Πως να χρησιμοποιήσετε ένα τηλέφωνο Android ως κάμερα web στα Windows 11

Πως να χρησιμοποιήσετε ένα τηλέφωνο Android ως κάμερα web στα Windows 11

Μπορείτε να το κάνετε επίσημα χωρίς να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή κάμερας τρίτου κατασκευαστή ή εικονικό πρόγραμμα οδήγησης. Η Microsoft σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε την κάμερα στο τηλέφωνό σας Android για να βελτιώσετε την εμφάνισή σας κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσεων στον υπολογιστή σας με Windows 11. Το καλύτερο μέρος είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ασύρματα την κάμερα του τηλεφώνου σας Android ως κάμερα web για να συμμετάσχετε σε βιντεοκλήσεις σε εφαρμογές όπως το Microsoft Teams, το Zoom, το Google Meet, το Skype κ.λπ. Αλλά πρώτα, θα πρέπει να συνδέσετε το τηλέφωνό σας Android με ένα Windows 11 PC. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό.

Ελέγξτε τις Απαιτήσεις

Η Microsoft έκανε αυτή τη δυνατότητα διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες του καναλιού Windows 11 Insider από τον Φεβρουάριο του 2024. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας Windows εκτελεί την πιο πρόσφατη έκδοση καναλιού Windows 11 Insider. Επίσης, ο υπολογιστής σας με Windows 11 πρέπει να εκτελεί την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής Phone Link. Αποκτήστε το από το Microsoft Store.

Κατεβάστε: Σύνδεσμος τηλεφώνου (Windows)

Αυτή η δυνατότητα λειτουργεί σε smartphone με Android 9.0 ή νεότερη έκδοση. Θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Link to Windows (έκδοση 1.24012 ή νεότερη έκδοση) στο τηλέφωνό σας Android.

Κατεβάστε: Σύνδεσμος στα Windows (Android)

Συνδέστε το τηλέφωνό σας Android με τα Windows 11

Μπορείτε να παραλείψετε αυτήν την ενότητα εάν χρησιμοποιείτε ήδη το τηλέφωνό σας Android με την εφαρμογή Phone Link σε υπολογιστή με Windows 11. Ωστόσο, εάν δεν είστε, συνδέστε ή αντιστοιχίστε το τηλέφωνό σας Android με Windows 11. Ακολουθεί ένας οδηγός για το πώς να το κάνετε.

DISCLAIMER: Ακολουθώντας κάποιον οδηγό στο TechVortex το κάνετε με δίκη σας ευθύνη . Δεν φέρουμε καμιά ευθύνη .
Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TechVortex⁩ στο Viber  

 PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης :Το καλύτερα και δωρεάν προγράμματα προβολής φωτογραφιών για Windows

2 εφαρμογές για χρήση του τηλεφώνου ως πληκτρολόγιο και ποντίκι σε Windows και macOS

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Phone Link στον υπολογιστή σας με Windows 11. Εάν ανοίγετε την εφαρμογή για πρώτη φορά, ίσως χρειαστεί να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας Microsoft. Κάντε κλικ στο κουμπί Android.

2. Η εφαρμογή Phone Link θα δημιουργήσει έναν κωδικό QR.

3. Ανοιξε το Σύνδεσμος στα Windows εφαρμογή στο τηλέφωνό σας Android και πατήστε Συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τον κωδικό QR στον υπολογιστή σας σύμφωνα με το Συνδεθείτε .

4. Μετά από αυτό, εισαγάγετε έναν αλφαριθμητικό κωδικό 6 γραμμάτων που εμφανίζεται στην εφαρμογή Link to Windows στο τηλέφωνό σας Android. Στη συνέχεια, εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού Microsoft για να συνδέσετε το τηλέφωνό σας Android με τον υπολογιστή Windows 11.

Εναλλακτικά, μπορείτε να συνδέσετε το τηλέφωνό σας Android χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Ρυθμίσεις σε υπολογιστή Windows 11. Για αυτό, θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα:

1. Πάτα το Windows + I συντόμευση πληκτρολογίου για να ανοίξετε το Ρυθμίσεις εφαρμογή. Κάντε κλικ στο Bluetooth & Συσκευές από την αριστερή πλαϊνή μπάρα και επιλέξτε Κινητές συσκευές από το δεξί παράθυρο.

3. Κάντε κλικ στο Προσθέστε ΣΥΣΚΕΥΗ .

4. Η εφαρμογή θα δημιουργήσει έναν κωδικό QR που πρέπει να σαρώσετε στο τηλέφωνό σας Android. Ανοίξτε την εφαρμογή Link to Windows στο τηλέφωνό σας Android και πατήστε Συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τον κωδικό QR στον υπολογιστή σας κάτω από το κουμπί Είσοδος.

5. Στη συνέχεια, εισαγάγετε έναν αλφαριθμητικό κωδικό 6 γραμμάτων που εμφανίζεται. Μετά από αυτό, θα λάβετε μια επιβεβαίωση ότι το Android σας είναι συνδεδεμένο με τον υπολογιστή σας με Windows.

Στη συνέχεια, το τηλέφωνό σας Android θα συνδεθεί με τον υπολογιστή Windows 11. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας Android ως κάμερα web με διαφορετικές εφαρμογές βιντεοκλήσεων στον υπολογιστή σας με Windows 11.

Διαβάστε επίσης: Συμβουλές και κόλπα για τη σύνδεση τηλεφώνου της Microsoft που πρέπει να χρησιμοποιήσετε

Χρησιμοποιήστε το τηλέφωνό σας Android ως κάμερα web στο Microsoft Teams

Μπορείτε να μετατρέψετε το τηλέφωνό σας Android σε κάμερα web και να το χρησιμοποιήσετε με την εφαρμογή Teams στα Windows 11 – είτε χρησιμοποιείτε επιτραπέζιο είτε φορητό υπολογιστή. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Εκκινήστε την εφαρμογή Phone Link στον υπολογιστή σας με Windows 11 και βεβαιωθείτε ότι είναι συνδεδεμένη με το τηλέφωνό σας Android.

2. Ανοιξε Ομάδες της Microsoft σε πρόγραμμα περιήγησης ιστού ή εφαρμογή Teams στον υπολογιστή σας.

Επίσκεψη: Ομάδες της Microsoft

3. Κάντε κλικ στο βίντεο εικονίδιο στην επάνω αριστερή γωνία και επιλέξτε Έναρξη σύσκεψης.

4. Σε μια διεπαφή σύσκεψης, ενεργοποιήστε το διακόπτη εναλλαγής δίπλα στο εικονίδιο Κάμερα στη διεπαφή συνάντησης ομάδων. Αυτό θα στείλει μια ειδοποίηση στο συνδεδεμένο τηλέφωνο Android.

5. Πατήστε το Επιτρέπω κουμπί στο αναδυόμενο παράθυρο για να επιτρέψετε στις ομάδες να χρησιμοποιούν το τηλέφωνό σας Android ως κάμερα.

6. Στο τηλέφωνό σας Android, επιλέξτε το Πατήστε για να ξεκινήσει η ροή κάμερας ειδοποίηση για να αρχίσει να χρησιμοποιεί την κάμερά του ως webcam.

Χρησιμοποιήστε το τηλέφωνό σας Android ως κάμερα web στο Google Meet

Ενώ χρησιμοποιείτε το Google Meet σε ένα πρόγραμμα περιήγησης, μπορείτε να το κάνετε να επιλέξει το τηλέφωνό σας Android ως κάμερα web από τον υπολογιστή σας με Windows.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Phone Link στον υπολογιστή σας με Windows 11 και βεβαιωθείτε ότι είναι συνδεδεμένη με το τηλέφωνό σας Android.

2. Ανοιξε Google Meet σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού, κάντε κλικ στο Νέα Συνάντηση κουμπί και ξεκινήστε μια άμεση συνάντηση.

Επίσκεψη: Google Meet

3. Κάντε κλικ στο ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ εικονίδιο με τον πορτοκαλί μετρητή στην κάτω γραμμή στη διεπαφή του Google Meet.

4. Κάντε κλικ στο Επιτρέπω κουμπί στο αναδυόμενο παράθυρο κάτω από τη γραμμή διευθύνσεων για να επιτρέψετε στο Google Meet να αποκτήσει πρόσβαση στην κάμερα μέσω του προγράμματος περιήγησης. Αυτό θα στείλει μια ειδοποίηση στο συνδεδεμένο τηλέφωνο Android.

5. Επίλεξε το Πατήστε για να ξεκινήσει η ροή της κάμερας ειδοποίηση στο τηλέφωνό σας Android για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε την κάμερά του ως κάμερα web.

Χρησιμοποιήστε το τηλέφωνό σας Android ως κάμερα web στο Zoom

Εάν το τηλέφωνό σας Android έχει συζευχθεί με την εφαρμογή Phone Link και βρίσκεται στο ίδιο δίκτυο, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κάμερά του ως webcam με την εφαρμογή Zoom.

Κατεβάστε: Ζουμ για Windows

1. Βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή Phone Link είναι ανοιχτή στον υπολογιστή σας με Windows 11 και το τηλέφωνό σας Android είναι συνδεδεμένο.

2. Ανοίξτε την εφαρμογή Zoom και κάντε κλικ στο Νέα Συνάντηση ή Συμμετοχή κουμπί.

3. Όταν ανοίξει η διεπαφή της σύσκεψης Zoom, θα λάβετε μια ειδοποίηση για την έναρξη της ροής της κάμερας στο τηλέφωνό σας Android. Επίλεξε το Πατήστε για να ξεκινήσει η ροή κάμερας ειδοποίηση για να χρησιμοποιήσετε την κάμερα του τηλεφώνου σας Android ως κάμερα web με Zoom.

Σημειώστε αυτά τα πράγματα σχετικά με τη σύνδεση με τα Windows και τη σύνδεση τηλεφώνου

Η νέα δυνατότητα των Windows μετατρέπει το τηλέφωνό σας Android σε εικονική κάμερα Windows, ώστε να μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε με τα Windows. Εμφανίζεται επίσης ως ένα από τα προεπιλεγμένα Συνδεδεμένες κάμερες (Ρυθμίσεις > Bluetooth & Συσκευές > Κάμερες) στον υπολογιστή σας με Windows 11. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις της κάμερας από εκεί. Πρέπει να θυμάστε αυτά τα πράγματα ενώ χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας Android ως κάμερα web στα Windows 11.

  • Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τον ίδιο λογαριασμό Microsoft σε υπολογιστή Windows 11 και στο τηλέφωνο Android.
  • Συνδέστε το τηλέφωνο Android και τον υπολογιστή Windows 11 στο ίδιο δίκτυο. Εάν χρησιμοποιείτε σύνδεση LAN με Windows 11, συνδέστε το Android στο δίκτυο Wi-Fi χρησιμοποιώντας την ίδια υπηρεσία διαδικτύου.
  • Για να επιτρέψετε στην εφαρμογή Σύνδεση με Windows να χρησιμοποιεί τη σύνδεσή σας στο κινητό, ενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στην επιλογή Συγχρονισμός μέσω δεδομένων κινητής τηλεφωνίας στις Ρυθμίσεις (επάνω δεξιά γωνία).
  • Η ροή κάμερας σάς επιτρέπει να επιλέξετε την μπροστινή ή την πίσω κάμερα ως κάμερα web στο τηλέφωνό σας Android.

Αξιοποιήστε στο έπακρο το τηλέφωνό σας Android

Το μόνο αρνητικό που έχω με αυτήν τη δυνατότητα είναι ότι δεν χρησιμοποιεί τα μικρόφωνα του τηλεφώνου Android για ήχο σε βιντεοκλήση. Θα πρέπει ακόμα να βασιστείτε στο ενσωματωμένο μικρόφωνο του υπολογιστή σας ή να συνδέσετε τα ακουστικά σας.

Εκτός από βιντεοκλήσεις, μπορείτε να μεταδώσετε ζωντανά βίντεο στο τηλέφωνό σας Android από τον υπολογιστή σας με Windows 11. Αναμένετε ότι αυτή η δυνατότητα θα φτάσει μέσω του Windows Update τους επόμενους μήνες.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *