Πώς να μοιραστείτε το Apple Vision Pro με φίλους

Πώς να μοιραστείτε το Apple Vision Pro με φίλους ή οικογένεια (Λειτουργία επισκέπτη)

Δεδομένης της βαριάς τιμής των 3500 $, ίσως θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Apple Vision Pro. Η κοινή χρήση των ακουστικών με την οικογένεια και τους φίλους σας θα μπορούσε να είναι ένας τρόπος. Αλλά περιμένετε – δεν υποστηρίζονται πολλοί χρήστες. Εδώ έρχεται να σώσει το Guest Mode, επιτρέποντάς σας να μοιράζεστε το Vision Pro χωρίς να μοιράζεστε τα προσωπικά σας δεδομένα. Δείτε πώς μπορείτε να το ενεργοποιήσετε στο Apple Vision Pro.

Τι είναι η λειτουργία επισκέπτη στο Apple Vision Pro;

Η κοινή χρήση του Vision Pro με κάποιον άλλο στο σπίτι ή τη δουλειά μπορεί να είναι δύσκολη, δεδομένου ότι είναι προσαρμοσμένη για χρήση από ένα άτομο. Αυτό φαίνεται από τις σαρώσεις Face ID που απαιτούνται κατά την παραγγελία. Η Apple εξατομικεύει το Light Seal για να κρατά τα ακουστικά πιεσμένα στο πρόσωπό σας και προσφέρει πρόσθετα φακών για όσους φορούν γυαλιά.

Επιπλέον, το visionOS δεν υποστηρίζει πολλούς χρήστες και περιορίζεται σε έναν λογαριασμό iCloud (αν και μπορείτε να προσθέσετε διαφορετικό Apple ID για αγορές). Ευτυχώς, υπάρχει λύση: Επισκέπτης Χρήστης. Αυτή η ενσωματωμένη δυνατότητα παρέχει προσωρινή πρόσβαση σε άλλους, ενώ διατηρεί τον έλεγχο των δεδομένων στα οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση.

Μπορείτε να το ενεργοποιήσετε όταν αφήνετε τον φίλο σας να δοκιμάσει ένα νέο παιχνίδι VR, δίνοντας στην οικογένειά σας μια εικονική περιήγηση σε ένα ορόσημο ή επιτρέποντάς του να παρακολουθήσει μια ταινία σε μια ρύθμιση που μοιάζει με IMAX.

Πώς να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε το VirtualBox στο Chromebook

Πώς να εγκαταστήσετε το Flix Vision APK στο Firestick- Android TV

Κοινή χρήση του Apple Vision Pro με φίλους

Δείτε σε τι μπορούν να έχουν πρόσβαση οι επισκέπτες όταν χρησιμοποιούν το Vision Pro:

  • Ανοίξτε τις εφαρμογές: Από προεπιλογή, οι άλλοι μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο στις εφαρμογές που ήταν ήδη ανοιχτές όταν ξεκινήσατε την περίοδο λειτουργίας Guest Mode.
  • Όλες οι εφαρμογές (προαιρετικά): Μπορείτε να επιτρέψετε στους επισκέπτες να έχουν πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές σας, αλλά αυτό τους δίνει επίσης πρόσβαση στα δεδομένα σας εντός αυτών των εφαρμογών, όπως τα μηνύματά σας, τις φωτογραφίες, το ιστορικό περιήγησης κ.λπ.
  • Οι επισκέπτες δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στα ακόλουθα στο Vision Pro: Optic ID, ρυθμίσεις Apple ID, κωδικός πρόσβασης, κωδικοί πρόσβασης, Apple Pay, Persona και δεδομένα υγείας.

Πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία επισκέπτη στο Apple Vision Pro

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη Λειτουργία επισκέπτη απευθείας από το Κέντρο Ελέγχου στο Vision Pro, όπως φαίνεται παρακάτω:

1. Αναζητήστε και χτυπήστε τα δάχτυλά σας (δείκτης και αντίχειρας) μαζί για να επιλέξετε το βέλος προς τα κάτω που ανοίγει το Κέντρο ελέγχου.

Βέλος με φορά προς τα κάτω στο Apple Vision Pro

2. Πατήστε τα δάχτυλά σας για να επιλέξετε το Κουμπί Κέντρου Ελέγχου για να δείτε περισσότερες επιλογές.

Εικονίδιο Κέντρου Ελέγχου στο Apple Vision Pro

3. Στη συνέχεια, πατήστε τα δάχτυλά σας για να επιλέξετε Επισκέπτης Χρήστης (το εικονίδιο που δείχνει ένα άτομο με διακεκομμένες γραμμές γύρω του).

Εικονίδιο επισκέπτη χρήστη στο Κέντρο ελέγχου στο Apple Vision Pro

4. Τσιμπήστε τα δάχτυλά σας για να χτυπήσετε Επιτρεπόμενες εφαρμογές.

Επισκέπτης χρήστης στο Κέντρο Ελέγχου στο Apple Vision Pro

5. Επιλέγω Ανοίξτε Μόνο Εφαρμογές για περιορισμό της πρόσβασης ή Όλες οι εφαρμογές και τα δεδομένα να παρέχει πρόσβαση χωρίς περιορισμούς. Οταν χρησιμοποιείτε Ανοίξτε Μόνο Εφαρμογέςβεβαιωθείτε ότι το Vision Pro έχει ένα σύνολο κωδικών πρόσβασης και κλείστε όλες τις εφαρμογές που δεν θέλετε να χρησιμοποιήσει ο επισκέπτης σας.

Ρυθμίσεις εφαρμογών που επιτρέπονται από επισκέπτη στο Apple Vision Pro

6. Πιέστε τα δάχτυλά σας για να πατήσετε το κουμπί πίσω και αγγίξτε τα δάχτυλά σας μαζί για να επιλέξετε Προβολή Mirroring (προαιρετικό) και επιλέξτε μια συσκευή για mirror εάν θέλετε να δείτε τι βλέπει ο επισκέπτης σας ενώ χρησιμοποιείτε το Apple Vision Pro.

7. Επιστρέψτε ξανά και πατήστε τα δάχτυλά σας για να επιλέξετε Αρχή για να ξεκινήσει η περίοδος λειτουργίας Guest Mode.

Ρυθμίσεις εφαρμογών που επιτρέπονται από επισκέπτη στο Apple Vision Pro

Έχετε 5 λεπτά για να παραδώσετε τα ακουστικά στον καλεσμένο σας. Αυτό σας δίνει αρκετό χρόνο για να τον αφαιρέσετε, να προσαρμόσετε τα ένθετα φακού, εάν χρειάζεται, και να τον φορέσει ο άλλος. Εάν ο επισκέπτης δεν πληρώσει στο Vision Pro εντός του χρονοδιακόπτη των 5 λεπτών, η λειτουργία Guest απενεργοποιείται και το Vision Pro κλειδώνει. Στη συνέχεια, πρέπει να το ξεκλειδώσετε και να ξεκινήσετε ξανά τη διαδικασία.

Μοιραστείτε το Apple Vision Pro μέσα σε 5 λεπτά σε Λειτουργία επισκέπτη

Όταν το άλλο άτομο αναλάβει το Vision Pro, ο επισκέπτης πρέπει να περάσει από τη ρύθμιση βαθμονόμησης ματιών και σάρωσης με το χέρι.

Όταν ο επισκέπτης σας ολοκληρώσει τη χρήση του Apple Vision Pro, μπορεί απλώς να αφαιρέσει τη συσκευή για να τερματίσει την περίοδο λειτουργίας Guest User.

Η λειτουργία Guest User Mode είναι ενεργή στο Apple Vision Pro

Η Apple περιλαμβάνει δύο ελαφριά μαξιλάρια σφραγίδας με κάθε Vision Pro. Όταν χρησιμοποιείτε ένθετα συνταγογραφούμενων φακών, επιλέξτε το παχύτερο μαξιλάρι για να αυξήσετε την απόσταση των ματιών. Εάν ούτε εσείς ούτε οι καλεσμένοι σας χρειάζεστε ένθετα, είναι καλή πρακτική να κρατήσετε ένα μαξιλάρι για προσωπική χρήση και να δανείσετε το άλλο για λόγους υγιεινής.

Περιορισμοί της λειτουργίας επισκέπτη του Vision Pro

Η λειτουργία Guest Mode είναι αρκετά περιορισμένη, με αρκετούς περιορισμούς υλικού και λογισμικού στο μανίκι της:

1. Οι φίλοι με τα γυαλιά δεν μπορούν να δοκιμάσουν

Οι φίλοι που φορούν γυαλιά δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Vision Pro, καθώς τα τυπικά γυαλιά δεν χωρούν μέσα. Θα χρειαστούν φακούς Zeiss Insert για Vision Pro ή θα φορέσουν φακούς επαφής.

Για παράδειγμα, ακόμη και με ήπια μυωπία, όπως η δική μου στις -1,5 διόπτρες, βρήκα τη λειτουργία “κοιτάξτε και τσίμπημα” ανακριβής επειδή τα μάτια μου δεν μπορούσαν να εστιάσουν σωστά σε μακρινά παράθυρα. Αυτό μπορεί να διορθωθεί φορώντας Οπτικά ένθετα ZEISS ή φακούς επαφής για διόρθωση όρασης.

2. Απαιτεί βαθμονόμηση ματιών και χεριών κάθε φορά

Οθόνη βαθμονόμησης ματιών και χεριών στο Apple Vision Pro

Κάθε φορά που ο καλεσμένος σας φοράει το Apple Vision Pro, θα πρέπει να περνάει από τη διαδικασία βαθμονόμησης της παρακολούθησης ματιών και της σάρωσης με το χέρι. Πρέπει επίσης ζεύγος οπτικών ενθεμάτων ZEISS κάθε φορά (εάν υπάρχει). Αυτό μπορεί να είναι κουραστικό, αλλά απαιτείται για το Vision Pro να ανταποκρίνεται με ακρίβεια στις εισηγήσεις του.

3. Η λειτουργία επισκέπτη δεν αποθηκεύει δεδομένα

Η Λειτουργία επισκέπτη δεν αποθηκεύει δεδομένα χρήστη. Όλη η δραστηριότητα των επισκεπτών, συμπεριλαμβανομένης της προόδου του παιχνιδιού, των ιστοτόπων που περιηγήθηκαν, της μουσικής ή των αρχείων στα οποία έχετε πρόσβαση, διαγράφεται αμέσως μετά το τέλος της περιόδου σύνδεσης. Το Vision Pro επιστρέφει αυτόματα στις προσωπικές σας ρυθμίσεις μετά τη λήξη της λειτουργίας επισκέπτη. Ακόμα κι αν ο ίδιος επισκέπτης το χρησιμοποιήσει ξανά, θα ξεκινήσει από την αρχή καθώς δεν αποθηκεύονται δεδομένα.

Ένας καλύτερος τρόπος για να μοιραστείτε το Vision Pro

Τα στοιχεία ελέγχου απορρήτου στη λειτουργία επισκέπτη μπορεί να προκαλούν σύγχυση. Μπορείτε είτε να το περιορίσετε σε “άνοιγμα εφαρμογών”, που περιορίζει την εμπειρία του άλλου ατόμου ή “να επιτρέψετε την πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές”, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο το απόρρητό σας. Επιπλέον, δεν μπορείτε να κάνετε check-in στη συνεδρία κάποιου, καθώς η αφαίρεση των ακουστικών εξέρχεται αυτόματα από τη λειτουργία επισκέπτη.

Μια καλύτερη επιλογή θα ήταν να αντικατοπτρίσετε το Vision Pro στο iPhone, iPad, Mac, Apple TV ή σε οποιαδήποτε συσκευή που υποστηρίζει AirPlay. Πρώτα, πρέπει να ενεργοποιήσετε Δέκτης AirPlay στην άλλη συσκευή Ρυθμίσεις > Γενικός > AirPlay & Handoff. Στη συνέχεια, στο Vision Pro, ανοίξτε Ελεγχος Κέντροπατήστε Mirror My View και επιλέξτε τη συσκευή που έχετε επιλέξει.

Αυτό σας επιτρέπει να βλέπετε ακριβώς αυτό που βλέπουν χωρίς να διακυβεύεται το απόρρητό σας ή η εμπειρία τους.

Διαβάστε επίσης:Πώς να παρακολουθήσετε τηλεόραση Vision στο Firestick

Πώς να παρακολουθήσετε το Flix Vision στο Android TV

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *