Διορθώσεις για το Microsoft OneDrive

11 Διορθώσεις για το Microsoft OneDrive Search δεν λειτουργεί στα Windows 11

Η αναζήτηση Microsoft OneDrive στοχεύει να σας βοηθήσει να βρείτε αρχεία και φακέλους που βρίσκονται βαθιά μέσα στη μονάδα αποθήκευσης. Είναι χρονοβόρο να τα βρείτε με μη αυτόματο τρόπο όταν η αναζήτηση OneDrive δεν λειτουργεί ή παρουσιάζει κάποιο σφάλμα, είτε πρόκειται για υπολογιστή με Windows είτε για κινητά Android. Μπορεί να έχετε προσπαθήσει να επανεκκινήσετε το κινητό ή τον υπολογιστή σας, αλλά αυτό μπορεί να μην βοηθά πάντα. Ακολουθούν ορισμένα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων και επιδιορθώσεις που θα σας βοηθήσουν να κάνετε την Αναζήτηση OneDrive να λειτουργεί γρήγορα στα Windows 11.

Εάν η Αναζήτηση OneDrive δεν λειτουργεί στα Windows

Το OneDrirve ενσωματώνεται σε βάθος με την εφαρμογή Windows File Explorer για να σας βοηθήσει να πραγματοποιήσετε αναζήτηση από οπουδήποτε. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους η αναζήτηση OneDrive ενδέχεται να μην λειτουργεί, όπως ζητήματα ευρετηρίασης, έλλειψη απαραίτητων αδειών, προσωρινή μνήμη, προβλήματα συγχρονισμού και άλλα.

Ακολουθούν μερικά πράγματα που πρέπει να ελέγξετε προτού προχωρήσετε στην αντιμετώπιση προβλημάτων:

  • Δεν μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στο φάκελο Personal Vault. Αυτή είναι μια δυνατότητα ασφαλείας, επειδή οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση στον υπολογιστή σας μπορεί στη συνέχεια να αναζητήσει αρχεία που αναιρεί τον σκοπό.
  • Δημιουργήστε έναν νέο φάκελο και μεταφέρετε όλα τα αρχεία σε αυτόν τον φάκελο. Είναι πιθανό ο φάκελος να είναι κατεστραμμένος και τα αρχεία από αυτόν τον φάκελο να μην εμφανίζονται πλέον στην αναζήτηση OneDrive.

1. Ενεργοποιήστε την Αναζήτηση περιεχομένου στο Cloud

Από προεπιλογή, η Microsoft θα εμφανίζει μόνο το όνομα του φακέλου ή του αρχείου στην Εξερεύνηση αρχείων, αλλά δεν θα το κατεβάσει και θα το αποθηκεύσει στον υπολογιστή σας με Windows. Αυτό γίνεται για εξοικονόμηση χώρου αποθήκευσης. Η λήψη των αρχείων γίνεται από τον λογαριασμό σας στο OneDrive κατά παραγγελία όταν τα ανοίγετε και τα επεξεργάζεστε. Ωστόσο, αυτό μερικές φορές οδηγεί σε προβλήματα αναζήτησης στο OneDrive.

Επειδή το αρχείο δεν γίνεται λήψη και αποθήκευση, δεν ευρετηριάζεται από τα Windows. Επομένως, δεν εμφανίζεται στην αναζήτηση OneDrive. Υπάρχει μια ρύθμιση που μπορείτε να ενεργοποιήσετε για να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα για να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα αναζήτησης περιεχομένου στο cloud.

1. Τύπος Πλήκτρο Windows + I για να ανοίξετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Κάντε κλικ στο Απόρρητο και ασφάλεια στην αριστερή πλαϊνή γραμμή.

2. Κάντε κλικ στο Δικαιώματα αναζήτησης στο δεξιό παράθυρο.

3. Στην ενότητα αναζήτησης περιεχομένου στο Cloud, πρέπει να ενεργοποιήσετε Λογαριασμοί Microsoft και Λογαριασμός εργασίας ή σχολείου εάν χρησιμοποιείτε ένα για την αποθήκευση αρχείων στο OneDrive.

Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Files On-Demand, ώστε τα αρχεία να ληφθούν και να αποθηκευτούν στη μονάδα υπολογιστή, κάτι που βοηθά τα Windows να ευρετηριάσουν αυτά τα αρχεία. Ωστόσο, αυτό καταλαμβάνει χώρο αποθήκευσης. Δείτε πώς να το κάνετε αυτό:

1. Κάνε κλικ στο εικονίδιο OneDrive στη γραμμή εργασιών στην κάτω δεξιά γωνία. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο γρανάζι εικονίδιο και επιλέξτε Ρυθμίσεις από το μενού περιβάλλοντος.

2. Επιλέγω Συγχρονισμός και δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας από την αριστερή πλαϊνή μπάρα. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Λήψη όλων των αρχείων κουμπί για να το ενεργοποιήσετε.

Σημείωση: Ανάλογα με την ταχύτητά σας στο διαδίκτυο και τον αριθμό των αρχείων που είναι αποθηκευμένα στο cloud, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να γίνει τοπική λήψη όλων των αρχείων. Στη συνέχεια, τα Windows θα ξεκινήσουν τη διαδικασία δημιουργίας ευρετηρίου, η οποία θα πάρει περισσότερο χρόνο.

2. Επιλέξτε Φάκελοι για συγχρονισμό

Το OneDrive χρειάζεται τα απαραίτητα δικαιώματα για να μπορέσει να συγχρονίσει φακέλους. Ας περάσουμε γρήγορα από τη λίστα φακέλων.

Όπως και στην προηγούμενη ενότητα, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις OneDrive στον υπολογιστή σας με Windows. Κάτω από Συγχρονισμός και δημιουργία αντιγράφων ασφαλείαςκάντε κλικ στο Διαχείριση αντιγράφων ασφαλείας στον φάκελο Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σημαντικών φακέλων υπολογιστή στο OneDrive.

Ενεργοποιήστε το συγχρονισμό για φακέλους που θέλετε να συγχρονίσετε με το OneDrive cloud, ώστε να είναι διαθέσιμοι για αναζήτηση και προσβάσιμοι παντού.

3. Ο συγχρονισμός διακόπτεται όταν ο φορητός υπολογιστής βρίσκεται σε λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας ή σε σύνδεση με μέτρηση

Το OneDrive δεν θα συγχρονίσει αρχεία εάν ο φορητός υπολογιστής σας βρίσκεται σε λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας ή σε μετρημένη σύνδεση (δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, για παράδειγμα). Είτε συνδεθείτε σε ένα δίκτυο Wi-Fi ή φορτίστε το φορητό υπολογιστή σας. Εάν είναι σημαντικό και δεν μπορείτε να περιμένετε, μπορείτε επίσης να αλλάξετε αυτές τις ρυθμίσεις.

Επιστρέψτε στις Ρυθμίσεις OneDrive και κάτω Συγχρονισμός και δημιουργία αντιγράφων ασφαλείαςμπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε και τις δύο επιλογές.

Διαβάστε επίσης: Έχετε επίσης ένα smartphone Android; Είναι πλέον εξαιρετικά εύκολο να μεταφέρετε αρχεία από το τηλέφωνό σας στον υπολογιστή σας με Windows χρησιμοποιώντας αυτό το απλό τέχνασμα.

4. Δώστε άδεια στα Windows για την ευρετηρίαση αρχείων OneDrive

Για να το θέσω απλά, τα Windows σαρώνουν τον υπολογιστή σας και δημιουργούν έναν κατάλογο με όλα τα αρχεία, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών όπως όνομα αρχείου, τοποθεσία αρχείου, ετικέτες κ.λπ. Έτσι, όταν εκτελείτε μια αναζήτηση, γνωρίζει ακριβώς πού να ψάξει. Ωστόσο, τα Windows θα ευρετηριάσουν τα αρχεία σε έναν φάκελο μόνο εάν έχουν τα απαραίτητα δικαιώματα για πρόσβαση και ευρετηρίασή τους. Ας ελέγξουμε γρήγορα.

1. Μεταβείτε στο φάκελο του OneDrive και κάντε δεξί κλικ σε αυτόν για να τον επιλέξετε Ιδιότητες.

2. Στο αναδυόμενο παράθυρο που ακολουθεί, κάντε κλικ στο Προχωρημένος κουμπί στο Γενικός αυτί.

3. Σε ένα ακόμη αναδυόμενο παράθυρο, βεβαιωθείτε ότι Επιτρέψτε στα αρχεία αυτού του φακέλου να έχουν ευρετήριο περιεχομένων εκτός από τις ιδιότητες του αρχείου η επιλογή είναι επιλεγμένη.

5. Ανακατασκευή Ευρετηρίου

1. Κάνε κλικ στο Κουμπί Windows στη γραμμή εργασιών και αναζητήστε Επιλογές ευρετηρίου και μετά ανοίξτε το.

2. Κάντε κλικ στο Προχωρημένος κουμπί.

3. Κάντε κλικ στο Ανοικοδομώ και τα Windows θα ξεκινήσουν την επανακαταγραφή αρχείων και φακέλων στο παρασκήνιο.

6. Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη του OneDrive

Εάν το έχετε κάνει ήδη, μεταβείτε στο επόμενο βήμα. Διαφορετικά, θα συνιστούσαμε να επαναλάβετε τα βήματα σε περίπτωση που έχετε δημιουργήσει εκ νέου ευρετήριο αρχείων.

Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο OneDrive στη γραμμή εργασιών. Θα βρείτε το Κλείστε το OneDrive κρυφή επιλογή στο αναπτυσσόμενο μενού Παύση συγχρονισμού.

Όταν το OneDrive τερματιστεί, πατήστε Ctrl+R για να ανοίξετε τη γραμμή εντολών Εκτέλεση. Αντιγράψτε-επικολλήστε την παρακάτω εντολή και πατήστε Εισαγω να το εκτελέσει.

%localappdata%\Microsoft\OneDrive\onedrive.exe /reset

Αφήστε ένα λεπτό και επανεκκινήστε το OneDrive για να ελέγξετε αν η αναζήτηση λειτουργεί. Ίσως χρειαστεί να συνδεθείτε ξανά στο OneDrive.

7. Αποσυνδέστε και επανασυνδέστε το OneDrive

Η Microsoft σάς επιτρέπει να προσθέσετε πολλούς λογαριασμούς OneDrive. Αλλά πρέπει πρώτα να τα συνδέσετε με τον υπολογιστή. Εάν έχετε ήδη συνδέσει τον λογαριασμό OneDrive, η επανασύνδεση μπορεί να βοηθήσει διορθώστε τα προβλήματα αναζήτησης και συγχρονισμού του OneDrive.

1. Επιστρέψτε στο Ρυθμίσεις OneDrive από τη γραμμή εργασιών.

2. Στο καρτέλα λογαριασμούκάντε κλικ στο Αποσυνδέστε αυτόν τον υπολογιστή κουμπί.

2. Μετά από αυτό, κλείστε το OneDrive. Τύπος Πλήκτρο Windows+R για να ανοίξετε τη γραμμή εντολών Εκτέλεση και να εισαγάγετε την παρακάτω διαδρομή.

%localappdata%\Microsoft\OneDrive\settings

3. Όταν ανοίξει ο φάκελος, διαγράψτε το PreSignInSettingsConfig.json αρχείο από εκεί.

4. Εκκινήστε ξανά το OneDrive και συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του λογαριασμού σας Microsoft, αυτόν που χρησιμοποιείτε στον υπολογιστή με Windows.

5. Αν δείτε μια προτροπή που λέει Αυτός ο φάκελος υπάρχει ήδηεπιλέξτε Χρησιμοποιήστε αυτόν τον φάκελο. Βασικά, θέλετε να διαγράψετε τον ίδιο φάκελο OneDrive όπου όλα τα αρχεία είναι αποθηκευμένα πριν. Έτσι, το OneDrive δεν θα χρειαστεί να κατεβάσει ξανά όλα τα αρχεία, αλλά μόνο αυτά που λείπουν κατά το συγχρονισμό και την ευρετηρίαση.

8. Επαναφέρετε το OneDrive

Εάν όλα τα άλλα έχουν αποτύχει και η αναζήτηση στο OneDrive εξακολουθεί να μην λειτουργεί, δοκιμάστε να επαναφέρετε το OneDrive. Αυτή είναι μια λύση τελευταίας λύσης. Ωστόσο, συνιστάται να δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας των αρχείων λέει η Microsoft ότι αυτό θα επαναφέρει μόνο τις ρυθμίσεις και ότι τα δεδομένα θα παραμείνουν ανέπαφα.

1. Τύπος Control+R για να ανοίξετε τη γραμμή εντολών Εκτέλεση.

2. Αντιγράψτε-επικολλήστε την παρακάτω εντολή και πατήστε Εισαγω να το εκτελέσει.

wsreset.exe

3. Θα δείτε για λίγο τη γραμμή εντολών να ανοίγει και μετά να κλείνει. Ελέγξτε εάν η Αναζήτηση OneDrive λειτουργεί κανονικά. Εάν όχι, κλείστε την εφαρμογή Microsoft Store εάν είναι ανοιχτή.

4. Τύπος Control+R για να ανοίξετε τη γραμμή εντολών Εκτέλεση. Αντιγράψτε-επικολλήστε την παρακάτω εντολή σε αυτήν και πατήστε Εισαγω για να το εκτελέσετε:

%localappdata%\Microsoft\OneDrive\onedrive.exe /reset

Αν δείτε το Τα Windows δεν μπορούν να βρουν σφάλμα, χρησιμοποιήστε την παρακάτω εντολή και πατήστε Εισαγω για να το εκτελέσετε:

C:\Program Files\Microsoft OneDrive\onedrive.exe /reset

Αντιμετωπίζετε ξανά το ίδιο σφάλμα; Στη συνέχεια, δοκιμάστε αυτήν την εντολή και πατήστε Εισαγω για να το εκτελέσετε:

C:\Program Files (x86)\Microsoft OneDrive\onedrive.exe /reset

5. Τέλος, επανεκκινήστε την εφαρμογή OneDrive. Ίσως χρειαστεί να συνδεθείτε ξανά.

Εάν η Αναζήτηση OneDrive δεν λειτουργεί στο πρόγραμμα περιήγησης

Δοκιμάστε τις παρακάτω διορθώσεις εάν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή ιστού OneDrive σε πρόγραμμα περιήγησης ιστού ενώ η αναζήτηση είναι κατεστραμμένη και δεν μπορείτε να επιστρέψετε τα ερωτήματα αναζήτησης.

  • Απλώς ανανεώστε τη σελίδα μία φορά γιατί είναι πιθανό η αρχική σελίδα του OneDrive να μην φορτώθηκε πλήρως ή να φορτώθηκε με κάποια σφάλματα.
  • Απενεργοποιήστε το VPN σας μία φορά. Ίσως χρειαστεί να συνδεθείτε ξανά, καθώς το OneDrive θα εντοπίσει μια αλλαγή στη διεύθυνση IP.
  • Δοκιμάστε ένα άλλο πρόγραμμα περιήγησης για να βεβαιωθείτε ότι αυτό δεν είναι κάτι συγκεκριμένο για το πρόγραμμα περιήγησης. Οι συνήθεις αιτίες περιλαμβάνουν την προσωρινή μνήμη, την ασυμβατότητα του προγράμματος περιήγησης κ.λπ.
  • Δοκιμάστε επίσης την κατάσταση ανώνυμης περιήγησης στο Chrome, το Edge ή οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε ως καθημερινό πρόγραμμα οδήγησης για να βεβαιωθείτε ότι κάποια επέκταση δεν ευθύνεται για μια κατεστραμμένη αναζήτηση στο OneDrive. Κάντε αυτό ειδικά εάν χρησιμοποιείτε Microsoft, OneDrive ή ορισμένες επεκτάσεις αναζήτησης.

9. Αποσυνδεθείτε και συνδεθείτε ξανά

Μερικές φορές, η αποσύνδεση και η επιστροφή στον λογαριασμό σας σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού μπορεί να διορθώσει προβλήματα. Είναι γρήγορο, αλλά το συνιστούμε πριν εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη του OneDrive και άλλες μεθόδους, καθώς μπορεί να είναι ενοχλητικές.

10. Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης

Έχουμε γράψει έναν αναλυτικό οδηγό σχετικά με τον τρόπο εκκαθάρισης της προσωρινής μνήμης του προγράμματος περιήγησης, ανεξάρτητα από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε και από ποιο λειτουργικό σύστημα.

Ωστόσο, υπάρχει μια συντόμευση πληκτρολογίου εάν θέλετε να εκτελέσετε μια σκληρή ανανέωση μόνο για έναν ιστότοπο αντί να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη για όλους τους ιστότοπους.

  • Σε Google Chrome, Edge και Firefox – Control + F5
  • Στην Όπερα – Shift + F5

Μπορείτε επίσης να πατήσετε παρατεταμένα το Ελεγχος πληκτρολογήστε το πληκτρολόγιό σας και χρησιμοποιήστε το ποντίκι για να κάνετε κλικ στο Ανανέωση/Επαναφόρτωση κουμπί στο πρόγραμμα περιήγησης στην αριστερή πλευρά της γραμμής διευθύνσεων.

11. Ελέγξτε τον χώρο αποθήκευσης

Η έλλειψη αποθηκευτικού χώρου μπορεί να οδηγήσει σε ακούσιες συνέπειες, όπως αυτή που αντιμετωπίζετε, όταν δεν είναι δυνατή η αναζήτηση των αρχείων χρησιμοποιώντας τη γραμμή αναζήτησης του OneDrive. Αλλά είναι εύκολο να ελέγξετε πόσος αποθηκευτικός χώρος απομένει. Ανοίξτε το OneDrive και θα βρείτε αυτές τις πληροφορίες στην κάτω αριστερή γωνία της πλαϊνής γραμμής.

One Life, One Drive

Το OneDrive είναι ο προεπιλεγμένος πάροχος αποθήκευσης cloud που υποστηρίζεται στα Windows. Αν και μπορεί να βρείτε το OneDrive βολικό για την αποθήκευση και τον συγχρονισμό των αρχείων σας, δεν είναι ακριβώς τέλειο. Υπάρχουν πολλοί πάροχοι υπηρεσιών αποθήκευσης cloud, όπως το Google Drive και το Dropbox, με μερικές μοναδικές δυνατότητες να προσφέρουν. Έχετε σκεφτεί να απομακρυνθείτε;

Διαβάστε επίσης:

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *