Πώς να διαγράψετε ένα σημειωματάριο στο Microsoft OneNote

You are currently viewing Πώς να διαγράψετε ένα σημειωματάριο στο Microsoft OneNote

Το Microsoft OneNote είναι ένα ευέλικτο εργαλείο για τη λήψη σημειώσεων, που σας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθείτε σημαντικές πληροφορίες, ιδέες και εργασίες σε δομημένη μορφή. Ωστόσο, μπορεί να υπάρχουν περιπτώσεις όπου πρέπει να καθαρίσετε τον χώρο εργασίας σας αφαιρώντας παλιά ή περιττά σημειωματάρια.

Αλλά πώς ακριβώς το κάνετε; Για την αποφυγή τυχαίων διαγραφών, το OneNote δεν επιτρέπει την αφαίρεση ενός σημειωματάριου από τη διεπαφή της εφαρμογής—μπορείτε μόνο να το κλείσετε. Εξαιτίας αυτού, ο μόνος τρόπος για να απαλλαγείτε εντελώς από ένα σημειωματάριο είναι να το διαγράψετε από την τοποθεσία προέλευσής του, είτε πρόκειται για τοπικό χώρο αποθήκευσης (μόνο για Windows) είτε για OneDrive.

Αυτό το σεμινάριο θα σας καθοδηγήσει στο κλείσιμο και τη διαγραφή ενός σημειωματάριου στο Microsoft OneNote, που καλύπτει όλες τις πλατφόρμες: Windows, macOS, Android, iOS και τον Ιστό.

Πώς να διαγράψετε ένα Notebook OneNote στα Windows

Το OneNote για Windows σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε σημειωματάρια τοπικά στον υπολογιστή σας ή στο OneDrive. Για να διαγράψετε ένα σημειωματάριο, κλείστε το στην εφαρμογή OneNote, επισκεφτείτε το φάκελο των σημειωματάριων του OneNote και μετακινήστε το αρχείο του σημειωματάριου στον Κάδο Ανακύκλωσης.

Κλείστε το Σημειωματάριο OneNote

Πρέπει να ξεκινήσετε κλείνοντας το σημειωματάριο που θέλετε να διαγράψετε στο OneNote. Να κάνω αυτό:

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή OneNote στα Windows.
 2. Καταργήστε την απόκρυψη της πλαϊνής γραμμής (επιλέξτε το εικονίδιο με τρεις στοιβαγμένες γραμμές επάνω αριστερά) για να εμφανιστεί μια λίστα σημειωματάριων.
 3. Κάντε δεξί κλικ στο όνομα του σημειωματάριου που θέλετε να κλείσετε και επιλέξτε Κλείστε αυτό το σημειωματάριο.

Διαγραφή σημειωματάριου από την τοπική αποθήκευση

Για να διαγράψετε ένα σημειωματάριο OneNote που αποθηκεύεται στην τοπική αποθήκευση του υπολογιστή σας με Windows:

 1. Ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων.
 2. Παω σε Εγγραφα > Έγγραφα OneNote (η προεπιλεγμένη θέση αποθήκευσης) ή ο φάκελος που αποθηκεύετε τα σημειωματάρια σας.

Σημείωση: Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τον εντοπισμό του αρχείου σημειωματάριου, ανοίξτε το ξανά στο OneNote, κάντε δεξί κλικ στο όνομα του σημειωματάριου και επιλέξτε Ιδιότητες για να δείτε τη θέση του.

 1. Επιλέξτε το σημειωματάριο που θέλετε να διαγράψετε και πατήστε το Διαγράφω κλειδί.

Το διαγραμμένο σημειωματάριο OneNote θα παραμείνει στον Κάδο Ανακύκλωσης των Windows—έχετε 30 ημέρες για να το επαναφέρετε. Εάν θέλετε να το διαγράψετε οριστικά, ανοίξτε τον Κάδο Ανακύκλωσης, εντοπίστε το σημειωματάριο στη λίστα με τα διαγραμμένα αρχεία και κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Διαγράφω.

Διαγραφή Notebook στο OneDrive

Για να διαγράψετε ένα Σημειωματάριο OneNote που συγχρονίζεται με το OneDrive:

 1. Ανοίξτε το OneDrive μέσω της Εξερεύνησης αρχείων. Εάν δεν έχετε την υπηρεσία αποθήκευσης cloud στον υπολογιστή σας, επισκεφτείτε OneDrive.com χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού και συνδεθείτε με τα διαπιστευτήριά σας του Microsoft Office.
 2. Επισκεφτείτε τη θέση του σημειωματάριου OneNote—από προεπιλογή, τα σημειωματάρια αποθηκεύονται στο Εγγραφα φάκελο στο OneDrive.
 3. Κάντε δεξί κλικ στο σημειωματάριο που θέλετε να διαγράψετε και επιλέξτε Διαγράφω.

Το σημειωματάριο θα συνεχίσει να βρίσκεται στον Κάδο Ανακύκλωσης του OneDrive για 30 ημέρες—μπορείτε να το επαναφέρετε εντός αυτής της περιόδου μέσω της εφαρμογής web του OneDrive.

Πώς να διαγράψετε ένα Notebook OneNote σε Mac

Η διαγραφή ενός σημειωματάριου στο OneNote για Apple macOS είναι απλή, καθώς όλα αποθηκεύονται στο OneDrive.

Κλείστε το Σημειωματάριο στο OneNote

Κλείστε το σημειωματάριο για να αποφύγετε σφάλματα συγχρονισμού στην εφαρμογή OneNote. Να κάνω αυτό:

 1. Ανοίξτε το OneNote στο Mac σας.
 2. Επιλέξτε το σημειωματάριο που θέλετε να διαγράψετε από την πλαϊνή γραμμή—επιλέξτε το Εμφάνιση Πλοήγησης κουμπί στο επάνω αριστερό μέρος των παραθύρων εάν δεν μπορείτε να το δείτε.
 3. Επιλέγω Τετράδια στη γραμμή μενού, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στο Τετράδια αναπτυσσόμενη επιλογή και επιλέξτε Κλείστε αυτό το σημειωματάριο.

Διαγραφή Notebook OneNote από το OneDrive

Συνεχίστε διαγράφοντας το σημειωματάριο από το OneDrive. Δείτε πώς:

 1. Φορτώστε την εφαρμογή web OneDrive στο Safari και συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας στο OneDrive. Εάν έχετε Το OneDrive έχει ρυθμιστεί στο Mac σαςανοίξτε το Finder και επιλέξτε OneDrive στην πλαϊνή μπάρα.
 2. Ανοιξε το Εγγραφα ντοσιέ.
 3. Ελεγχος-Κάντε κλικ στο σημειωματάριο και επιλέξτε Μετακίνηση στον Κάδο απορριμμάτων.

Σημείωση: Μπορείτε να επαναφέρετε ένα διαγραμμένο σημειωματάριο στο OneNote εντός 30 ημερών—απλώς επισκεφτείτε τον Κάδο Ανακύκλωσης στην εφαρμογή web του OneDrive.

Πώς να διαγράψετε ένα Notebook OneNote σε iPhone, iPad και Android

Για να διαγράψετε ένα σημειωματάριο στο iPhone, το iPad ή το Android σας, πρέπει να το κλείσετε στην εφαρμογή OneNote και να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή OneDrive ή την έκδοσή της στον ιστό για να απορρίψετε το αρχείο του σημειωματάριου.

Κλείστε το Notebook στην εφαρμογή OneNote

 1. Ανοίξτε το OneNote και επιλέξτε το Τετράδια αυτί.
 2. Σύρετε το σημειωματάριο που θέλετε να διαγράψετε προς τα αριστερά και πατήστε Κλείσε—στο Android, πατήστε παρατεταμένα το όνομα και πατήστε το Κλείσε εικόνισμα.
 3. Παρακέντηση Κλείσε για να επιβεβαιώσετε.

Διαγραφή Notebook από το OneDrive

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή OneDrive ή επισκεφτείτε το OneDrive.com στο Safari, στο Chrome ή σε άλλο πρόγραμμα περιήγησης και συνδεθείτε.
 2. Επισκεφθείτε τη θέση του σημειωματάριου.
 3. Πατήστε το Περισσότερο εικονίδιο (τρεις κουκκίδες) δίπλα στο σημειωματάριο και επιλέξτε Διαγράφω-παρακέντηση Διαγράφω και πάλι για επιβεβαίωση.

Πώς να διαγράψετε ένα σημειωματάριο στην εφαρμογή Web OneNote

Εάν χρησιμοποιείτε την έκδοση web του Microsoft OneNote, μπορείτε να τη διαγράψετε αμέσως μέσω του OneDrive. Δείτε πώς:

 1. Επισκεφτείτε το OneNote.com, συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας Microsoft και επιλέξτε Διαχείριση και διαγραφή στην Αρχική οθόνη—που θα πρέπει να ανοίξει το OneDrive.com σε άλλη καρτέλα του προγράμματος περιήγησης.
 1. Παω σε Τα αρχεία μου > Εγγραφασημειώστε το σημειωματάριο που θέλετε να διαγράψετε και επιλέξτε το Διαγράφω κουμπί. Εάν χρησιμοποιείτε κινητό, πατήστε το Περισσότερο εικονίδιο (τρεις τελείες) δίπλα στο σημειωματάριο και επιλέξτε Διαγράφω.

Σημείωση: Εάν συνεχίσετε να βλέπετε το σημειωματάριο εντός της εφαρμογής OneNote στον επιτραπέζιο υπολογιστή ή την κινητή συσκευή σας, απλώς κλείστε το.

Αποσυμπιέστε τον χώρο εργασίας του Microsoft OneNote

Η οργάνωση του Microsoft OneNote είναι ζωτικής σημασίας διατήρηση ενός παραγωγικού και αποτελεσματικού χώρου εργασίας για τη λήψη σημειώσεων, και η διαγραφή απαρχαιωμένων σημειωματάριων είναι ένας τρόπος για να συμβεί αυτό. Να θυμάστε πάντα—αν θέλετε να πάρετε πίσω ένα διαγραμμένο σημειωματάριο, έχετε ένα παράθυρο επαναφοράς 30 ημερών.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να απενεργοποιήσετε τις μνήμες “Αυτή τη μέρα” από το OneDrive

Το κλειδί διαγραφής Mac δεν λειτουργεί

Το Chromebook λειτουργεί αργά;

Αφήστε μια απάντηση