Πώς να μεταφέρετε δεδομένα από έναν λογαριασμό Google σε έναν άλλο;

Πώς να μεταφέρετε δεδομένα από έναν λογαριασμό Google σε έναν άλλο;

Δημιούργησα τον λογαριασμό μου στο Gmail όταν ήμουν παιδί. Αυτό το αναγνωριστικό email δεν φαίνεται αρκετά επαγγελματικό για να το μοιραστείτε ως ενήλικας. Έτσι αποφάσισα να δημιουργήσω έναν νέο και να μεταφέρω τα παλιά δεδομένα του λογαριασμού μου στον νέο λογαριασμό.

Π.χ.: [email protected] —-> [email protected]

Ωστόσο, η Google δεν παρέχει έναν εύκολο τρόπο μεταφοράς δεδομένων από έναν λογαριασμό Google σε έναν άλλο. Στο Microsoft Outlook, μπορώ απλώς να δημιουργήσω ένα ψευδώνυμο και να το ορίσω ως το κύριο αναγνωριστικό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Outlook. Αλλά με το Google, πρέπει να μεταφέρω χειροκίνητα όλα τα δεδομένα μου. Ενώ η διαδικασία απαιτεί χρόνο, είναι απλό να ακολουθηθεί. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε κι εσείς.

Πριν ξεκινήσετε, ακολουθεί μια επισκόπηση του τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να μεταφέρετε από έναν λογαριασμό Google σε έναν άλλο.

Τι μπορείτε να μεταφέρετε Τι δεν μπορείτε να μεταφέρετε
Αρχεία Google DriveΣημειώσεις από το Google Keep
Φωτογραφίες και βίντεο από το Google PhotosΕγγεγραμμένα κανάλια YouTube και YT Music, “μου αρέσει”, λίστες αναπαραγωγής, ιστορικό κ.λπ.
Όλα τα email σαςGoogle Tasks
Επαφές GoogleΕπεκτάσεις, ρυθμίσεις και θέματα Chrome
Εκδηλώσεις ημερολογίουΣυνδεθείτε με τις Εφαρμογές Google
Σελιδοδείκτες ChromeΕγγεγραμμένα κανάλια YouTube και YT Music, “μου αρέσει”, λίστες αναπαραγωγής, ιστορικό κ.λπ.
Αυτόματη συμπλήρωση κωδικών πρόσβασηςΣυνδρομές Google One ή YouTube
Λίστες αναπαραγωγής μουσικής YouTubeΔεδομένα Google Fit
Επωνυμία καναλιού YouTube (αν έχετε)Κανονικά κανάλια YouTube

Ας ξεκινήσουμε τη μεταφορά αρχείων Google Drive

Ένας τρόπος μεταφοράς είναι να κατεβάσετε όλα τα αρχεία σας και να τα ανεβάσετε στον νέο σας λογαριασμό. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος καταναλώνει πολλά δεδομένα και χρόνο. Υπάρχει καλύτερος εναλλακτικός τρόπος μεταφοράς όλων των αρχείων.

Αν δεν θέλετε ο πάροχος σας να καταγράφει και να παρακολουθεί την δραστηριότητά σας, το VPN είναι μονόδρομος | VPN ATLAS με 1,54€

>> Ελα στο Viper <<

Διαβάστε επίσης : 5 ευκολότεροι τρόποι για να μεταφέρετε αρχεία από το iPhone σε Mac

Πώς να μεταφέρετε μηνύματα κειμένου (SMS) από Android σε Android

10 δημιουργικά πράγματα που πρέπει να κάνετε με έναν παλιό υπολογιστή

1. Ανοιξε Google Drive στον παλιό σας λογαριασμό και επιλέξτε Το Drive μου από την πλαϊνή μπάρα.

2. Τώρα πατήστε Ctrl + A για να επιλέξετε όλα τα αρχεία.

3. Κάνε κλικ στο τρεις τελείες στη γραμμή εργαλείων επιλογών και επιλέξτε το Μερίδιο επιλογή από το μενού.

4. Στο αναδυόμενο παράθυρο, εισάγετε το νέο σας email ID και ορίστε τον ρόλο ως ένα Συντάκτης.

Τώρα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα αρχεία σας στον νέο σας λογαριασμό Google Drive. Ωστόσο, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτά μόνο από την ενότητα Κοινή χρήση με εμένα και τα πραγματικά αρχεία εξακολουθούν να βρίσκονται στον παλιό σας λογαριασμό.

5. Για να αποκτήσετε πλήρη ιδιοκτησία, ανοίξτε το ίδιο μενού κοινής χρήσης > Επεξεργαστής > Μεταβίβαση ιδιοκτησίας.

6. Ανοίξτε το Gmail του νέου σας λογαριασμού και αποδεχτείτε την πρόσκληση.

Αυτό ήταν, τώρα αυτά τα αρχεία μεταφέρονται πλήρως και αποθηκεύονται στον νέο λογαριασμό. Μπορείτε να καταργήσετε την πρόσβαση στον παλιό λογαριασμό σας, εάν προτιμάτε να τον διατηρήσετε ιδιωτικό στον νέο σας λογαριασμό.

Στη συνέχεια, Μεταφέρετε τις Φωτογραφίες σας Google

Σε αντίθεση με το Google Drive, δεν μπορείτε να μεταβιβάσετε την ιδιοκτησία σας στο Google Photos. Πρέπει να κατεβάσετε με μη αυτόματο τρόπο όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο από τον παλιό σας λογαριασμό και να τα ανεβάσετε στον νέο σας. Αυτό είναι εύκολο με την Αρχειοθέτηση Google.

1. Ανοιξε το Google Takeout ιστοσελίδα και επιλέξτε μόνο το Φωτογραφίες Google επιλογή.

2. Στο επόμενο βήμα, ορίστε την επιλογή μεταφοράς σε Στείλτε έναν σύνδεσμο λήψης μέσω email και τύπο αρχείου ως Φερμουάρ.

3. Κάντε κλικ στο Δημιουργία εξαγωγής για εξαγωγή του αρχείου.

4. Θα πρέπει να λάβετε ένα email με τον σύνδεσμο λήψης που μπορεί να διαρκέσει ώρες ή και ημέρες ανάλογα με το μέγεθος των δεδομένων.

5. Κάντε κλικ στον σύνδεσμο στο email για να κατεβάσετε το αρχείο Zip. Στη συνέχεια, εξαγάγετε το αρχείο Zip.

6. Για να εισαγάγετε αυτά τα δεδομένα στον νέο σας λογαριασμό, ανοίξτε Φωτογραφίες Google και συνδεθείτε με τον νέο σας λογαριασμό.

7. Κάνε κλικ στο Μεταφόρτωση κουμπί.

8. Μεταβείτε στον εξαγόμενο φάκελο Takeout και επιλέξτε όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο που έχετε λάβει για μεταφόρτωση.

Ωστόσο, σημειώστε ότι η λήψη και η μεταφόρτωση μπορεί να καταναλώσει πολλά δεδομένα και χρόνο εάν έχετε περισσότερα αρχεία.

Μετακινήστε τα email σας στα νέα Εισερχόμενα

Το Gmail επιτρέπει τη μεταφορά όλων των email από τον παλιό σας λογαριασμό στον νέο σας λογαριασμό. Μαζί με τα email, μπορείτε επίσης να μεταφέρετε επαφές. Είναι σημαντικό ότι τυχόν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλονται στον παλιό σας λογαριασμό θα προωθούνται στον νέο λογαριασμό email για τις επόμενες 30 ημέρες.

1. Ανοιξε Gmail στον νέο σας λογαριασμό, ανοίξτε Ρυθμίσεις > Δείτε όλες τις Ρυθμίσεις > Λογαριασμοί και εισαγωγή.

2. Τώρα κάντε κλικ στο Import αλληλογραφίας και επαφών.

3. Στο αναδυόμενο παράθυρο, εισαγάγετε τη διεύθυνση email του παλιού σας λογαριασμού.

4. Συνδεθείτε με τον παλιό σας λογαριασμό για έλεγχο ταυτότητας.

5. Μόλις τελειώσετε, μπορείτε να εισαγάγετε επαφές, υπάρχοντα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ενδέχεται να λάβετε για τις επόμενες 30 ημέρες.

6. Για εισαγωγή, απλώς κάντε κλικ στο Ξεκινήστε την εισαγωγή κουμπί.

Η διαδικασία μεταφοράς όλων των email μπορεί να διαρκέσει έως και 2 ημέρες.

Ή απλώς μεταφέρετε τις επαφές σας

Εάν δεν θέλετε να εισαγάγετε όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά απλώς προτιμάτε να μεταφέρετε τις επαφές σας, μπορείτε να το κάνετε απευθείας μέσω των Επαφών Google.

1. Πρώτα, ανοίξτε το Επαφές Google στον παλιό σας λογαριασμό και κάντε κλικ στο Εξαγωγή επιλογή στη γραμμή εργαλείων επιλογών.

2. Στο αναδυόμενο παράθυρο, Εξαγωγή όλων των επαφών ως α Google CSV αρχείο.

3. Τώρα ανοίξτε τις Επαφές Google στον νέο σας λογαριασμό και κάντε κλικ στο Εισαγωγή επιλογή στην πλαϊνή γραμμή. Κάντε κλικ στο Επιλέξτε αρχείο και στη συνέχεια επιλέξτε το εξαγόμενο αρχείο.

4. Τέλος, κάντε κλικ στο Εισαγωγή για να εισαγάγετε όλες τις επαφές σας που είναι αποθηκευμένες στο Ημερολόγιο Google.

Αυτό είναι όλο, όλες οι επαφές σας και όλα τα στοιχεία τους θα μεταφερθούν αμέσως.

Μην χάσετε τα σημαντικά συμβάντα του ημερολογίου σας

Εάν έχετε αποθηκεύσει τα γενέθλιά σας, τις ημερομηνίες λήξης, σημαντικές συναντήσεις κ.λπ. στο ημερολόγιό σας, μπορείτε να φέρετε όλες αυτές τις πληροφορίες στον νέο σας λογαριασμό. Εάν έχετε πολλά ημερολόγια στο Ημερολόγιο Google, μπορείτε να επιλέξετε να μεταφέρετε όλα τα ημερολόγια ή μόνο αυτά που προτιμάτε.

1. Ανοιξε Ημερολόγιο Google στον παλιό σας λογαριασμό και μεταβείτε στο Ρυθμίσεις > Εισαγωγή και εξαγωγή.

2. Εδώ κάντε κλικ στο Εξαγωγή κουμπί για εξαγωγή όλων των ημερολογίων.

3. Τώρα ανοίξτε το Ημερολόγιο Google στον νέο σας λογαριασμό. Παω σε Ρυθμίσεις > Εισαγωγή και εισαγάγετε το αρχείο που εξήχθη από τον παλιό σας λογαριασμό.

Φέρτε τους σελιδοδείκτες σας στο Chrome

Εάν αποθηκεύσατε οποιουσδήποτε ιστότοπους για να επισκεφτείτε αργότερα ή έχετε προσθέσει σελιδοδείκτες ιστοτόπους που επισκέπτεστε τακτικά στο Chrome, η επαναρρύθμισή τους στον νέο λογαριασμό σας μπορεί να είναι κουραστική. Δείτε πώς μπορείτε να μεταφέρετε όλους τους σελιδοδείκτες σας.

1. Ανοίξτε το Chrome στον παλιό σας λογαριασμό. Κάντε κλικ στο τρεις τελείες > Σελιδοδείκτες και λίστες > Διαχειριστής σελιδοδεικτών.

2. Στη Διαχείριση σελιδοδεικτών, κάντε κλικ στο τρεις τελείες > Εξαγωγή σελιδοδεικτών και αποθηκεύστε το αρχείο.

3. Τώρα αλλάξτε το προφίλ Chrome στον νέο λογαριασμό και ανοίξτε το Διαχειριστής σελιδοδεικτών πάλι.

4. Εδώ, κάντε κλικ στο τρεις τελείες και επιλέξτε Εισαγωγή σελιδοδεικτών.

5. Επιλέξτε το εξαγόμενο αρχείο για εισαγωγή σελιδοδεικτών από τον παλιό λογαριασμό στον νέο λογαριασμό.

Δεν μπορείτε να μεταφέρετε επεκτάσεις, ρυθμίσεις, κ.λπ. Chrome. Ωστόσο, μπορούν εύκολα να αναπαραχθούν ή να εγκατασταθούν και στον νέο σας λογαριασμό.

Μεταφέρετε με ασφάλεια τους κωδικούς σας

Εάν χρησιμοποιείτε το Google Password Manager για να αποθηκεύσετε τους κωδικούς πρόσβασής σας, μπορείτε επίσης να τους μεταφέρετε στον νέο σας λογαριασμό με λίγα μόνο βήματα.

1. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome στον παλιό σας λογαριασμό, κάντε κλικ στο εικονίδιο με τρεις τελείες, και επιλέξτε Κωδικοί πρόσβασης και αυτόματη συμπλήρωση > Google Password Manager.

2. Κάντε κλικ στο Ρυθμίσεις στην πλαϊνή μπάρα και μετά στο Λήψη αρχείου κουμπί δίπλα στην Εξαγωγή κωδικών πρόσβασης.

3. Μόλις γίνει λήψη του αρχείου, μεταβείτε στον νέο σας λογαριασμό στο Chrome και μεταβείτε στον Google Password Manager.

4. Ανοιξε Ρυθμίσεις και κάντε κλικ στο Επιλέξτε αρχείο δίπλα στην επιλογή Εισαγωγή. Επιλέξτε το εξαγόμενο αρχείο και όλοι οι κωδικοί πρόσβασης θα βρίσκονται στον νέο σας λογαριασμό.

Ωστόσο, δεν μπορούν να μεταφερθούν άλλα στοιχεία αυτόματης συμπλήρωσης, όπως επιλογές πληρωμής και διευθύνσεις.

Μοιραστείτε λίστες αναπαραγωγής YouTube Music

Δεν είναι δυνατή η μεταφορά των λιστών αναπαραγωγής YouTube Music όπως αρχεία ή σελιδοδείκτες, αλλά μπορείτε να προσθέσετε τον νέο σας λογαριασμό ως συνεργάτη. Στη συνέχεια, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις λίστες αναπαραγωγής μουσικής στον νέο σας λογαριασμό μαζί με την επιλογή προσθήκης και αφαίρεσης μουσικής.

1. Ανοιξε το Εφαρμογή YouTube Music ή ιστότοπο στον παλιό σας λογαριασμό > Βιβλιοθήκη και ανοίξτε τη λίστα αναπαραγωγής.

2. Κάντε κλικ στο Επεξεργασία λίστας αναπαραγωγής και ορίστε τη λίστα αναπαραγωγής από Ιδιωτικό σε Δημόσιο.

3. Μόλις η λίστα αναπαραγωγής γίνει δημόσια, ανοίξτε το Επεξεργασία λίστας αναπαραγωγής επιλογή ξανά και κάντε κλικ στο Συνεργάζομαι αυτί.

4. Ενεργοποιήστε το Συνεργάζομαι επιλογή και αντιγράψτε τον σύνδεσμο.

5. Ανοίξτε το σύνδεσμο με τον νέο σας λογαριασμό και κάντε κλικ στο Να συνεχίσει στο αναδυόμενο παράθυρο για επιβεβαίωση.

Αυτό είναι όλο, αυτή η λίστα αναπαραγωγής προστίθεται στη βιβλιοθήκη σας και έχετε επίσης την επιλογή να επεξεργαστείτε τη λίστα αναπαραγωγής.

Γίνετε Διευθυντής του καναλιού YouTube επωνυμίας

Μαζί με το κανάλι σας στο YouTube, το YouTube σάς επιτρέπει επίσης να δημιουργήσετε ένα επώνυμο κανάλι YouTube. Αυτό σας δίνει την επιλογή να δημιουργήσετε πολλά κανάλια με τον ίδιο λογαριασμό σας και επίσης διαφορετικά άτομα μπορούν να είναι κάτοχοι αυτού του καναλιού εάν χρειάζεται. Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την ίδια τη δυνατότητα αλλαγής της ιδιοκτησίας από τον παλιό λογαριασμό σας στον νέο λογαριασμό.

1. Ανοίξτε τις ρυθμίσεις λογαριασμού επωνυμίας στο Google και επιλέξτε τον λογαριασμό επωνυμίας που θέλετε να αλλάξετε την ιδιοκτησία.

2. Στην επόμενη σελίδα, κάντε κλικ στο Manage Permissions και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Google για επαλήθευση.

3. Στο αναδυόμενο παράθυρο, κάντε κλικ στο εικονίδιο προσθήκης και εισαγάγετε τη διεύθυνση email του νέου σας λογαριασμού.

4. Επιλέξτε τον ρόλο του Ιδιοκτήτη και προσκαλέστε.

5. Τώρα ανοίξτε το Gmail στον νέο σας λογαριασμό και αποδεχτείτε την πρόσκληση.

Αυτό είναι όλο, ο νέος λογαριασμός σας Google είναι και ο κάτοχος του λογαριασμού επωνυμίας σας. Μπορείτε να αφαιρέσετε τον παλιό λογαριασμό σας ή να τον αφήσετε ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Διαβάστε επίσης:

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *