μυστικά της Google TV

7 μυστικά της Google TV που δεν ήξερες ότι χρειάζεσαι

Το Google TV μπορεί να βρεθεί σε μια ευρεία γκάμα από τις καλύτερες τηλεοράσεις και συσκευές ροής, κάνοντας την επιμέλεια περιεχομένου πολύ πιο απλή. Όταν στοιβάζονται ενάντια στον ανταγωνισμό, όπως φαίνεται στην αντιπαράθεση Roku εναντίον Google TV, είναι σαφές ότι το τελευταίο έχει κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας καθώς μεγάλες μάρκες όπως η Hisense, η TCL και η Sony έχουν αρχίσει να αξιοποιούν το λειτουργικό σύστημα στις τηλεοράσεις τους.

Παρά την ελκυστικότητά της, ολόκληρη η εμπειρία του Google TV δεν είναι χωρίς κάποιους περιορισμούς και έχει στιγμές αδιανόητης αίσθησης. Είτε είναι στο Chromecast με Google TV είτε ακόμα και σε μία από τις καλύτερες τηλεοράσεις Google, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κάνετε την εμπειρία σας πολύ καλύτερη.

Όπως ακριβώς υπάρχουν πολλά μυστικά μενού Roku σε όλες τις συσκευές του, το Google TV έχει επίσης μια σειρά από κρυφές συμβουλές και κόλπα που θα ενισχύσουν την αρχική οθόνη της τηλεόρασής σας. Από μια κρυφή λειτουργία παιχνιδιού έως ταπετσαρίες που μοιάζουν με το Samsung The Frame, ας εξερευνήσουμε πολλά μυστικά του Google TV για να βελτιώσουμε τη ρύθμιση της οικιακής ψυχαγωγίας σας.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TechVortex⁩ στο Viber

PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 2 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης :Πώς να επαναφέρετε το εικονίδιο τηλεφώνου που λείπει στο iPhone/iPad
Πώς να διαγράψετε το ιστορικό παρακολούθησης του Facebook

1. Λειτουργία μόνο εφαρμογής

Σελίδα λειτουργίας μόνο για εφαρμογή Google

Αν και το Google TV μπορεί να σας διευκολύνει απίστευτα την εύρεση νέου περιεχομένου για εξερεύνηση στη ράγα προτάσεων, μπορεί να μην το χρειάζονται όλοι. Πιθανότατα έχετε ήδη μια σειρά από αγαπημένες εκπομπές και ταινίες που παρακολουθείτε στις καλύτερες υπηρεσίες ροής, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να απαλλαγείτε από τις κάπως ενοχλητικές προτάσεις που προσφέρει το Google TV.

Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία μόνο για εφαρμογές, η οποία ουσιαστικά αφαιρεί τα προτεινόμενα μέσα από την αρχική σελίδα και εμφανίζει μόνο τις εφαρμογές που έχετε λάβει. Λάβετε υπόψη ότι αυτό θα απενεργοποιήσει τόσο τον Βοηθό Google όσο και την Αναζήτηση, καθώς και το περιεχόμενο που έχετε αγοράσει προηγουμένως στο Google Play θα είναι προσβάσιμο μόνο μέσω της εφαρμογής Google TV στο τηλέφωνό σας.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να ρυθμίσετε τη λειτουργία μόνο για εφαρμογές:

 1. Βήμα 1: Μεταβείτε στην ενότητα “Λογαριασμοί και είσοδος” και επιλέξτε το προφίλ σας.
 2. Βήμα 2: Από εδώ μεταβείτε στην επιλογή λειτουργίας “Μόνο εφαρμογές”.
 3. Βήμα 3: Διαβάστε τα ψιλά γράμματα πριν την ενεργοποιήσετε.

2. Λειτουργία περιβάλλοντος

Όλοι αγαπούν το The Frame της Samsung, τόσο πολύ που αντίπαλες εταιρείες όπως η Hisense και η Roku αντιγράφουν την ιδέα με τους δικούς τους ενδιαφέροντες τρόπους. Τι θα γινόταν όμως αν σας έλεγα ότι οποιαδήποτε τηλεόραση Google θα μπορούσε να γίνει Samsung The Frame με ένα μόνο κλικ;

Αναβαθμίστε τη ζωή σας με μια καθημερινή δόση από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές ειδήσεις, τα hacks στον τρόπο ζωής και την επιμελημένη μας ανάλυση. Γίνετε ο πρώτος που θα μάθετε για τα τελευταίας τεχνολογίας gadget και τις πιο δημοφιλείς προσφορές.

Μπείτε σε λειτουργία περιβάλλοντος στο Google TV. Όπως θα περίμενε κανείς, αυτό μετατρέπει την τηλεόρασή σας σε έναν τοίχο τέχνης, τον οποίο μπορείτε να προσαρμόσετε με διάφορους τρόπους. Μπορείτε να το ρυθμίσετε ώστε να εμφανίζει μια παρουσίαση επιλεγμένων Φωτογραφιών Google, να αξιοποιήσει την πειραματική λειτουργία για “νέες πηγές και περιεχόμενο” ή να συνοδεύσει το πλήρες Samsung The Frame μέσω της Art Gallery.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να ρυθμίσετε τη λειτουργία περιβάλλοντος στο Google TV σας:

 1. Μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις” και ανοίξτε το “Σύστημα”
 2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στο “Ambient Mode”
 3. Από εκεί μπορείτε να επιλέξετε από τρεις επιλογές: Google Photos, Art Gallery ή Experimental
 4. Κάντε κλικ στο “Περισσότερες ρυθμίσεις” για επιλογή ταχύτητας προβολής διαφανειών και ποια άλμπουμ θα εμφανίζονται

3. Εξατομίκευση αρχικής οθόνης

Ίσως σας αρέσει ιδιαίτερα η νέα εκπομπή “Fallout” στο Amazon Prime Video και θέλετε περισσότερο προτεινόμενο περιεχόμενο προσαρμοσμένο στο συγκεκριμένο είδος ή υπηρεσία. Ή ίσως το Google TV σας στέλνει προτεινόμενο περιεχόμενο από εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε ποτέ ή δεν είστε καν εγγεγραμμένοι.

Με εξατομικευμένες προτάσεις αρχικής οθόνης στο Google TV, μπορείτε να ξεχωρίσετε όλες τις περιττές προσθήκες που φράζουν τη σελίδα σας για εσάς. Μια πιο εξατομικευμένη αρχική οθόνη θα διασφαλίσει ότι θα λαμβάνετε όλο το περιεχόμενο που πραγματικά θέλετε να παρακολουθήσετε και θα αλληλεπιδράτε με τη στιγμή που ανοίγετε την τηλεόρασή σας. Σας βοηθά επίσης να παρακολουθείτε πιο εύκολα όλες τις εκπομπές που παρακολουθείτε ήδη.

Για να ενεργοποιήσετε τη βελτιωμένη εξατομίκευση της αρχικής οθόνης στο Google TV, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

 1. Μεταβείτε στο προφίλ σας και ανοίξτε τις “Ρυθμίσεις”
 2. Μεταβείτε στο “Οι υπηρεσίες σας”
 3. Από εδώ μπορείτε να επιλέξετε από ποιες υπηρεσίες ροής θέλετε να βλέπετε περισσότερο προτεινόμενο περιεχόμενο

4. Τηλεχειριστήριο smartphone

Μερικές φορές μπορεί να χάσετε το τηλεχειριστήριό σας στον καναπέ – αυτό συμβαίνει σε όλους μας. Σε αυτήν την περίπτωση, θα μπορούσατε πάντα να επιλέξετε να εκμεταλλευτείτε τη δυνατότητα εύχρηστης εύρεσης του απομακρυσμένου μου, η οποία παρεμπιπτόντως θα προστεθεί στο Android 14 σύντομα. Αντί να βασίζεστε στο τηλεχειριστήριο, ωστόσο, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το smartphone σας ως τρόπο ελέγχου όλων των πραγμάτων στο Google TV σας.

Για να το ρυθμίσετε, μεταβείτε στην εφαρμογή Google TV στο τηλέφωνό σας και κάντε κλικ στο “Τηλεχειριστήριο τηλεόρασης”. Εάν έχετε περισσότερες από μία τηλεοράσεις Google στο σπίτι σας, θα είναι όλες διαθέσιμες εδώ, επομένως επιλέξτε αυτή που θέλετε να ελέγχει το smartphone σας. Αφού εισαγάγετε έναν εξαψήφιο κωδικό, έναν που θα εμφανίζεται στην τηλεόραση, θα είστε έτοιμοι να κάνετε σύζευξη και να ελέγξετε το Google TV σας από την άνεση του κινητού σας τηλεφώνου.

5. Το παιχνίδι ενεργοποιείται στη λειτουργία παιχνιδιού

Σε όλους αρέσει η καλή περίοδος παιχνιδιού σε έναν από τους καλύτερους υπολογιστές, αλλά θα μπορούσε να γίνει ακόμα καλύτερη με αυστηρότερους ελέγχους και πιο ρεαλιστικές λειτουργίες όταν το έχετε εμπειρία στο Google TV. Εκεί μπαίνει στο παιχνίδι η κάπως μυστική λειτουργία παιχνιδιού, η οποία παρέχει τα πολύ πιο προηγμένα χειριστήρια στο παιχνίδι σας στην οθόνη.

Για να μπείτε στη δράση με τον σωστό τρόπο ενεργοποιώντας τη λειτουργία παιχνιδιού, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

 1. Μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις” και μεταβείτε στο “Οθόνη και ήχος”
 2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην επιλογή “Σύνθετες ρυθμίσεις οθόνης” και εναλλαγή “Να επιτρέπεται η λειτουργία παιχνιδιού”
 3. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε την ανάλυση εδώ εάν θέλετε να παίξετε σε υψηλότερες συχνότητες ρυθμού ανανέωσης

6. Χαρτογράφηση κουμπιών

Οθόνη αντιστοίχισης κουμπιών Google TV

Τα τηλεχειριστήρια της τηλεόρασής μας έχουν γίνει αρκετά πολύπλοκα, επιτρέποντάς μας άμεση πρόσβαση σε όλα, από το Netflix έως τα δωρεάν κανάλια που είναι διαθέσιμα σε μια συγκεκριμένη διεπαφή. Ενώ αυτά τα κουμπιά σίγουρα χρησιμεύουν ως πολύτιμες εισροές προσβασιμότητας, μπορείτε πραγματικά να κάνετε ακόμη περισσότερα με αυτά χάρη σε μια έξυπνη εφαρμογή που ονομάζεται Button Mapper.

Μέσω του Button Mapper, θα μπορείτε να μετατρέψετε το κουμπί αρχικής οθόνης σε μια σειρά από ποικίλες λειτουργίες ευκολίας χρήσης. Για παράδειγμα, μπορείτε να το αλλάξετε για να ανοίξει τις ρυθμίσεις ή να ενεργοποιήσετε μια συγκεκριμένη ρύθμιση όταν πατάτε δύο φορές. Υπάρχουν ουσιαστικά ατελείωτες δυνατότητες για το τι μπορείτε να κάνετε με το Button Mapper και μετατρέπει το τηλεχειριστήριο Google TV σε ένα χρυσό εργαλείο προσβασιμότητας.

Λίστα παρακολούθησης Google

Η Google είναι μια από τις πιο χρησιμοποιούμενες μηχανές αναζήτησης. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι για την πλειονότητα από εσάς εκεί έξω, θα βρεθείτε να κατευθύνεστε στο Google για να αναζητήσετε το επόμενο αγαπημένο σας κομμάτι του περιεχομένου “Star Wars” μόλις ολοκληρωθούν τα επεισόδια του “The Acolyte”.

Σε αυτήν την περίπτωση, θα θέλετε να ρυθμίσετε τη Λίστα παρακολούθησης Google, ώστε να μπορείτε να διαμορφώσετε πιο εύκολα τη λίστα επιμελητών εκπομπών και ταινιών που θέλετε να παρακολουθήσετε στη συνέχεια. Είναι ένα εύχρηστο εργαλείο που κάνει την αναζήτηση και την κατάδυση στην επόμενη αγαπημένη σας εκπομπή πολύ πιο απλή.

Πραγματικά δεν υπάρχει καμία ρύθμιση, καθώς θα βρείτε τη λειτουργία Λίστα παρακολούθησης στο Google σε πολλά διαφορετικά μέρη, συμπεριλαμβανομένων γενικών αναζητήσεων σε επιτραπέζιους υπολογιστές ή κινητά, ακόμη και στην εφαρμογή Google, που εμφανίζεται ως ετικέτα λίστας παρακολούθησης.

Στο Google TV, απλώς κατευθυνθείτε στη Βιβλιοθήκη σας για να βρείτε όλο το διαφορετικό περιεχόμενο που έχετε αποθηκεύσει και να μεταβείτε αμέσως σε αυτό. Είναι τόσο εύκολο!

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *