν το πρόγραμμα περιήγησης συλλέγει κατεστραμμένη προσωρινή μνήμη εφαρμογών, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα με τη λήψη εικόνων. Θα πρέπει να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη του Google Chrome και να προσπαθήσετε ξανά.

Βήμα 1: Εκκινήστε το Chrome και κάντε κλικ στο μενού με τις τρεις κουκκίδες.

Βήμα 2: Επιλέξτε Διαγραφή δεδομένων περιήγησης και μεταβείτε στην επιλογή Για προχωρημένους.

Δεν είναι δυνατή η αποθήκευση εικόνων από το Google Chrome 7

Βήμα 3: Πατήστε Εκκαθάριση δεδομένων.

Δεν είναι δυνατή η αποθήκευση εικόνων από το Google Chrome 8

Μόλις τελειώσετε, φορτώστε ξανά την ιστοσελίδα. Θα πρέπει τώρα να μπορείτε να αποθηκεύετε εικόνες χωρίς προβλήματα.

8. Χρησιμοποιήστε VPN

Ορισμένοι ιστότοποι δίνουν προτεραιότητα σε συγκεκριμένες περιοχές έναντι άλλων. Για παράδειγμα, προσπαθήσαμε να κατεβάσουμε ένα mockup από τον ιστό και λάβαμε ένα σφάλμα σε αντάλλαγμα. Τούτου λεχθέντος, μπορέσαμε να χρησιμοποιήσουμε ένα δίκτυο VPN για να συνδεθούμε σε έναν από τους διακομιστές των ΗΠΑ και να ολοκληρώσουμε γρήγορα τη δουλειά. Ως εκ τούτου, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε έναν διαφορετικό διακομιστή από ένα δίκτυο VPN για τη λήψη μιας εικόνας.

Δεν είναι δυνατή η αποθήκευση εικόνων από το Google Chrome 9

9. Δοκιμάστε ένα άλλο πρόγραμμα περιήγησης

Εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη λήψη εικόνων από το Google Chrome; Θα πρέπει να δοκιμάσετε προσωρινά ένα άλλο πρόγραμμα περιήγησης όπως το Microsoft Edge ή το Safari για να δείτε εάν το πρόβλημα αφορά συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιήγησης Chrome.

Αποθήκευση οποιασδήποτε εικόνας από τον Ιστό

Το να μην κατεβάσετε ένα mockup, γραφική αφίσα ή οποιαδήποτε εικόνα από το Google Chrome μπορεί να μειώσει την παραγωγικότητά σας. Τα παραπάνω κόλπα θα πρέπει να επιλύσουν το πρόβλημα σε χρόνο μηδέν. Ποια συμβουλή λειτούργησε για εσάς; Μοιραστείτε τα ευρήματά σας μαζί μας στα παρακάτω σχόλια.

Διαβάστε επίσης :Κορυφαίες 7 επιδιορθώσεις για κινούμενα σχέδια που δεν λειτουργούν στο PowerPoint στα Windows

Πώς να αλλάξετε ή να αφαιρέσετε κινούμενα σχέδια από διαφάνειες του PowerPoint

Τι συμβαίνει με τους κωδικούς πρόσβασής σας όταν διαγράφετε την εφαρμογή Password Manager

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *