Πώς να διορθώσετε το "Σφάλμα εγκατάστασης της επέκτασης Realtek Semiconductor Corp" στα Windows

Πώς να διορθώσετε το “Σφάλμα εγκατάστασης της επέκτασης Realtek Semiconductor Corp” στα Windows

Η επέκταση Realtek Semiconductor Corp. είναι ένα στοιχείο λογισμικού που επιτρέπει στα Windows 11/10 να αλληλεπιδρούν με τις συσκευές ήχου και δικτύωσης της Realtek. Ενημερώνεται μέσω του Windows Update κάθε φορά που η Realtek κυκλοφορεί νεότερες εκδόσεις.

Τι γίνεται όμως αν το Windows Update αρχίσει ξαφνικά να εμφανίζει το “Realtek Semiconductor Corp. – Extension Install error – 0x80070103” σε επανάληψη; Παρόλο που αυτή η αποτυχημένη ενημέρωση προγράμματος οδήγησης δεν θα πρέπει να παρεμβαίνει στην ικανότητα του λειτουργικού σας συστήματος να χρησιμοποιεί το υλικό της Realtek, το να βλέπετε συνεχώς το σφάλμα είναι ανησυχητικό και οδηγεί σε προβλήματα αργότερα.

Αυτός ο οδηγός αντιμετώπισης προβλημάτων δημιουργήθηκε για να σας βοηθήσει να επιλύσετε το σφάλμα εγκατάστασης επέκτασης Realtek Semiconductor Corp. Θα μάθετε πολλές λύσεις, από βασικά βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων έως πιο προηγμένες τεχνικές, για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης στον υπολογιστή σας με Windows.

Επανεκκινήστε το Windows Update

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ένα πρόβλημα με μια ενημέρωση προγράμματος οδήγησης στα Windows οφείλεται απλώς σε μια προσωρινή δυσλειτουργία, όπως ένα πρόβλημα δικτύου ή ένα πρόβλημα από την πλευρά του διακομιστή από τη Microsoft. Εάν χτυπήσετε το Ξαναδοκιμάσετε Το κουμπί προκαλεί την επανειλημμένη αποτυχία της ενημέρωσης επέκτασης Realtek. Δοκιμάστε να επανεκκινήσετε το Windows Update. Να κάνω αυτό:

 1. Τύπος Windows + R για να ανοίξετε το πλαίσιο Εκτέλεση, πληκτρολογήστε υπηρεσίες.mscκαι επιλέξτε Εντάξει.
 2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην εφαρμογή Υπηρεσίες και κάντε δεξί κλικ Ενημερωμένη έκδοση για Windows.
 3. Επιλέγω Επανεκκίνηση.

Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας

Η επανεκκίνηση του υπολογιστή σας είναι ένας γρήγορος και γρήγορος τρόπος για να επιλύσετε πολλά υποκείμενα ζητήματα με τα Windows. Απλώς ανοίξτε το Αρχικο ΜΕΝΟΥεπιλέξτε Εξουσία > Επανεκκίνησηκαι εκτελέστε ξανά το Windows Update αφού συνδεθείτε ξανά στην επιφάνεια εργασίας.

Κάντε παύση και δοκιμάστε ξανά την ενημέρωση

Μια άλλη γρήγορη λύση για το σφάλμα εγκατάστασης της επέκτασης Realtek Semiconductor Corp στα Windows περιλαμβάνει την παύση του Windows Update και την εκ νέου ενεργοποίησή του. Δείτε πώς:

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και επιλέξτε Ενημερωμένη έκδοση για Windows.
 2. Επίλεξε το Παύση για 1 εβδομάδα κουμπί.
 1. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας.
 2. Επιστρέψτε στο Ρυθμίσεις > Ενημερωμένη έκδοση για Windows και επιλέξτε Συνέχιση ενημερώσεων.
 3. Περιμένετε μέχρι το Windows Update να αναζητήσει αυτόματα και να εγκαταστήσει τυχόν εκκρεμείς ενημερώσεις που εντοπίζει.

Εκτελέστε το Windows Update Troubleshooter

Τα Windows διαθέτουν ένα ενσωματωμένο εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων που έχει σχεδιαστεί για τον εντοπισμό και την επιδιόρθωση ζητημάτων που σχετίζονται με ενημερώσεις συστήματος και προγραμμάτων οδήγησης. Μπορεί να προτείνει πιθανές διορθώσεις και ακόμη και να τις εφαρμόσει αυτόματα.

Για να εκτελέσετε το πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων του Windows Update:

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στο Σύστημα > Αντιμετώπιση προβλημάτων (Windows 11) ή Ενημέρωση & Ασφάλεια > Αντιμετώπιση προβλημάτων (Windows 10).
 2. Επιλέγω Αλλα/Πρόσθετα εργαλεία αντιμετώπισης προβλημάτων.
 3. Επιλέγω Τρέξιμο δίπλα στο Ενημερωμένη έκδοση για Windows.

Χρησιμοποιήστε το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων Εμφάνιση ή Απόκρυψη ενημερώσεων

Η εμφάνιση ή η απόκρυψη ενημερώσεων είναι ένα εναλλακτικό εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων της Microsoft που σας δίνει τον έλεγχο του ποιες ενημερώσεις θα εγκαταστήσετε. Φλυαρία στο φόρουμ υποδηλώνει τη χρήση του εργαλείου για την απόκρυψη, την απόκρυψη και την επανεγκατάσταση της ενημέρωσης επέκτασης Realtek Semiconductor Corp ως βιώσιμη τεχνική για την αποφυγή του σφάλματος εγκατάστασης 0x80070103.

Κατεβάστε το Εμφάνιση ή Απόκρυψη του εργαλείου αντιμετώπισης προβλημάτων ενημερώσεων από τη Microsoft και στη συνέχεια:

 1. Κάντε διπλό κλικ στο wushowhide.diagcab αρχείο στον φάκελο “Λήψεις” του υπολογιστή σας.
 2. Επιλέγω Επόμενο στην οθόνη καλωσορίσματος του εργαλείου αντιμετώπισης προβλημάτων Εμφάνιση ή Απόκρυψη ενημερώσεων.
 3. Επιλέξτε το Απόκρυψη ενημερώσεων επιλογή.
 1. Κρύψτε το Realtek Semiconductor Corp. – Επέκταση εκσυγχρονίζω.
 2. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρύθμιση των Windows, μεταβείτε στο Ενημερωμένη έκδοση για Windowsκαι επιλέξτε το Παύση για 1 εβδομάδα κουμπί.
 3. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας.
 4. Ανοίξτε ξανά το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων Εμφάνιση ή Απόκρυψη ενημερώσεων και επιλέξτε Εμφάνιση κρυφών ενημερώσεων.
 5. Αποκρύψτε το Realtek Semiconductor Corp. – Επέκταση εκσυγχρονίζω.
 6. Επισκεφτείτε ξανά το Windows Update, επιλέξτε Συνέχιση ενημερώσεωνκαι εγκαταστήστε ενημερώσεις για την επέκταση Realtek Semiconductor Corp.

Επαναφέρετε την προσωρινή μνήμη του Windows Update

Τα Windows διατηρούν μια προσωρινή μνήμη δεδομένων ενημέρωσης που έχουν ληφθεί μερικώς για να επιταχύνουν τα πράγματα. Σφάλματα και κατεστραμμένα αρχεία στους αποθηκευμένους φακέλους—SoftwareDistribution και catroot2—μπορεί να οδηγήσουν σε μόνιμα σφάλματα του Windows Update.

Για να επαναφέρετε την προσωρινή μνήμη του Windows Update:

 1. Ανοιξε το Αρχικο ΜΕΝΟΥτύπος cmdκαι επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής.
 2. Επιλέγω Ναί στο αναδυόμενο παράθυρο Έλεγχος λογαριασμού χρήστη (UAC).
 3. Αντιγράψτε και επικολλήστε τις παρακάτω εντολές τη μία μετά την άλλη και πατήστε Εισαγω για να τα εκτελέσετε:
 • καθαρή στάση wuauserv
 • net stop cryptSvc
 • bits καθαρού τερματισμού
 • μετονομασία c:\windows\Διανομή Λογισμικού Διανομή Λογισμικού.παλαιός
 • μετονομάστε %systemroot%\System32\catroot2 catroot2.old
 • καθαρή εκκίνηση wuauserv
 • καθαρή εκκίνηση cryptSvc
 • καθαρά bits έναρξης
 1. Βγείτε από την κονσόλα της γραμμής εντολών και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.
 2. Παω σε Ρυθμίσεις > Ενημερωμένη έκδοση για Windows και ελέγξτε εάν το σφάλμα εγκατάστασης επέκτασης Realtek Semiconductor Corp. επαναλαμβάνεται.

Επιδιόρθωση κατεστραμμένων αρχείων συστήματος

Στη συνέχεια, εκτελέστε τα εργαλεία γραμμής εντολών System File Checker (SFC) και Deployment Image Servicing and Management (DISM) των Windows. Το SFC σαρώνει και διορθώνει κατεστραμμένα ή ελλείποντα αρχεία συστήματος που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ζητήματα του Windows Update, ενώ το DISM βελτιώνει τη σταθερότητα του συστήματος.

Προς την εκτελέστε τα εργαλεία SFC και DISM:

 1. Ανοίξτε μια υπερυψωμένη κονσόλα γραμμής εντολών.
 2. Εκτελέστε τις δύο εντολές παρακάτω τη μία μετά την άλλη—και τα δύο εργαλεία μπορεί να χρειαστούν αρκετά λεπτά για να ολοκληρωθούν:
 • sfc /scannow
 • DISM /online /cleanup-image /restorehealth

Απεγκατάσταση και επανεγκατάσταση συσκευών Realtek

Εάν όλα αποτύχουν, δοκιμάστε να αφαιρέσετε και να εγκαταστήσετε ξανά τα προγράμματα οδήγησης ήχου ή δικτύου Realtek στον υπολογιστή σας με Windows. Αυτή η ενέργεια εξαλείφει πιθανά ζητήματα καταστροφής προγραμμάτων οδήγησης που οδηγούν σε σφάλματα ενημέρωσης. Να κάνω αυτό:

 1. Κάντε δεξί κλικ στο Κουμπί εκκίνησης και επιλέξτε Διαχειριστή της συσκευής.
 2. Αναπτύξτε το Συσκευές ήχου και Προσαρμογείς δικτύου ενότητες.
 3. Κάντε δεξί κλικ σε όλες τις αναφερόμενες συσκευές Realtek και επιλέξτε Απεγκατάσταση συσκευή.
 1. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας.
 2. Επισκεφτείτε ξανά τη Διαχείριση Συσκευών και επιλέξτε Σάρωση > Ελέγξτε για αλλαγές υλικού στη γραμμή μενού.
 3. Επανεκκινήστε το Windows Update και προσπαθήστε να εγκαταστήσετε όλες τις εκκρεμείς ενημερώσεις της Realtek.

Εγκαταστήστε ενημερώσεις από τον κατασκευαστή υπολογιστών

Μια εναλλακτική μέθοδος εγκατάστασης προγραμμάτων οδήγησης και εξαρτημάτων Realtek είναι να λάβετε τα σχετικά προγράμματα οδήγησης από τον κατασκευαστή του υπολογιστή σας—ιπποδύναμη, Λαγκάδα, ASUSκ.λπ. Δεν είναι βολικό σε σύγκριση με το Windows Update, αλλά βοηθά στην επίλυση επαναλαμβανόμενων σφαλμάτων ενημέρωσης επέκτασης Realtek, τουλάχιστον προς το παρόν.

Αφού επισκεφτείτε τον ιστότοπο του κατασκευαστή, αναζητήστε το μοντέλο του υπολογιστή σας, πραγματοποιήστε λήψη των πιο πρόσφατων προγραμμάτων οδήγησης Realtek και εγκαταστήστε τα. Στη συνέχεια, εκτελέστε ξανά το Windows Update.

Διορθώστε τον κωδικό σφάλματος 0x80070103 στο Windows Update

Το σφάλμα εγκατάστασης της επέκτασης Realtek Semiconductor Corp δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί, αλλά η επεξεργασία των παραπάνω επιδιορθώσεων θα πρέπει να το κάνει να εξαφανιστεί τελικά. Εάν καμία από αυτές τις λύσεις δεν λειτουργεί για εσάς, περιμένετε έως ότου η επόμενη ενημέρωση επέκτασης Realtek Semiconductor Corp φτάσει στο Windows Update και εγκαταστήστε την. Εναλλακτικά, εάν το θέλετε, επαναφέρετε τα Windows 11 ή 10 στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις ρυθμίστε ξανά τα πάντα από την αρχή και ελέγξτε εάν αυτό αφορά τυχόν διενέξεις που προκαλούν την εμφάνιση του σφάλματος.

Πώς να κατεβάσετε την Κονσόλα ήχου Realtek

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα Windows Update 0x8007001d

 Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά τη φόρτωση του εργαλείου αντιμετώπισης προβλημάτων

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *