Πως να διορθώσετε τη λάθος ημερομηνία και ώρα στο Mac

6 τρόποι για να διορθώσετε τη λάθος ημερομηνία και ώρα στο Mac

Έχετε ρίξει ποτέ μια ματιά στο ρολόι του Mac σας μόνο για να διαπιστώσετε ότι εμφανίζει λάθος ώρα; Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από μια αλλαγή προγραμματισμού που σας αφήνει όλη την ημέρα άδεια. Αλλά μη φοβάσαι! Αυτό το άρθρο θα σας καθοδηγήσει για το πώς να διορθώσετε τη λάθος ημερομηνία και ώρα στο Mac σας γρήγορα και αποτελεσματικά.

Λοιπόν, γιατί ακριβώς το MacBook σας ξεχνά μερικές φορές τι μέρα είναι; Ο ένοχος μπορεί να είναι διάφοροι υπόπτοι: κακή συμπεριφορά των αυτόματων ρυθμίσεων ώρας, εσφαλμένη διαμόρφωση ζώνης ώρας, πρόβλημα δικτύου, εξαντλημένη μπαταρία CMOS ή ακόμα και ύπουλο πρόβλημα PRAM. Με αυτό το πρόβλημα, ας δούμε τα βήματα για την επίλυση του προβλήματος.

Πώς να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις για εφαρμογές στο iPhone

1. Ρυθμίστε την ημερομηνία και την ώρα για αυτόματη ενημέρωση

Η ρύθμιση της ημερομηνίας και της ώρας για αυτόματη ενημέρωση στο Mac σας είναι ο ευκολότερος τρόπος για να διορθώσετε το Mac που εμφανίζει εσφαλμένες πληροφορίες. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να το κάνετε.

Βήμα 1: Κάντε κλικ στο μενού Apple και επιλέξτε System Settings από το αναπτυσσόμενο μενού.

Κάντε κλικ στο μενού Apple

Βήμα 2: Μεταβείτε στο Γενικό και επιλέξτε την επιλογή «Ημερομηνία και ώρα».

Σημείωση: Μπορεί να σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης του διαχειριστή σας.

επιλέξτε «Ημερομηνία και ώρα».

Βήμα 3: Τέλος, στην ενότητα “Ημερομηνία και ώρα”, επιλέξτε “Αυτόματη ρύθμιση ώρας και ημερομηνίας”.

εναλλάξτε την επιλογή

Αυτό είναι. Με βάση τη ζώνη ώρας σας, η ώρα του Mac σας θα ενημερώνεται αυτόματα. Εάν το MacBook σας εξακολουθεί να εμφανίζει λάθος ημερομηνία και ώρα, προχωρήστε στην επόμενη μέθοδο.

Διαβάστε επίσης: Πώς να δημιουργήσετε προφίλ Safari σε iPhone και Mac

2. Ελέγξτε τον διακομιστή ώρας στο Mac σας

Γενικά, οι υπολογιστές, συμπεριλαμβανομένων των Mac, βασίζονται στο εσωτερικό τους ρολόι, αλλά μπορεί να παρασύρεται με την πάροδο του χρόνου, συσσωρεύοντας μια αρκετά μεγάλη παραλλαγή. Εδώ μπαίνουν οι διακομιστές ώρας. Αυτοί οι εξειδικευμένοι υπολογιστές που είναι συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο διατηρούν την επίσημη, ακριβή ώρα για την περιοχή τους.

Διακομιστής ώρας

Πώς λειτουργεί; Λοιπόν, ο υπολογιστής σας κάνει check-in τακτικά (συχνά κάθε λίγα λεπτά) με έναν διακομιστή ώρας, που συνήθως καθορίζεται από το λειτουργικό σύστημα ή το δίκτυό σας. Ο διακομιστής ώρας στέλνει πίσω την ακριβή, έγκυρη ώρα. Στη συνέχεια, ο υπολογιστής σας προσαρμόζει το εσωτερικό του ρολόι ώστε να ταιριάζει, διατηρώντας το συγχρονισμένο με τον κόσμο. Δείτε πώς να το ρυθμίσετε.

Βήμα 1: Κάντε κλικ στο μενού Apple και επιλέξτε System Settings από το αναπτυσσόμενο μενού.

Κάντε κλικ στο μενού Apple

Βήμα 2: Μεταβείτε στο Γενικό και επιλέξτε την επιλογή «Ημερομηνία και ώρα».

επιλέξτε «Ημερομηνία και ώρα».

Βήμα 3: Ενεργοποιήστε την επιλογή «Αυτόματη ρύθμιση ώρας και ημερομηνίας», αν δεν είναι ήδη. Τώρα, κάντε κλικ στο κουμπί Ορισμός δίπλα στην Πηγή.

κάντε κλικ στο κουμπί Set

Θα σας ζητηθεί να κάνετε έλεγχο ταυτότητας με τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή. Μπορείτε να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης ή να χρησιμοποιήσετε το Touch ID για να τον ξεκλειδώσετε.

Βήμα 4: Τέλος, διαγράψτε την υπάρχουσα καταχώρηση, αντικαταστήστε την με έναν νέο διακομιστή ώρας και κάντε κλικ στο Τέλος στο αναδυόμενο παράθυρο. Παρακάτω είναι μερικοί από τους λίγους διακομιστές χρόνου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

pool.ntp.org (Συνιστάται)

time.cloudflare.com

time.windows.com

time.google.com

αντικαταστήστε το με έναν νέο διακομιστή ώρας

Ανεξάρτητα από τον διακομιστή ώρας με τον οποίο πηγαίνετε, αυτή η μέθοδος θα πρέπει να διορθώσει τη λάθος ημερομηνία και ώρα στο Mac σας. Υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να ενημερώσετε την πηγή χρησιμοποιώντας το Terminal. Συνέχισε να διαβάζεις.

3. Ενημερώστε την πηγή ώρας σε Mac χρησιμοποιώντας το τερματικό

Αυτή η μέθοδος μπορεί να ακούγεται περίπλοκη. Ωστόσο, εάν ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα, είναι αρκετά απλό και εύκολο στην εκτέλεση.

Βήμα 1: Πατήστε το πλήκτρο “Command + Space” στο πληκτρολόγιό σας για να ξεκινήσετε την αναζήτηση Spotlight, πληκτρολογήστε Τερματικό, και πατήστε το πλήκτρο Return.

Πληκτρολογήστε Terminal

Βήμα 2: Πληκτρολογήστε την παρακάτω εντολή και πατήστε το πλήκτρο Return.

sudo sntp -sS time.apple.com

Σημείωση: Μπορεί να σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας.

Πληκτρολογήστε την παρακάτω εντολή

Αυτό είναι. Μόλις εκτελεστεί, επανεκκινήστε το Mac σας. Μόλις επιστρέψει, η ημερομηνία και η ώρα σας θα πρέπει να έχουν ενημερωθεί. Εάν αυτή η επιδιόρθωση δεν επιλύσει το επίμονο ζήτημα, η ακόλουθη μέθοδος θα σας βοηθήσει.

4. Ενεργοποιήστε τις Υπηρεσίες τοποθεσίας

Οι Υπηρεσίες Τοποθεσίας είναι ο απλούστερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να ορίσετε αυτόματα μια ημερομηνία και ώρα, και συγκεκριμένα τη ζώνη ώρας. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Βήμα 1: Κάντε κλικ στο μενού Apple και επιλέξτε System Settings από το αναπτυσσόμενο μενού.

Κάντε κλικ στο μενού Apple

Βήμα 2: Μεταβείτε στο Γενικό και επιλέξτε την επιλογή «Ημερομηνία και ώρα».

επιλέξτε «Ημερομηνία και ώρα».

Βήμα 3: Ενεργοποιήστε την επιλογή “Ορισμός ζώνης ώρας αυτόματα χρησιμοποιώντας την τρέχουσα τοποθεσία σας”.

Εάν το Mac σας εμφανίσει ένα μήνυμα που λέει “Ενεργοποιήστε την Υπηρεσία τοποθεσίας για να μετρήσετε την τρέχουσα τοποθεσία σας”, συνεχίστε με τα παρακάτω βήματα.

Βήμα 4: Μεταβείτε στο «Απόρρητο και ασφάλεια» από το πλαϊνό παράθυρο.

Ενεργοποιήστε την επιλογή

Βήμα 5: Επιλέξτε Υπηρεσίες τοποθεσίας.

Επιλέξτε Υπηρεσίες τοποθεσίας

Βήμα 6: Τώρα, ενεργοποιήστε την επιλογή Υπηρεσίες τοποθεσίας.

Ενεργοποιήστε την επιλογή Υπηρεσίες τοποθεσίας

Βήμα 7: Μόλις ενεργοποιηθεί, κάντε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος της οθόνης και κάντε κλικ στην επιλογή Λεπτομέρειες δίπλα στις Υπηρεσίες συστήματος.

κάντε κλικ στην επιλογή Λεπτομέρειες δίπλα στις Υπηρεσίες συστήματος

Βήμα 8: Τέλος, στον τρόπο λειτουργίας “Οι υπηρεσίες συστήματος μπορούν να έχουν πρόσβαση στην τοποθεσία σας για”, επιλέξτε “Ρύθμιση ζώνης ώρας”.

εναλλαγή στο

Βήμα 9: Μόλις ενεργοποιηθεί, μεταβείτε στο Γενικά και επιλέξτε την επιλογή «Ημερομηνία και ώρα». Τώρα, απενεργοποιήστε και ενεργοποιήστε την επιλογή “Αυτόματη ρύθμιση ώρας και ημερομηνίας”.

Αυτό θα πρέπει τελικά να διορθώσει τυχόν προβλήματα ημερομηνίας και ώρας. Εάν αυτό δεν επιλύσει τη λάθος ημερομηνία και ώρα του Mac, προχωρήστε στην επόμενη επιδιόρθωση.

5. Ελέγξτε τις Ρυθμίσεις Ζώνης ώρας και Περιοχής

Αυτός είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους η “Αυτόματη ρύθμιση ώρας και ημερομηνίας” δεν λειτουργεί ή εμφανίζει λάθος ημερομηνία και ώρα. Ευτυχώς, η αλλαγή αυτής της ρύθμισης είναι εύκολη. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες.

Βήμα 1: Κάντε κλικ στο μενού Apple και επιλέξτε System Settings από τις αναπτυσσόμενες επιλογές.

Κάντε κλικ στο μενού Apple

Βήμα 2: Μεταβείτε στα Γενικά και επιλέξτε “Γλώσσα & Περιοχή”.

επιλέξτε

Βήμα 3: Τέλος, στην περιοχή “Γλώσσα & Περιοχή”, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στην Περιοχή και επιλέξτε τη χώρα σας.

Σημείωση: Επιπλέον, μπορείτε να αλλάξετε άλλες επιλογές Mac, όπως το σύστημα μέτρησης, τη μορφή ημερομηνίας ή αριθμού και άλλα.

Επιλέξτε τη χώρα σας

Μόλις εφαρμοστεί αυτή η ρύθμιση, η ημερομηνία και η ώρα του Mac σας θα πρέπει να διορθωθούν. Εάν το Mac σας εξακολουθεί να δείχνει λάθος ημερομηνία και ώρα, έχουμε μόνο μία επιλογή: να αλλάξουμε μη αυτόματα την ημερομηνία και την ώρα στο MacBook.

Διαβάστε επίσης: Πώς να διαμορφώσετε τη μονάδα flash USB σε FAT32 στο macOS

6. Αλλαγή ημερομηνίας και ώρας με μη αυτόματο τρόπο σε Mac

Εάν καμία από τις μεθόδους που αναφέρονται παραπάνω δεν βοηθήσει να διορθώσετε το MacBook που εμφανίζει εσφαλμένη ημερομηνία και ώρα, έχετε μόνο μία επιλογή – να ορίσετε μη αυτόματα την ημερομηνία και την ώρα.

Ρύθμιση ημερομηνίας και ώρας με μη αυτόματο τρόπο

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά μειονεκτήματα στη μη αυτόματη ρύθμιση της ημερομηνίας και της ώρας στο Mac. Πρώτον, η ημερομηνία και η ώρα σας δεν θα διορθωθούν αυτόματα εάν ταξιδεύετε. Εάν βρίσκεστε σε τοποθεσία που χρησιμοποιεί θερινή ώρα, το ρολόι του Mac σας δεν θα προσαρμοστεί αυτόματα.

Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη ότι καμία από τις αυτόματες επιλογές δεν λειτούργησε για εσάς, αυτή είναι η τελευταία και καλύτερη επιλογή για να διορθώσετε τη λάθος ημερομηνία και ώρα στο Mac σας.

Βήμα 1: Κάντε κλικ στο μενού Apple και επιλέξτε System Settings από το αναπτυσσόμενο μενού.

Κάντε κλικ στο μενού Apple

Βήμα 2: Μεταβείτε στο Γενικό και επιλέξτε την επιλογή «Ημερομηνία και ώρα».

επιλέξτε «Ημερομηνία και ώρα».

Βήμα 3: Τώρα, απενεργοποιήστε την επιλογή «Αυτόματη ρύθμιση ώρας και ημερομηνίας».

Σημείωση: Μπορεί να σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης του διαχειριστή σας.

Βήμα 4: Τώρα, κάντε κλικ στο κουμπί Ορισμός δίπλα στην επιλογή “Ημερομηνία και ώρα”.

 κάντε κλικ στο κουμπί Ορισμός

Βήμα 5: Στο αναδυόμενο παράθυρο, ορίστε τη σωστή ημερομηνία και ώρα και κάντε κλικ στην επιλογή Ορισμός.

κάντε κλικ στο Set

Αυτό θα πρέπει να διορθώσει προσωρινά το πρόβλημα ημερομηνίας και ώρας στο Mac σας. Ωστόσο, είναι καλύτερο να το ρυθμίσετε ώστε να ενημερώνεται αυτόματα μακροπρόθεσμα. Επομένως, δοκιμάστε να ενεργοποιήσετε την επιλογή “Ορισμός ημερομηνίας και ώρας αυτόματα” για να ελέγξετε εάν το πρόβλημα έχει επιλυθεί.

Εάν το πρόβλημα παραμένει, δοκιμάστε να επανεκκινήσετε το Mac σας, να ενημερώσετε το πιο πρόσφατο macOS ή να δοκιμάσετε την Ασφαλή εκκίνηση για να ελέγξετε εάν κάποιο λογισμικό τρίτου κατασκευαστή προκαλεί αυτό το απίθανο σφάλμα. Εάν δεν λειτουργεί τίποτα, επικοινωνήστε Υποστήριξη Apple για την επίλυση του ζητήματος.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τη διόρθωση της λανθασμένης ημερομηνίας και ώρας σε Mac

1. Γιατί ο Mac μου επαναφέρει συνεχώς την ημερομηνία και την ώρα σε λάθος τιμές;

Εάν το Mac σας επαναφέρει συνεχώς την ημερομηνία και την ώρα, θα μπορούσε να υποδηλώνει πρόβλημα μπαταρίας CMOS. Αυτή η μικρή μπαταρία στη μητρική μπορεί να χρειάζεται αντικατάσταση. Επισκεφτείτε έναν εξουσιοδοτημένο πάροχο υπηρεσιών για βοήθεια.

2. Ο καθορισμός της ημερομηνίας και της ώρας θα επιλύσει άλλα προβλήματα συστήματος;

Η διόρθωση της ημερομηνίας και της ώρας είναι απαραίτητη για διάφορες λειτουργίες και εφαρμογές του συστήματος. Ωστόσο, ενδέχεται να μην αντιμετωπίζει όλα τα ζητήματα. Εάν τα προβλήματα παραμένουν, εξετάστε το ενδεχόμενο αντιμετώπισης προβλημάτων άλλων πτυχών του συστήματός σας ή αναζητήστε επαγγελματική βοήθεια.

Διορθώστε γρήγορα την ημερομηνία και την ώρα

Η διατήρηση ακριβών ρυθμίσεων ημερομηνίας και ώρας στο Mac σας είναι ζωτικής σημασίας για την απρόσκοπτη λειτουργικότητα και τον συγχρονισμό της εφαρμογής. Τώρα που ξέρετε πώς να διορθώσετε τη λάθος ημερομηνία και ώρα στο Mac σας, διορθώστε τυχόν αποκλίσεις για να βεβαιωθείτε ότι το Mac σας συμβαδίζει με το ρολόι. Μπορεί επίσης να θέλετε να διαβάσετε πώς να ορίσετε μεταβλητές περιβάλλοντος στο macOS.

Διαβάστε επίσης :Σφάλμα στο Gmail;Πως να τις διορθώσεις

Σφάλμα “Υπάρχει κάτι λάθος με τον διακομιστή μεσολάβησης” στο Chrome

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *