Πώς να εξάγετε κείμενο από εικόνες σε κινητό και υπολογιστή

Πώς να εξάγετε κείμενο από εικόνες σε κινητό και υπολογιστή

Το να κάνετε κλικ στις φωτογραφίες μιας πινακίδας, μιας εγκυκλίου, μιας διεύθυνσης ή οποιασδήποτε άλλης λεπτομέρειας που περιέχει πολύ κείμενο είναι φυσικό. Ας υποθέσουμε ότι έχετε μια εικόνα άδειας οδήγησης στο τηλέφωνο ή τον υπολογιστή σας και θέλετε να αντιγράψετε τον αριθμό άδειας από την εικόνα. Ενώ μπορείτε να πληκτρολογήσετε με μη αυτόματο τρόπο το κείμενο, δεν θα θέλατε ένα τυπογραφικό λάθος. Γι’ αυτό είναι πιο εύκολο να τραβήξετε μια φωτογραφία για αναφορά. Αλλά αντί να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη στατική εικόνα για να ξαναγράψετε το κείμενο, μπορείτε να εξαγάγετε το κείμενο απευθείας από τις εικόνες. Δείτε πώς μπορείτε να εξαγάγετε κείμενο από εικόνες σε υπολογιστή και κινητό.

Εξαγωγή κειμένου από εικόνα στο iPhone

Εάν το iPhone σας εκτελεί iOS 15 ή νεότερη έκδοση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ενσωματωμένη λειτουργία που ονομάζεται Ζωντανό κείμενο για εξαγωγή κειμένου από φωτογραφίες. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το εικόνα στην εφαρμογή Φωτογραφίες και, στη συνέχεια, αγγίξτε παρατεταμένα το κείμενο.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το Αρπάξτε πόντους για να προσαρμόσετε την επιλογή. Όταν τελειώσετε, πατήστε το αντίγραφο κουμπί. Αργότερα, μπορείτε Επικόλληση το εξαγόμενο κείμενο σε οποιαδήποτε εφαρμογή.

Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την επιλογή του κειμένου, πατήστε το Ζωντανό κείμενο κουμπί στην κάτω δεξιά γωνία της εικόνας. Από εκεί, μπορείτε εύκολα να επιλέξετε το κείμενο.

Διαβάστε επίσης: 6 τρόποι εξαγωγής και αντιγραφής κειμένου από εικόνα στη Samsung

Κουμπί Ζωντανού κειμένου στο iPhone

Εξαγωγή κειμένου από εικόνα στο Android

Στο Android, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Φωτογραφίες Google εφαρμογή ή Γκαλερί της Samsung εφαρμογή για εξαγωγή κειμένου από φωτογραφίες. Δείτε πώς:

Εφαρμογή Google Photos:

1. Ανοιξε το εικόνα στην εφαρμογή Φωτογραφίες Google και, στη συνέχεια, πατήστε το Φακός κουμπί.

πατήστε το κουμπί Google Lens

2. Μετά από αυτό, θα σαρώσει την εικόνα και θα επισημάνει όλο το διαθέσιμο κείμενο.

3. Στη συνέχεια, επιλέξτε το κείμενο και μετά πατήστε αντίγραφο.

Αντιγράψτε κείμενο από την εικόνα στις Φωτογραφίες Google

Αφού εξαγάγετε με επιτυχία το κείμενο από την εικόνα, μπορείτε να το επικολλήσετε όπου θέλετε.

Εφαρμογή Samsung Gallery:

1. Ανοίξτε α φωτογραφία στην εφαρμογή Gallery και, στη συνέχεια, πατήστε το Κίτρινο ‘Τ’ εικονίδιο που βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης.

2. Στη συνέχεια, μπορείτε είτε να αντιγράψετε όλο το κείμενο στην εικόνα είτε να επιλέξετε με μη αυτόματο τρόπο το κείμενο για αντιγραφή.

Εξαγωγή κειμένου από εικόνα στο Android

Εξαγωγή κειμένου από εικόνα σε Mac

Σε Mac, η αντιγραφή κειμένου είναι τόσο εύκολη όσο γίνεται. Ανοίξτε α φωτογραφία με κείμενο και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τον κέρσορα σας για να επιλέξτε το κείμενο. Μετά από αυτό, κάντε δεξί κλικ στο επιλεγμένο κείμενο για να εμφανιστεί το μενού περιβάλλοντος και επιλέξτε το Αντιγραφή κειμένου επιλογή.

Στη συνέχεια, μπορείτε να επικολλήσετε το αντιγραμμένο κείμενο στο Σημειωματάριο, στο Word ή σε άλλο σημείο του υπολογιστή σας.

Εξαγωγή κειμένου από εικόνα στα Windows

Στον υπολογιστή σας με Windows 10 ή 11, μπορεί να χρησιμοποιείτε το Snipping Tool για λήψη στιγμιότυπων οθόνης ή εγγραφή της οθόνης σας, αλλά προσφέρει περισσότερα από αυτό. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για εξαγωγή κειμένου από εικόνες. Δείτε πώς:

1. Κάντε δεξί κλικ στο φωτογραφίαμετά επιλέξτε ‘Ανοιγμα με’ από το μενού περιβάλλοντος και επιλέξτε το Εργαλείο αποκοπής.

Σε περίπτωση που είχατε απεγκαταστήσει προηγουμένως το Snipping Tool από τον υπολογιστή σας, μπορείτε να το εγκαταστήσετε ξανά από το Microsoft Store.

Ανοίξτε την εικόνα με το Snipping Tool

2. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Ενέργειες κειμένου κουμπί (ένα στρογγυλεμένο τετράγωνο εικονίδιο με 3 γραμμές) και θα αρχίσει να αναλύει την εικόνα.

3. Μόλις ολοκληρωθεί η επεξεργασία, μπορείτε να επιλέξετε μη αυτόματα το κείμενο που θέλετε να αντιγράψετε ή να το χρησιμοποιήσετε ‘Αντιγραφή όλου του κειμένου’ κουμπί.

Αντιγραφή κειμένου από την εικόνα στα Windows

Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης, εισήγαγε το κείμενο σε μορφή παρόμοια με αυτή της αρχικής εικόνας.

Εξαγωγή κειμένου από εικόνα στα Windows

Κλέψτε λέξεις από εικόνες

Τέλος, δεν χρειάζεστε πλέον εφαρμογές τρίτων για την εξαγωγή κειμένου από εικόνες. Μπορείτε να αντιγράψετε απευθείας κείμενο από φωτογραφίες σε όλα τα μεγάλα λειτουργικά συστήματα. Πριν φύγετε, μπορείτε επίσης να μάθετε πώς να μετατρέπετε εικόνες σε έγγραφα PDF χρησιμοποιώντας το τηλέφωνο Android.

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης: Πως να κάνετε αντιγραφή και επικόλληση κειμένου στο Android

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *