Πώς να ρυθμίσετε το OBS Studio

Πώς να εγγράψετε βίντεο παιχνιδιού υψηλής ποιότητας χρησιμοποιώντας το OBS Studio

Η εγγραφή και η μεταφόρτωση μιας περιόδου σύνδεσης παιχνιδιού σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης σάς επιτρέπει να επιδεικνύετε τις δεξιότητές σας στο παιχνίδι. Εκεί εμφανίζεται το OBS Studio και είναι ένα εξαιρετικό βοηθητικό πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα εγγράψτε βίντεο παιχνιδιού υψηλής ποιότητας με άφθονες επιλογές προσαρμογής.

Ωστόσο, το λογισμικό μπορεί να φαίνεται συντριπτικό με την πρώτη ματιά λόγω των ενοχλητικών μενού και επιλογών του. Μην ανησυχείς! Θα σας εξηγήσουμε κάθε λεπτομέρεια για να σας βοηθήσουμε να εξοικειωθείτε με το OBS Studio και στη συνέχεια να ηχογραφήσετε κλιπ παιχνιδιού εξαιρετικής ποιότητας.

Πώς να ρυθμίσετε το OBS Studio

Για να ξεκινήσετε την εγγραφή του παιχνιδιού σας, πρέπει να ρυθμίσετε το OBS Studio. Διαφορετικός βασικό λογισμικό εγγραφής οθόνης Όπως το Snipping Tool, το οποίο εστιάζει μόνο στην πτυχή βίντεο του παιχνιδιού σας, το OBS Studio σάς επιτρέπει να ελέγχετε και να τροποποιείτε και άλλες ρυθμίσεις.

Για το σκοπό αυτό, μπορείτε να επιλέξετε την πηγή εμφάνισης, να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις ήχου, βίντεο και εξόδου και να χαρτογραφήσετε τα πλήκτρα πρόσβασης για να ξεκινήσετε μια γρήγορη περίοδο λειτουργίας χωρίς να ανοίγετε την εφαρμογή κάθε φορά. Ας βουτήξουμε στις λεπτομέρειες.

Διαβάστε επίσης: 5 τρόποι για τη διόρθωση των προσθηκών OBS που απέτυχε να φορτωθούν στα Windows

1. Επιλέγοντας Πηγή

Η επιλογή Προέλευσης στο OBS Studio σημαίνει την επιλογή της περιοχής εμφάνισης που θέλετε να καταγράψετε. Μπορείτε να επιλέξετε να καταγράψετε ολόκληρη την οθόνη (όλα τα ανοιχτά παράθυρα) ή να επιλέξετε ένα μόνο παράθυρο (ένα παιχνίδι σε αυτήν την περίπτωση).

Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Λήψης Παιχνιδιού για την εγγραφή του πλάνα σας. Ο λόγος είναι ότι έχει ενσωματωμένη δυνατότητα anti-cheat hook. Αυτό επιτρέπει σε διάφορους εκτοξευτές παιχνιδιών να γνωρίζουν ότι χρησιμοποιείτε απλώς ένα πρόγραμμα εγγραφής οθόνης και όχι παράνομες εισβολές ή εξαπατήσεις ενώ παίζετε. Δείτε πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε:

Βήμα 1: Κάντε κλικ στο κουμπί συν στην ενότητα Πηγές. Επιλέξτε την επιλογή Λήψη παιχνιδιού.

Επιλογή πηγής στο obs studio

Βήμα 2: Πληκτρολογήστε ένα όνομα και κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ.

Επιλογή πηγής στο obs studio 2

Βήμα 3: Επιλέξτε την επιλογή «Χρήση γάντζου συμβατότητας κατά της απάτης» και κάντε κλικ στο OK.

Επιλογή πηγής στο obs studio 3

Μόλις τελειώσετε, το παράθυρο λήψης του παιχνιδιού σας θα είναι έτοιμο.

2. Διαμόρφωση ρυθμίσεων ήχου και βίντεο

Στη συνέχεια, πρέπει να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις λήψης ήχου και βίντεο στο OBS Studio. Κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις στην κάτω δεξιά περιοχή. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Ήχος.

ανοιχτές ρυθμίσεις obs studio

Ρυθμίσεις ήχου στο OBS Studio

Εδώ είναι οι ακόλουθες ρυθμίσεις που πρέπει να ελέγξετε:

Ρυθμός δειγματοληψίας: Ένας υψηλότερος ρυθμός δειγματοληψίας σημαίνει ότι η λήψη του ήχου σας θα είναι σχεδόν ίδια με την πηγή. Χρησιμοποιήστε την επιλογή ρυθμού δειγματοληψίας 48 kHz εάν δεν έχει οριστεί ως προεπιλογή.

αλλαγή ποσοστού δείγματος στο στούντιο obs

Κανάλια: Από προεπιλογή, υποστηρίζονται μόνο Mono και Stereo. Εάν πρέπει να ενεργοποιήσετε και να καταγράψετε ήχο surround, πρέπει να επανεκκινήσετε την εφαρμογή.

αλλαγή καναλιών στο στούντιο obs

Καθολικές ρυθμίσεις ήχου: Εδώ, μπορείτε να επιλέξετε έως και έξι διαφορετικές συσκευές ήχου και να καταγράψετε τον ήχο τους. Ωστόσο, ο ήχος της επιφάνειας εργασίας και του μικροφώνου θα πρέπει να επαρκεί για τους περισσότερους χρήστες.

αλλαγή παγκόσμιων συσκευών ήχου στο στούντιο obs

Συγκεκριμένα, μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε οποιαδήποτε συσκευή ήχου πριν από μια συνεδρία εγγραφής. Έτσι, αν θέλετε, μπορείτε να μεταβείτε στην ενότητα Audio Mixer στην εφαρμογή και να απενεργοποιήσετε οποιαδήποτε πηγή ήχου κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του ηχείου.

απενεργοποιήστε τη συσκευή ήχου στο στούντιο obs

Οι υπόλοιπες είναι σύνθετες ρυθμίσεις που θα συζητήσουμε σε διαφορετικό άρθρο. Προς το παρόν, αυτές οι προεπιλογές θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε γρήγορα.

Ρυθμίσεις βίντεο στο OBS Studio

Προχωρώντας στις ρυθμίσεις βίντεο στο OBS. Κάντε κλικ στην επιλογή Βίντεο στις ρυθμίσεις για να μεταβείτε σε αυτήν. Ακολουθούν μερικές ρυθμίσεις με τη σημασία τους:

Ανάλυση βάσης (καμβάς): Είναι η ανάλυση στην οποία θέλετε να καταγράψετε το gameplay. Ενώ μπορείτε να επιλέξετε 1080p και 720p ως βασική ανάλυση, σας προτείνουμε να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει με την ανάλυση της οθόνης σας.

ορίστε την Ανάλυση Βασικού Καμβά στο obs

Ανάλυση εξόδου (κλιμακούμενη): Αυτό αναφέρεται στην ανάλυση στην οποία θέλετε το τελικό βίντεο εξόδου. Διατηρήστε την ίδια με τη βασική ανάλυση, εκτός εάν θέλετε να μειώσετε την κλίμακα της εξόδου.

ορίστε την ανάλυση εξόδου στο obs

Φίλτρο μειωμένης κλίμακας: Ισχύει μόνο εάν ορίσετε την ανάλυση εξόδου χαμηλότερη από τη βασική ανάλυση. Συνιστούμε να το χρησιμοποιήσετε με προεπιλεγμένες ρυθμίσεις.

Κοινή τιμή FPS: Από προεπιλογή, το OBS Studio θα καταγράφει βίντεο στα 60 FPS, αρκετά για μεταφόρτωση και ροή.

Τούτου λεχθέντος, εάν θέλετε να καταγράψετε το gameplay σε 120 FPS, επαναλάβετε τα ακόλουθα βήματα:

Βήμα 1: Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το βέλος και επιλέξτε την επιλογή Integer FPS Value.

αλλάξτε την τιμή fps στο obs

Βήμα 2: Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε 120 στο πλαίσιο και κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή.

αλλάξτε την τιμή fps στο obs 2

Να θυμάστε ότι η εγγραφή στα 120 FPS θα επιβαρύνει πολύ τον υπολογιστή σας. Χρησιμοποιήστε ένα Έλεγχος FPS για τον προσδιορισμό του μέγιστου FPS λαμβάνετε με τις τρέχουσες ρυθμίσεις παιχνιδιού.

3. Διαμόρφωση ρυθμίσεων εξόδου

Ακολουθούν οι ρυθμίσεις εξόδου, οι οποίες ελέγχουν την τοποθεσία, τις μορφές και τους κωδικοποιητές που χρησιμοποιούνται για την εγγραφή του παιχνιδιού. Μεταβείτε στην καρτέλα Έξοδος στο OBS Studio και μεταβείτε στην ενότητα Εγγραφή.

Διαδρομή εγγραφής: Αυτή είναι η τοποθεσία όπου το OBS θα αποθηκεύσει το ηχογραφημένο κλιπ. Από προεπιλογή, είναι ο φάκελος Βίντεο στην Εξερεύνηση αρχείων των Windows.

Ποιότητα εγγραφής: Αυτό υποδηλώνει την τελική ποιότητα και ευκρίνεια του βίντεο εξόδου. Από προεπιλογή, έχει οριστεί στην επιλογή High-Quality, η οποία παράγει ένα βίντεο κλιπ μέτριου μεγέθους αξιοπρεπούς ποιότητας. Μπορείτε να επιλέξετε την επιλογή Αδιάκριτη ποιότητα, αλλά να είστε προετοιμασμένοι για μεγαλύτερα αρχεία που καταναλώνουν μεγάλο μέρος του αποθηκευτικού χώρου σας.

αλλαγή ποιότητας εγγραφής

Μορφή εγγραφής: Αυτό αναφέρεται στη μορφή αρχείου του βίντεο κλιπ. Χρήσεις OBS MKV ως προεπιλεγμένη μορφή, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε MP4, MOV ή FLV.

αλλαγή μορφής εγγραφής

Κάντε κλικ στο Εφαρμογή για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές. Μην αλλάζετε τις ρυθμίσεις Κωδικοποιητής ήχου, Κωδικοποιητής βίντεο και Κομμάτι ήχου.

4. Αντιστοίχιση πλήκτρων πρόσβασης

Η εναλλαγή στο παράθυρο OBS κάθε φορά που θέλετε να εγγράψετε ένα κλιπ είναι μια περίπλοκη διαδικασία. Αντίθετα, μπορείτε να αντιστοιχίσετε πλήκτρα πρόσβασης για βασικές ενέργειες για την έναρξη, την παύση ή τον τερματισμό μιας εγγραφής.

Επαναλάβετε τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1: Κάντε κλικ στην καρτέλα Hotkeys στις ρυθμίσεις του OBS Studio.

ανοίξτε τις ρυθμίσεις του πλήκτρου πρόσβασης obs

Βήμα 2: Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Έναρξη εγγραφής και πατήστε τον επιθυμητό συνδυασμό πλήκτρων, π.χ. Shift + R.

προσαρμοσμένος χάρτης hotekys στο obs

Βήμα 3: Ομοίως, αντιστοιχίστε τα πλήκτρα πρόσβασης για άλλες βασικές ενέργειες και κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή.

εφαρμόστε νέες ρυθμίσεις πλήκτρων πρόσβασης obs

Βήμα 4: Κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ.

αποθήκευση νέων ρυθμίσεων πλήκτρου πρόσβασης obs

5. Εγγραφή Παιχνιδιού

Με αυτό, θα έχετε ρυθμίσει OBS Studio για εγγραφή παιχνιδιού χωρίς προβλήματα. Ελαχιστοποιήστε το OBS Studio και πατήστε το πλήκτρο πρόσβασης για να ξεκινήσει η εγγραφή. Μια κόκκινη κουκκίδα θα εμφανιστεί στο εικονίδιο OBS στη γραμμή εργασιών, υποδεικνύοντας ότι η εγγραφή έχει ξεκινήσει.

Η εγγραφή obs ξεκίνησε

Αφού καταγράψετε το παιχνίδι, πατήστε το πλήκτρο πρόσβασης διακοπής εγγραφής για να αποθηκεύσετε την εγγραφή στο δίσκο αποθήκευσης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων για να προβάλετε και να επεξεργαστείτε την εγγραφή με μια εφαρμογή επεξεργασίας βίντεο.

Εύκολη εγγραφή παιχνιδιών

Ελπίζουμε ότι τώρα μπορείτε εύκολα να εγγράψετε βίντεο υψηλής ποιότητας με το OBS Studio. Σιγουρέψου ότι ελέγξτε την ανάλυση και ρυθμίσεις ποιότητας και πλήκτρα πρόσβασης χαρτών για ευκολία.

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης: Τα Windows 11 δεν έχουν ήχο: Τρόπος επιδιόρθωσης

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *