Γιατί λαμβάνω ειδοποιήσεις στο παλιό μου τηλέφωνο

Γιατί λαμβάνω ειδοποιήσεις στο παλιό μου τηλέφωνο

Μετακομίσατε πρόσφατα σε νέο τηλέφωνο Android ή iPhone; Η νέα σας εμπειρία τηλεφώνου μπορεί να μετατραπεί σε εφιάλτη εάν συνεχίσετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις και σημαντικά μηνύματα στο παλιό σας τηλέφωνο. Εξάλλου, δεν μπορείτε να μεταφέρετε το παλιό σας τηλέφωνο παντού και πρέπει να είστε προσεκτικοί πριν το παραδώσετε σε κάποιον ή το πουλήσετε σε έναν άγνωστο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εξακολουθείτε να λαμβάνετε μηνύματα κειμένου στο παλιό σας τηλέφωνο και τα βήματα για να το αποτρέψετε.

Τα μηνύματα κειμένου που πηγαίνουν σε ένα παλιό τηλέφωνο σε ένα συρτάρι μπορεί να σας εκνευρίσουν. Μπορεί να χάσετε σημαντικές ειδοποιήσεις, OTP, ειδοποιήσεις εκπτώσεων, ενημερώσεις τραπεζών και πολλά άλλα. Ακολουθούν οι κορυφαίοι τρόποι για να σταματήσετε το παλιό σας τηλέφωνο να λαμβάνει μηνύματα.

Διαβάστε επίσης: Γιατί λαμβάνω τα ίδια μηνύματα κειμένου σε δύο iPhone

1. Ελέγξτε την κάρτα SIM στο παλιό σας τηλέφωνο

Αφήσατε κατά λάθος την κάρτα SIM στο παλιό σας τηλέφωνο; Θα συνεχίσετε να λαμβάνετε μηνύματα από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στο προηγούμενο τηλέφωνό σας μέχρι να αλλάξετε τη SIM σας σε νέα.

Εάν το παλιό σας τηλέφωνο διαθέτει δυνατότητες e-SIM, φροντίστε να το μεταφέρετε σε ένα νέο τηλέφωνο επισκεπτόμενοι τον τοπικό σας πάροχο.

2. Απενεργοποιήστε το iMessage στο παλιό τηλέφωνο

Αλλάζετε από iPhone σε τηλέφωνο Android; Πρέπει να απενεργοποιήσετε το iMessage στο iPhone σας για να σταματήσετε να λαμβάνετε μηνύματα. Ένα άτομο μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας στο iMessage μέσω του Apple ID και του αριθμού του κινητού σας. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον αριθμό του κινητού σας στο iMessage ή να απενεργοποιήσετε εντελώς τη λειτουργία. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

Βήμα 1: Εκκινήστε τις Ρυθμίσεις στο iPhone σας και κάντε κύλιση στα Μηνύματα.

Λήψη μηνυμάτων κειμένου σε παλιό τηλέφωνο 1

Βήμα 2: Πατήστε Αποστολή & λήψη και απενεργοποιήστε το σημάδι επιλογής δίπλα στον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου.

Μπορείτε επίσης να μεταβείτε στο προηγούμενο μενού και να απενεργοποιήσετε την εναλλαγή iMessage. Από εδώ και στο εξής, θα λαμβάνετε μηνύματα από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στο νέο σας τηλέφωνο Android. Ο παραλήπτης μπορεί να δει μια πράσινη φούσκα αντί για μια μπλε. Διαβάστε την ειδική μας ανάρτηση για να μάθετε τις διαφορές μεταξύ του iMessage και των μηνυμάτων κειμένου.

Λήψη μηνυμάτων κειμένου σε παλιό τηλέφωνο 4

Εάν το iPhone σας κλαπεί ή δεν είναι προσβάσιμο, καταργήστε την εγγραφή του αριθμού του κινητού σας από το iMessage και το FaceTime. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να κάνετε αλλαγές.

Βήμα 1: Μεταβείτε στον ιστότοπο Deregister iMessage.

Βήμα 2: Επιλέξτε τον κωδικό χώρας και πληκτρολογήστε τον αριθμό τηλεφώνου σας.

Βήμα 3: Εισαγάγετε τον κωδικό από την εικόνα και λάβετε έναν κωδικό επιβεβαίωσης στον αριθμό του κινητού σας. Πατήστε Υποβολή.

Λήψη μηνυμάτων κειμένου σε παλιό τηλέφωνο 1 1

Η διαγραφή του αριθμού του κινητού σας τηλεφώνου από τις υπηρεσίες της Apple ενδέχεται να διαρκέσει λίγο.

3. Απενεργοποιήστε το RCS στο τηλέφωνό σας Android

Το RCS (Rich Communication Services) είναι η άποψη της Google για τη δημιουργία μιας εμπειρίας παρόμοιας με το iMessage στο Android. Όταν μετακομίζετε σε ένα νέο τηλέφωνο, απενεργοποιήστε το RCS στο παλιό σας τηλέφωνο Android για να αποφύγετε τυχόν σφάλματα. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Messages στο παλιό σας τηλέφωνο Android. Πατήστε την εικόνα προφίλ στην επάνω δεξιά γωνία και ανοίξτε τις ρυθμίσεις μηνυμάτων.

Βήμα 2: Πατήστε Συζητήσεις RCS.

Βήμα 3: Απενεργοποιήστε τις συνομιλίες RCS και είστε έτοιμοι.

Λήψη μηνυμάτων κειμένου σε παλιό τηλέφωνο 13

4. Απενεργοποιήστε και απεγκαταστήστε τις εφαρμογές ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων

Πρέπει να χρησιμοποιείτε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εφαρμογές άμεσων μηνυμάτων όπως Telegram, Gmail, Outlook, Facebook, Instagram και άλλα στο παλιό σας τηλέφωνο. Εάν δεν σκοπεύετε πλέον να συνεχίσετε να τις χρησιμοποιείτε, απεγκαταστήστε αυτές τις εφαρμογές.

Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιείτε αυτές τις εφαρμογές συχνά, απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις στο παλιό σας τηλέφωνο για να αποφύγετε διπλές ειδοποιήσεις.

Android

Βήμα 1: Πατήστε παρατεταμένα σε μια εφαρμογή και ανοίξτε το μενού πληροφοριών εφαρμογής.

Βήμα 2: Επιλέξτε Ειδοποιήσεις και απενεργοποιήστε τις κατηγορίες ειδοποιήσεων.

iOS

Βήμα 1: Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και πραγματοποιήστε κύλιση σε μια εφαρμογή κοινωνικών μέσων.

Βήμα 2: Πατήστε Ειδοποιήσεις και απενεργοποιήστε την άδεια.

5. Επαναφέρετε το παλιό σας τηλέφωνο

Σκοπεύετε να πουλήσετε το παλιό σας τηλέφωνο; Δεν θα πρέπει απλώς να απεγκαταστήσετε μερικές εφαρμογές και να το καλείτε την ημέρα. Πρέπει να επαναφέρετε το παλιό σας τηλέφωνο για να αφαιρέσετε τα πάντα από αυτό.

Σημείωση: Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας του παλιού σας τηλεφώνου σε υπολογιστή ή μετακινήστε δεδομένα σε νέο τηλέφωνο πριν ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα.

Android

Βήμα 1: Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας Android και κάντε κύλιση στο Σύστημα.

Βήμα 2: Πατήστε Επαναφορά επιλογών.

Βήμα 3: Επιλέξτε Διαγραφή όλων των δεδομένων. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.

Λήψη μηνυμάτων κειμένου στο παλιό τηλέφωνο 18

iOS

Βήμα 1: Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στο iPhone σας και μεταβείτε στα Γενικά.

Βήμα 2: Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην επιλογή Μεταφορά ή Επαναφορά iPhone. Πατήστε Διαγραφή όλου του περιεχομένου και των ρυθμίσεων.

Βήμα 3: Πατήστε Συνέχεια και επιβεβαιώστε την απόφασή σας.

Λήψη μηνυμάτων κειμένου σε παλιό τηλέφωνο 10

Ελέγξτε τα μηνύματά σας σε μια νέα συσκευή

Εάν μετακινείστε από μια φυσική SIM σε μια e-SIM στο νέο σας τηλέφωνο, φροντίστε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας για να ολοκληρώσετε τη μετάβαση. Μόλις σταματήσετε το παλιό σας τηλέφωνο από τη λήψη μηνυμάτων, βάλτε το σε ένα συρτάρι ή παραδώστε το με ασφάλεια στο μέλος της οικογένειας ή σε φίλο σας.

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης: Πώς να απενεργοποιήσετε το iMessage σε Mac ή iPhone

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *