λειτουργία των Χαρτών Google για μαδικά ταξίδια

Αυτή η λειτουργία των Χαρτών Google για ομαδικά ταξίδια

Οι Χάρτες Google είναι το βασικό εργαλείο πλοήγησης για πολλούς σε όλο τον κόσμο. Παρά τη λειτουργία Live Location, οι ομαδικές μετακινήσεις με ξεχωριστά αυτοκίνητα και άλλα οχήματα εξακολουθούν να αποτελούν πρόκληση. Όταν οι φίλοι ή η οικογένεια κατευθύνονται προς τον ίδιο προορισμό, υπάρχει συχνά ένας καταιγισμός ερωτήσεων: «Πού είσαι;», «Πόσο καιρό θα πάρεις;» Άλλοι είναι μπροστά, άλλοι μένουν πίσω.

Η Google θα το διορθώσει σύντομα με μια νέα λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες σε διαφορετικές τοποθεσίες να πλοηγούνται σε έναν κοινό προορισμό εντός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου. Xleaks7, χρήστης Twitter, εντοπίστηκε για πρώτη φορά Η υποβολή διπλώματος ευρεσιτεχνίας της Google σχετικά με μια προηγμένη λειτουργία Συν-πλοήγησης πολλαπλών αυτοκινήτων που προορίζεται για τους Χάρτες Google. Φυσικά, πρόκειται για ταξίδια με ένα στόλο αυτοκινήτων των φίλων σας ή με μια υπηρεσία ταξί.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨techvortex.eu στο Viber

PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 2 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης : επιδιορθώσεις για τη σκοτεινή λειτουργία που δεν λειτουργεί στους Χάρτες Google

Η χρήση των Χαρτών Google για ομαδικά ταξίδια είναι δύσκολη

Γενικά, όταν μια ομάδα ατόμων ταξιδεύει στον ίδιο προορισμό (όπως εσείς και οι φίλοι σας που πηγαίνετε σε μια αγροικία για μια απόδραση το Σαββατοκύριακο) με ξεχωριστά αυτοκίνητα, όλοι λαμβάνουν τις οδηγίες τους στην αντίστοιχη εφαρμογή Χάρτες Google στα τηλέφωνά τους. Αυτό συχνά οδηγεί σε σύγχυση, με συνεχείς κλήσεις και μηνύματα καθώς οι άνθρωποι προσπαθούν να παρακολουθούν την πρόοδο του άλλου, χάνοντας χρόνο και προκαλώντας σύγχυση.

Η κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δυνατότητα στοχεύει να λύσει αυτά τα ζητήματα συντονίζοντας την πλοήγηση για ομάδες, επιτρέποντας σε όλους να φτάνουν ομαλά και έγκαιρα, ενώ γνωρίζουν ο ένας την τοποθεσία του άλλου.

Πώς η νέα δυνατότητα των Χαρτών Google θα μπορούσε να διορθώσει τα ομαδικά ταξίδια

Αυτή η λειτουργία των Χαρτών Google δεν θα εξασφαλίσει άλλες καθυστερημένες αφίξεις για ομαδικά ταξίδια
Εικόνα: Iigilta.eu

πατέντα της Google, με τίτλο «Παροχή οδηγιών πλοήγησης σε μία συσκευή σε προβολή άλλης συσκευής», μιλά για τον εντοπισμό πολλών χρηστών που ταξιδεύουν σε έναν κοινό προορισμό από διαφορετικά σημεία προέλευσης. Θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιήσει χρονοδιαγράμματα ημερολογίου και μηνύματα για να καθορίσει τις ταξιδιωτικές προθέσεις των χρηστών.

Όταν οι Χάρτες Google εντοπίσουν ότι πολλοί χρήστες ταξιδεύουν στον ίδιο προορισμό με ξεχωριστά οχήματα, μπορεί να στείλει αυτόματα προσκλήσεις για συμμετοχή σε μια ομάδα πλοήγησης πολλών αυτοκινήτων, επιτρέποντας σε όλους να ταξιδεύουν μαζί ακόμη και από διαφορετικά σημεία εκκίνησης. Μπορεί επίσης να μπορείτε να ξεκινήσετε τη συν-πλοήγηση μόνοι σας και να προσθέσετε άλλους στην ομάδα.

Διαβάστε επίσης : Πώς να κάνετε τους Χάρτες Google την προεπιλεγμένη εφαρμογή πλοήγησης στο iPhone

Όταν οδηγείτε σε λειτουργία συν-πλοήγησης πολλαπλών αυτοκινήτων, μπορείτε να απολαύσετε τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Κοινή χρήση θέσης: Μοιράζεται την τοποθεσία της συσκευής κάθε χρήστη σε πραγματικό χρόνο με τα άλλα μέλη της ομάδας. Αυτό επιτρέπει σε όλους να δουν ο ένας την πρόοδο του άλλου προς τον προορισμό.
 • Φωνητική συνομιλία: Παρέχει φωνητική επικοινωνία μεταξύ των μελών της ομάδας, επιτρέποντάς τους να επικοινωνούν και να συντονίζουν τις κινήσεις τους εύκολα.
 • Κοινή χρήση διαδρομής: Μπορεί να αναγνωρίσει κοινόχρηστα τμήματα της διαδρομής στην οποία θα ταξιδέψουν όλα τα μέλη της ομάδας. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορους σκοπούς, όπως η βελτιστοποίηση της συνολικής διαδρομής για την ομάδα.
 • Πληροφορίες για την κυκλοφορία και την ποιότητα του δρόμου: Επιτρέπει στο κύριο όχημα της ομάδας να μοιράζεται πληροφορίες κυκλοφορίας και ποιότητας δρόμου σε πραγματικό χρόνο με τα άλλα μέλη. Αυτό βοηθά όλους στην ομάδα να γνωρίζουν πιθανές καθυστερήσεις ή κινδύνους στο δρόμο.
 • Συντονισμός στάσεων και ρυθμίσεων ταχύτητας: Εάν ένας συμμετέχων προηγείται σημαντικά από τους άλλους, το σύστημα μπορεί να τους προτείνει να σταματήσουν ή να προσαρμόσουν την ταχύτητά τους για να μένουν μαζί.
 • Προτάσεις παράκαμψης: Εάν ένας συμμετέχων κάνει μια παράκαμψη από την προγραμματισμένη διαδρομή, η εφαρμογή θα μπορούσε αυτόματα να προτείνει να παρακάμψουν και άλλοι (για τροφοδοσία καυσίμων, στάση για αναψυκτικά ή εάν βρεθεί καλύτερη διαδρομή).
 • Διακοπή συντονισμού: Το σύστημα μπορεί να εντοπίσει πότε ένας συμμετέχων είναι πιθανό να σταματήσει και να το συντονίσει με την υπόλοιπη ομάδα, διασφαλίζοντας ότι όλοι γνωρίζουν τη στάση και μπορούν να προγραμματίσουν ανάλογα.

Διαβάστε επίσης : Πώς να διαγράψετε αυτόματα το Ιστορικό τοποθεσίας Google

Εδώ μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε

Αυτή η επερχόμενη λειτουργία των Χαρτών Google θα είναι χρήσιμη σε διάφορα σενάρια, για παράδειγμα:

 • Οικογενειακές διακοπές και οδικά ταξίδια: Παρακολουθήστε πολλά οικογενειακά οχήματα σε μακρινά ταξίδια, διασφαλίζοντας ότι όλοι γνωρίζουν την τοποθεσία και την πρόοδο του άλλου. Βοηθά στην ανασυγκρότηση σε στάσεις ανάπαυσης ή σημεία ενδιαφέροντος.
 • Επιχειρηματικές συνοδείες: Συντονισμός logistics για ομάδες που ταξιδεύουν σε συνέδρια, εκδηλώσεις ή επαγγελματικές συναντήσεις, διασφαλίζοντας ότι όλα τα οχήματα φτάνουν μαζί και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.
 • Κοινωνικές εκδηλώσεις και μεγάλες ομαδικές εξόδους: Οργάνωση ταξιδιών σε εκδηλώσεις, πάρτι ή συγκεντρώσεις, όπου οι φίλοι ή οι ομάδες μπορούν να παραμείνουν συνδεδεμένοι, να παρακολουθούν ο ένας την πρόοδο του άλλου και να προγραμματίζουν στάσεις ή συναντήσεις αποτελεσματικά.
 • Καταστάσεις έκτακτης ανάγκης: Σε περίπτωση βλάβης οχήματος ή ατυχήματος, η λειτουργία επιτρέπει στα μέλη της ομάδας να εντοπίσουν γρήγορα το επηρεασμένο αυτοκίνητο και να παρέχουν την απαραίτητη βοήθεια. Αυτό προσθέτει ένα επίπεδο ασφάλειας, ειδικά σε άγνωστες περιοχές ή ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Διαβάστε επίσης : Πώς να αλλάξετε τη μέτρηση απόστασης σε KM ή Μίλια στο iPhone

Μπορεί να υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί

Ενδέχεται να υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο που μπορεί να προκύψουν όταν οι Χάρτες Google βασίζονται σε πληροφορίες από το ημερολόγιό σας και τα μηνύματά σας για τον προσδιορισμό των ομαδικών ταξιδιών. Επιπλέον, οι συνεχείς ενημερώσεις και ειδοποιήσεις σχετικά με τις τοποθεσίες και την πρόοδο άλλων οχημάτων θα μπορούσαν επίσης να αποσπάσουν την προσοχή των οδηγών.

Έρχεται σύντομα η λειτουργία;

Αν και η Google μπορεί να έχει κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας την τεχνολογία, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα καταλήξει στα τηλέφωνά μας σύντομα. Και ενώ πιστεύουμε ακράδαντα η Google θα συνεχίσει να εργάζεται για τη βελτίωση αυτής της λειτουργίας. Ωστόσο, δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα, καθώς θα απαιτούσε πολλές δοκιμές πριν από τη δημόσια κυκλοφορία. Όταν γίνει, σίγουρα θα αλλάξει τον τρόπο που ταξιδεύουμε, κάνοντας τα ομαδικά ταξίδια πολύ πιο εύκολα.

Διαβάστε επίσης : Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google Gemini για να συνοψίσετε ένα βίντεο στο YouTube

Στο μεταξύ, μείνετε συντονισμένοι για ενημερώσεις από τους Χάρτες Google και μοιραστείτε τις σκέψεις σας σχετικά με αυτό το πιθανό χαρακτηριστικό. Θα χρησιμοποιούσατε πλοήγηση πολλαπλών αυτοκινήτων εάν γινόταν διαθέσιμο; Ενημερώστε μας στα σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *