Πώς να κλειδώσετε εφαρμογές στο τηλέφωνο Samsung Galaxy με δακτυλικό αποτύπωμα ή κωδικό πρόσβασης

Πώς να κλειδώσετε εφαρμογές στο τηλέφωνο Samsung Galaxy με δακτυλικό αποτύπωμα ή κωδικό πρόσβασης

Τα smartphones ισοδυναμούν με θυρίδες προσωπικών δεδομένων στις μέρες μας. Διατηρούν μηνύματα, φωτογραφίες, email εργασίας και εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων οικονομικών, αγορών και άλλων. Αν κάποιος που δεν εμπιστεύεστε πιάσει το τηλέφωνό σας, είναι άσχημα νέα. Το να έχετε κωδικό κλειδώματος οθόνης βοηθά, αλλά μπορείτε επίσης να κλειδώσετε συγκεκριμένες εφαρμογές στο τηλέφωνο Samsung Galaxy. Επιτρέψτε μου να σας δείξω πώς.

Γιατί να κλειδώνετε εφαρμογές στο τηλέφωνό σας Samsung

Μπορεί να θέλετε να κλειδώσετε εφαρμογές στο τηλέφωνό σας Samsung για διάφορους λόγους, όπως:

  • Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι τραπεζικές υπηρεσίες, η συλλογή φωτογραφιών, το email και άλλες εφαρμογές έχουν ευαίσθητες πληροφορίες και δεδομένα.
  • Τα παιδιά είναι περίεργα και, ενώ εξερευνούν το τηλέφωνό σας, ενδέχεται να στείλουν ακούσια ασυνήθιστα μηνύματα ή email στις επαφές σας.
  • Εάν το τηλέφωνό σας είναι κοινόχρηστο μεταξύ των μελών της οικογένειας, το κλείδωμα των εφαρμογών σάς επιτρέπει να ελέγχετε ποιος έχει πρόσβαση σε τι χωρίς να περιορίζει πλήρως την πρόσβαση σε οτιδήποτε υπάρχει στο τηλέφωνο.
  • Τα κλείδωμα εφαρμογών προστατεύουν από κακόβουλο λογισμικό και άτομα που κατασκοπεύουν, ακόμα κι αν καταλάβουν το ξεκλείδωτο τηλέφωνό σας ή γνωρίζουν τον κωδικό πρόσβασής σας.

Αν και τα τηλέφωνα Samsung δεν διαθέτουν ενσωματωμένη λειτουργία κλειδώματος εφαρμογών, παρέχουν παρόμοια λειτουργικότητα μέσω του Ασφαλούς φακέλου. Εάν δεν είναι αυτό που περιμένεις, μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε θυρίδες εφαρμογών τρίτων.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨techvortex.eu στο Viber  

Διαβάστε επίσης :Πώς να χρησιμοποιήσετε το Instant Slow-Mo στο τηλέφωνο Samsung Galaxy σας

7 τρόποι για να απενεργοποιήσετε το Bixby στο τηλέφωνο Samsung Galaxy

Κλείδωμα εφαρμογών με χρήση ασφαλούς φακέλου

Το Secure Folder είναι ένας ασφαλής, προστατευμένος με κωδικό πρόσβασης χώρος στο τηλέφωνο Samsung Galaxy για την αποθήκευση των ευαίσθητων φωτογραφιών, βίντεο και εφαρμογών σας – όποια δεδομένα θέλετε να διατηρήσετε ιδιωτικά.

Σκεφτείτε το ως ένα ξεχωριστό, κρυφό τηλέφωνο στο τηλέφωνό σας, όπου μπορείτε να έχετε διαφορετικές εφαρμογές και δεδομένα που δεν θα εμφανίζονται πουθενά αλλού στη συσκευή σας. Τροφοδοτείται από Samsung Knox που κρυπτογραφεί και προστατεύει όλα τα δεδομένα σας.

Μπορείτε να προστατεύσετε τον Ασφαλή φάκελο με PIN, μοτίβο, κωδικό πρόσβασης ή δακτυλικό αποτύπωμα. Για να κλειδώσετε μια εφαρμογή στο τηλέφωνο Samsung Galaxy, δημιουργήστε έναν Ασφαλή φάκελο και προσθέστε την εφαρμογή σε αυτόν. Δείτε πώς:

1. Ανοιξε το Ρυθμίσεις εφαρμογή στο τηλέφωνό σας Samsung.

2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε στο Ασφάλεια και Απόρρητο > Περισσότερες ρυθμίσεις ασφαλείας.

Ρυθμίσεις ασφάλειας και απορρήτου στο One UI 6.1 στο τηλέφωνο Samsung Galaxy

3. Πατήστε Ασφαλής φάκελος > Να συνεχίσει. Συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό σας Samsung, εάν δεν το έχετε κάνει ήδη.

Ρυθμίσεις Ασφαλούς φακέλου στο One UI 6.1 στο τηλέφωνο Samsung Galaxy

4. Παραχωρήστε όλα τα απαιτούμενα δικαιώματα. Περιμένετε να δημιουργήσει τον ασφαλή φάκελο.

Ρυθμίσεις Ασφαλούς φακέλου στο One UI 6.1 στο τηλέφωνο Samsung Galaxy

5. Επιλέξτε τη μέθοδο κλειδώματος που προτιμάτε – μπορείτε να χρησιμοποιήσετε α δακτυλικό αποτύπωμα, ΚΑΡΦΙΤΣΑ, πρότυποή Κωδικός πρόσβασης.

Θυμηθείτε εάν ξεχάσετε το PIN ή τον κωδικό πρόσβασης, θα χρειαστεί να απεγκαταστήσετε τον Ασφαλή φάκελο και όλα τα δεδομένα σας θα διαγραφούν. Εάν αυτό σας ανησυχεί, ενεργοποιήστε το Επαναφορά με λογαριασμό Samsung.

6. Αφού ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης, πατήστε Επόμενο. Θα προσγειωθείτε μέσα στον Ασφαλή φάκελο.

Ρυθμίσεις Ασφαλούς φακέλου στο One UI 6.1 στο τηλέφωνο Samsung Galaxy

7. Για να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή μέσα στον Ασφαλή φάκελο, πατήστε το εικονίδιο συν (+) πάνω δεξιά.

Αυτό θα σας δώσει τρεις επιλογές: προσθέστε μια εφαρμογή που είναι ήδη εγκατεστημένη στο τηλέφωνό σας, κατεβάστε μια νέα εφαρμογή από το Google Play Store ή κατεβάστε μια νέα εφαρμογή από το Galaxy Store. Επιλέξτε τη μέθοδο που προτιμάτε για να συνεχίσετε.

Ρυθμίσεις Ασφαλούς φακέλου στο One UI 6.1 στο τηλέφωνο Samsung Galaxy

Αφού εγκαταστήσετε εφαρμογές και προσθέσετε τα δεδομένα σας, βγείτε από τον Ασφαλή φάκελο και κλειδώστε το τηλέφωνό σας. Την επόμενη φορά που θα ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας και θα ανοίξετε τον Ασφαλή φάκελο, θα σας ζητηθεί να δώσετε το δακτυλικό αποτύπωμα ή τον κωδικό πρόσβασής σας.

Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει! Τώρα μπορείτε να αποθηκεύετε ιδιωτικές φωτογραφίες και βίντεο στην εφαρμογή γκαλερί του Secure Folder, να προστατεύετε ευαίσθητα έγγραφα στην εφαρμογή αρχείων του και ακόμη και να διατηρείτε ξεχωριστά αντίγραφα εφαρμογών κοινωνικών μέσων όπως το Facebook, το Instagram ή το Snapchat.

Αυτά παραμένουν κρυφά από άλλους, προσβάσιμα μόνο από εσάς με το δακτυλικό σας αποτύπωμα ή τον κωδικό πρόσβασής σας.

Μην ξεχάσετε να αποκρύψετε τον ασφαλή φάκελο

Αν το εικονίδιο της εφαρμογής Secure Folder είναι ορατό στην αρχική οθόνη ή στο συρτάρι εφαρμογών, μπορεί να προκαλέσει προφανή περιέργεια. Ευτυχώς, η Samsung σάς επιτρέπει να το κρύψετε από την προβολή.

Για να αποκρύψετε τον Ασφαλή φάκελο, ανοίξτε τον και πατήστε τρεις τελείες πάνω δεξιά. Επιλέγω Ρυθμίσεις και απενεργοποιήστε Προσθήκη Ασφαλούς φακέλου στην οθόνη εφαρμογών.

Απόκρυψη ασφαλούς φακέλου στο One UI 6.1 στο τηλέφωνο Samsung Galaxy

Ο Ασφαλής φάκελος δεν θα εμφανίζεται πλέον στην οθόνη εφαρμογών (συρτάρι εφαρμογών). Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση αργότερα από τις Ρυθμίσεις. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει άλλες συμβουλές για τη χρήση του Secure Folder στο τηλέφωνο Galaxy σας.

Δεν σας αρέσει ο Ασφαλής φάκελος; Χρησιμοποιήστε ένα ντουλάπι εφαρμογών τρίτου μέρους

Τα παλαιότερα τηλέφωνα Samsung θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν το S Secure για να κλειδώνουν εφαρμογές. Αυτό δεν είναι δυνατό σε νεότερα τηλέφωνα. Ως εκ τούτου, θα χρησιμοποιήσουμε το Norton App Lock – μια ασφαλή και αξιόπιστη εφαρμογή τρίτων για το κλείδωμα των εφαρμογών στο τηλέφωνό σας. Δείτε πώς να το χρησιμοποιήσετε:

1. Κατεβάστε Κλείδωμα εφαρμογής Norton από το Google Play Store στο τηλέφωνό σας. Εάν λέει “Αυτή η εφαρμογή δεν είναι διαθέσιμη για τη συσκευή σας”, κάντε λήψη και εγκαταστήστε το APK μη αυτόματα.

Κατεβάστε: Google Play Store | APKMirror

2. Ανοίξτε την εφαρμογή, πατήστε Συμφωνώ & Εκκίνησηκαι εκχωρήστε δικαιώματα προβολής σε άλλες εφαρμογές και εμφάνιση ειδοποιήσεων.

Κλείδωμα εφαρμογής Norton στο τηλέφωνο Samsung Galaxy

3. Επιπλέον, ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να επιτρέψετε την πρόσβαση προσβασιμότητας για Υπηρεσία κλειδώματος εφαρμογών Norton.

Πρόσβαση προσβασιμότητας Norton App Lock στο τηλέφωνο Samsung Galaxy

Σε Android 13 και 14, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε ένα σφάλμα “Περιορισμένη ρύθμιση” όταν το κάνετε. Δείτε πώς μπορείτε να παρακάμψετε αυτόν τον περιορισμό.

4. Επόμενο, επιλέξτε το PIN ή το μοτίβο σας. Στη συνέχεια, επιλέξτε έναν Λογαριασμό Google για να σας βοηθήσει να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης εάν τον ξεχάσετε.

Κλείδωμα εφαρμογής Norton στο τηλέφωνο Samsung Galaxy

5. Επιλέξτε τις εφαρμογές που θέλετε να κλειδώσετε και είστε έτοιμοι.

Κλείδωμα εφαρμογής Norton στο τηλέφωνο Samsung Galaxy

Όταν κάποιος προσπαθεί να ανοίξει μία από τις κλειδωμένες εφαρμογές, το Norton θα εμφανιστεί πάνω της ζητώντας τον κωδικό πρόσβασης, εμποδίζοντάς τους έτσι να έχουν πρόσβαση στις ιδιωτικές σας εφαρμογές.

Η εφαρμογή Gallery κλειδώθηκε από το Norton App Lock στο τηλέφωνο Samsung Galaxy

Για να εμποδίσετε άλλους να απεγκαταστήσουν το Norton App Lock και να αποκτήσουν πρόσβαση στις εφαρμογές του τηλεφώνου σας, ανοίξτε το μενού χάμπουργκερ και πατήστε στο Ενεργοποιήστε το Device Administrator.

Προστατέψτε τις εφαρμογές και τα δεδομένα στο τηλέφωνό σας Samsung

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να κλειδώσετε τις εφαρμογές και να εμποδίσετε τους φίλους και την οικογένειά σας να κατασκοπεύουν τα δεδομένα σας στο τηλέφωνο Samsung Galaxy. Ο Ασφαλής φάκελος της Samsung είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να το κάνετε αυτό — μπορείτε να προστατεύσετε δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε αυτές τις εφαρμογές σε περιβάλλον sandbox. Αλλά και πάλι, αν προτιμάτε να κρατάτε τα πράγματα απλά, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιείτε εφαρμογές θυρίδων εφαρμογών τρίτων.

Διαβάστε επίσης:Πώς να κλειδώσετε το προφίλ σας στο Facebook

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *