Πώς να εγκαταστήσετε το Adobe Photoshop σε Linux

 

Το Linux είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για την εκτέλεση των Windows—είναι δωρεάν, γρήγορο και προσφέρει πολλές εναλλακτικές σε μεγάλες εφαρμογές των Windows. Εάν είστε αρχάριοι Linux, ίσως να είστε περίεργοι να μάθετε εάν μπορείτε να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε το Adobe Photoshop στον υπολογιστή σας Linux.

Το Photoshop δεν υποστηρίζεται τεχνικά σε Linux, αλλά υπάρχουν ορισμένοι τρόποι αντιμετώπισης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να το εγκαταστήσετε και να το χρησιμοποιήσετε στον υπολογιστή σας Linux. Για να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε το Adobe Photoshop σε Linux, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Υποστηρίζεται το Photoshop σε Linux;

Το Adobe Photoshop δεν υποστηρίζεται επίσημα στο Linux από την Adobe. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν τρόποι εγκατάστασης και εκτέλεσης του Photoshop σε συστήματα Linux για χρήστες που θέλουν να εγκαταλείψουν τα Windows ή το macOS.

Μια δημοφιλής μέθοδος εκτέλεσης του Photoshop σε Linux είναι μέσω του Wine . Όχι, όχι το αλκοολούχο ποτό—Το Wine on Linux είναι ένα επίπεδο συμβατότητας που σας επιτρέπει να μιμηθείτε τα απαραίτητα εργαλεία και αρχεία ειδικά για Windows για την εκτέλεση εφαρμογών Windows σε υπολογιστές Linux.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια υποστηρικτική εφαρμογή GUI που ονομάζεται PlayOnLinux για να απλοποιήσετε τη διαδικασία. Ωστόσο, υπάρχει μια προειδοποίηση . Το Wine και το PlayOnLinux θα σας επιτρέψουν μόνο αξιόπιστα να εγκαταστήσετε μια παλαιότερη έκδοση του Photoshop . Για να είμαστε σαφείς, είναι μάλλον απίθανο να μπορείτε να εγκαταστήσετε μια σύγχρονη έκδοση του Photoshop (όπως το Photoshop 2022 ή 2023) χρησιμοποιώντας το Wine, καθώς η υποστήριξη είναι αρκετά ελλιπής.

Μια άλλη μέθοδος χρήσης του Photoshop σε Linux είναι η εγκατάσταση μιας εικονικής μηχανής . Αυτό σας επιτρέπει να εκτελέσετε ένα πλήρες περιβάλλον Windows εντός Linux, το οποίο στη συνέχεια μπορεί να εκτελέσει το Photoshop. Μπορείτε να εκτελέσετε τις πιο σύγχρονες εκδόσεις του Photoshop σε μια εικονική μηχανή (αρκεί να έχετε τους πόρους του συστήματος για αυτό).

Λάβετε υπόψη ότι και οι δύο από τις παραπάνω μεθόδους συνοδεύονται από τους περιορισμούς και τα πιθανά προβλήματα. Όπως έχουμε προτείνει, το Wiine δεν υποστηρίζει εύκολα τις πιο πρόσφατες εκδόσεις του Photoshop ή τις πιο πρόσφατες λειτουργίες του. Ωστόσο, η εκτέλεση του Photoshop σε μια εικονική μηχανή μπορεί να έχει αντίκτυπο στην απόδοση του συστήματός σας.

Για χρήστες που δεν απαιτούν την πλήρη ισχύ του Photoshop, υπάρχουν πολλές δωρεάν εναλλακτικές λύσεις ανοιχτού κώδικα για χρήστες Linux, συμπεριλαμβανομένου του GIMP. Αυτές οι εναλλακτικές λύσεις μπορεί να ικανοποιήσουν τις περισσότερες από τις ανάγκες σας για επεξεργασία εικόνας χωρίς να εκτελείτε το Photoshop σε Linux.

Πώς να εγκαταστήσετε το Adobe Photoshop σε Linux χρησιμοποιώντας Wine και PlayOnLinux

Δυστυχώς, δεν υπάρχει εύκολη μέθοδος εγκατάστασης του Photoshop σε Linux. Ενώ έχουν γίνει προσπάθειες να απλοποιηθεί η διαδικασία για τις σύγχρονες εκδόσεις του Photoshop (όπως διάφορα έργα GitHub που δεν υποστηρίζονται πλέον), αυτά δεν φαίνεται να λειτουργούν ιδιαίτερα καλά για να προτείνονται στους περισσότερους χρήστες.

Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε το Photoshop χωρίς εικονική μηχανή, η καλύτερη μέθοδος είναι να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε το Wine , λογισμικό που σας επιτρέπει να εκτελείτε εφαρμογές των Windows σε Linux. Για να βοηθήσετε στη χρήση του Wine, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα περιτύλιγμα GUI που ονομάζεται PlayOnLinux , το οποίο θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε και να εγκαταστήσετε εφαρμογές των Windows.

Για να λειτουργήσει αυτό, θα πρέπει επίσης να έχετε πρόσβαση στα αρχεία εγκατάστασης του Photoshop στον υπολογιστή σας. Ίσως χρειαστείτε έναν υπολογιστή με Windows ή μια εικονική μηχανή για να κατεβάσετε πρώτα τα αρχεία. Μπορείτε να ελέγξετε την υποστήριξη για την έκδοση του Photoshop στον ιστότοπο του WineHQ .

Για να εγκαταστήσετε το Adobe Photoshop σε Linux χρησιμοποιώντας Wine, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

 1. Αρχικά, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το σύστημά σας είναι ενημερωμένο. Για να το κάνετε αυτό σε ένα σύστημα που βασίζεται στο Ubuntu, ανοίξτε ένα νέο παράθυρο τερματικού και πληκτρολογήστε
  sudo apt update && sudo apt upgrade πριν πατήσετε Enter .
 2. Στη συνέχεια, εγκαταστήστε το Wine πληκτρολογώντας sudo apt install wine wine64 και πατώντας Enter.
 3. Ελέγξτε ότι το κρασί έχει εγκατασταθεί σωστά πληκτρολογώντας wine –version στο τερματικό.
 4. Μόλις εγκατασταθεί το Wine, επισκεφτείτε τον ιστότοπο του Wine και ελέγξτε ότι η έκδοση του Photoshop που θέλετε να εγκαταστήσετε είναι συμβατή με το Wine. Λάβετε υπόψη τυχόν συγκεκριμένες οδηγίες που αναφέρονται εδώ για να εγκαταστήσετε το αντίγραφο του Photoshop χρησιμοποιώντας το Wine.
 5. Στη συνέχεια, εγκαταστήστε το PlayOnLinux πληκτρολογώντας sudo apt install playonlinux στο τερματικό και πατώντας Enter .
 6. Μόλις εγκατασταθεί, εκκινήστε το PlayOnLinux μέσω της εφαρμογής εκκίνησης της διανομής σας.
 7. Στο παράθυρο PlayOnLinux , κάντε κλικ στην Εγκατάσταση .
 8. Στη γραμμή αναζήτησης, πληκτρολογήστε Photoshop .
 9. Επιλέξτε μία από τις διαθέσιμες, παλαιότερες εκδόσεις του Photoshop που αναφέρονται και πατήστε Εγκατάσταση .
 10. Εάν η έκδοσή σας δεν περιλαμβάνεται στη λίστα, πατήστε το κουμπί Εγκατάσταση ενός προγράμματος που δεν περιλαμβάνεται στη λίστα .
 11. Στο αναδυόμενο παράθυρο, πατήστε Επόμενο > Επόμενο .
 12. Μόλις φτάσετε στο επόμενο μενού, πατήστε Επόμενο και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να εντοπίσετε τα αρχεία εγκατάστασης και να εκτελέσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης του Photoshop. Φροντίστε να λάβετε υπόψη τυχόν ειδικές οδηγίες στον ιστότοπο του WineHQ (όπως ρυθμίσεις ή προϋποθέσεις) για την έκδοση του Photoshop που διαθέτετε.

Εάν ακολουθήσετε σωστά τα βήματα, το Photoshop θα εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας. Ωστόσο, τα χιλιόμετρα σας μπορεί να διαφέρουν—αναμένετε τυχαία σφάλματα και προβλήματα εγκατάστασης, ανάλογα με την έκδοση του Photoshop που διαθέτετε.

Σε τελική ανάλυση, αυτό είναι ένα επίπεδο συμβατότητας για τα Windows, αλλά δεν είναι η πραγματική συμφωνία. Εάν αντιμετωπίσετε προβλήματα ή αν δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε μια νεότερη έκδοση του Photoshop, θα χρειαστεί να δοκιμάσετε την παρακάτω μέθοδο εικονικής μηχανής.

Πώς να εγκαταστήσετε το Adobe Photoshop σε Linux χρησιμοποιώντας μια εικονική μηχανή

Εάν το Wine δεν λειτουργεί, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο εγκατάστασης του Photoshop σε Linux χρησιμοποιώντας μια εικονική μηχανή. Εάν εγκαταστήσετε μια εικονική μηχανή Windows στο VirtualBox, μπορείτε να εκτελέσετε το Photoshop σε αυτό το περιβάλλον χωρίς να κάνετε εναλλαγή από το Linux.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να εγκαταστήσετε το Adobe Photoshop σε Linux χρησιμοποιώντας μια εικονική μηχανή.

 1. Ακολουθήστε τις πιο πρόσφατες οδηγίες για λήψη και εγκατάσταση του VirtualBox για τη διανομή Linux σας. Σε συστήματα που βασίζονται στο Ubuntu και στο Debian, πληκτρολογήστε sudo apt install virtualbox σε ένα παράθυρο τερματικού και πατήστε Enter .
 2. Στη συνέχεια, κατευθυνθείτε στον ιστότοπο της Microsoft και κατεβάστε το πιο πρόσφατο αντίγραφο των Windows 11 για χρήση για την εγκατάσταση. Αν προτιμάτε, μπορείτε να κάνετε λήψη ενός αντιγράφου των Windows 10 .
 3. Μόλις κατεβάσετε το αρχείο ISO, εκκινήστε το VirtualBox και πατήστε το κουμπί Νέο για να δημιουργήσετε μια νέα εικονική μηχανή.
 4. Στο μενού Δημιουργία εικονικής μηχανής , διαμορφώστε τις ρυθμίσεις της εικονικής μηχανής για να εκχωρήσετε επαρκείς πόρους (RAM, CPU και χώρο αποθήκευσης) για βέλτιστη απόδοση. Βεβαιωθείτε ότι ταιριάζουν με τις ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος για Windows και Photoshop.
 5. Αφού δημιουργήσετε την εικονική σας μηχανή, επιλέξτε την και πατήστε Ρυθμίσεις .
 6. Στο μενού ρυθμίσεων της εικονικής μηχανής, επιλέξτε Αποθήκευση και πατήστε την Άδεια μονάδα οπτικού δίσκου.
 7. Πατήστε το εικονίδιο της μονάδας οπτικού δίσκου και επιλέξτε την επιλογή Choose/Create a Virtual Optical Disk .
 8. Στο μενού Επιλογέας οπτικού δίσκου , πατήστε Προσθήκη και, στη συνέχεια, εντοπίστε και επιλέξτε το αρχείο ISO των Windows 11.
 9. Πατήστε Επιλογή για επιβεβαίωση.
 10. Όταν τελειώσετε, πατήστε OK για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις σας.
 11. Πατήστε Έναρξη για να εκτελέσετε την εικονική μηχανή σας.
 12. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να εγκαταστήσετε τα Windows στη νέα σας εικονική μηχανή. Μόλις εγκατασταθούν τα Windows και έχετε συνδεθεί στην εικονική σας μηχανή, συνδεθείτε στον ιστότοπο του Creative Cloud χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του λογαριασμού σας Adobe. Αυτό θα σας επιτρέψει να εγκαταστήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση του Photoshop.
 13. Στην ενότητα Εφαρμογές στον ιστότοπο του Creative Cloud , εντοπίστε το Photoshop και πατήστε Λήψη για λήψη της πιο πρόσφατης έκδοσης του Photoshop με το Creative Cloud.
 14. Εκτελέστε το αρχείο εγκατάστασης του Photoshop και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία. Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, εκκινήστε την εφαρμογή Photoshop από το μενού Έναρξη.

Τώρα θα πρέπει να μπορείτε να εκτελείτε το Photoshop στην εικονική σας μηχανή. Εάν αντιμετωπίσετε προβλήματα απόδοσης, αυξήστε το επίπεδο των διαθέσιμων πόρων στην εικονική μηχανή για να επιτρέψετε στο Photoshop να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά.

Για παράδειγμα, η αύξηση των διαθέσιμων πυρήνων RAM ή CPU θα βοηθήσει το Photoshop να λειτουργεί πιο ομαλά. Εάν συνεχίσετε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, ίσως χρειαστεί να εξετάσετε το ενδεχόμενο διπλής εκκίνησης των Windows και του Linux ως εναλλακτική λύση — μπορείτε να μεταβείτε στα Windows όποτε θέλετε να εκτελέσετε το Photoshop.

Χρήση του Photoshop σε Linux

Εάν έχετε ακολουθήσει τα παραπάνω βήματα, θα πρέπει να μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Photoshop σε Linux. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα όπως το να μην ανοίγει το Photoshop, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα δοκιμάζοντας μια εναλλακτική μέθοδο ή σκεφτείτε να μεταβείτε σε ένα εναλλακτικό πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας όπως το GIMP .

Θέλετε να εγκαταλείψετε άλλες εφαρμογές των Windows όπως το Office; Μπορείτε επίσης να εκτελέσετε το Office σε Linux χρησιμοποιώντας το Wine ή μια εικονική μηχανή.

Νέος στο Photoshop; Μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε τη διανυσματική διαμόρφωση μιας εικόνας για να διευκολύνετε την αύξηση και μείωση του μεγέθους της εικόνας στη συνέχεια.

εικονική μηχανή στο Linux

Πώς να εγκαταστήσετε το KDE Plasma Desktop στο Linux Mint

Εύκολος οδηγός ρύθμισης Stremio

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *