Πώς να προσαρμόσετε το VRR στο Xbox Series X|S

Βασικά Takeaways

  • Ενεργοποιήστε το Variable Refresh Rate (VRR) στο Xbox Series X|S σας για να αποτρέψετε το σκίσιμο της οθόνης και να εξασφαλίσετε μια πιο ομαλή εμπειρία παιχνιδιού.
  • Η ενεργοποίηση του VRR στην κονσόλα σας μειώνει τον ρυθμό καρέ όταν είναι πολύ υψηλός, επιτρέποντας στην οθόνη σας να εμφανίζει σωστά την εικόνα.
  • Ενώ το VRR μπορεί να αυξήσει την καθυστέρηση εισόδου, είναι μια γρήγορη και εύκολη λύση για προβλήματα τραυλισμού και διαχωρισμού οθόνης.

Εάν αντιμετωπίζετε σκίσιμο οθόνης ή τραυλισμό κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού στο Xbox Series X|S, ίσως είναι καιρός να ενεργοποιήσετε το Variable Refresh Rate (VRR) στο σύστημά σας. Το VRR λειτουργεί ενεργά για να αποτρέψει αυτό το ζήτημα, επομένως, αν θέλετε να λύσετε τα προβλήματα σκισίματος της οθόνης σας, εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Τι είναι ο μεταβλητός ρυθμός ανανέωσης;

Ο μεταβλητός ρυθμός ανανέωσης είναι μια δυνατότητα στο Xbox Series X|S που λειτουργεί παρόμοια με τον τρόπο που το VSync (ή το Vertical Sync) επηρεάζει τα παιχνίδια στον υπολογιστή σας. Και οι δύο ρυθμίσεις λειτουργούν για να διασφαλίσουν ότι ο ρυθμός καρέ του παιχνιδιού σας δεν υπερβαίνει τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης της οθόνης σας.

Όταν το FPS του παιχνιδιού σας ξεπερνά τις δυνατότητες της οθόνης σας, η εικόνα υποφέρει. Αν έχετε δει ποτέ τα διάφορα μέρη που συνθέτουν την εικόνα σας να μην ευθυγραμμίζονται σωστά, τότε έχετε δει από πρώτο χέρι το σκίσιμο της οθόνης. Συνήθως εμφανίζεται κατά μήκος του οριζόντιου άξονα και χωρίζει την οθόνη σας σε δύο ή περισσότερα μέρη.

Όταν ενεργοποιείτε το VRR στο Xbox Series X|S σας, η κονσόλα σας μειώνει τον ρυθμό καρέ του παιχνιδιού σας όταν είναι πολύ υψηλός, ώστε η οθόνη σας να μπορεί να προλάβει και να εμφανίσει σωστά την εικόνα σας.

Πώς μπορώ να ενεργοποιήσω τον μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης στο Xbox Series X|S μου;

Ευτυχώς, η ενεργοποίηση του VRR στο Xbox Series X|S σας είναι μια γρήγορη και ανώδυνη διαδικασία. Ξεκινήστε εκκινώντας την κονσόλα σας και κατευθυνθείτε στις ρυθμίσεις πατώντας το εικονίδιο με το γρανάζι στην επάνω δεξιά γωνία.

Ρυθμίσεις Εικονίδιο Gear στο Xbox Series X

Από το Γενικός ρυθμίσεις, κατευθυνθείτε στο Τηλεόραση και οθόνη επιλογές.

Ρυθμίσεις λειτουργιών βίντεο Xbox Series X

Επιλέγω Λειτουργίες βίντεο από το Προχωρημένος καρτέλα στα δεξιά.

Τοποθεσία Xbox Series X VRR στις Ρυθμίσεις

Επιλέξτε το πλαίσιο με την ετικέτα Μεταβλητός ρυθμός ανανέωσης.

Από εκεί, έχετε τρεις επιλογές για να διαλέξετε για να προσαρμόσετε όταν θέλετε να ενεργοποιείται το VRR. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ Μακριά από, Πάντα ανοιχτόή Μόνο παιχνίδι.

Ρυθμίσεις Xbox Series X VRR

Εάν το πλαίσιο είναι γκριζαρισμένο, η οθόνη σας δεν είναι συμβατή με αυτήν τη δυνατότητα. Για να προσφέρει αποτελεσματικά μεταβλητό ρυθμό καρέ, η οθόνη σας πρέπει να υποστηρίζει Free Sync ή HDMI-VRR.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα στην ενεργοποίηση του VRR στο Xbox Series X|S μου;

Η ενεργοποίηση του VRR είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διασφαλίσετε ότι τα γραφικά και η ποιότητα της εικόνας σας παραμένουν σταθερά. Ωστόσο, ρίχνει τον ρυθμό καρέ σας.

Τα FPS ή τα καρέ ανά δευτερόλεπτο, ωστόσο, παίζουν σημαντικό ρόλο στη συνολική απόδοση του παιχνιδιού σας.

Αν έχετε ακούσει για τον όρο FPS στα βιντεοπαιχνίδια, αλλά δεν είστε σίγουροι τι σημαίνει, δεν είστε ο μόνος. Ουσιαστικά, η εικόνα του παιχνιδιού σας αποτελείται από αμέτρητα μεμονωμένα καρέ που είναι ενωμένα μεταξύ τους για να δημιουργήσουν την ομαλή εικόνα που βλέπετε στην οθόνη. Τα καρέ ανά δευτερόλεπτο αντιπροσωπεύουν τον αριθμό των μεμονωμένων εικόνων που εμφανίζονται κάθε δευτερόλεπτο. Όσο μεγαλύτερος είναι αυτός ο αριθμός, τόσο πιο ομαλή θα είναι η εμπειρία παιχνιδιού σας.

Δεδομένου ότι το VRR ρίχνει αυτόματα τα καρέ ανά δευτερόλεπτο που βλέπετε για να σώσει την οθόνη σας από το διαχωρισμό, το παιχνίδι σας μπορεί να είναι λιγότερο ομαλό—και μπορεί να αντιμετωπίσετε καθυστέρηση εισόδου εξαιτίας αυτού.

Ωστόσο, το VRR μειώνει τον ρυθμό καρέ μόνο όταν χρειάζεται, επομένως δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζετε σημαντικά ποσά καθυστέρησης εισόδου όταν το χρησιμοποιείτε. Εάν αισθάνεστε ότι το παιχνίδι σας υποφέρει και βλέπετε μεγάλη καθυστέρηση εισόδου, μπορείτε εύκολα να απενεργοποιήσετε το VRR στις ρυθμίσεις.

Νικήστε τον τραυλισμό και το διαχωρισμό οθόνης ενεργοποιώντας το VRR στο Xbox Series X|S

Η ενεργοποίηση του μεταβλητού ρυθμού ανανέωσης στο Xbox Series X|S σας είναι μια γρήγορη και εύκολη λύση για την επίλυση τυχόν προβλημάτων διαχωρισμού οθόνης ή τραυλισμού που μπορεί να αντιμετωπίζετε. Είναι αλήθεια ότι η ενεργοποίηση του VRR μπορεί να αυξήσει την καθυστέρηση εισόδου, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν θα πρέπει να παρατηρήσετε σημαντική πτώση στην ποιότητα της εμπειρίας παιχνιδιού σας.

Εάν η οθόνη σας είναι ικανή να υποστηρίζει VRR, αξίζει να δοκιμάσετε για να δείτε μόνοι σας τα πιθανά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Διαβάστε επίσης:Πώς να συνδέσετε χειριστήρια Xbox στο iPhone

Πώς να εγκαταστήσετε το Xbox Game Pass στο FireStick

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *