Τι είναι μια Smart Home Bridge;

Εάν έχετε διαφορετικές μάρκες έξυπνης τεχνολογίας στο σπίτι σας, μπορεί να βρείτε ότι η συμβατότητα μεταξύ πλατφορμών είναι ένα απογοητευτικό ζήτημα. Αλλά με μια έξυπνη γέφυρα σπιτιού, μπορείτε να ξεπεράσετε πολλά από αυτά τα εμπόδια. Λοιπόν, τι είναι μια γέφυρα έξυπνου σπιτιού και χρειάζεστε μια;

Πώς λειτουργούν οι Smart Home Bridges;

ηχείο google nest με λογότυπο apple homekit μπροστά
Πίστωση λογότυπου: Apple Inc./Wikimedia Commons

Όπως υποδηλώνει το όνομα, οι έξυπνες γέφυρες για το σπίτι λειτουργούν ως γέφυρα μεταξύ της μιας πλατφόρμας και της άλλης. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε συσκευές Alexa και Apple HomeKit στο σπίτι σας, δεν θα μπορείτε να τις συνδέσετε εγγενώς, καθώς το Apple HomeKit δεν μπορεί να συνδεθεί με την Alexa μέσω της εφαρμογής του. Αλλά με μια γέφυρα, αυτές οι δύο πλατφόρμες μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους, κάνοντας το έξυπνο σπίτι σας ένα μηχάνημα χωρίς ραφή.

Σκεφτείτε το σαν μεταφραστής. Η μία έξυπνη συσκευή μιλάει γαλλικά και η άλλη ισπανικά, επομένως δεν μπορεί κανείς να καταλάβει την άλλη. Αλλά με τη βοήθεια μιας γέφυρας, αυτό το εμπόδιο μπορεί να ξεπεραστεί, επιτρέποντας στους δύο να επικοινωνούν. Τώρα, το ασύμβατο ηχείο σας μπορεί να συνδεθεί με τον διανομέα σας ή η έξυπνη κλειδαριά σας μπορεί να συνδεθεί με τον έξυπνο βοηθό σας.

Ορισμένες γέφυρες έξυπνων σπιτιών μιμούνται έξυπνες πλατφόρμες για διασταυρούμενη επικοινωνία. Για παράδειγμα, το Homebridge προσομοιώνει το Apple HomeKit API, έτσι ώστε οι συσκευές HomeKit να μπορούν να λειτουργούν με άλλες έξυπνες οικιακές τεχνολογίες, όπως ηχεία Echo ή διανομείς Nest.

Φροντίστε να μην συγχέετε τις έξυπνες γέφυρες με τους κόμβους έξυπνων κατοικιών. Ενώ οι έξυπνοι κόμβοι επιτρέπουν σε διάφορες συσκευές να συμμετέχουν σε αυτοματοποιημένες εργασίες που ενεργοποιούνται από ένα κεντρικό σύστημα, οι γέφυρες επιτρέπουν σε διαφορετικές πλατφόρμες έξυπνου σπιτιού να συνεργάζονται.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι έξυπνες γέφυρες σπιτιού αναφέρονται επίσης ως συσκευές που συνδέουν μια έξυπνη συσκευή με ένα δίκτυο Wi-Fi. Για παράδειγμα, μια γέφυρα μπορεί να παρέχει σύνδεση μεταξύ του έξυπνου κουδουνιού σας και του δικτύου Wi-Fi σας. Αλλά θα επικεντρωθούμε σε γέφυρες που επιτρέπουν την επικοινωνία μεταξύ πλατφορμών εδώ.

Τύποι έξυπνων γεφυρών για σπίτι

γυναίκα που χρησιμοποιεί smartphone στο σπίτι

Οι γέφυρες έξυπνων σπιτιών δεν είναι όλες ένα και το αυτό. Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι έξυπνων οικιακών γεφυρών: βασισμένες σε λογισμικό και βασισμένες σε υλικό. Ορισμένες δημοφιλείς γέφυρες έξυπνων σπιτιών λογισμικού είναι οι Homebridge, IFTTT και Scrypted. Όλα αυτά λειτουργούν λίγο διαφορετικά και απαιτούν διαφορετικά επίπεδα τεχνικής δεξιότητας, αλλά είναι όλα εντελώς δωρεάν στη χρήση.

Εάν είστε αρκετά εξοικειωμένοι με την JavaScript, πιθανότατα θα μπορείτε να ρυθμίσετε το Homebridge στον υπολογιστή σας, εφόσον το λειτουργικό σας σύστημα είναι συμβατό. Ωστόσο, το λογισμικό Homebridge πρέπει να είναι ενεργό ανά πάσα στιγμή για να λειτουργήσει, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να αφήνετε τον υπολογιστή σας να λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο. Ομοίως, το Scrypted απαιτεί επίσης μια συνεχή λειτουργία.

Το IFTTT, από την άλλη πλευρά, δεν απαιτεί κωδικοποίηση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από αρχάριους στην τεχνολογία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το IFTTT μέσω της εφαρμογής smartphone, η οποία είναι διαθέσιμη για Android και iOS.

Κατεβάστε: IFTTT για Android | iOS (Δωρεάν, premium έκδοση διαθέσιμη)

Όταν πρόκειται για έξυπνες οικιακές γέφυρες που βασίζονται σε υλικό, οι HOOB είναι η πιο δημοφιλής επιλογή. Οι HOOB (Homebridge Out Of the Box) μοιάζουν με μικρούς δρομολογητές Wi-Fi. Αυτή η μικρή συσκευή εξαλείφει την ανάγκη για πολύπλοκη κωδικοποίηση καθώς εκτελεί απευθείας το Homebridge.

Το HOOBs υποστηρίζει πάνω από 3.000 πρόσθετα για όλα τα είδη λειτουργιών και ενσωματώσεων έξυπνου σπιτιού, δίνοντάς σας τεράστιες επιλογές ανάμεσα σε μια μακρά λίστα έξυπνων συσκευών. Μπορείτε επίσης να αναβοσβήσετε την εικόνα των HOOB σε έναν υπολογιστή Raspberry Pi, που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε μια συσκευή.

Αυτή η εικόνα μπορεί να είναι κατεβάσει δωρεάν, αν και μπορείτε επίσης να δωρίσετε ένα μικρό ποσό σε HOOB ως χειρονομία καλής θέλησης. Ωστόσο, το να αναβοσβήνει μια εικόνα σε ένα Raspberry Pi απαιτεί υψηλότερο επίπεδο τεχνικών γνώσεων.

Μπορείτε να επωφεληθείτε από μια γέφυρα Smart Home

Εάν έχετε διάφορα είδη έξυπνων συσκευών στο έξυπνο σπίτι σας και αντιμετωπίζετε προβλήματα συμβατότητας, μπορείτε να απολαύσετε την πρόσθετη λειτουργικότητα που προσφέρει μια γέφυρα έξυπνου σπιτιού. Είτε είστε αρχάριος στην τεχνολογία είτε είστε ειδικός, υπάρχει μια έξυπνη γέφυρα για το σπίτι για εσάς.

Διαβάστε επίσης:2 τρόποι για να κερδίσετε online από την άνεση του σπιτιού σας!

Windows 11 Enterprise vs Professional: Τι είναι διαφορετικό;

Πώς να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το IPTV στο Apple TV

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *