Πώς να αφαιρέσετε τη μέθοδο πληρωμής από το Apple ID

Πώς να αφαιρέσετε τη μέθοδο πληρωμής από το Apple ID και τι να κάνετε εάν δεν μπορείτε

Δυσκολεύεστε να καταργήσετε έναν τρόπο πληρωμής από το Apple ID σας; Από πιστωτικές κάρτες έως PayPal, η Apple σάς επιτρέπει να προσθέτετε, ακόμη και να αλλάζετε τρόπους πληρωμής στον λογαριασμό σας Apple. Τι γίνεται όμως αν θέλετε να καταργήσετε το PayPal καθώς δεν το χρειάζεστε πλέον; Θέλετε να σβήσετε τα στοιχεία Amex σας καθώς ανησυχείτε για την προοπτική ασφάλειας; Αυτή η επεξήγηση παρουσιάζει τρόπους κατάργησης τρόπων πληρωμής.

Επιπλέον, πολλοί χρήστες του Διαδικτύου παραπονιούνται ότι το κάνουν δεν ήταν δυνατή η κατάργηση ενός τρόπου πληρωμής από το Apple ID τους. Εάν είστε ένας από αυτούς, αυτή η επεξήγηση θα σας καθοδηγήσει με τις σχετικές διορθώσεις.

Γιατί πρέπει να καταργήσετε τον τρόπο πληρωμής

Δεν σας τρομάζουμε. Ωστόσο, ας πούμε ότι ένας κλέφτης αποκτά πρόσβαση στον κωδικό πρόσβασης του iPhone σας — είναι εύκολο να το κάνει εισβολή στην πιστωτική σας κάρτα Λεπτομέριες. Εάν πέσετε θύματα μιας τέτοιας κλοπής, θα μπορούσατε να χάσετε όλες τις οικονομίες της ζωής σας.

Εκτός από αυτό, εάν δεν έχετε συνδρομές ή χρησιμοποιείτε τακτικά το πορτοφόλι σας, δεν είναι απαραίτητο να αποθηκεύσετε τα στοιχεία της κάρτας σας στο iPhone σας. Σε τέτοιες περιπτώσεις, καταργήστε τους τρόπους πληρωμής από το Apple ID σας. Το καλύτερο μέρος είναι ότι μπορείτε πάντα να προσθέτετε τρόπους πληρωμής χωρίς προβλήματα.

Τρόποι για να κερδίσετε χρήματα

Πώς να καταργήσετε τη μέθοδο πληρωμής της Apple

Εάν θέλετε να καταργήσετε τους τρόπους πληρωμής που είναι αποθηκευμένοι στο Apple ID σας, μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας το iPhone, το iPad, το Mac και τα Windows σας. Ας τα ελέγξουμε όλα βήμα-βήμα.

Μέθοδος 1: Χρήση iPhone ή iPad

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iPhone ή ένα iPad για να αφαιρέσετε έναν τρόπο πληρωμής από το Apple ID σας. Λάβετε υπόψη ότι τα βήματα και για τις δύο συσκευές θα παραμείνουν τα ίδια.

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Στη συνέχεια, πατήστε το όνομά σας. Κατευθυνθείτε στην Πληρωμή & Αποστολή.

Βήμα 2: Τώρα, πατήστε στον τρόπο πληρωμής που θέλετε να καταργήσετε. Επιλέξτε Κατάργηση μεθόδου πληρωμής.

Μέθοδος 2: Κατάργηση κάρτας ή οποιασδήποτε άλλης μεθόδου πληρωμής χρησιμοποιώντας Mac

Αν δυσκολεύεστε να καταργήσετε έναν τρόπο πληρωμής στο iPhone ή το iPad σας, μην ανησυχείτε. Μπορείτε να αφαιρέσετε μια πιστωτική κάρτα από το Apple ID σας ακόμα και χρησιμοποιώντας Mac.

Βήμα 1: Ανοίξτε το App Store στο Mac σας. Πατήστε το όνομά σας > Ρυθμίσεις λογαριασμού.

Πατήστε Ρυθμίσεις λογαριασμού

Βήμα 2: Επιλέξτε Διαχείριση πληρωμών δίπλα στις Πληροφορίες πληρωμής στο νέο παράθυρο.

Επιλέξτε Διαχείριση πληρωμών

Βήμα 3: Τώρα, επιλέξτε Διαγραφή. Μπορείτε να βρείτε την επιλογή δίπλα στον τρόπο πληρωμής που θέλετε να διαγράψετε.

Πατήστε Διαγραφή 4

Βήμα 4: Στο αναδυόμενο παράθυρο, επιλέξτε Διαγραφή για επιβεβαίωση.

Πατήστε Διαγραφή

Μέθοδος 3: Χρήση Windows

Εάν δεν μπορείτε να καταργήσετε έναν τρόπο πληρωμής με το iPhone σας και δεν έχετε iPad ή Mac, μην ανησυχείτε. Μπορείτε να καταργήσετε τρόπους πληρωμής μέσω φορητού υπολογιστή ή υπολογιστή με Windows. Μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας την εφαρμογή iTunes στον φορητό υπολογιστή σας. Δείτε πώς μπορείτε να καταργήσετε τη μέθοδο πληρωμής χρησιμοποιώντας το iTunes στα Windows.

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή iTunes. Στη συνέχεια, πατήστε Λογαριασμός.

Πατήστε Λογαριασμός

Βήμα 2: Επιλέξτε Προβολή του λογαριασμού μου.

Επιλέξτε Προβολή του λογαριασμού μου

Βήμα 3: Τώρα, πατήστε Διαχείριση πληρωμών. Μπορείτε να το βρείτε δίπλα στην καρτέλα Πληροφορίες πληρωμής.

Πατήστε Διαχείριση πληρωμών

Βήμα 4: Πατήστε Επεξεργασία δίπλα στον τρόπο πληρωμής που θέλετε να διαγράψετε.

Επιλέξτε Επεξεργασία 1

Βήμα 5: Στη νέα σελίδα, πατήστε Κατάργηση μεθόδου πληρωμής.

Επιλέξτε Κατάργηση μεθόδου πληρωμής

Πώς να αφαιρέσετε όλους τους τρόπους πληρωμής στο iPhone

Ας υποθέσουμε ότι έχετε πολλούς τρόπους πληρωμής στο iPhone σας. Κατανοούμε ότι η κατάργηση των τρόπων πληρωμής μία προς μία θα μπορούσε να γίνει δυσκίνητη. Μην ανησυχείτε, έχουμε ένα απλό κόλπο που σας επιτρέπει να αφαιρέσετε όλους τους τρόπους πληρωμής ταυτόχρονα στο iPhone σας. Δείτε πώς:

Βήμα 1: Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στο iPhone σας. Στη συνέχεια, πατήστε το όνομά σας. Κατευθυνθείτε στην Πληρωμή & Αποστολή.

Βήμα 2: Επιλέξτε Επεξεργασία. Στη συνέχεια, πατήστε το κόκκινο κουμπί διαγραφής δίπλα στον τρόπο πληρωμής που θέλετε να καταργήσετε. Στο αναδυόμενο παράθυρο, επιλέξτε την επιλογή Κατάργηση.

Τι να κάνετε εάν δεν μπορείτε να καταργήσετε τον τρόπο πληρωμής

Ακολουθήσατε τις παραπάνω μεθόδους για να αφαιρέσετε τρόπους πληρωμής από το Apple ID σας; Ωστόσο, δεν μπορέσατε να καταργήσετε τον τρόπο πληρωμής; Λοιπόν, εδώ είναι μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να λύσετε το πρόβλημα.

Τι να κάνετε εάν δεν μπορείτε να καταργήσετε τον τρόπο πληρωμής
  • Έχετε συνδρομή όπως το iCloud+; Για να καταργήσετε τη μέθοδο πληρωμής από το Apple ID σας, πρέπει να ακυρώσετε το iCloud+ ή άλλες συνδρομές που χρησιμοποιείτε. Διαφορετικά, περιμένετε μέχρι να παρέλθει η περίοδος συνδρομής για να καταργήσετε τον τρόπο πληρωμής σας.
  • Επιπλέον, η Apple δεν θα σας επιτρέψει να καταργήσετε έναν τρόπο πληρωμής εάν βρίσκεστε σε μια ομάδα Οικογενειακής κοινής χρήσης ή χρησιμοποιείτε κοινή χρήση αγορών. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η Apple απαιτεί από τον διοργανωτή της οικογένειας να έχει μια μέθοδο πληρωμής συνδεδεμένη στο Apple ID του. Επομένως, εάν είστε ο διοργανωτής της οικογένειας, απενεργοποιήστε την κοινή χρήση αγορών για να καταργήσετε τον τρόπο πληρωμής.
  • Το πιο σημαντικό, χρωστάς χρήματα στην Apple; Εάν ναι, η Apple δεν θα σας επιτρέψει να καταργήσετε τη μέθοδο πληρωμής εκτός εάν πληρώσετε το υπόλοιπο που συνδέεται με το Apple ID σας. Αφού πληρώσετε, ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα για να καταργήσετε τον τρόπο πληρωμής.

Κατάργηση μεθόδου πληρωμής

Έτσι, με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αφαιρέσετε τρόπους πληρωμής από το Apple ID σας χρησιμοποιώντας το iPhone, το iPad, το Mac ή ακόμα και τη συσκευή σας Windows. Αν δεν λειτουργεί τίποτα, επικοινωνήστε με την Υποστήριξη της Apple για να διορθώσετε το πρόβλημα. Συνολικά, συνιστούμε να αφαιρέσετε την πιστωτική σας κάρτα από το Apple ID για λόγους ασφαλείας, εάν δεν χρησιμοποιείται.

Διαβάστε επίσης :Πώς να αφαιρέσετε το Linux από το Chromebook σας

Πώς να διαγράψετε πολλές εφαρμογές (με τη μία) στο iPhone/iPad σας

Πώς να αφαιρέσετε μια κάρτα από το Apple Pay

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *