Πώς να αναιρέσετε τις ενέργειες στις σημειώσεις στο iPhone σας

Πώς να αναιρέσετε τις ενέργειες στις σημειώσεις στο iPhone σας

Η εφαρμογή Apple Notes είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές για iPhone και iPad, ωστόσο δεν διαθέτει προφανές κουμπί αναίρεσης. Οι περισσότεροι χρήστες iPhone χρησιμοποιούν τις Σημειώσεις ως καθημερινή υπενθύμιση ή ως μέρος για να αποθηκεύουν γρήγορα σκέψεις και ιδέες. Αλλά οι άνθρωποι είναι επιρρεπείς στο να κάνουν λάθη, ειδικά όταν πληκτρολογούν γρήγορα. Μπορεί να είναι απογοητευτικό εάν διαγράψετε κατά λάθος βασικές πληροφορίες από τις Σημειώσεις ή αν γράψετε κάτι λάθος.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αναιρέσετε μια ενέργεια στα Notes στη συσκευή σας Apple. Αυτό το άρθρο θα σας δείξει πού μπορείτε να βρείτε την κρυφή ενέργεια Αναίρεσης, πώς να χρησιμοποιήσετε χειρονομίες για να αναιρέσετε λάθη στις Σημειώσεις ή πώς να το κάνετε χρησιμοποιώντας ένα εξωτερικό πληκτρολόγιο. Θα μάθετε επίσης πώς να ανακτάτε μια διαγραμμένη σημείωση ως μπόνους.

1. Τρόπος αναίρεσης στις σημειώσεις με το κουμπί αναίρεσης

Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν καν αν υπάρχει το κουμπί αναίρεσης. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι τοποθετημένο μέσα στο Σήμανση μενού εργαλείων. Επομένως, εάν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στο κουμπί Αναίρεση στην εφαρμογή Σημειώσεις, πατήστε το εικονίδιο με το στυλό. Θα το βρείτε στη γραμμή εργαλείων στο κάτω μέρος της οθόνης ή ακριβώς πάνω από το πληκτρολόγιό σας όταν πληκτρολογείτε.

Το εικονίδιο σήμανσης θα εμφανίσει τα δύο εικονίδια βέλους στο επάνω μέρος της οθόνης.

  1. Πατήστε το βέλος που δείχνει αριστερά για να αναιρέσετε μια ενέργεια στις σημειώσεις. Μόνο η τελευταία αλλαγή που κάνατε θα αναιρεθεί. Για να αναιρέσετε πολλές ενέργειες, πατήστε ξανά το εικονίδιο. Εφόσον το εικονίδιο είναι επισημασμένο, οι προηγούμενες ενέργειες μπορούν να αναιρεθούν.
  2. Πατήστε το βέλος που δείχνει δεξιά για να επαναλάβετε μια ενέργεια. Μόνο η πιο πρόσφατη αλλαγή θα επαναληφθεί.

2. Πώς να αναιρέσετε τη χρήση των χειρονομιών των δακτύλων

Η εμφάνιση του μενού σήμανσης μπορεί να είναι ενοχλητική εάν κάνετε πολλά λάθη και χρειάζεται να αναιρείτε συχνά ενέργειες. Με τη σημερινή τεχνολογία οθόνης αφής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις κινήσεις των δακτύλων για αναίρεση στα Notes στο iPhone ή το iPad σας. Δύο χειρονομίες θα σας επιτρέψουν να αναιρέσετε τις σημειώσεις.

1. Το σάρωση με τρία δάχτυλα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη χειρονομία ολίσθησης για να αναιρέσετε την τελευταία ενέργεια στις Σημειώσεις. Χρησιμοποιήστε τρία δάχτυλα για να σύρετε προς τα αριστερά στην περιοχή εισαγωγής στις Σημειώσεις.

Μπορείτε να επαναλάβετε μια ενέργεια με παρόμοια κίνηση. Σύρετε προς τα δεξιά με τρία δάχτυλα στην περιοχή εισόδου στην εφαρμογή iPhone Notes.

Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη από το iOS 13 και είναι πλέον διαθέσιμη σε όλες τις συσκευές iOS.

2. Το διπλό πάτημα με τρία δάχτυλα

Γνωρίζατε ότι εάν αγγίξετε την οθόνη με τρία δάχτυλα, θα ανοίξετε το μενού περιβάλλοντος; Στο μενού περιβάλλοντος, θα βρείτε τα βέλη αναίρεσης και επανάληψης. Πατήστε αυτό που δείχνει αριστερά για αναίρεση και δεξιά για επανάληψη.

3. Πώς να αναιρέσετε το Shake με iPhone ή iPad

Εάν πληκτρολογείτε στο Notes και κάνετε κάποιο λάθος, μπορείτε απλώς να ανακινήσετε το iPhone ή το iPad σας για να αναιρέσετε ή να επαναλάβετε μια ενέργεια. Αν ανακινήσετε τη συσκευή σας, θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που θα σας το ζητήσει Αναίρεση πληκτρολόγησηςή Ματαίωση. Επιλέξτε αναίρεση αν αυτό σκοπεύατε να κάνετε.

Εάν πρέπει να επαναλάβετε την πληκτρολόγηση, ένα πρόσθετο κούνημα συσκευής θα εμφανίσει ένα νέο μήνυμα με διαφορετικές επιλογές. Εδώ, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ Ξεκάνω, Επανάληψη πληκτρολόγησηςκαι Ματαίωση.

Η λειτουργία Shake to Undo είναι ενεργοποιημένη στα iPhone από προεπιλογή. Ωστόσο, εάν το είχατε απενεργοποιήσει προηγουμένως, δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή μη αυτόματα:

  1. μεταβείτε στο Ρυθμίσεις εφαρμογή και πατήστε Προσιτότητα.
  1. Επιλέγω Αφή.
  1. Πατήστε το ρυθμιστικό δίπλα Ανακινήστε για αναίρεση για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα.

4. Τρόπος αναίρεσης με μια συντόμευση πληκτρολογίου

Εάν χρησιμοποιείτε εξωτερικό πληκτρολόγιο Bluetooth ή έχετε τη συσκευή iPhone ή iPad συνδεδεμένη στο Mac σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πληκτρολόγιο για να αναιρέσετε μια ενέργεια στην εφαρμογή Notes. Τύπος Cmd + Ζ για αναίρεση, και Βάρδια + Cmd + Ζ να ξανακάνω.

Πατήστε αυτές τις συντομεύσεις πληκτρολογίου επανειλημμένα για να αναιρέσετε ή να επαναλάβετε πολλές ενέργειες.

Σημείωση: εάν χρησιμοποιείτε iPad, μπορείτε να βρείτε τα κουμπιά αναίρεσης και επανάληψης στο πληκτρολόγιο οθόνης του. Τα βέλη αναίρεσης και επανάληψης βρίσκονται στην επάνω αριστερή γωνία του πληκτρολογίου iPadOS. Το βέλος που δείχνει προς τα αριστερά έχει πρόσβαση στις επιλογές αναίρεσης, οι οποίες περιλαμβάνουν αποκοπή, αντιγραφή και επικόλληση. Δυστυχώς, αυτά τα κουμπιά δεν είναι διαθέσιμα στο πληκτρολόγιο συστήματος του iPhone.

5. Πώς να αναιρέσετε μια διαγραμμένη σημείωση

Εάν κατά λάθος διαγράψατε μια ολόκληρη σημείωση από την εφαρμογή του iPhone σας, μην ανησυχείτε. μπορείτε να το ανακτήσετε. Η εφαρμογή iPhone Notes διαθέτει έναν κάδο απορριμμάτων όπου όλες οι διαγραμμένες σημειώσεις αποθηκεύονται για 30 ημέρες. Μετά από 30 ημέρες, θα διαγραφούν οριστικά. Δείτε πώς μπορείτε να ανακτήσετε τις διαγραμμένες σημειώσεις:

  1. Ανοιξε το Σημειώσεις εφαρμογή.
  2. Πατήστε το Διαγράφηκε πρόσφατα ντοσιέ.
  1. Βρείτε και πατήστε τη σημείωση που θέλετε να επαναφέρετε.
  1. Μόλις μπείτε σε αυτήν τη σημείωση, πατήστε οπουδήποτε στην οθόνη και θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο.
  2. Επιλέγω Αναρρώνω, και η διαγραμμένη σημείωση θα αποκατασταθεί στον ίδιο φάκελο από τον οποίο διαγράφηκε.

Το iPhone σας είναι μια ισχυρή συσκευή με πολλές δυνατότητες και η εκμάθηση της αποτελεσματικής πλοήγησης στις λειτουργίες του μπορεί να βελτιώσει την παραγωγικότητά σας και τη συνολική εμπειρία χρήστη. Καθώς συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε τις Σημειώσεις και να εξερευνάτε άλλες εφαρμογές, μη διστάσετε να πειραματιστείτε και να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις δυνατότητες του iPhone σας. Ρίξτε λοιπόν μια ματιά στις 21 απλές συμβουλές μας για να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά τα Apple Notes για να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτήν την εφαρμογή λήψης σημειώσεων.

Διαβάστε επίσης:Πώς να προσθέσετε και να αφαιρέσετε λέξεις στο λεξικό του iPhone σας

Πώς να αποσυγχρονίσετε το iPhone και το iPad σας

Γιατί το iPhone σας εμφανίζει “Μόνο SOS” και πώς να το διορθώσετε

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *