Πώς να χρησιμοποιήσετε το ποντίκι χωρίς σύνορα χρησιμοποιώντας PowerToys στα Windows

Πώς να χρησιμοποιήσετε το ποντίκι χωρίς σύνορα χρησιμοποιώντας PowerToys στα Windows

Εάν έχετε βρει ποτέ τον εαυτό σας να κάνει ταχυδακτυλουργικά πολλούς υπολογιστές, γνωρίζετε τον αγώνα της διαχείρισης διαφορετικών περιφερειακών. Δεν θα ήταν υπέροχο να χρησιμοποιήσετε το ίδιο ποντίκι σε δύο υπολογιστές; Λοιπόν, αν είστε σε Windows, είστε τυχεροί. Η Microsoft PowerToys προσφέρει μια ενσωματωμένη λύση που ονομάζεται Mouse Without Borders. Αυτό το εξαιρετικό εργαλείο σάς επιτρέπει να ελέγχετε απρόσκοπτα πολλούς υπολογιστές με ένα μόνο ποντίκι και πληκτρολόγιο.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας καθοδηγήσουμε στην εγκατάσταση του Microsoft PowerToys και θα ξεκλειδώσετε τις δυνατότητες του ποντικιού χωρίς σύνορα στα Windows. Με το Mouse Without Borders, μετακινείτε τον κέρσορα στην άκρη της οθόνης του υπολογιστή σας, μεταβαίνει απρόσκοπτα στον φορητό υπολογιστή σας και είστε έτοιμοι. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο για πρόσθετες εργασίες που θα επισημάνουμε παρακάτω. Λοιπόν, ας πάμε σε αυτό.

Το ποντίκι ή το πληκτρολόγιο Razer δεν εμφανίζονται στο Razer Synapse;

Εγκαταστήστε το Microsoft PowerToys

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να εγκαταστήσουμε το Microsoft PowerToys στον υπολογιστή σας. Για όσους δεν γνωρίζουν, το Microsoft PowerToys είναι ουσιαστικά ένα πεδίο δοκιμών για τους προγραμματιστές να πειραματιστούν και να εργαστούν σε νέα βοηθητικά εργαλεία. Ένα από αυτά τα εργαλεία είναι το Mouse Without Borders, το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε αργότερα σε αυτόν τον οδηγό.

Όσο για το PowerToys, στο παρελθόν, έπρεπε να το κατεβάσετε και να το εγκαταστήσετε από τη σελίδα τους στο GitHub. Ωστόσο, η διαδικασία είναι πολύ πιο εύκολη τώρα. Λοιπόν, ας πάμε σε αυτό.

Βήμα 1: Αναζήτηση για «Microsoft PowerToys» στο Microsoft Store. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο για να ανοίξετε απευθείας τη σελίδα λήψης.

Βήμα 2: Κάντε κλικ στο Install για λήψη και εγκατάσταση του Microsoft PowerToys στον υπολογιστή σας με Windows. Μπορεί να λάβετε ένα παράθυρο UAC που ζητά άδεια. Βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή έχει τα απαραίτητα δικαιώματα.

1. Κάντε κλικ στο Install για λήψη και εγκατάσταση του Microsoft PowerToys στον υπολογιστή σας με Windows

Και αυτό είναι όλο. Μόλις το Microsoft PowerToys ολοκληρώσει την εγκατάσταση, θα ξεκινήσει αυτόματα στον υπολογιστή σας με Windows.

2. Μόλις το Microsoft PowerToys ολοκληρώσει την εγκατάσταση, θα ξεκινήσει αυτόματα στον υπολογιστή σας με Windows

Τώρα, επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία και στον άλλο υπολογιστή. Και οι δύο συσκευές με τις οποίες θέλετε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο ποντίκι πρέπει να έχουν εγκαταστήσει το Microsoft PowerToys.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το ποντίκι χωρίς σύνορα στα Windows

Τώρα που το PowerToys έχει εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ποντίκι χωρίς σύνορα για να μοιραστούμε το ποντίκι μεταξύ των υπολογιστών. Δείτε πώς να το κάνετε αυτό.

Βήμα 1: Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι και τα δύο συστήματα είναι συνδεδεμένα στο ίδιο δίκτυο. Στη συνέχεια, ξεκινήστε ρυθμίζοντας τον πρώτο υπολογιστή. Σε αυτό, ανοίξτε το Microsoft PowerToys και επιλέξτε “Ποντίκι χωρίς σύνορα” από το αριστερό παράθυρο. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Άνοιγμα ρυθμίσεων».

1. ανοίξτε το Microsoft PowerToys και επιλέξτε Mouse Without Borders από το αριστερό παράθυρο. Στη συνέχεια κάντε κλικ στο Άνοιγμα ρυθμίσεων

Βήμα 2: Αυτό θα πρέπει να ανοίξει το παράθυρο ρυθμίσεων. Στο εσωτερικό, ενεργοποιήστε την εναλλαγή για “Ενεργοποίηση ποντικιού χωρίς σύνορα”.

2. ενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στην επιλογή Ενεργοποίηση ποντικιού χωρίς σύνορα

Βήμα 3: Τώρα, κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Κλειδί κρυπτογράφησης και κάντε κλικ στο Νέο κλειδί.

3. μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ενότητα Κλειδί κρυπτογράφησης. Εδώ κάντε κλικ στο Νέο κλειδί

Βήμα 4: Αυτό θα δημιουργήσει ένα νέο κλειδί. Σημειώστε το μαζί με το όνομα κεντρικού υπολογιστή του κύριου υπολογιστή που εμφανίζεται κάτω από αυτό, καθώς θα πρέπει να εισαγάγετε το ίδιο κλειδί και στον δευτερεύοντα υπολογιστή.

4. Αυτό θα δημιουργήσει ένα νέο κλειδί

Βήμα 5: Τώρα, επαναλάβετε τα δύο πρώτα βήματα στον δεύτερο υπολογιστή σας. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Connect στην ενότητα Κλειδί κρυπτογράφησης.

5. Στη συνέχεια, στην ενότητα Κλειδί κρυπτογράφησης, κάντε κλικ στο Σύνδεση 1

Βήμα 6: Εδώ, εισαγάγετε το κλειδί ασφαλείας μαζί με το όνομα συσκευής που σημειώσατε στο Βήμα 4. Μόλις τελειώσετε, πατήστε Σύνδεση ξανά.

6. Εδώ εισαγάγετε το κλειδί ασφαλείας μαζί με το όνομα συσκευής 1

Βήμα 7: Και αυτό είναι. Οι συσκευές σας θα πρέπει τώρα να είναι συνδεδεμένες και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο ποντίκι (και πληκτρολόγιο) και στους δύο υπολογιστές με Windows.

Επιπλέον, στην ενότητα Διάταξη συσκευής, μπορείτε να κανονίσετε την τοποθέτηση των συσκευών εικονικά.

7. στην ενότητα Διάταξη συσκευής μπορείτε να κανονίσετε την τοποθέτηση των συσκευών εικονικά 1

Βήμα 8: Εάν προτιμάτε μια διάταξη από πάνω προς τα κάτω, απενεργοποιήστε την εναλλαγή για «Συσκευές σε μία σειρά». Στη συνέχεια, μπορείτε να μετακινήσετε τις συσκευές εικονικά για να αλλάξετε τη διάταξή τους.

8. Εάν προτιμάτε να χρησιμοποιείτε διάταξη από πάνω προς τα κάτω, απλώς απενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στην επιλογή Συσκευές σε μία σειρά 1

Βήμα 9: Δεν είναι μόνο αυτό. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Συμπεριφορά και ενεργοποιήστε τις εναλλαγές για Κοινή χρήση προχείρου και Μεταφορά αρχείου.

Τώρα μπορείτε εύκολα να κάνετε αντιγραφή-επικόλληση περιεχομένου από τη μια συσκευή στην άλλη. Μπορείτε επίσης να μεταφέρετε αρχεία χρησιμοποιώντας αντιγραφή-επικόλληση εάν το αρχείο είναι κάτω από 100 MB.

9. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Συμπεριφορά και ενεργοποιήστε τις εναλλαγές δίπλα στην επιλογή Κοινή χρήση προχείρου και Μεταφορά αρχείου 1

Και αυτό είναι όλο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ποντίκι χωρίς σύνορα σε έως και τέσσερις υπολογιστές με Windows και να μοιραστείτε το ποντίκι και το πληκτρολόγιό σας σε όλους.

Μπόνους: Πώς να ενεργοποιήσετε και να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία “Peek”.

Ενώ βρισκόμαστε στο θέμα των Microsoft PowerToys, εδώ είναι μια άλλη δυνατότητα μπόνους για εσάς. Όπως η δυνατότητα προεπισκόπησης του macOS, το PowerToys προσφέρει έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο για προεπισκόπηση αρχείων στο σύστημά σας. Αυτό γίνεται μέσω του εργαλείου Peek. Δείτε πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε.

Βήμα 1: Από το αριστερό παράθυρο στις ρυθμίσεις του PowerToys, επιλέξτε Peek. Τώρα, ενεργοποιήστε την εναλλαγή για “Ενεργοποίηση Peek”.

1. Από το αριστερό παράθυρο μέσα στις ρυθμίσεις του PowerToys, επιλέξτε Peek. Τώρα ενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στο Enable Peek

Βήμα 2: Τώρα, ρυθμίστε μια συντόμευση ενεργοποίησης για αυτό. Από προεπιλογή, θα είναι Ctrl + Space. Ωστόσο, αν θέλετε, μπορείτε να το αλλάξετε σε κάτι άλλο της αρεσκείας σας.

2. Τώρα πρέπει να ρυθμίσετε μια συντόμευση ενεργοποίησης για αυτό

Και αυτό είναι όλο. Ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων, επιλέξτε το αρχείο που θέλετε να κάνετε προεπισκόπηση και πατήστε Ctrl + Space (ή τη συντόμευση που έχετε ορίσει). Τα Windows θα το ανοίξουν σε ένα παράθυρο προεπισκόπησης.

3. Απλώς ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων και επιλέξτε το αρχείο που θέλετε να κάνετε προεπισκόπηση και πατήστε Ctrl Space

Χρησιμοποιήστε το ίδιο ποντίκι σε υπολογιστές

Το Mouse Without Borders είναι μια αλλαγή παιχνιδιών για χρήστες πολλών υπολογιστών. Προσφέρει απρόσκοπτο και αβίαστο έλεγχο σε όλο το ψηφιακό τοπίο σας. Είτε είστε λάτρης της παραγωγικότητας είτε θέλετε να απλοποιήσετε τις ρυθμίσεις σας, αυτό το εργαλείο είναι απαραίτητο. Πείτε αντίο στις ταλαιπωρίες της αλλαγής περιφερειακών και απολαύστε μια πιο ρευστή και συνδεδεμένη εμπειρία υπολογιστών.

Διαβάστε επίσης :Πώς να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε το Mouse Toggle στο FireStick

Πώς να προσαρμόσετε τον δρομέα και το ποντίκι σε Mac

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *