Επεξεργασία εγγράφων PDF χωρίς Adobe Acrobat Reader

Επεξεργασία εγγράφων PDF χωρίς Adobe Acrobat Reader

Το πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge και η εφαρμογή Προεπισκόπηση λειτουργούν ως ο προεπιλεγμένος αναγνώστης PDF σε Windows και Mac, αντίστοιχα. Η Microsoft και η Apple έχουν βελτιώσει τις δυνατότητές τους για PDF με νέα πρόσθετα. Οι ενσωματωμένες εφαρμογές επιφάνειας εργασίας είναι αρκετά ικανές ώστε οι περισσότερες να μην χρειάζονται μια αποκλειστική εφαρμογή τρίτου μέρους για να ανοίξουν και να επεξεργαστούν ένα αρχείο PDF. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε να επεξεργάζεστε και να συμπληρώνετε ένα PDF χωρίς το Adobe Acrobat.

Αν και το Adobe Acrobat είναι ένα πλούσια σε χαρακτηριστικά εφαρμογή ανάγνωσης PDF στα Windows και Mac, έρχεται με επαναλαμβανόμενο κόστος. Εξάλλου, δεν χρειάζονται όλοι μια λύση PDF τρίτου κατασκευαστή όπως το Adobe Acrobat στην καθημερινή τους ρουτίνα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Edge στα Windows, την εφαρμογή Προεπισκόπηση σε Mac ή το Microsoft Word για να επεξεργαστείτε αρχεία PDF δωρεάν. Ας τα ελέγξουμε στην πράξη.

Επεξεργασία εγγράφων PDF χωρίς Adobe Acrobat σε Mac

Δεν υπάρχει έλλειψη ικανών εφαρμογών PDF τρίτων κατασκευαστών σε Mac. Ωστόσο, εάν επεξεργάζεστε ένα PDF κάθε τόσο, η εφαρμογή Προεπισκόπηση θα πρέπει να καλύπτει όλες τις ανάγκες σας. Ας το ελέγξουμε στην πράξη.

Βήμα 1: Ανοίξτε το Finder σε Mac. Κάντε διπλό κλικ σε ένα αρχείο PDF για να το ανοίξετε στην Προεπισκόπηση.

Βήμα 2: Το macOS εντοπίζει μια φόρμα αυτόματης συμπλήρωσης και εμφανίζει μια επιλογή στο επάνω μέρος. Επιλέξτε Φόρμα Αυτόματης Συμπλήρωσης.

Βήμα 3: Το PDF εντοπίζει πεδία με δυνατότητα συμπλήρωσης στο αρχείο και εμφανίζει προτάσεις. Εάν δεν βλέπετε την επιλογή αυτόματης συμπλήρωσης μιας φόρμας, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το στυλό στο επάνω μέρος για να αναπτύξετε τα εργαλεία επεξεργασίας.

Επεξεργαστείτε και συμπληρώστε ένα PDF χωρίς Adobe Acrobat 1

Ας ελέγξουμε με τη σειρά όλες τις επιλογές επεξεργασίας PDF.

Επεξεργαστείτε και συμπληρώστε ένα PDF χωρίς Adobe Acrobat 2
  • Κείμενο: Μπορείτε να κάνετε κλικ οπουδήποτε στο PDF και να εισαγάγετε κείμενο. Μπορείτε επίσης να τροποποιήσετε το μέγεθος του κειμένου, το χρώμα, να εφαρμόσετε έντονα ή πλάγια εφέ και να κάνετε άλλες τροποποιήσεις.
  • Συντάσσω: Σας επιτρέπει απόκρυψη εμπιστευτικών και ιδιωτικών πληροφοριών σε ένα αρχείο PDF.
  • Σκίτσο: Μπορείτε να σχεδιάσετε ένα αρχείο PDF. Όταν σχεδιάζετε οτιδήποτε σε ένα PDF, βλέπετε μια επιλογή για να το μετατρέψετε σε σχήμα.
  • Σχεδιάζω: Αυτό σας επιτρέπει να σχεδιάζετε ελεύθερου στυλ σε ένα αρχείο PDF.
  • Σχήματα: Αναπτύξτε το μενού σχημάτων και προσθέστε ένα τετράγωνο, έναν κύκλο, ένα βέλος, ένα σχόλιο, ένα αστέρι και άλλα.
  • Υπογραφή: Αναπτύξτε το μενού υπογραφής και δημιουργήστε ένα νέο σημάδι. Η εφαρμογή προεπισκόπησης αποθηκεύει τις υπογραφές σας και σας επιτρέπει να τις χρησιμοποιείτε σε όλα τα αρχεία.
  • Σημείωση: Μπορείτε να προσθέσετε μια σημείωση στο αρχείο PDF σας.
Επεξεργαστείτε και συμπληρώστε ένα PDF χωρίς Adobe Acrobat 3

Αφού κάνετε αλλαγές, κλείστε το παράθυρο Προεπισκόπηση για να το αποθηκεύσετε. Όπως μπορείτε να δείτε από την παραπάνω λίστα, η εφαρμογή Προεπισκόπηση έχει χρήσιμες λειτουργίες επεξεργασίας για να συμπληρώσετε οποιαδήποτε φόρμα στο Mac σας.

Επεξεργαστείτε το PDF δωρεάν στα Windows

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge στα Windows για να συμπληρώσετε ένα PDF. Να πώς.

Βήμα 1: Πατήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Windows + E για να ανοίξετε την Εξερεύνηση αρχείων.

Βήμα 2: Πριν ανοίξετε ένα αρχείο PDF, ορίστε τον Microsoft Edge ως τον προεπιλεγμένο πρόγραμμα ανάγνωσης PDF. Μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ σε ένα αρχείο και να αναπτύξετε το Άνοιγμα με. Επιλέξτε Microsoft Edge.

Επεξεργαστείτε και συμπληρώστε ένα PDF χωρίς Adobe Acrobat 8

Βήμα 3: Ελέγξτε τις επιλογές επεξεργασίας PDF στο επάνω μέρος.

Επεξεργαστείτε και συμπληρώστε ένα PDF χωρίς Adobe Acrobat 9
  • Επισήμανση: Μπορείτε να επισημάνετε σημαντικές ενότητες σε ένα αρχείο PDF.
  • Κείμενο: Πατήστε το εικονίδιο T στο επάνω μέρος και εισαγάγετε κείμενο στο αρχείο PDF σας. Όταν πληκτρολογείτε κείμενο, ο Microsoft Edge προσφέρει πολλές επιλογές επεξεργασίας. Μπορείτε να αλλάξετε χρώμα, να αυξήσετε ή να μειώσετε το μέγεθος και να προσαρμόσετε το κενό μεταξύ δύο χαρακτήρων σε ένα αρχείο PDF.
  • Σχεδιάζω: Η επιλογή σάς επιτρέπει να σχεδιάσετε ένα αρχείο. Είναι αρκετά βολικό σε συσκευές Windows με υποστήριξη γραφίδας.

Βήμα 4: Κάντε τις απαραίτητες αλλαγές στο αρχείο PDF και πατήστε το κουμπί εκτύπωσης ή αποθήκευσης στο επάνω μέρος.

Επεξεργαστείτε και συμπληρώστε ένα PDF χωρίς Adobe Acrobat 10

Χρησιμοποιήστε το Microsoft Word για να κάνετε το PDF επεξεργάσιμο

Είστε συνδρομητής του Microsoft 365; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Word σε Windows ή Mac για να ανοίξετε ένα αρχείο PDF, να το επεξεργαστείτε και να το αποθηκεύσετε σε μορφή PDF. Ας πάρουμε ως παράδειγμα το Microsoft Word για Mac.

Βήμα 1: Εκκινήστε το Finder σε Mac και κάντε δεξί κλικ σε ένα αρχείο PDF. Επιλέξτε Microsoft Word.

Επεξεργαστείτε και συμπληρώστε ένα PDF χωρίς Adobe Acrobat 4

Βήμα 2: Το σύστημα μετατρέπει ένα αρχείο PDF σε αρχείο Word και το ανοίγει.

Βήμα 3: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλες τις γνωστές επιλογές επεξεργασίας κειμένου από την επάνω γραμμή εργαλείων. Κάντε τις απαραίτητες αλλαγές στο αρχείο PDF.

Επεξεργαστείτε και συμπληρώστε ένα PDF χωρίς Adobe Acrobat 5

Βήμα 4: Επιλέξτε Αρχείο στο επάνω μέρος και πατήστε Αποθήκευση ως.

Επεξεργαστείτε και συμπληρώστε ένα PDF χωρίς Adobe Acrobat 6

Βήμα 5: Επιλέξτε έναν φάκελο προορισμού στο Mac, μετονομάστε το αρχείο και αλλάξτε τη μορφή αρχείου σε PDF. Κάντε κλικ στην Αποθήκευση και είστε έτοιμοι.

Επεξεργαστείτε και συμπληρώστε ένα PDF χωρίς Adobe Acrobat 7

Επεξεργασία PDF στον Ιστό

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε προγράμματα επεξεργασίας PDF που βασίζονται στον ιστό και να συμπληρώσετε μια φόρμα χωρίς το Adobe Reader. Προτού ανεβάσετε το αρχείο PDF σας σε οποιαδήποτε υπηρεσία web, διαβάστε την πολιτική απορρήτου της. Εξάλλου, δεν θα θέλετε να ανεβάσετε εμπιστευτικά αρχεία PDF σε άγνωστες πηγές. Ακολουθούν μερικές επιλογές για να συμπληρώσετε ένα PDF.

Αποφύγετε τις ακριβές εφαρμογές PDF

Χάρη στα ενσωματωμένα προγράμματα ανάγνωσης PDF σε Windows και Mac, μπορείτε να ανοίξετε αρχεία PDF και να χρησιμοποιήσετε το Adobe Reader μόνο όταν χρειάζεται να συμπληρώσετε μια φόρμα PDF. Ποια εφαρμογή προτιμάτε για να ολοκληρώσετε τη δουλειά; Μοιραστείτε την προτίμησή σας στα σχόλια παρακάτω.

Διαβάστε επίσης :10 πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν επιστρέψετε τον υπολογιστή εργασίας σας

Οι 11 καλύτερες εφαρμογές που χρειάζεται κάθε φοιτητής

4 τρόποι χρήσης του ChatGPT σε Mac

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *