το iMessage δεν λειτουργεί

11 Διορθώσεις για το iMessage που δεν λειτουργεί με ένα άτομο ή επαφή

Περιεχόμενα

Πρόσφατα, ένας από τους φίλους μου μού έστειλε μήνυμα λέγοντας ότι δεν μπορούσε να στείλει iMessage στον πατέρα της, παρόλο που μπορούσε να στείλει iMessages σε κάθε άλλη επαφή. Εάν αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα, αυτή η ανάρτηση θα σας βοηθήσει. Εδώ έχω συντάξει μια λίστα λύσεων για να επιλύσω το πρόβλημα του iMessage που δεν λειτουργεί για μία συγκεκριμένη επαφή.

Λύση 1: Ζητήστε από τον παραλήπτη να ελέγξει εάν το iMessage είναι ενεργοποιημένο στο τηλέφωνο

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους μπορεί να μην μπορείτε Στείλε μηνύματα σε ένα συγκεκριμένο άτομο από ένα iPhone μπορεί να οφείλεται στο ότι μπορεί να έχει απενεργοποιήσει κατά λάθος την υπηρεσία iMessage στο τηλέφωνό του.

Πείτε τους να ακολουθήσουν τα βήματα που δίνονται παρακάτω για να ενεργοποιήσουν το iMessage:

1. Ανοιξε Ρυθμίσεις στο iPhone σας και μεταβείτε στο Μηνύματα.

2. Ενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στο iMessage. Εάν είναι ήδη πράσινο, απενεργοποιήστε το και ενεργοποιήστε το ξανά.

3. Κάντε επανεκκίνηση του τηλεφώνου σας. Εάν εμφανιστεί ένα σφάλμα ανεπιτυχούς ενεργοποίησης του iMessage, μάθετε πώς να το διορθώσετε.

Λύση 2: Επανεκκινήστε το τηλέφωνο

Πριν προχωρήσουμε στις άλλες επιδιορθώσεις, θα πρέπει να επανεκκινήσετε το iPhone σας. Ζητήστε από τον παραλήπτη να δοκιμάσει να επανεκκινήσει το τηλέφωνό του επειδή απλά λειτουργεί και υπάρχει λόγος πίσω από αυτό.

Λύση 3: Εναλλαγή μεταξύ του αριθμού τηλεφώνου ή του αναγνωριστικού email του παραλήπτη για αποστολή μηνύματος

Το iMessage λειτουργεί τόσο με αριθμούς τηλεφώνου όσο και με αναγνωριστικά email. Υπάρχει πιθανότητα ο παραλήπτης να έχει αφαιρέσει τον αριθμό τηλεφώνου ή το αναγνωριστικό email στο οποίο προσπαθείτε να στείλετε ένα iMessage. Επομένως, εάν προσπαθούσατε να στείλετε ένα iMessage σε έναν αριθμό τηλεφώνου, χρησιμοποιήστε το αναγνωριστικό email του αντ’ αυτού ή το αντίστροφο. Θα χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα νέο νήμα μηνυμάτων για το ίδιο.

Επαγγελματική συμβουλή: Δοκιμάστε Mac εάν δεν μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ αριθμών τηλεφώνου ή αναγνωριστικών email.

Αν δεν θέλετε ο πάροχος σας να καταγράφει και να παρακολουθεί την δραστηριότητά σας, το VPN είναι μονόδρομος | VPN ATLAS με 1,54€

Διαβάστε επίσης : Πώς να δημιουργήσετε πολλά προφίλ στο Facebook

Πώς να απενεργοποιήσετε το iMessage σε Mac ή iPhone

Λύση 4: Ζητήστε από τον παραλήπτη να ελέγξει εάν το email και ο αριθμός τηλεφώνου έχουν επιλεγεί στις ρυθμίσεις iMessage

Συνεχίζοντας το προηγούμενο σημείο, εάν δεν μπορείτε να στείλετε το iMessage στο αναγνωριστικό email ή στον αριθμό τηλεφώνου τους, ζητήστε τους να ελέγξουν τις ρυθμίσεις του iMessage και να επιλέξουν και τις δύο επιλογές αριθμού τηλεφώνου και αναγνωριστικού email όπως φαίνεται παρακάτω. Για παράδειγμα, εάν η σύζυγος κάποιου είχε ενεργή την υπηρεσία iMessage αλλά ο αριθμός της δεν είχε επιλεγεί στην ενότητα Αποστολή και λήψη. Έτσι δεν μπορούσε να λάβει iMessage στον αριθμό της.

1. Στο iPhone Ρυθμίσειςπαω σε Μηνύματα και πατήστε επάνω Στέλνω λαμβάνω.

2. Επιλέξτε και τον αριθμό τηλεφώνου και το αναγνωριστικό email κάτω Μπορείτε να λαμβάνετε iMessages και να απαντάτε από Ενότητα.

Λύση 5: Εναλλαγή μεταξύ αριθμού κινητού και email στη ρύθμιση Έναρξη νέων συνομιλιών

Ομοίως, μπορείτε να δοκιμάσετε να αλλάξετε από τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου στη διεύθυνση email σας ή αντίστροφα στις ρυθμίσεις του iMessage. Ξέρω ότι ίσως σκέφτεστε πώς λειτουργεί το iMessage για άλλες επαφές τότε; Λοιπόν, η τεχνολογία μπορεί να λειτουργεί περίεργα λόγω σφαλμάτων μερικές φορές. Ποτέ δεν ξέρεις πότε μια περίεργη λύση θα λύσει το πρόβλημα.

1. Παω σε Ρυθμίσεις > Μηνύματα > Αποστολή και λήψη.

2. Καταργήστε την επιλογή του αριθμού τηλεφώνου σας και επιλέξτε τη διεύθυνση email σας iCloud κάτω Ξεκινήστε νέες συνομιλίες από ή αποεπιλέξτε το email και επιλέξτε τον αριθμό τηλεφώνου.

3. Στείλτε ένα μήνυμα στην προβληματική επαφή. Αν γίνει μπλε, είναι σημάδι iMessage. Επιστρέψτε και μεταβείτε στην αρχική λειτουργία αποστολής του μηνύματος.

Διαβάστε επίσης: Γνωρίζετε τι Σίγασαν οι ειδοποιήσεις στα μηνύματα;

Λύση 6: Μη αυτόματη αποθήκευση του αναγνωριστικού email στις Επαφές

Πολλοί χρήστες του iMessage προτείνουν ότι η αποθήκευση της διεύθυνσης email του παραλήπτη με μη αυτόματο τρόπο στις επαφές τους έκανε το κόλπο. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε:

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Επαφές και δημιουργήστε μια νέα επαφή με το αναγνωριστικό email του ατόμου.

2. Ανοίξτε την εφαρμογή Μηνύματα και ξεκινήστε μια νέα συνομιλία. Τώρα, εισαγάγετε τη διεύθυνση email του ατόμου στο πλαίσιο Προς αντί για το όνομα του ατόμου που αποθηκεύσατε στο βήμα 1.

3. Εισαγάγετε το μήνυμά σας και στείλτε το. Ας ελπίσουμε ότι θα σταλεί ως iMessage.

Διαβάστε επίσης: Μάθετε πώς να ρυθμίζετε αφίσες επαφών στο iPhone.

Λύση 7: Επιλέξτε το iPhone Label για την κάρτα επαφής

Ένα περίεργο κόλπο που λειτουργεί είναι να αλλάξετε την ετικέτα του αριθμού τηλεφώνου του παραλήπτη στην εφαρμογή Επαφές σε iPhone από κινητό, σπίτι, δουλειά κ.λπ. Δείτε πώς να το κάνετε αυτό:

1. Εκκινήστε την εφαρμογή Επαφές και ανοίξτε την επαφή.

2. Πατήστε Επεξεργασία και μετά πατήστε στην ετικέτα που αναγράφεται δίπλα στον αριθμό τους.

3. Επίλεξε το iPhone από τη λίστα και πατήστε Εγινε για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

4. Τώρα, δοκιμάστε να στείλετε ένα iMessage σε αυτήν την επαφή εάν λειτουργεί.

Λύση 8: Δοκιμάστε να στείλετε ένα iMessage από Mac

Εάν έχετε MacBook, συνδεθείτε στο iMessage σε αυτό και στείλτε μήνυμα στο άτομο από εκεί. Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή Μηνύματα στο iPhone σας και μεταβείτε στο ίδιο νήμα μηνυμάτων. Τώρα, δοκιμάστε να στείλετε ένα μήνυμα. Θα πρέπει να σταλεί ως iMessage.

Λύση 9: Βεβαιωθείτε ότι κανένας από τους δύο δεν έχει μπλοκάρει τον άλλον

Κατά λάθος, μπορεί να έχουμε μπλοκάρει κάποιον και, στη συνέχεια, όταν προσπαθούμε να του στείλουμε ένα μήνυμα, αναρωτιόμαστε γιατί δεν πήγε. Αναρωτιόμαστε τι συμβαίνει. Επειδή αποκλείσαμε κατά λάθος, ενδέχεται να αποκλείσουμε τον έλεγχο της λίστας αποκλεισμού. Αλλά θα πρέπει πάντα να ελέγχετε τη λίστα αποκλεισμένων σε τέτοιες περιπτώσεις.

1. Παω σε Ρυθμίσεις > Μηνύματα > Αποκλεισμένες επαφές για να δείτε μια λίστα αποκλεισμένων αριθμών/επαφών.

2. Εάν βρείτε την επαφή στη λίστα αποκλεισμένων, πατήστε Επεξεργασία και πατήστε το κόκκινο μείον (-) εικονίδιο δίπλα στην επαφή.

3. Πατήστε το Ξεβουλώνω κουμπί για να τα αφαιρέσετε από τη λίστα αποκλεισμένων. Τέλος, πατήστε Εγινε για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

4. Πείτε στον παραλήπτη να ελέγξει και τον αποκλεισμένο κατάλογο.

Λύση 10: Ενεργοποιήστε ξανά το iMessage

Μερικές φορές, το Apple ID σας μπορεί να αποσυνδεθεί από τα μηνύματα ή επειδή μπορεί να έχετε αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης Apple ID. Για να το διορθώσετε, ενεργοποιήστε ξανά την υπηρεσία iMessage στο τηλέφωνό σας και θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον νέο κωδικό πρόσβασης.

Παω σε Ρυθμίσεις > Μηνύματα και απενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα iMessage. Περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα και ενεργοποιήστε το ξανά.

Λύση 11: Διαγράψτε το νήμα τρέχοντος μηνύματος και δημιουργήστε ένα νέο

Μια άλλη λύση που βοήθησε πολλούς χρήστες είναι να διαγράψετε το υπάρχον νήμα μηνυμάτων με το άτομο στο οποίο προσπαθείτε να στείλετε ένα iMessage και να ξεκινήσετε ένα νέο νήμα.

Διαβάστε επίσης: Μάθετε πώς να κλειδώνετε τα μηνύματα στο iPhone.

Άλλες διορθώσεις που πρέπει να δοκιμάσετε:

Εκτός από τις παραπάνω επιδιορθώσεις, δοκιμάστε αυτές για να διορθώσετε το iMessage που δεν λειτουργεί για ένα πρόβλημα επαφής:

  • Ενημέρωση λογισμικού: Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού. Εγκαταστήστε οποιαδήποτε διαθέσιμη ενημέρωση.
  • Ελέγξτε τη σύνδεση στο διαδίκτυο: Βεβαιωθείτε ότι έχετε σύνδεση στο διαδίκτυο που λειτουργεί. Δοκιμάστε να στείλετε ένα iMessage σε κάποια άλλη επαφή. Επανεκκινήστε το Wi-Fi σας.
  • Καταργήστε τα κοινόχρηστα ημερολόγια: Καταργήστε το άτομο από τυχόν ημερολόγια που μοιραστήκατε μαζί του.
  • Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου: Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Μεταφορά ή Επαναφορά iPhone > Επαναφορά > Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου.

Ώρα για αποστολή και λήψη μηνυμάτων

Αυτοί ήταν μερικοί από τους καλύτερους τρόπους για να διορθώσετε το πρόβλημα του iMessage που δεν λειτουργεί για μία επαφή. Εάν βρείτε άλλη λύση, ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω. Μπορεί να τους έχετε βάλει σε σίγαση εάν δεν λαμβάνετε ειδοποιήσεις μηνυμάτων από μια επαφή. Δείτε τι συμβαίνει όταν κάνετε σίγαση κάποιου σε μηνύματα iPhone.

Διαβάστε επίσης:

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *