Πώς να γίνετε πλούσιοι: 5 επενδύσεις που θα σας κάνουν εκατομμυριούχο

Θέλετε να γίνετε πλούσιοι; Μην ξεγελαστείτε από όλες τις κακές επενδυτικές συμβουλές εκεί έξω. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν μόνο 5 επενδύσεις εκεί έξω που θα χρειαστείτε ποτέ για να χτίσετε πλούτο. Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για το ποιες είναι αυτές οι πέντε επενδύσεις και πώς ακριβώς μπορείτε να ξεκινήσετε με αυτές. Πολλοί από εμάς μεγαλώσαμε λέγοντας ότι αν θέλαμε μια καλή δουλειά που να πληρώνει καλά χρήματα, πρέπει να πάμε σχολείο.

Αυτή η συμβουλή ήταν σίγουρα αληθινή πριν από περίπου 30 χρόνια. Για μερικούς ανθρώπους όπως γιατρούς, δικηγόρους, νοσηλευτές, μηχανικούς, το σχολείο είναι στην πραγματικότητα μια καλή επένδυση. Στην πραγματικότητα, είναι μια απαιτούμενη επένδυση. Θα θέλατε έναν γιατρό που δεν πήγε σχολείο να σας χειρουργήσει; Ξέρω ότι δεν θα το έκανα, αλλά για τους περισσότερους ανθρώπους, το σχολείο δεν είναι καθόλου σημαντικό. Αυτό που είναι σημαντικό όμως είναι η αυτοεκπαίδευση, η αυτοεκπαίδευση είναι αυτό που κάνεις όταν δεν είσαι στο σχολείο.

Όταν διαβάζετε βιβλία όχι για να περάσετε μια σχολική εργασία, αλλά επειδή θέλετε να βελτιώσετε τον εαυτό σας ως άτομο, ή ακούτε podcast, παρακολουθείτε βίντεο ή παρακολουθείτε διαδικτυακά μαθήματα επειδή κάνατε την επιλογή ότι θέλετε να βελτιώσετε τις συνθήκες και τη ζωή σας . Σε αυτήν την κατάσταση, η εκπαίδευση είναι ίσως η πιο σημαντική επένδυση που θα κάνετε ποτέ.

Η επανάσταση της AI (8 τρόποι για να γίνεις πλούσιος)

Το πρόβλημα όμως είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι το να ξοδέψετε 15 $ για ένα βιβλίο στο Amazon είναι μια πλήρης σπατάλη χρημάτων. Ένα βιβλίο που μπορεί να τους διδάξει μια νέα δεξιότητα ή να τους βοηθήσει να χτιστούν ως άνθρωποι και ενδεχομένως να αυξήσουν τα κέρδη της ζωής τους δέκα φορές ή και περισσότερο. Αλλά για $15; Αυτό είναι σπατάλη χρημάτων, αλλά στη συνέχεια, αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι θα συνεχίσουν και θα αγοράσουν ένα PlayStation των 700$ και δεν θα το σκεφτούν.

Παιδιά, πρέπει να επενδύσετε στον εαυτό σας. Η αυτοεκπαίδευση είναι ένα κρίσιμο μέρος της οικοδόμησης πλούτου και της επιτυχίας γενικότερα. Θέλω να αρχίσετε να ακούτε εκπαιδευτικά podcast κάθε λίγο αντί για μουσική, να διαβάζετε εκπαιδευτικά άρθρα στο διαδίκτυο όπως αυτό. Και το πιο σημαντικό, μην φοβάστε να αγοράζετε βιβλία κάθε ένα σε λίγο. Ακόμα καλύτερα από αυτό, απλώς πηγαίνετε στην τοπική βιβλιοθήκη και νοικιάστε βιβλία δωρεάν.

Ανάμεσα σε εσάς και εγώ, μπορείτε πραγματικά να βρείτε την έκδοση pdf πολλών βιβλίων στο διαδίκτυο δωρεάν χρησιμοποιώντας το Google. Τουλάχιστον αυτό μου είπε κάποιος πρόσφατα, δεν ξέρω αν είναι αλήθεια ή όχι. Μην παίρνετε τα λόγια μου για αυτό. Τώρα ας δούμε τον κύριο λόγο για τον οποίο βρισκόμαστε εδώ, δηλαδή πώς να γευματίσουμε, αυτές είναι οι καλύτερες 5 επενδύσεις που πρέπει να κάνετε για να γίνετε εκατομμυριούχος.

Επενδύστε σε Αμοιβαία Κεφάλαια με δείκτη (Πώς να γίνετε πλούσιοι)

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μετοχές εκεί έξω για να επενδύσετε και ειλικρινά θα μπορούσε να γίνει γρήγορα συντριπτικό σε ποια να επιλέξετε να επενδύσετε για να προσπαθήσετε να έχετε τις υψηλότερες δυνατές αποδόσεις. Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που δεν πρέπει να επενδύετε σε μεμονωμένες μετοχές, αλλά αντίθετα, να επενδύετε σε αμοιβαία κεφάλαια δεικτών. Τα αμοιβαία κεφάλαια δείκτη είναι βασικά ένα καλάθι εκατοντάδων ή μερικές φορές ακόμη και χιλιάδων μεμονωμένων μετοχών, όλα τυλιγμένα σε μια βολική επένδυση.

Φανταστείτε ότι μπήκατε σε ένα ζαχαροπλαστείο και υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικές επιλογές καραμέλας για να επιλέξετε μορφή. Αλλά υπάρχει πολλή δουλειά να κάνετε γιατί δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να αγοράσετε μεμονωμένες τσάντες με όλες τις καραμέλες ξεχωριστά γιατί θα σας κοστίσουν εκατοντάδες δολάρια. Ξαφνικά ο ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου πηγαίνει προς το μέρος σας και λέει “Γεια σας, παρεμπιπτόντως, έχουμε αυτήν την ποικιλία με καραμέλες εδώ και περιλαμβάνει μεγέθη δειγμάτων για όλες τις καραμέλες στο κατάστημα για μόλις 20 $”.

Επειδή θέλετε να δοκιμάσετε όλα τα γλυκά, προχωράτε και αγοράζετε τη σακούλα με διάφορα γλυκά. Αυτό ακριβώς εδώ είναι ουσιαστικά τι είναι ένα ταμείο δείκτη. Κάθε μετοχή στο χρηματιστήριο αντιπροσωπεύει έναν διαφορετικό τύπο καραμέλας και αν θέλετε να κατέχετε μία μετοχή όλων των μετοχών στο χρηματιστήριο, αυτό θα σας κοστίσει πάνω από 1.000 $. Ή μπορείτε απλώς να αγοράσετε ένα αμοιβαίο κεφάλαιο συνολικού χρηματιστηριακού δείκτη όπως το VTSAX ή το FXCAX για 100 $.

Η στιγμή που μπορείτε να αρχίσετε να συνειδητοποιείτε ότι η επένδυση στο χρηματιστήριο μπορεί κυριολεκτικά να είναι τόσο απλή όσο να κουράζει τις ακτές σας είναι η στιγμή που μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το χρηματιστήριο ως όχημα για την οικοδόμηση πλούτου. Σταματήστε να περιπλέκετε το χρηματιστήριο. Άκου, έχω νέα για σένα, δεν είσαι ειδικός σε αυτό και δεν είμαι. Εσείς και εγώ δεν διαχειριζόμαστε μια εταιρεία πολλών δισεκατομμυρίων που απαιτεί από εμάς να έχουμε επενδυτική εμπειρία δεκαετιών, δεν σημαίνει καθόλου πώς να γίνουμε πλούσιοι.

Είμαστε κανονικοί επενδυτές και για εμάς, ο καλύτερος τρόπος να επενδύσουμε στο χρηματιστήριο δεν είναι αγοράζοντας μεμονωμένες μετοχές. Ένας άλλος τρόπος για να επενδύσετε στο χρηματιστήριο και στην πραγματικότητα αυτό που προτιμώ να κάνω είναι να επενδύσω σε ETF αντί σε αμοιβαία κεφάλαια δεικτών. Για παράδειγμα, αντ ‘αυτού, εάν επενδύω σε VTSAX που είναι ένα πρωτοποριακό ταμείο συνολικού χρηματιστηριακού δείκτη, θα επενδύσω σε VTI που είναι το ισοδύναμο ETF του VTSAX.

Ο λόγος που προτιμούν τα ETF έναντι των κεφαλαίων με δείκτη δεν είναι επειδή το ένα είναι καλύτερο από το άλλο, και τα δύο είναι βασικά η ίδια ακριβώς επένδυση, αλλά η εξαίρεση ότι τα ETF μπορούν να αγοραστούν και να πωληθούν στο χρηματιστήριο, όπως δεν μπορούν οι μετοχές και τα αμοιβαία κεφάλαια δεικτών. Αυτό σημαίνει ότι έχετε την ευελιξία να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε χρηματιστή που θέλετε να επενδύσετε στο χρηματιστήριο.

Όσο κι αν μου αρέσουν τα κεφάλαια ευρετηρίου της πρωτοπορίας, δυστυχώς δεν είμαι μεγάλος οπαδός της πρωτοπορίας και των εφαρμογών για κινητά. Προτιμώ πιο μοντέρνους και φιλικούς προς το χρήστη μεσίτες όπως το Moomoo. Αυτό συμβαίνει επειδή εάν θέλετε να αγοράσετε μετοχές του VTI, απλώς μεταβείτε στην εφαρμογή Moomoo όπου μπορείτε να δείτε ότι είναι εξαιρετικά φιλική προς το χρήστη. Εάν θέλετε να πραγματοποιήσετε συναλλαγές με μερίδιο του VTI, απλώς θα πατήσετε το κουμπί συναλλαγών και, στη συνέχεια, θα πατήσετε το εικονίδιο αναζήτησης στην εφαρμογή και θα πραγματοποιήσετε αναζήτηση στο VTI.

Η εφαρμογή θα σας προσφέρει εργαλεία επαγγελματικού βαθμού, όπως δεδομένα προβολής συναλλαγών, δεδομένα μάρκετινγκ επιπέδου δεύτερου και πολλές άλλες δυνατότητες. Ένα πράγμα που μου αρέσει στην εφαρμογή είναι ότι μπορείτε πραγματικά να συγκρίνετε τα ETF μεταξύ τους. Επίσης, ως γρήγορη σημείωση, μπορείτε να αποκτήσετε έως και 15 δωρεάν μετοχές όταν εγγραφείτε και δημιουργήσετε έναν λογαριασμό μεσιτείας με το Moomoo

Θα λάβετε μία δωρεάν μετοχή αξίας έως και 2.000 $ όταν ανοίξετε έναν λογαριασμό Moomoo. Θα λάβετε ακόμη 4 δωρεάν μετοχές έως και 2.000 $ το καθένα μετά την κατάθεση μόλις 100 $. Και, τέλος, θα λάβετε 10 μετοχές αξίας έως και 2.000 $ η καθεμία αφού καταθέσετε 1.000 $ στον λογαριασμό σας στο Moomoo. Ξέρω ότι δεν θέλετε να χάσετε αυτή τη μεγάλη ευκαιρία. Το επόμενο για το πώς να γίνεις πλούσιος είναι:

Αποφύγετε το βάθος της πιστωτικής κάρτας (Πώς να γίνετε πλούσιοι)

Ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα των προσωπικών οικονομικών κάθε ατόμου είναι το κακό βάθος και το χειρότερο είδος κακού βάθους που υπάρχει, είναι το βάθος της πιστωτικής κάρτας. Μια πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε ότι το 30% των Αμερικανών έχουν από 1.001 $ έως 5.000 $ σε βάθος πιστωτικής κάρτας. Αυτό είναι κακό για δύο λόγους, ο πρώτος λόγος και ο πιο προφανής λόγος είναι ότι όταν έχετε ένα υπόλοιπο πιστωτικής κάρτας χρεώνεστε ένα τρελό ποσό τόκων.

Αντί να πληρώσετε 500 $ για αυτήν την τηλεόραση, στην πραγματικότητα πληρώνετε 600 $ λόγω του πρόσθετου τόκου. Αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα με το βάθος της πιστωτικής κάρτας είναι ότι όταν έχετε υπόλοιπο πιστωτικής κάρτας μειώνεται το κόστος ευκαιρίας. Όταν έχετε ένα κακό βάθος που πρέπει να εξοφληθεί, όλα τα χρήματα που χρησιμοποιείτε για να πληρώσετε όλο αυτό το κακό βάθος συν όλο το πρόσθετο ενδιαφέρον για το κακό βάθος θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί για κάτι πολύ πιο παραγωγικό.

Το βάθος της πιστωτικής κάρτας δεν είναι απλώς χρήματα που πρέπει να επιστρέψετε τελικά, είναι πολύ περισσότερα από αυτό. Το βάθος της πιστωτικής κάρτας είναι στην πραγματικότητα χαμένη ευκαιρία, είστε εσείς που θυσιάζετε τα κέρδη του αύριο για τη σημερινή προσωρινή ικανοποίηση. Το μέσο επιτόκιο μιας πιστωτικής κάρτας στις ΗΠΑ είναι περίπου 20,97%. Το χρηματιστήριο τα τελευταία εκατό χρόνια έχει δώσει μέση ετήσια απόδοση περίπου 10%. Εάν έχετε βάθος πιστωτικής κάρτας με υψηλό ενδιαφέρον, είναι μαθηματικά αδύνατο να κερδίσετε χρήματα. Ένα άλλο επιχειρηματικό μοντέλο για το πώς να γίνετε πλούσιοι είναι:

Επένδυση σε ακίνητα (πώς να γίνεις πλούσιος)

Λέγεται ότι το 90% όλων των εκατομμυριούχων πήραν τα χρήματά τους επενδύοντας σε ακίνητα. Τα ακίνητα και συγκεκριμένα τα επενδυτικά ακίνητα, όπως τα ενοικιαζόμενα ακίνητα, είναι αναμφίβολα ένας από τους καλύτερους τρόπους για την οικοδόμηση πλούτου των γενεών για μερικούς λόγους. Για αρχή, τα ακίνητα μπορούν να δημιουργήσουν παθητικό εισόδημα όλο το χρόνο. Όταν είστε ιδιοκτήτης ενός ενοικιαζόμενου ακινήτου και νοικιάζετε το ακίνητο σε έναν ενοικιαστή, αυτός ο ενοικιαστής σας πληρώνει το ενοίκιο κάθε μήνα.

Αυτά είναι χρήματα που πηγαίνουν απευθείας στον τραπεζικό σας λογαριασμό και μπορείτε στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε για να αγοράσετε ένα άλλο ενοικιαζόμενο ακίνητο, οπότε τώρα έχετε δύο διαφορετικά ακίνητα που δημιουργούν δύο διαφορετικές ροές εισοδήματος και απλώς θα συνεχίσετε να αγοράζετε περισσότερα ενοικιαζόμενα ακίνητα και ο κύκλος μόλις φεύγει ξανά και ξανά. Πέρα από το εισόδημα από ενοίκια, η ακίνητη περιουσία μπορεί να είναι ένα αξιόλογο περιουσιακό στοιχείο.

Ανάλογα με το ακίνητο και το πού βρίσκεται, η αξία του ακινήτου θα αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου προσθέτοντας στην καθαρή σας αξία. Επιπλέον, η εκτίμηση της αξίας του ακινήτου προσθέτει ίδια κεφάλαια στην επένδυσή σας και αυτά τα ίδια κεφάλαια μπορούν να αξιοποιηθούν για την αγορά ακόμη περισσότερων ακινήτων, πράγμα που είναι πραγματικά υπέροχο για τα ακίνητα. Τα ακίνητα είναι ένας από τους μοναδικούς τύπους επένδυσης που σας επιτρέπουν να αξιοποιήσετε τα χρήματα κάποιου άλλου για να βγάλετε περισσότερα χρήματα.

Εάν θέλετε να αγοράσετε ένα ενοικιαζόμενο ακίνητο 200.000 $, μπορείτε να πάτε στην τράπεζα και να βάλετε από 10% έως 20% στο σπίτι και η τράπεζα θα σας δανείσει τα υπόλοιπα χρήματα για να αγοράσετε το σπίτι. Θεωρητικά, εάν θέλετε να αγοράσετε ένα ακίνητο ενοικίασης 200.000 $ το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μεταξύ 20.000 $ και 40.000 $ χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το κόστος κλεισίματος.

Και στη συνέχεια, μόλις αγοράσετε πραγματικά το σπίτι, μπορείτε να το νοικιάσετε για έως και 2.000 $ το μήνα, εάν το βασίζουμε στον κανόνα του 1% που λέει ότι το μηνιαίο εισόδημά σας από ενοίκια πρέπει να είναι ίσο ή μεγαλύτερο από το 1% της τιμής αγοράς . Τι γίνεται όμως αν δεν μπορείτε να αγοράσετε φυσικά ακίνητα; Τι άλλες επιλογές έχετε; Λοιπόν, μπορείτε να αγοράσετε REIT ή εμπιστοσύνη επενδύσεων σε ακίνητα.

Οι REIT είναι απλώς εταιρείες που αγοράζουν και διαχειρίζονται ακίνητα που παράγουν εισόδημα. Έτσι, όταν δεν έχετε μετοχές μιας REIT, ουσιαστικά επενδύετε σε όλα τα υπογραμμισμένα ακίνητα που κατέχουν οι REIT. Ακριβώς όπως οι μετοχές και τα ETF, τα REIT μπορούν επίσης να αγοραστούν και να πωληθούν στο χρηματιστήριο. Μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε τον αγαπημένο σας χρηματιστή, όπως το Moomoo, για να αγοράσετε μετοχές των αγαπημένων σας REIT όπως το VNQ για να προσθέσετε γρήγορα έκθεση σε ακίνητα στο επενδυτικό σας χαρτοφυλάκιο. Δείτε πώς μπορείτε να πλουτίσετε εύκολα

Έναρξη Επιχείρησης

Όλα, αν αυτό ακούγεται καλό, επενδύοντας παθητικά στο χρηματιστήριο και αγοράζοντας ένα ενοικιαζόμενο ακίνητο μία φορά κάθε δύο χρόνια και συλλέγοντας αυτό το παθητικό εισόδημα. Αλλά μια από τις καλύτερες επενδύσεις που μπορείτε πραγματικά να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε πλούτο ή πώς να πλουτίσετε τα χέρια σας είναι να ξεκινήσετε μια επιχείρηση. Εάν θέλετε να ανατινάξετε τη δημιουργία πλούτου σας πολύ πιο γρήγορα από οποιοδήποτε άλλο είδος επένδυσης, τότε ξεκινήστε μια επιχείρηση. Αυτό είναι μακράν ένα από τα καλύτερα στη λίστα μου πώς να γίνω πλούσιος.

Ξέρω ότι κάποιοι από εσάς που διαβάζετε ακούτε τη λέξη business και σκέφτεστε από μέσα σας «ω όχι Kingsley, δεν το αγγίζω αυτό γιατί είναι πολύ τρομακτικό». Θέλω να σταματήσετε να σκέφτεστε να ξεκινήσετε μια επιχείρηση σαν να πηγαίνετε στην τράπεζα για να δανείσετε και να πρέπει να γράψετε ένα επιχειρηματικό σχέδιο και να πρέπει να πάτε να πάρετε ένα τετραετές πτυχίο επιχειρήσεων σε ένα κολέγιο, όχι. Το να ξεκινήσετε μια επιχείρηση μπορεί κυριολεκτικά να είναι να κάνετε μια δευτερεύουσα φασαρία εκτός από την καθημερινή σας δουλειά και τελικά αυτή η δευτερεύουσα φασαρία να μετατραπεί στην κύρια ανόητη δουλειά σας.

Στην ιδανική περίπτωση, αυτή η παράπλευρη φασαρία μπορεί να λειτουργήσει ως σημαντική κινητήρια δύναμη για την αύξηση του εισοδήματός σας, κάτι που αν παρακολουθείτε τους ιστότοπούς μου εδώ και λίγο καιρό, τότε θα ξέρετε ότι η αύξηση του εισοδήματός σας είναι κρίσιμη εάν θέλετε να αποκτήσετε πλούτο αργά ή γρήγορα. Όταν ξεκίνησα για πρώτη φορά να γράφω blog πριν από μερικά χρόνια, ξεκίνησε ως παρενέργεια επειδή είχα ήδη μια δουλειά 9-5 που έτρεχα με πλήρη απασχόληση.

Αυτό που θα έκανα κάθε μέρα είναι από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα περίπου, θα δουλέψω στη δουλειά μου 9-5 και μετά θα πήγαινα και θα περνούσα μερικές ώρες με την οικογένειά μου μεταξύ 5 και 8 μ.μ. Από εκεί μέχρι μερικές φορές ακόμη και τη 1 τα ξημερώματα θα δούλευα στον ιστότοπό μου. Επειδή, παρόλο που το blogging ήταν μια παρενέργεια για μένα εκείνη τη στιγμή, ήξερα ακόμα ότι ήθελα να το μετατρέψω τελικά σε κάτι από μια δευτερεύουσα φασαρία σε μια πλήρη δουλειά.

Επομένως, η συμβουλή μου για εσάς είναι ότι εάν αυτή τη στιγμή εργάζεστε σε μια δουλειά πλήρους απασχόλησης και θέλετε τελικά να ασχοληθείτε με πλήρη απασχόληση, τότε ξεκινήστε κάνοντας κάποιο είδος δευτερεύουσας φασαρίας που μπορείτε να κάνετε το βράδυ, όταν τα παιδιά κοιμούνται και το σπίτι είναι ήσυχο. Δοκιμάστε διαφορετικές πλευρές για να δείτε τι έχει μεγαλύτερη απήχηση σε εσάς, και αυτό που σας έχει απήχηση θα μπορούσε να είναι το παράπονο που τελικά μετατραπεί σε μια επιχείρηση πλήρους απασχόλησης, όπως ακριβώς συνέβη με εμένα στο blogging.

Σε αυτόν τον ιστότοπο, έχω επιχειρηματικές ιδέες και τα καλύτερα παράπλευρα παιχνίδια που μπορεί να ξεκινήσει ο καθένας με βάση τη συγκεκριμένη προσωπικότητά σας. Μπορείτε να τα ελέγξετε και να τα δοκιμάσετε, ώστε να καταλάβετε ποια θα λειτουργήσει πραγματικά για εσάς. Θέλω να μοιραστείτε αυτό το άρθρο στις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σας, ώστε οι άνθρωποι που μπορεί να χρειάζονται αυτή τη συμβουλή να μπορούν επίσης να πάρουν μια μπουκιά από την τούρτα. Αυτό θα αφορά το πώς θα γίνετε πλούσιοι μέχρι το τέλος του χρόνου.

τεμπέληδες τρόποι για να κερδίσετε χρήματα

Πώς να γίνετε πλούσιοι με την τεχνητή νοημοσύνη

 

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *