Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τον Έλεγχο Smart App στα Windows 11

Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τον Έλεγχο Smart App στα Windows 11

Έχετε κατεβάσει ποτέ μια εφαρμογή που δυσκόλεψε περισσότερο από όσο άξιζε; Έχουμε πάει όλοι εκεί. Ευτυχώς, τα Windows 11 διαθέτουν μια ενσωματωμένη δυνατότητα ασφαλείας που ονομάζεται Έξυπνος Έλεγχος Εφαρμογών για να σας βοηθήσει να αποφύγετε το σκιερό λογισμικό. Αυτό το άρθρο θα σας καθοδηγήσει να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τον Έλεγχο Smart App σε υπολογιστή Windows 11.

Αλλά πρώτα πράγματα πρώτα, τι ακριβώς είναι το Smart App Control και πώς λειτουργεί; Το Smart App Control είναι μια δυνατότητα ασφαλείας που προσφέρει επιπλέον προστασία και συμπληρώνει τις υπάρχουσες λειτουργίες ασφαλείας όπως το Windows Defender. Χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες ευφυΐας εφαρμογών της Microsoft και ελέγχους ακεραιότητας κώδικα για να αποκλείσει μη αξιόπιστες, κακόβουλες και δυνητικά ανεπιθύμητες εφαρμογές (PUA) που επιβραδύνουν τον υπολογιστή σας, προβάλλουν απροσδόκητες διαφημίσεις, εγκαθιστούν ανεπιθύμητο λογισμικό ή εμπλέκονται σε άλλες ανεπιθύμητες δραστηριότητες.

Με αυτήν την κατανόηση, ας ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία Έλεγχος Έξυπνων εφαρμογών στον υπολογιστή σας Windows 11.

Πώς να ενεργοποιήσετε το Smart App Control στα Windows 11

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ενεργοποιήσετε τον Έλεγχο Smart App στα Windows 11. Θα εξηγήσουμε κάθε μέθοδο βήμα προς βήμα. Ας ξεκινήσουμε με έναν από τους πιο συνηθισμένους και ευκολότερους τρόπους.

1. Χρήση ρυθμίσεων

Βήμα 1: Πατήστε το πλήκτρο Windows στο πληκτρολόγιό σας, πληκτρολογήστε Ρυθμίσειςκαι κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

πληκτρολογήστε Ρυθμίσεις

Βήμα 2: Μεταβείτε στην επιλογή «Απόρρητο και ασφάλεια» από το πλαϊνό παράθυρο. Στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, στην περιοχή Ασφάλεια, κάντε κλικ στην Ασφάλεια των Windows.

Μεταβείτε στο

Βήμα 3: Κάντε κλικ στο «Άνοιγμα ασφάλειας των Windows». Αυτό θα ανοίξει το παράθυρο Ασφάλεια των Windows.

Κάντε κλικ στο

Βήμα 4: Μεταβείτε στο «Έλεγχος εφαρμογών και προγράμματος περιήγησης» στο αριστερό παράθυρο και επιλέξτε «Ρυθμίσεις ελέγχου έξυπνων εφαρμογών» κάτω από τον Έλεγχο έξυπνων εφαρμογών στα δεξιά.

Μεταβείτε στο

Βήμα 5: Τέλος, επιλέξτε On για να ενεργοποιήσετε τον Έλεγχο Smart App στα Windows σας.

επιλέξτε Ενεργοποίηση

Αυτό είναι. Έχετε ενεργοποιήσει επιτυχώς τον Έλεγχο Έξυπνης Εφαρμογής στον υπολογιστή σας με Windows 11.

2. Χρήση του Επεξεργαστή Μητρώου

Αυτή η μέθοδος είναι πιο περίπλοκη από την παραπάνω, αλλά τα βήματα είναι απλά να ακολουθηθούν. Ωστόσο, επειδή θα χρησιμοποιήσουμε τον Επεξεργαστή Μητρώου, συνιστούμε δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του μητρώου των Windows πριν προχωρήσετε στα παρακάτω βήματα.

Βήμα 1: Πατήστε το πλήκτρο Windows στο πληκτρολόγιό σας, πληκτρολογήστε Επεξεργαστής Μητρώουκαι κάντε κλικ στην επιλογή “Εκτέλεση ως διαχειριστής”.

Σημείωση: Εναλλακτικά, πατήστε το πλήκτρο Windows + R για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση, πληκτρολογήστε regedit.exeκαι κάντε κλικ στο OK για ανοίξτε τον Επεξεργαστή Μητρώου.

πληκτρολογήστε Επεξεργαστή Μητρώου

Στη γραμμή εντολών, επιλέξτε Ναι.

Βήμα 2: Στην επάνω γραμμή διευθύνσεων, εισαγάγετε την ακόλουθη διαδρομή:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\CI\Policy

Σημείωση: Μπορείτε επίσης να πλοηγηθείτε χειροκίνητα στην ενότητα.

Βήμα 3: Βρείτε και κάντε διπλό κλικ στο κλειδί VerifiedAndReputablePolicyState.

εισάγετε την παρακάτω διαδρομή

Βήμα 4: Τώρα, πληκτρολογήστε 1 στο πεδίο Δεδομένα τιμής για να ενεργοποιήσετε τον Έλεγχο Smart App ή πληκτρολογήστε 2 για να θέσετε τον Έλεγχο Smart App σε λειτουργία αξιολόγησης και πατήστε OK.

πληκτρολογήστε 1 στο πεδίο Δεδομένα τιμής

Τέλος, επανεκκινήστε το σύστημα για να εφαρμόσετε τις αλλαγές. Και τέλος! Μετά την εκ νέου εκκίνηση του υπολογιστή σας, το Smart App Control θα ενεργοποιηθεί ή θα βρίσκεται σε λειτουργία αξιολόγησης, ανάλογα με την τιμή που έχετε εισαγάγει.

Πώς να απενεργοποιήσετε το Smart App Control στα Windows 11

Είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι εάν απενεργοποιήσετε τον Έλεγχο Smart App, δεν θα λαμβάνετε πλέον προειδοποιήσεις για δυνητικά επιβλαβείς εφαρμογές. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εγκαταστήσετε οποιαδήποτε εφαρμογή θέλετε, ανεξάρτητα από την προέλευσή της. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να είστε προσεκτικοί με τις εφαρμογές που εγκαθιστάτε, καθώς η απενεργοποίηση του Έλεγχου Έξυπνων εφαρμογών θα σας αφήσει πιο ευάλωτους σε κακόβουλο λογισμικό και άλλες απειλές.

Τούτου λεχθέντος, μπορεί να θέλετε να απενεργοποιήσετε τον Έλεγχο Smart App για μερικούς λόγους. Για παράδειγμα, εάν κάνετε συχνά λήψη και εγκατάσταση εφαρμογών εκτός του Microsoft Store, ο Έξυπνος Έλεγχος εφαρμογών ενδέχεται να αποκλείει κατά καιρούς νόμιμες εφαρμογές. Επιπλέον, ο Έξυπνος Έλεγχος εφαρμογών μπορεί μερικές φορές να προκαλέσει ψευδώς θετικά αποτελέσματα, προσδιορίζοντας εσφαλμένα μια ασφαλή εφαρμογή ως επιβλαβή. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Βήμα 1: Πατήστε το πλήκτρο Windows στο πληκτρολόγιό σας, πληκτρολογήστε Ρυθμίσειςκαι κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

πληκτρολογήστε Ρυθμίσεις

Βήμα 2: Μεταβείτε στην επιλογή «Απόρρητο και ασφάλεια» από το πλαϊνό παράθυρο. Στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, κάντε κλικ στην Ασφάλεια των Windows στην περιοχή Ασφάλεια.

Μεταβείτε στην ενότητα

Βήμα 3: Κάντε κλικ στο «Άνοιγμα ασφάλειας των Windows».

Κάντε κλικ στο

Αυτό θα ανοίξει το παράθυρο Ασφάλεια των Windows.

Βήμα 4: Μεταβείτε στο «Έλεγχος εφαρμογών και προγράμματος περιήγησης» στο αριστερό παράθυρο και επιλέξτε «Ρυθμίσεις ελέγχου έξυπνων εφαρμογών» κάτω από τον Έλεγχο έξυπνων εφαρμογών στα δεξιά.

Μεταβείτε στο

Βήμα 5: Τέλος, επιλέξτε Απενεργοποίηση για να απενεργοποιήσετε τον Έλεγχο Smart App στα Windows σας.

πληκτρολογήστε 1 στο πεδίο Δεδομένα τιμής

Βήμα 6: Στο αναδυόμενο μενού, κάντε κλικ στο «Ναι, είμαι σίγουρος». για να απενεργοποιήσετε τον Έλεγχο Smart App.

Ορίστε το έχετε. Έχετε απενεργοποιήσει επιτυχώς τον Έλεγχο Smart App στον υπολογιστή σας με Windows 11.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τον Έλεγχο Smart App στα Windows 11

1. Είναι απαραίτητος ο Έλεγχος εφαρμογών Smart για την ασφάλεια;

Το Smart App Control είναι μια δυνατότητα ασφαλείας που συμπληρώνει την υπάρχουσα δυνατότητα ασφαλείας στα Windows. Εάν χρησιμοποιείτε κυρίως αξιόπιστες εφαρμογές, ασκείτε ασφαλείς διαδικτυακές συνήθειες και έχετε ήδη λογισμικό προστασίας από ιούς, μπορεί να είστε εντάξει χωρίς να ενεργοποιήσετε τον Έλεγχο Smart App στον υπολογιστή σας με Windows.

2. Η απενεργοποίηση του Smart App Control κάνει τον υπολογιστή μου ευάλωτο;

Ναι, η απενεργοποίηση του Smart App Control αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης του υπολογιστή σας από κακόβουλο λογισμικό και ανεπιθύμητο λογισμικό. Λειτουργεί ως δίχτυ ασφαλείας, εμποδίζοντας μη αξιόπιστες και δυνητικά επιβλαβείς εφαρμογές.

3. Μπορώ να παρακάμψω τον Έλεγχο Smart App για μεμονωμένες εφαρμογές;

Επί του παρόντος, δεν υπάρχει τρόπος παράκαμψης της προστασίας Smart App Control για μεμονωμένες εφαρμογές. Εάν το Smart App Control αποκλείει μια εφαρμογή που εμπιστεύεστε, μπορείτε να την προσθέσετε στη λίστα εξαιρέσεων ή να απενεργοποιήσετε εντελώς τον Έλεγχο Smart App.

Διατηρήστε τα Windows σας ασφαλή

Τώρα που ξέρετε πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τον Έλεγχο Smart App στα Windows 11, μπορείτε να προστατεύσετε προληπτικά τον υπολογιστή σας από επιβλαβείς εφαρμογές. Ωστόσο, το Smart App Control εξακολουθεί να εξελίσσεται και δεν μπορεί να εξαλείψει εφαρμογές κακόβουλου λογισμικού. Επομένως, ασκήστε τις συνήθειες ασφαλούς περιήγησης και κατεβάστε εφαρμογές από αξιόπιστες πηγές. Μπορείτε επίσης να μάθετε πώς να ενεργοποιήστε τη διαδικασία της τοπικής αρχής ασφαλείας στα Windows 11.

Διαβάστε επίσης :

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *