Πώς να θολώσετε ένα βίντεο ή μια εγγραφή οθόνης στο iPhone

Πώς να ελέγξετε τη μηνιαία ή ημερήσια χρήση δεδομένων στο iPhone

Εάν έχετε αγοράσει ένα πρόγραμμα δεδομένων κινητής τηλεφωνίας με περιορισμένο εύρος ζώνης, θα πρέπει να προσέξετε να μην το εξαντλήσετε σε λίγες μέρες. Μπορείτε να ελέγξετε τη χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας στο iPhone σας, να δείτε πώς οι εφαρμογές καταναλώνουν το Διαδίκτυο και να περιορίσετε τυχόν υπερβολική κατανάλωση δεδομένων.

Σε αυτό το άρθρο, θέλουμε να σας δείξουμε πώς μπορείτε να παρακολουθείτε τη χρήση δεδομένων στο iPhone σας – καθημερινά, εβδομαδιαία ή μηνιαία – και να κατανοήσετε πώς το iPhone σας εμφανίζει τα στατιστικά στοιχεία χρήσης. Επιπλέον, θα δείξουμε επίσης πώς να παρακολουθείτε τη χρήση δεδομένων Wi-Fi – ας ξεκινήσουμε.

Διαβάστε επίσης:Η εφαρμογή Google δεν λειτουργεί στο iPhone

Πώς να ελέγξετε τη χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας στο iPhone

Δείτε πώς μπορείτε εύκολα να ελέγξετε τη χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας στο iPhone σας στην εφαρμογή Ρυθμίσεις. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone σας και πατήστε Δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και θα βρείτε την ποσότητα δεδομένων που έχει καταναλώσει κάθε εφαρμογή στο iPhone σας.

Μπορείτε να πατήσετε στο «Ταξινόμηση κατά χρήση» ή «Ταξινόμηση κατά όνομα» για να προβάλετε τη λίστα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Για να επαναφέρετε τα στατιστικά στοιχεία δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, μπορείτε να κάνετε κύλιση προς τα κάτω και να πατήσετε την επιλογή για να κάνετε το ίδιο. Αυτό θα μηδενίσει τον μετρητή. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε την επιλογή καταγραφής στατιστικών δεδομένων κινητής τηλεφωνίας στο iPhone σας.

Τι σημαίνει, όμως, η Τρέχουσα περίοδος και η Περιαγωγή Τρέχουσας Περιόδου σε αυτό το μενού; Ας ανακαλύψουμε!

Ποια είναι η τρέχουσα περίοδος δεδομένων στη χρήση δεδομένων

Η ποσότητα χρήσης δεδομένων στην Τρέχουσα περίοδο δεδομένων αναφέρεται στον αριθμό των εφαρμογών δεδομένων κινητής τηλεφωνίας που έχουν καταναλωθεί από την τελευταία φορά που επαναφέρατε τα στατιστικά στοιχεία στο iPhone σας. Η τρέχουσα περίοδος περιαγωγής αναφέρεται στην ποσότητα δεδομένων κινητής τηλεφωνίας που καταναλώνεται κατά τη σύνδεση σε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας εκτός της ζώνης κάλυψής σας – από την τελευταία φορά που επαναφέρατε τα στατιστικά στοιχεία στο iPhone σας.

Για να βρείτε την τελευταία φορά που επαναφέρατε τα στατιστικά στοιχεία χρήσης δεδομένων κινητής τηλεφωνίας στο iPhone σας, κάντε κύλιση προς τα κάτω στο τέλος της σελίδας.

Εάν δεν έχετε επαναφέρει ποτέ μη αυτόματα τα στατιστικά στοιχεία χρήσης δεδομένων, η κατανάλωση δεδομένων στην Τρέχουσα περίοδο και στην Τρέχουσα περίοδο περιαγωγής θα καταγραφεί από τη στιγμή που ξεκινήσατε να χρησιμοποιείτε το iPhone σας.

Πώς να δείτε τη μηνιαία ή ημερήσια χρήση δεδομένων στο iPhone σας

Δυστυχώς, το iPhone σας δεν εμφανίζει τη μηνιαία ή ημερήσια χρήση δεδομένων στην εφαρμογή Ρυθμίσεις. Δεν υπάρχει τρόπος να φιλτράρετε την κατανάλωση δεδομένων για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές λύσεις για να κάνετε το ίδιο.

Μη αυτόματη επαναφορά της χρήσης δεδομένων κινητής τηλεφωνίας

Μπορείτε να επαναφέρετε τα στατιστικά στοιχεία χρήσης δεδομένων κινητής τηλεφωνίας στην αρχή ή στο τέλος της ημέρας, της εβδομάδας ή του μήνα. Με αυτόν τον τρόπο, θα βλέπετε μόνο τη χρήση δεδομένων για το χρόνο που έχει παρέλθει την τρέχουσα ημέρα, εβδομάδα ή μήνα. Για να το κάνετε πιο εύκολο, μπορείτε ορίστε μια υπενθύμιση στο iPhone σαςζητώντας σας να επαναφέρετε τα στατιστικά στοιχεία χρήσης δεδομένων για την απαραίτητη περίοδο.

Ή, μπορείτε να αυτοματοποιήσετε ολόκληρη τη διαδικασία.

Αυτοματοποιήστε μια συντόμευση για την επαναφορά στατιστικών δεδομένων κινητής τηλεφωνίας καθημερινά, εβδομαδιαία ή μηνιαία

ο Εφαρμογή συντομεύσεων στο iPhone είναι ένα ισχυρό εργαλείο αυτοματισμού που σας επιτρέπει να δημιουργείτε προσαρμοσμένες ροές εργασίας και εργασίες. Θα σας δείξουμε πώς να δημιουργήσετε μια συντόμευση για την “Επαναφορά στατιστικών δεδομένων κινητής τηλεφωνίας” στο iPhone σας. Στη συνέχεια, θα ρυθμίσουμε τη συντόμευση να εκτελείται αυτόματα καθημερινά, εβδομαδιαία ή μηνιαία. Επομένως, τα στατιστικά χρήσης δεδομένων κινητής τηλεφωνίας σας θα μηδενιστούν στην αρχή της ημέρας, της εβδομάδας ή του μήνα.

Ας δημιουργήσουμε πρώτα τη Συντόμευση.

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Συντομεύσεις στο iPhone σας, πατήστε το εικονίδιο + και αναζητήστε “Επαναφορά στατιστικών δεδομένων κινητής τηλεφωνίας”.

Βήμα 2: Πατήστε Τέλος για να προσθέσετε τη συντόμευση στη βιβλιοθήκη σας.

Πατήστε Τέλος για να δημιουργήσετε συντόμευση

Βήμα 3: Τώρα, μεταβείτε στην καρτέλα Αυτοματισμός. Πατήστε Νέος αυτοματισμός ή το εικονίδιο +.

Βήμα 4: Τώρα, επιλέξτε «Ώρα της ημέρας», ακολουθούμενη από την ώρα που θέλετε να εκτελέσετε τη συντόμευση – ιδανικά, τα μεσάνυχτα (00:00). Ή μπορείτε να επιλέξετε μια δική σας ώρα.

Βήμα 5: Επιλέξτε πόσο συχνά θέλετε να εκτελείται η Συντόμευση – είτε θέλετε να επαναφέρετε τα στατιστικά χρήσης δεδομένων κινητής τηλεφωνίας καθημερινά, μηνιαία ή εβδομαδιαία.

  • Εάν επιλέξετε εβδομαδιαία, από προεπιλογή, ο αυτοματισμός θα προγραμματίζεται όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Αποεπιλέξτε τις ημέρες που θέλετε να εξαιρέσετε – ή εάν θέλετε απλώς να προγραμματίσετε τον αυτοματισμό σε μία ημέρα.
  • Εάν επιλέξετε μηνιαία, επιλέξτε ποια ημέρα του μήνα θέλετε να εκτελείται η Συντόμευση.

Βήμα 6: Εάν θέλετε να επιβεβαιώσετε πριν από την εκτέλεση της Συντόμευσης και την επαναφορά των στατιστικών χρήσης δεδομένων – επιλέξτε «Εκτέλεση μετά την επιβεβαίωση». Συνιστούμε να το κάνετε αυτό, καθώς αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να σημειώσετε τη χρήση δεδομένων πριν από την επαναφορά. Σημειώστε ότι δεν υπάρχει τρόπος να ελέγξετε τη χρήση δεδομένων μετά την επαναφορά τους.

Εάν όχι, μπορείτε να επιλέξετε «Εκτέλεση αμέσως» και η χρήση δεδομένων θα επαναφερθεί αυτόματα χωρίς την επιβεβαίωσή σας. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να λαμβάνετε μια ειδοποίηση όταν εκτελείται η Συντόμευση.

Βήμα 7: Πατήστε Επόμενο στην επάνω δεξιά γωνία. Τώρα, θα δείτε μια περίληψη του αυτοματισμού και θα επιλέξετε τη Συντόμευση που δημιουργήσατε – Επαναφορά στατιστικών δεδομένων κινητής τηλεφωνίας. Η Συντόμευση είναι πλέον συνδεδεμένη με το πρόγραμμα αυτοματισμού.

Ορίστε – μόλις εκτελεστεί η Συντόμευση, η χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας μηδενίζεται αυτόματα. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι ελέγχετε τη χρήση των δεδομένων κινητής τηλεφωνίας σας πριν από το τέλος της ημέρας, της εβδομάδας ή του μήνα. Δεν μπορείτε να ανακτήσετε τα στατιστικά στοιχεία μετά την επαναφορά.

Εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβάσετε μια εφαρμογή τρίτου μέρους στο iPhone σας για να ελέγχετε στατιστικά στοιχεία χρήσης δεδομένων μηνιαία, εβδομαδιαία και ημερήσια. Διαβάστε την παρακάτω ενότητα για να μάθετε περισσότερα.

Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή τρίτου μέρους για να ελέγχετε καθημερινά και μηνιαία δεδομένα κινητής τηλεφωνίας και χρήση Wi-Fi

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή που ονομάζεται My Data Manager που σας επιτρέπει να προβάλλετε τη χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων περιόδων και να προσθέσετε ένα πρόγραμμα για το ίδιο. Δυστυχώς, το iPhone σας δεν εμφανίζει τη χρήση δεδομένων Wi-Fi. Αυτή η εφαρμογή σάς εμφανίζει επίσης τα στατιστικά στοιχεία χρήσης δεδομένων Wi-Fi για συγκεκριμένες περιόδους. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να δείτε τα στατιστικά δεδομένα περιαγωγής στην εφαρμογή.

Η εφαρμογή σάς δείχνει επίσης το ωριαίο ιστορικό του τρόπου με τον οποίο το iPhone σας καταναλώνει δεδομένα – σε Wi-Fi, Cellular και Περιαγωγή. Ωστόσο, λόγω των περιορισμών ασφαλείας που ισχύουν, η εφαρμογή δεν μπορεί να εξαγάγει στατιστικά στοιχεία χρήσης δεδομένων ανά εφαρμογή. Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή χρησιμοποιώντας τον παρακάτω σύνδεσμο.

Αυτό είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να ελέγξετε τη χρήση δεδομένων στο iPhone σας. Εάν έχετε περισσότερες ερωτήσεις, ανατρέξτε στην ενότητα Συχνές ερωτήσεις παρακάτω.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τη χρήση δεδομένων Internet στο iPhone

1. Πώς να ελέγξετε τη χρήση δεδομένων hotspot στο iPhone;

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στο Δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Στον πίνακα χρήσης δεδομένων, θα δείτε τα δεδομένα που καταναλώνονται από το Personal Hotspot. Μπορείτε να το πατήσετε για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ίδιο.

2. Είναι ακριβή τα στατιστικά στοιχεία χρήσης δεδομένων iPhone;

Ναι, τα στατιστικά χρήσης δεδομένων που μετρήθηκαν στο iPhone σας είναι αρκετά ακριβή.

3. Μπορώ να απενεργοποιήσω τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας για μία μόνο εφαρμογή στο iPhone μου;

Ναι – το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να απενεργοποιήσετε την εναλλαγή για μια εφαρμογή στο μενού Δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στην εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone σας.

Χρησιμοποιήστε τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας σας αποτελεσματικά

Ελπίζουμε αυτό το άρθρο να σας βοηθήσει να ελέγξετε τη χρήση δεδομένων στο iPhone σας εύκολα. Εάν θέλετε να ορίσετε ένα όριο δεδομένων στο iPhone σας και να ελαχιστοποιήσετε την κατανάλωση, διαβάστε την επεξήγηση μας πώς να περιορίσετε τη χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας στο iPhone.

Διαβάστε επίσης :Δεν υπάρχει TikTok Wrapped

10 Διορθώσεις για το “Το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας δεν είναι διαθέσιμο για φωνητικές κλήσεις” στο τηλέφωνο

Γιατί το iPhone σας εμφανίζει “Μόνο SOS”

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *