Πώς να διαγράψετε αυτόματα το Ιστορικό τοποθεσίας Google από το Android

Η Google μάς παρέχει πολλές εξαιρετικές δωρεάν υπηρεσίες. Αλλά τα δεδομένα και το απόρρητό μας είναι ο συμβιβασμός. Ωστόσο, η εταιρεία προσφέρει νέα εργαλεία αυτόματης διαγραφής για τοποθεσία και δραστηριότητα στον ιστό.

Τα δικα σου Ιστορικό τοποθεσίας Googl, καθώς και η Δραστηριότητα Ιστού και Εφαρμογών σας, θα αποθηκευτούν επ’ αόριστον. Αυτό είναι εκτός αν το διαγράφετε από καιρό σε καιρό. Ευτυχώς, η Google σάς επιτρέπει να αυτοματοποιήσετε αυτή τη διαδικασία και να κάνετε τη διατήρηση του απορρήτου σας πολύ πιο εύκολη. Και μπορείτε να το κάνετε απευθείας από το Android smartphone σας.

Ιστορικό τοποθεσίας και δραστηριότητα Ιστού – Σε τι χρησιμεύει;

Θα μπορούσατε να πείτε ότι δεν χρειάζεστε το Google για να διατηρήσει οποιοδήποτε από το ιστορικό τοποθεσίας σας ή τη δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών σας. Το απόρρητό σας είναι πιο σημαντικό από οτιδήποτε άλλο. Και θα είχες δίκιο. Ωστόσο, εάν χρειάζεστε υπηρεσίες Google όπως ο Βοηθός, οι Χάρτες Google ή ακόμα και το Digital Wellbeing, για να προσφέρετε μια εξατομικευμένη εμπειρία, πρέπει να μοιραστείτε ορισμένα από τα δεδομένα σας.

Ενώ μερικοί άνθρωποι απλώς προτιμούν να σταματήσουν να μοιράζονται αυτά τα δεδομένα εντελώς, οι περισσότεροι χρήστες βασίζονται στα οφέλη που συνοδεύουν. Για παράδειγμα, ώρες μετακίνησης, τοπικές ειδήσεις και πολλά άλλα.

Το καλύτερο και των δύο κόσμων

Τώρα μπορείτε να έχετε όλες αυτές τις λειτουργίες και να βεβαιωθείτε ότι το ιστορικό τοποθεσίας και η δραστηριότητά σας στον ιστό αυτοκαταστρέφονται σε προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα. Δεν θα μπορούσε να είναι ευκολότερο να το κάνετε αυτό στη συσκευή σας Android.

Ο χρόνος για τον οποίο θέλετε να διατηρήσετε αυτά τα δεδομένα εξαρτάται πραγματικά από εσάς. Ρύθμισα το δικό μου να διαγράφει κάθε 18 μήνες. να θυμάστε, ωστόσο, ότι όλα τα δεδομένα παλαιότερα από τη διάρκεια που έχετε ορίσει θα διαγραφούν τη στιγμή που θα επιβεβαιώσετε.

Τι γίνεται με εσάς; Ανησυχείτε μήπως η παλαιότερη τοποθεσία και τα δεδομένα περιήγησής σας πέσουν σε λάθος χέρια;

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *