ανώνυμης περιήγησης στο Chromebook

Πώς να μεταβείτε σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης στο Chromebook σας

Μερικές φορές θέλετε να διατηρήσετε το ιστορικό περιήγησής σας ιδιωτικό — για παράδειγμα, εάν αγοράζετε ένα δώρο έκπληξη για ένα αγαπημένο σας πρόσωπο ή εάν συνδέεστε σε πολλούς λογαριασμούς email. Μπορεί επίσης να θέλετε να μεταβείτε σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης εάν χρησιμοποιείτε κοινόχρηστο ή δημόσιο Chromebook.

Η περιήγηση σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης σημαίνει ότι το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν θα παρακολουθεί τους ιστότοπους που επισκέπτεστε, τα cookie και άλλα δεδομένα και το ιστορικό περιήγησής σας. Αν αναρωτιέστε πώς να μεταβείτε σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης στο Chromebook, τα καλά νέα είναι ότι είναι εύκολο να το κάνετε, όποιο πρόγραμμα περιήγησης κι αν χρησιμοποιείτε.

Πώς να μεταβείτε σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης στο Chromebook

Θα σας δείξουμε πώς να μεταβείτε σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης χρησιμοποιώντας τα πιο δημοφιλή προγράμματα περιήγησης εκεί έξω. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Chrome στο Chromebook τους, θα ξεκινήσουμε από εκεί.

Πώς να μεταβείτε σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης στο Google Chrome

Η περιήγηση σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης στο Google Chrome είναι παιχνιδάκι. Δείτε πώς να το κάνετε:

 1. Ανοίξτε το Chrome και κάντε κλικ Περισσότερο επάνω δεξιά (τρεις κάθετες στοιβαγμένες κουκκίδες).
 2. Κάντε κλικ Νέο παράθυρο ανώνυμης περιήγησης.
 3. Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο, με την επιβεβαίωση να λέει “Έχετε περάσει την ανώνυμη περιήγηση
 4. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε ότι περιηγείστε σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης, καθώς θα πρέπει να δείτε το εικονίδιο ανώνυμης περιήγησης στην επάνω γωνία.
 5. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl + Shift + N στο Chromebook σας για να ανοίξετε ένα νέο παράθυρο ανώνυμης περιήγησης.
 6. Για να ανοίξετε έναν σύνδεσμο από ένα υπάρχον παράθυρο σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης, απλώς κάντε δεξί κλικ (ή πατήστε παρατεταμένα) στον σύνδεσμο και, στη συνέχεια, επιλέξτε Άνοιγμα σε Παράθυρο ανώνυμης περιήγησης.

Είναι επίσης δυνατό να δημιουργήστε μια συντόμευση επιφάνειας εργασίας εάν χρειάζεται συχνά να κάνετε ανώνυμη περιήγηση. Για έξοδο από την ανώνυμη περιήγηση, απλώς κλείστε τυχόν ανοιχτά παράθυρα ανώνυμης περιήγησης και θα επιστρέψετε στην κανονική περιήγηση.

Πώς να μεταβείτε σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης στον Firefox

Δείτε πώς μπορείτε να μεταβείτε σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης στο Chromebook χρησιμοποιώντας τον Firefox ως πρόγραμμα περιήγησης:

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Firefox και κάντε κλικ στο εικονίδιο μάσκας στην επάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης.
 2. Θα ανοίξει ένα νέο ιδιωτικό παράθυρο.
 3. Για έξοδο από την ιδιωτική περιήγηση, απλώς κάντε κλικ στο εικονίδιο μάσκας πάλι.

Πώς να μεταβείτε σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης στην Opera

Χρησιμοποιείτε το Opera ως πρόγραμμα περιήγησης; Δείτε πώς μπορείτε να περιηγηθείτε ιδιωτικά:

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Opera και κάντε κλικ στο Εικονίδιο καρτελών στην επάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης.
 2. Επιλέγω Ιδιωτικός.
 3. Πατήστε το + σύμβολο στο κάτω μέρος του παραθύρου για να ανοίξετε μια νέα ιδιωτική καρτέλα.
 4. Μόλις βρεθείτε σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl + Shift + N για να ανοίξετε μια νέα ιδιωτική καρτέλα.

Τώρα ξέρετε πώς να μεταβείτε σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης στο Chromebook όποιο πρόγραμμα περιήγησης και αν χρησιμοποιείτε, ώστε να διατηρείτε το ιστορικό περιήγησής σας ασφαλές από τα αδιάκριτα βλέμματα. Σημειώστε, ωστόσο, ότι η περιήγηση σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης στο Chromebook δεν αποκρύπτει τη δραστηριότητά σας στο Διαδίκτυο από τον ISP σας. Και αν χρησιμοποιείτε κοινόχρηστο υπολογιστή στο σχολείο ή στην εργασία, ο διαχειριστής του συστήματος θα μπορούσε να δει το ιστορικό αναζήτησής σας.

Πώς να ενεργοποιήσετε το “Ιστορικό αρχείων” στα Windows

Πώς να διαγράψετε το ιστορικό του προγράμματος περιήγησης με τον εύκολο τρόπο

Το Chromebook λειτουργεί αργά; 10 τρόποι για να διορθώσετε

Πώς να αφαιρέσετε το Linux από το Chromebook σας

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *