Λειτουργία απόδοσης έναντι λειτουργίας ανάλυσης στο PS5: Ποια πρέπει να χρησιμοποιήσετε

Λειτουργία απόδοσης έναντι λειτουργίας ανάλυσης στο PS5: Ποια πρέπει να χρησιμοποιήσετε

Το PlayStation 5 (PS5) συσκευάζει ισχυρό υλικό gaming για να σας αφήσει να απολαύσετε τα πιο πρόσφατα παιχνίδια. Και για αυτό, προσφέρει δύο διακριτές λειτουργίες: Λειτουργία απόδοσης και λειτουργία ανάλυσης. Αυτή η επιλογή μπορεί να διαμορφώσει την εμπειρία παιχνιδιού σε μια τηλεόραση ή μια οθόνη που υποστηρίζει. Πριν πηδήσετε το όπλο, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τις διαφορές μεταξύ των δύο τρόπων λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένων των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων τους. Θα παρέχουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να σας βοηθήσουμε να κάνετε τη σωστή επιλογή. Λοιπόν, ας πάμε κατευθείαν σε αυτό.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της λειτουργίας απόδοσης και της λειτουργίας ανάλυσης

Η λειτουργία Performance του PS5 δίνει προτεραιότητα σε υψηλότερα FPS (Καρέα ανά δευτερόλεπτο) στα παιχνίδια, με αποτέλεσμα πιο ομαλό παιχνίδι και μια ρευστή εμπειρία. Εάν έχετε τηλεόραση ή οθόνη που υποστηρίζει 120 Hz, επιλέξτε τη λειτουργία Performance στο PS5 σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να δοκιμάσετε 120 FPS σε παιχνίδια υποστήριξης, συμπεριλαμβανομένου δημοφιλών τίτλων όπως Fortnite, Call of Duty: Modern Warfare 2, Θεός του πολέμου Ragnarökκαι άλλοι.

Η λειτουργία απόδοσης μειώνει την ανάλυση της οθόνης στα 1440p (2K) για να επιτύχει αυτόν τον υψηλότερο ρυθμό καρέ. Επίσης, χαρακτηριστικά όπως Ανίχνευση ακτίνων τα οποία παρέχουν ρεαλιστικά εφέ φωτισμού, συνήθως απενεργοποιούνται για να διατηρηθεί ο υψηλότερος ρυθμός καρέ.

Αν δεν θέλετε ο πάροχος σας να καταγράφει και να παρακολουθεί την δραστηριότητά σας, το VPN είναι μονόδρομος | VPN ATLAS με 1,54€

Θέλεις περισσότερη τεχνολογία; >> Ελα στο Viper

Διαβάστε επίσης : Πώς να ελέγξετε την μπαταρία του ελεγκτή DualSense σε PS5 ή υπολογιστή

God of War στο PS5

Πλεονεκτήματα της χρήσης της λειτουργίας απόδοσης

  • Υψηλότερα FPS
  • Ομαλό παιχνίδι και ρευστή κίνηση
  • Μειωμένη καθυστέρηση εισόδου

Μειονεκτήματα της χρήσης της λειτουργίας απόδοσης

  • Λιγότερο λεπτομερή γραφικά
  • Εφέ όπως το Ray Tracing ενδέχεται να μην λειτουργούν

Η λειτουργία ανάλυσης δίνει προτεραιότητα στα γραφικά αποδίδοντας τα παιχνίδια σας σε ανάλυση 4K. Αυτή η λειτουργία αναδεικνύει ευκρινείς λεπτομέρειες και ζωντανά περιβάλλοντα σε συμβατές οθόνες ή τηλεοράσεις. Επιτρέπει επίσης λειτουργίες όπως το Ray Tracing με ρεαλιστικά εφέ φωτισμού σε παιχνίδια υποστήριξης.

Όλα αυτά επιβαρύνουν το όριο ρυθμού καρέ των 30 FPS. Έτσι, ενώ τα παιχνίδια σας μπορεί να φαίνονται καταπληκτικά, είναι σχετικά λιγότερο ανταποκρινόμενα από τη λειτουργία απόδοσης. Επίσης, η διαφορά στην οπτική απόδοση ποικίλλει μεταξύ των παιχνιδιών, ανάλογα με τις αποφάσεις βελτιστοποίησης και σχεδιασμού που εφαρμόζουν οι προγραμματιστές για κάθε συγκεκριμένο τίτλο.

Ένα άτομο που παίζει PS5

Πλεονεκτήματα της χρήσης της λειτουργίας ανάλυσης

  • Τα παιχνίδια εμφανίζονται σε ανάλυση 4K
  • Προσφέρει εκπληκτικά γραφικά και gameplay
  • Υποστηρίζει Ray Tracing

Μειονεκτήματα της χρήσης της λειτουργίας ανάλυσης

  • Σχετικά χαμηλότεροι ρυθμοί καρέ
  • Δεν είναι τόσο υπέροχο με shooters πρώτου προσώπου και παιχνίδια δράσης με γρήγορο ρυθμό

Καλύτερες λειτουργίες για διαφορετικά παιχνίδια: Λειτουργία απόδοσης έναντι ανάλυσης

Η λειτουργία απόδοσης είναι ιδανική για παιχνίδια PS5 που απαιτούν γρήγορα αντανακλαστικά και αποφάσεις σε κλάσματα του δευτερολέπτου σε παιχνίδια όπως Call of Duty, DOOM Eternal, Θανάσιμη μάχη, Apex Legendsκαι άλλοι.

Η ενεργοποίηση της λειτουργίας ανάλυσης μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία παιχνιδιών δράσης-περιπέτειας ή κινηματογραφικών παιχνιδιών όπως Red Dead Redemption 2, Θεός του πολέμου, Horizon Zero Dawn, Ο τελευταίος από εμάςκαι άλλοι.

Παιχνίδι στο PS5

Πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία απόδοσης ή τη λειτουργία ανάλυσης στο PS5 σας

Η μετάβαση σε λειτουργία απόδοσης ή ανάλυσης στο PS5 σας είναι γρήγορη και απλή. Εδώ είναι τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε.

1. Στην αρχική οθόνη του PS5, επιλέξτε το εικονίδιο ρυθμίσεων σε σχήμα γραναζιού στην επάνω δεξιά γωνία.

Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στο PS5

2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να επιλέξετε Αποθηκευμένα δεδομένα και Ρυθμίσεις παιχνιδιού/εφαρμογής.

Μενού δεδομένων παιχνιδιού PS5

3. Εναλλαγή στο Προεπιλογές παιχνιδιού αυτί. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού για Λειτουργία απόδοσης ή λειτουργία ανάλυσης για να επιλέξετε την επιλογή που προτιμάτε.

Ενεργοποιήστε τη λειτουργία απόδοσης ή τη λειτουργία ανάλυσης στο PS5

Μετά από αυτό, το PS5 θα τρέξει όλα τα παιχνίδια σας σύμφωνα με την επιλογή που έχετε επιλέξει.

Συχνές ερωτήσεις

1. Υποστηρίζουν όλα τα παιχνίδια PS5 λειτουργίες απόδοσης και ανάλυσης;

Όχι, δεν υποστηρίζει κάθε παιχνίδι PS5 λειτουργίες απόδοσης και ανάλυσης. Για παράδειγμα, Ιππότες Γκόθαμ στο PS5 περιορίζεται στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο και δεν υποστηρίζει λειτουργία απόδοσης.

2. Η ανάλυση και ο ρυθμός ανανέωσης της οθόνης ή της τηλεόρασής μου επηρεάζουν την ικανότητα του PS5 να εκτελεί παιχνίδια σε λειτουργία απόδοσης ή ανάλυσης;

Ναί. Η ανάλυση και οι δυνατότητες ανανέωσης της οθόνης ή της τηλεόρασής σας μπορούν να επηρεάσουν την πραγματική απόδοση και την οπτική εμπειρία των παιχνιδιών PS5. Εάν επιλέξετε τη λειτουργία Ανάλυσης, η οθόνη σας (οθόνη ή τηλεόραση) πρέπει να υποστηρίζει 4K για να εκμεταλλευτεί πλήρως την αλλαγή. Ομοίως, η επιλογή λειτουργίας Performance καθιστά απαραίτητο τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης ή της τηλεόρασής σας.

Επιλέξτε αυτό που είναι καλύτερο για εσάς

Τελικά, είναι καλύτερο να επιλέξετε μια λειτουργία που ταιριάζει με το παιχνίδι. Η επιλογή της καλύτερης λειτουργίας εξαρτάται από τον τύπο του παιχνιδιού που παίζετε και τις δυνατότητες της τηλεόρασης ή της οθόνης σας. Ο καλύτερος τρόπος για να προσδιορίσετε την προτίμησή σας είναι να δοκιμάσετε και τις δύο λειτουργίες και να επιλέξετε αυτό που σας παρέχει τη μεγαλύτερη άνεση και οπτική γοητεία.

6 Διορθώσεις για το χειριστήριο PS5 που δεν ενημερώνεται

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *