Πώς να αποκρύψετε και να αποκρύψετε όλα τα Windows στο Mac σας

Πώς να κρύψετε τα Windows στο Mac σας

Είναι σύνηθες να καταλήγετε με πολλά ανοιχτά παράθυρα εφαρμογών καθώς συνεχίζετε να εργάζεστε στο Mac σας. Τόσο πολύ που η ελαχιστοποίηση τους μόνο για πρόσβαση σε κάτι στην επιφάνεια εργασίας μπορεί να γίνει κουραστική.

Ευτυχώς, το macOS προσφέρει μερικούς τρόπους για να κρύψετε όλα αυτά τα ανοιχτά παράθυρα και αυτός ο οδηγός θα σας καθοδηγήσει σε αυτά.

Μέθοδος 1: Χρησιμοποιήστε έναν συνδυασμό πλήκτρων

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να κρύψετε όλα τα ανοιχτά παράθυρα στο Mac σας είναι να πατήσετε Επιλογή + Εντολή + H + Μ. Η Apple δεν το αναγνωρίζει επίσημα, αλλά περιλαμβάνει τις δύο συντομεύσεις πληκτρολογίου Mac παρακάτω.

Διαβάστε επίσης: Πώς να αποκρύψετε αρχεία και φακέλους στο Mac σας

  • Επιλογή + Εντολή + H: Αυτή η συντόμευση κρύβει όλα τα ανοιχτά παράθυρα της ίδιας εφαρμογής.
  • Επιλογή + Εντολή + Μ: Ελαχιστοποιεί όλα τα παράθυρα στο παρασκήνιο.

Φυσικά, κρατώντας Επιλογή + Cmd + Hαμέσως μετά πατώντας το Μ κλειδί, σας μεταφέρει σχεδόν αμέσως στην επιφάνεια εργασίας του macOS.

Ωστόσο, δεν μπορείτε να αποκρύψετε όλα τα παράθυρα εφαρμογών που αποκρύπτετε με αυτόν τον τρόπο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι η καλύτερη επιλογή εάν θέλετε να επαναφέρετε τα πάντα μετά από μια σύντομη επίσκεψη στην επιφάνεια εργασίας. Αντίθετα, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Tab Switcher (πατήστε Εντολή + Αυτί) ή τα εικονίδια εφαρμογών στο Dock για να αποκαλύψετε κρυφά παράθυρα ένα προς ένα.

Μέθοδος 2: Εκθέστε την επιφάνεια εργασίας

Μια εναλλακτική μέθοδος για την απόκρυψη όλων των παραθύρων Mac είναι μέσω της λειτουργίας Show Desktop του Mission Control. Απλά πατήστε Εντολή + F3και το macOS θα ωθήσει όλα τα παράθυρα στις άκρες της οθόνης και θα κάνει ορατά τα πάντα στην επιφάνεια εργασίας.

Εάν χρησιμοποιείτε MacBook ή εξωτερικό trackpad, μπορείτε επίσης να απλώσετε τον αντίχειρά σας και τα τρία δάχτυλά σας για να ενεργοποιήσετε το Show Desktop.

Μετά την κλήση του Show Desktop, μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε στοιχείο στη γραμμή μενού ή στην επιφάνεια εργασίας, αλλά η επιλογή οπουδήποτε αλλού θα αποκρύψει αυτόματα τα παράθυρα. Αυτό το καθιστά τέλειο όταν χρειάζεστε μόνο σύντομη πρόσβαση στην επιφάνεια εργασίας.

Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε την προεπιλεγμένη σύνδεση κλειδιού για Εμφάνιση επιφάνειας εργασίας—ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις συστήματος, μεταβείτε στο Desktop & Dock > Ελεγχος αποστολής > Συντομεύσειςκαι καθορίστε μια συντόμευση πληκτρολογίου κάτω από το Δείξε την επιφάνεια εργασίας Ενότητα. Για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία της χειρονομίας trackpad Mac, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις συστήματος > Trackpad > Περισσότερες χειρονομίες.

Χρησιμοποιήστε και τις δύο τεχνικές

Ο συνδυασμός πλήκτρων Command + Option + H + M και η συντόμευση/χειρονομία Εμφάνιση επιφάνειας εργασίας καθιστούν εύκολη την πρόσβαση στην επιφάνεια εργασίας του Mac σας. Ο συνδυασμός πλήκτρων είναι ιδανικός για την τακτοποίηση του χώρου εργασίας σας, ενώ η λειτουργία Show Desktop είναι ιδανική για γρήγορες αλληλεπιδράσεις με την επιφάνεια εργασίας. Χρησιμοποιήστε και τις δύο μεθόδους όπως και όταν το απαιτεί η κατάσταση.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να κρύψετε το κουμπί λειτουργίας από το μενού “Έναρξη” στα Windows 11

Πώς να κρύψετε τις επαφές στο iPhone σας

Πώς να μετακινήσετε ένα παράθυρο εκτός οθόνης στα Windows 11

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *