Πώς να διορθώσετε το σφάλμα εκτυπωτή “Τα διαπιστευτήρια κρυπτογράφησης έχουν λήξει” στο macOS

You are currently viewing Πώς να διορθώσετε το σφάλμα εκτυπωτή “Τα διαπιστευτήρια κρυπτογράφησης έχουν λήξει” στο macOS

Λαμβάνετε ένα αναδυόμενο σφάλμα “Τα διαπιστευτήρια κρυπτογράφησης έχουν λήξει” αμέσως μετά την έναρξη μιας εργασίας εκτύπωσης δικτύου στο macOS; Σύμφωνα με το μήνυμα, οφείλεται σε ληγμένο πιστοποιητικό ασφαλείας εκτυπωτή. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι λόγοι που μπορεί να το κάνουν να αναδυθεί, όπως κατεστραμμένες ρυθμίσεις δικτύου που σχετίζονται με τον εκτυπωτή και απαρχαιωμένο λογισμικό υποστήριξης και υλικολογισμικό.

Τα καλά νέα είναι ότι έχετε πολλές λύσεις και λύσεις για να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα και να κάνετε τον εκτυπωτή σας να λειτουργεί ξανά ομαλά. Αυτός ο οδηγός αντιμετώπισης προβλημάτων θα διερευνήσει τις κοινές αιτίες πίσω από το σφάλμα “Τα διαπιστευτήρια κρυπτογράφησης έχουν λήξει” και θα παρέχει οδηγίες για την επίλυσή του στο MacBook, iMac ή Mac mini.

Σημείωση: Θα χρειαστείτε την τοπική διεύθυνση IP του εκτυπωτή σας για να εργαστείτε στις παρακάτω επιδιορθώσεις. Εάν δεν το γνωρίζετε, θα πρέπει να μπορείτε να λαμβάνετε τις πληροφορίες μέσω του ίδιου του εκτυπωτή — κοιτάξτε γύρω από την οθόνη ρυθμίσεων δικτύου ή εκτυπώστε μια σελίδα διαμόρφωσης δικτύου. Μάθε περισσότερα για εύρεση της διεύθυνσης IP του εκτυπωτή σας στο Mac.

Διαβάστε επίσης: Τι συμβαίνει όταν επαναφέρετε τα κρυπτογραφημένα δεδομένα από άκρη σε άκρη σε συσκευές Apple

Ενημερώστε τα διαπιστευτήρια κρυπτογράφησης του εκτυπωτή

Ο εκτυπωτής σας χρησιμοποιεί ένα πιστοποιητικό ασφαλείας για την ασφαλή μετάδοση δεδομένων με το Mac σας μέσω ασύρματων δικτύων και το σφάλμα “Τα διαπιστευτήρια κρυπτογράφησης έχουν λήξει” εμφανίζεται όταν δεν είναι πλέον έγκυρο. Δεδομένου ότι το πιστοποιητικό είναι πιθανό να είναι αυτο-υπογεγραμμένο (όπως εκδόθηκε από τον ίδιο τον εκτυπωτή), μπορείτε να το ενημερώσετε για να επιλύσετε το πρόβλημα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Ενσωματωμένο Διακομιστή Ιστού (EWS) του εκτυπωτή σας — προσβάσιμο μέσω του Safari, του Chrome ή οποιουδήποτε άλλου προγράμματος περιήγησης στο macOS — για να ενημερώσετε το αυτο-υπογεγραμμένο πιστοποιητικό του.

Για παράδειγμα, για να ανανεώσετε το πιστοποιητικό που έχει λήξει σε έναν εκτυπωτή Epson:

 1. Πληκτρολογήστε τη διεύθυνση IP του εκτυπωτή σας στη γραμμή διευθύνσεων μιας νέας καρτέλας του προγράμματος περιήγησης και πατήστε Εισαγω. Εάν συναντήσετε μια προειδοποίηση ασφαλείας που δηλώνει ότι η σύνδεση δεν είναι ασφαλής, απορρίψτε την για να συνεχίσετε.
 1. Μόλις ολοκληρωθεί η φόρτωση της σελίδας Web Config του εκτυπωτή, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις ασφάλειας δικτύου καρτέλα και μεταβείτε στο SSL/TLS > Πιστοποιητικό.
 2. Επιλέγω Εκσυγχρονίζω κάτω από Αυτουπογεγραμμένο Πιστοποιητικό.
 1. Καθορίστε μια περίοδο ισχύος για το πιστοποιητικό—π.χ. 5 χρόνια.
 2. Επιλέγω Επόμενοέπειτα Εντάξει για να ολοκληρώσετε την ενημέρωση του πιστοποιητικού.

Σημείωση: Εάν απουσιάζει η επιλογή ενημέρωσης των διαπιστευτηρίων κρυπτογράφησης που έχουν υπογραφεί, επιλέξτε το Δημιουργώ και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να δημιουργήσετε ένα νέο πιστοποιητικό.

Αφαιρέστε και προσθέστε ξανά τον εκτυπωτή

Εάν το σφάλμα “Τα διαπιστευτήρια κρυπτογράφησης έχουν λήξει” παραμένει παρά την ενημέρωση του πιστοποιητικού δικτύου του εκτυπωτή σας, πρέπει να διαγράψετε και να προσθέσετε ξανά την περιφερειακή συσκευή στο Mac σας. Αυτή η διαδικασία ανανεώνει τη σύνδεση του εκτυπωτή και τα διαπιστευτήρια ασφαλείας, επιλύοντας ενδεχομένως τυχαίες διενέξεις πίσω από το πρόβλημα.

Επιπλέον, εάν ο εκτυπωτής είχε αρχικά ρυθμιστεί χρησιμοποιώντας το Πρωτόκολλο Ασφαλούς Διαδικτυακής Εκτύπωσης (IPP), χρησιμοποιήστε το AirPrint ή το LPD (Line Printer Daemon) για να αποφύγετε ξανά το ίδιο σφάλμα.

Για να αφαιρέσετε και να προσθέσετε ξανά έναν εκτυπωτή σε Mac με MacOS Ventura και μεταγενέστερη έκδοση:

 1. Ανοιξε το μήλο μενού και επιλέξτε Ρυθμίσεις συστήματος.
 2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην πλαϊνή γραμμή και επιλέξτε Εκτυπωτές & Σαρωτές.
 3. Εντοπίστε και επιλέξτε το όνομα του εκτυπωτή σας—π.χ. Κανόνας—στην ενότητα Εκτυπωτές.
 1. Επίλεξε το Αφαιρέστε τον εκτυπωτή κουμπί.
 2. Επιλέγω Αφαιρέστε τον εκτυπωτή ξανά για να επιβεβαιώσετε την ενέργειά σας.
 1. Επίλεξε το Προσθήκη εκτυπωτή, σαρωτή ή φαξ κουμπί στην οθόνη Εκτυπωτές & Σαρωτές.
 2. Εναλλαγή στο IP/Δίκτυο καρτέλα στο αναδυόμενο παράθυρο Προσθήκη εκτυπωτή.
 3. Συμπληρώστε τη διεύθυνση IP του εκτυπωτή σας, επιλέξτε AirPrint (αποφύγετε το μάζεμα Ασφαλής AirPrint εάν η επιλογή είναι διαθέσιμη) δίπλα στο Πρωτόκολλο αναπτυσσόμενο μενού και προσθέστε ένα όνομα στο Ονομα πεδίο.
 1. Επιλέγω Προσθήκη.
 2. Χρησιμοποιήστε τον εκτυπωτή και ελέγξτε εάν το σφάλμα επαναλαμβάνεται. Αφαιρέστε και προσθέστε ξανά τον εκτυπωτή χρησιμοποιώντας Line Printer Daemon – LPD αν το κάνει.

Προαιρετικά, μπορείτε να επαναφέρετε το σύστημα εκτύπωσης στο Mac σας για να αποκλείσετε διενέξεις με άλλους εκτυπωτές και σαρωτές. Για να το κάνετε αυτό, πηγαίνετε στο Ρυθμίσεις συστήματος > Εκτυπωτές & Σαρωτές, Ελεγχος-Κάντε κλικ οπουδήποτε κάτω από την ενότητα Εκτυπωτές και επιλέξτε Επαναφορά συστήματος εκτύπωσης στο μενού συμφραζομένων.

Εάν το Mac σας εκτελεί macOS Monterey ή παλαιότερη έκδοση λειτουργικού συστήματος, ανοίξτε το μήλο μενού και πηγαίνετε στο Επιλογές συστήματος > Εκτυπωτές & Σαρωτές για να αφαιρέσετε και να προσθέσετε ξανά τον εκτυπωτή σας ή να επαναφέρετε το σύστημα εκτύπωσης.

Επαναφορά των ρυθμίσεων δικτύου εκτυπωτή

Το ζήτημα του εκτυπωτή “Τα διαπιστευτήρια κρυπτογράφησης έχουν λήξει” στο Mac μπορεί επίσης να προκύψει από μια κατεστραμμένη διαμόρφωση δικτύου. Η επαναφορά των ρυθμίσεων δικτύου του εκτυπωτή επαναφέρει τις διαδρομές επικοινωνίας στις προεπιλογές τους, επιτρέποντας στη συσκευή να δημιουργήσει μια ασφαλή σύνδεση με το macOS.

Η ακριβής μέθοδος επαναφοράς των ρυθμίσεων δικτύου ενός εκτυπωτή ποικίλλει ανά κατασκευαστή, μάρκα και μοντέλο. Πραγματοποιήστε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο ή ελέγξτε το εγχειρίδιο οδηγιών για τις λεπτομέρειες.

Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε εκτυπωτή HP που βασίζεται σε οθόνη αφής, μπορείτε να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

 1. Εντοπίστε και πατήστε το Ασύρματος εικόνισμα.
 1. Πατήστε το Μηχανισμός εικονίδιο για να αποκαλύψετε τις ρυθμίσεις δικτύου.
 1. Παρακέντηση Επαναφέρω Ρυθμίσεις δικτύου.

Εάν ο εκτυπωτής HP δεν διαθέτει οθόνη αφής, η επαναφορά των ρυθμίσεων δικτύου θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε από τα ακόλουθα, ανάλογα με το μοντέλο του:

 • Κράτα το Ασύρματος και Ματαίωση κουμπιά ταυτόχρονα μέχρι το Εξουσία το κουμπί αναβοσβήνει.
 • Κράτα το Ασύρματος κουμπί μέχρι το Προσοχή το φως αναβοσβήνει.
 • Κράτα το Ασύρματος κουμπί στο πίσω μέρος του εκτυπωτή για 5 δευτερόλεπτα έως ότου Κατάσταση το φως αναβοσβήνει.

Μετά τη διαδικασία επαναφοράς, συνδέστε ξανά τον εκτυπωτή στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi με το Mac σας. Στη συνέχεια, αφαιρέστε και προσθέστε ξανά τον εκτυπωτή από το macOS. Πριν το κάνετε αυτό, σκεφτείτε να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου Mac για καλύτερα αποτελέσματα.

Εγκαταστήστε ή ενημερώστε το λογισμικό υποστήριξης του εκτυπωτή

Για να αποτρέψετε ένα σφάλμα “Τα διαπιστευτήρια κρυπτογράφησης έχουν λήξει” που οφείλεται σε πιθανή ασυμβατότητα της συσκευής με το macOS, βεβαιωθείτε ότι είναι εγκατεστημένο το σωστό λογισμικό υποστήριξης εκτυπωτή στο Mac σας.

 1. Επισκεφτείτε τον ιστότοπο του κατασκευαστή του εκτυπωτή σας, είτε αυτό Κανόνας, Epson, ιπποδύναμηή άλλο.
 2. Αναζητήστε το συγκεκριμένο μοντέλο εκτυπωτή.
 1. Κάντε λήψη της πιο πρόσφατης έκδοσης του προτεινόμενου λογισμικού υποστήριξης—π.χ. Canon Inkjet Smart Connect, Epson iPrint ή HP Smart.

Όσο είστε σε αυτό, ελέγξτε για τυχόν ενημερωμένα προγράμματα οδήγησης εκτυπωτή για να βελτιώσετε τη συμβατότητα. Εάν έχετε εγκαταστήσει προηγουμένως λογισμικό υποστήριξης, εξετάστε το ενδεχόμενο να ενημερώσετε ή να το εγκαταστήσετε ξανά για να διορθώσετε γνωστά σφάλματα ή ζητήματα καταστροφής.

Ενημερώστε το υλικολογισμικό στον εκτυπωτή σας

Ξεπερασμένο υλικολογισμικό εκτυπωτή είναι ένας άλλος λόγος που οδηγεί σε προβλήματα συνδεσιμότητας. Η επαλήθευση εάν ο εκτυπωτής σας διαθέτει την πιο πρόσφατη έκδοση υλικολογισμικού και η ενημέρωση του εάν είναι απαραίτητο μπορεί να βελτιώσει τη συμβατότητα και την ασφάλεια.

Ελέγξτε την τεκμηρίωση υποστήριξης του εκτυπωτή σας για οδηγίες σχετικά με την ενημέρωση του υλικολογισμικού του εκτυπωτή. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει την ενημέρωση του υλικολογισμικού του εκτυπωτή μέσω της εφαρμογής υποστήριξής του στο Mac ή απευθείας μέσω του ίδιου του εκτυπωτή.

Έγινε επαναφορά της λειτουργικότητας εκτύπωσης σε Mac

Το σφάλμα εκτυπωτή “Τα διαπιστευτήρια κρυπτογράφησης έληξαν” στο Mac σας μπορεί να φαίνεται προκλητικό στην αρχή, αλλά αφιερώνοντας χρόνο για να επεξεργαστείτε τις διορθώσεις σε αυτό το σεμινάριο θα σας βοηθήσει να επαναφέρετε την κανονική λειτουργία εκτύπωσης.

Ξεκινήστε ενημερώνοντας ή δημιουργώντας ένα νέο αυτο-υπογεγραμμένο πιστοποιητικό. Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, προσθέστε ξανά τον εκτυπωτή χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο AirPrint ή LPD και επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου του εκτυπωτή.

Έχετε ακόμα πρόβλημα; Βεβαιωθείτε ότι το λογισμικό υποστήριξης και το υλικολογισμικό του εκτυπωτή σας είναι ενημερωμένα. Γενική αντιμετώπιση προβλημάτων εκτυπωτή που σχετίζονται με το δίκτυο μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο εάν το πρόβλημα συνεχίζεται.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε προγράμματα οδήγησης εκτυπωτή HP για Windows 11

Πώς να απενεργοποιήσετε το Credential Guard στα Windows 11

Πώς να ελέγξετε την κατάσταση κάλυψης ή εγγύησης των συσκευών Apple σας

Αφήστε μια απάντηση