Πώς να προσθέσετε και να αφαιρέσετε λέξεις στο λεξικό του iPhone σας

Πώς να προσθέσετε και να αφαιρέσετε λέξεις στο λεξικό του iPhone σας

Το iPhone διορθώνει αυτόματα τις ανορθόγραφες λέξεις και προσθέτει κόκκινες/μπλε υπογραμμίσεις σε μη αναγνωρισμένες λέξεις ή φράσεις σε ένα πεδίο κειμένου. Η προσθήκη μιας λέξης στο λεξικό του πληκτρολογίου σας εμποδίζει το iPhone σας να υπογραμμίζει ή να διορθώνει αυτόματα τη λέξη κατά την πληκτρολόγηση.

Αυτό το σεμινάριο θα σας δείξει πώς να προσθέτετε και να αφαιρείτε λέξεις στο λεξικό πληκτρολογίου του iPhone ή του iPad σας. Θα μάθετε επίσης να εκχωρείτε συντομεύσεις “Αντικατάσταση κειμένου” στο πληκτρολόγιο της συσκευής σας.

Πώς να προσθέσετε λέξεις στο λεξικό iPhone/iPad σας

Όταν προσθέτετε νέες λέξεις στο λεξικό πληκτρολογίου iPhone, το iOS δεν θα τις επισημαίνει πλέον ως ορθογραφικά λάθη.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε συντομεύσεις για λέξεις/φράσεις έτσι ώστε όταν πληκτρολογείτε τις συντομεύσεις σε ένα πεδίο κειμένου, το πληκτρολόγιό σας να τις αντικαθιστά με τις λέξεις/φράσεις που τους έχουν εκχωρηθεί.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να προσθέσετε λέξεις και συντομεύσεις αντικατάστασης κειμένου στο λεξικό πληκτρολογίου iPhone/iPad.

  1. Ανοιξε το Ρυθμίσεις εφαρμογή, κατευθυνθείτε προς Γενικός > Πληκτρολόγιο και επιλέξτε Αντικατάσταση κειμένου.
  1. Πατήστε το Εικονίδιο συν (+). στην επάνω δεξιά γωνία.
  2. Πληκτρολογήστε τις λέξεις ή τη φράση που θέλετε να προσθέσετε στο Φράση πεδίο και πατήστε Αποθηκεύσετε στην επάνω δεξιά γωνία.

Εάν θέλετε να αντιστοιχίσετε στη λέξη/φράση μια συντόμευση, πληκτρολογήστε την στο πεδίο “Συντόμευση”. Για αυτό το σεμινάριο, θα προσθέσουμε το “Πώς είσαι;” στο λεξικό μας και αντιστοιχίστε του μια συντόμευση “σανό”.

Σημείωση: Μια λέξη/φράση και η συντόμευση της μπορεί να περιλαμβάνει σύμβολα στίξης, αριθμούς και ειδικούς χαρακτήρες. Ωστόσο, οι συντομεύσεις δεν μπορούν να περιέχουν κενά.

  1. Παρακέντηση Αποθηκεύσετε στην επάνω δεξιά γωνία για να προσθέσετε τη λέξη/φράση και τη συντόμευση στο λεξικό σας.

Το iPhone σας δεν θα διορθώνει πλέον ούτε θα τοποθετεί κόκκινη γραμμή κάτω από τη λέξη ή τη φράση που προστέθηκε. Για να χρησιμοποιήσετε την αντικατάσταση κειμένου, πληκτρολογήστε τη συντόμευση σε ένα πεδίο κειμένου και πατήστε το πλήκτρο διαστήματος. Το πληκτρολόγιό σας θα πρέπει να αντικαταστήσει αυτόματα τη συντόμευση με τη λέξη ή τη φράση που έχει εκχωρηθεί.

Οι συντομεύσεις αντικατάστασης κειμένου δεν κάνουν διάκριση πεζών-κεφαλαίων. Ας πούμε ότι αναθέσατε “Καλημέρα!” μια συντόμευση “GM”. Το iPhone σας θα αντικαταστήσει οποιαδήποτε παραλλαγή θήκης της συντόμευσης (“gm”, “Gm” ή “gM”) με “Καλημέρα!”.

Πώς να αφαιρέσετε λέξεις από το λεξικό iPhone

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να διαγράψετε λέξεις ή συντομεύσεις αντικατάστασης κειμένου από το πληκτρολόγιο του iPhone σας.

  1. Παω σε Ρυθμίσειςπατήστε Γενικόςκαι επιλέξτε Πληκτρολόγιο.

Εναλλακτικά, πατήστε παρατεταμένα το Εικονίδιο emoji στην κάτω αριστερή γωνία του πληκτρολογίου και επιλέξτε Ρυθμίσεις πληκτρολογίου.

  1. Επιλέγω Αντικατάσταση κειμένου και πατήστε Επεξεργασία στην κάτω αριστερή γωνία.
  1. Παρακέντηση Αφαιρώ (το κόκκινο εικονίδιο μείον) δίπλα στη λέξη ή τη συντόμευση που θέλετε να διαγράψετε και επιλέξτε Διαγράφω.
  2. Παρακέντηση Εγινε στην κάτω αριστερή γωνία για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Θέλετε να διαγράψετε όλες τις προσαρμοσμένες λέξεις και συντομεύσεις από το λεξικό του πληκτρολογίου σας; Η επαναφορά του πληκτρολογίου στην προεπιλεγμένη του κατάσταση είναι ένας πιο γρήγορος τρόπος για να το κάνετε.

Κατευθύνομαι προς Ρυθμίσεις > Γενικός > Μεταφορά ή επαναφορά iPhone > Επαναφορά και πατήστε Επαναφορά λεξικού πληκτρολογίου.

Η πληκτρολόγηση έγινε πιο εύκολη

Η προσθήκη λέξεων στο πληκτρολόγιό σας εξαλείφει τις ενοχλητικές αυτόματες διορθώσεις και τις προτάσεις ορθογραφίας. Με τις συντομεύσεις αντικατάστασης κειμένου, μπορείτε να εισάγετε γρήγορα λέξεις ή φράσεις που χρησιμοποιούνται συχνά σε πεδία κειμένου με λιγότερα πατήματα πλήκτρων. Είναι μια δυνατότητα εξοικονόμησης χρόνου που κάνει την αποστολή γραπτών μηνυμάτων πολύ πιο εύκολη και βολική.

Παρεμπιπτόντως, η ενεργοποίηση του iCloud Drive στο iPhone σας συγχρονίζει νέες συντομεύσεις και λέξεις σε όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες με το Apple ID σας.

Πώς να αποκτήσετε και να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση Shazam στο iPhone

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα “Δεν ήταν δυνατή η ενεργοποίηση του iPad/iPhone”

Πώς να πληκτρολογήσετε το σύμβολο Pi στο Mac

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *